Παρασκευή 2 Μαίου 2014 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ

Την Παρασκευή 2/5/2014 διεξάγεται η δίκη των συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ στις 8 Απρίλη που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 12 μεταναστών και ενός φοιτητή. Οι μετανάστες συνεχίζουν να κρατούνται με απόφαση της αστυνομίας που τους κρίνει κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί, να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Λευτεριά στους 12 μετανάστες της ΑΣΟΕΕ

Καμία δίωξη στον συλληφθέντα φοιτητή.

http://immigrants-asoee.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...


1 2 3

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της ΑΣΟΕΕ
Όλοι και όλες την Παρασκευή 2 Μαίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Την Τρίτη 8 Απριλίου ομάδα από είκοσι περίπου Χρυσαυγίτες επιτέθηκε σε μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονταν έξω από την ΑΣΟΕΕ. Λίγο αργότερα η επίθεση των Χρυσαυγιτών ενισχύθηκε από ασφαλίτες, Δελτάδες και ΜΑΤ οι οποίοι εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή χτυπώντας κόσμο αδιάκριτα και συλλαμβάνοντας ένα φοιτητή και 12 μετανάστες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε από πλήθος κόσμου πορεία διαμαρτυρίας προς το Α.Τ. Κυψέλης. Το πρωί της επόμενης μέρας οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, των απλών σωματικών βλαβών και του παράνομου εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία πραγματοποίησε τρομοεισβολή στα σπίτια των συλληφθέντων χωρίς παρουσία εισαγγελέα και χωρίς τελικά να βρει κάτι το επιβαρυντικό. Η δίκη έχει πάρει αναβολή για τις 2 Μάη ωστόσο οι 12 μετανάστες κρατούνται στα κολαστήρια του ΑΤ Ομόνοιας και της Αμυγδαλέζας. Ο έλληνας φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος.
Η άνιση μεταχείριση των κατηγορουμένων και η παράνομη κράτηση των μεταναστών, η οποία υλοποιείται δυνάμει ρατσιστικών διατάξεων καταδεικνύει για πολλοστή φορά την εφαρμογή ενός εξαιρετικά ρατσιστικού κράτους εις βάρος των μεταναστών. Οι φασιστικής έμπνευσης νόμοι που θεσπίζονται σωρηδόν παρέχουν την υπερεξουσία σε αστυνομία και δικαστές να διατάσσουν τον εγκλεισμό των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να παρατείνουν αυθαίρετα και επ' αόριστον την κράτηση, να αφαιρούν νομιμοποιητικά έγγραφα και να απελαύνουν ακόμα και μετανάστες αιτούντες άσυλο, προφασιζόμενοι δήθεν «λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας της χώρας».
Ενδεικτικό των παράνομων αυτών πρακτικών είναι και το περιστατικό της κράτησης των 12 μεταναστών της ΑΣΟΕΕ. Παρότι οι 8 από τους 12 διέμεναν νόμιμα στη χώρα ως αιτούντες πολιτικό άσυλο, η αστυνομία ενεργοποίησε διάταξη σύμφωνα με την οποία δύναται να αποφασίσει την κράτηση κατ' εξαίρεση ακόμα και των αιτούντων άσυλο μεταναστών, όταν κρίνει ότι αυτοί συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια τάξη. Αυτή όμως η «δημόσια τάξη» που επικαλούνται, αλλά και η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και κάθε δημόσιου χώρου κινδυνεύει πολύ περισσότερο από την αστυνομοκρατία και τους φασίστες και όχι από την παρουσία μερικών μικροπωλητών και αλληλέγγυων φοιτητών. Το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή στη πράξη του δόγματος «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο», μια πολιτική και πρακτική που στοχεύει όχι μόνο τους 12 συλληφθέντες αλλά και κάθε μετανάστη με ή χωρίς χαρτιά και οδηγεί σε κρατικές δολοφονίες τόσο στα σύνορα της χώρας όσο και στα φασιστικής έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επιπλέον η αγαστή συνεργασία της αστυνομίας με τους νεοναζί της ΧΑ αποδεικνύει το βαθύ δέσιμο των τελευταίων με τον κρατικό μηχανισμό και αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο. Δηλαδή το τσάκισμα και την άγρια καταστολή όποιου το κράτος στοχοποιεί ως εσωτερικό εχθρό.
Ενάντια στους νεοναζί, την ακροδεξιά κυβέρνηση και το αυταρχικό τους κράτος, απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 12 συλληφθέντων μεταναστών.
Η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα και η αξιοπρεπής προσπάθεια διαβίωσης είναι δικαίωμα του καθενός/καθεμιάς με ή χωρίς χαρτιά.
Διεκδικούμε το άμεσο κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και την απελευθέρωση όλων των μεταναστών που κρατούνται σ' αυτά χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ

πηγή: https://el-gr.facebook.com/antifasistikos.syntonismos


1 2 3

Απλά ο καιρός των Γκουανταναμο

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τη δίκη των συλληφθέντων της ΑΣΟΕΕ

Στις 8/4, η αστυνομία για μία ακόμη φορά περικυκλώνει την ασοεε. Από τα γύρω στενά, ασφαλίτες και φασίστες, ομάδες δέλτα με την υποστήριξη ματ αρχίζουν να κυνηγάνε και να χτυπάνε κόσμο στο σωρό. Αποτέλεσμα η σύλληψη ενός φοιτητή και 12 μεταναστών. Η δίκη θα πραγματοποιηθει εξ΄αναβολής στις 2/05 , αλλά οι 12 μετανάστες εξακολουθούν να κρατούνται με απόφαση της αστυνομίας.

Με βάση μια νομική διάταξη, η αστυνομία τους κρίνει «επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια», ακυρώνοντας κεντρικά (μέσω της διεύθυνσης αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη) την ισχύ των εγγράφων τους. Χωρίς δίκη, ούτε αιτιολόγηση.

Η ευρύτερη περιοχή της πλατείας βικτωρίας μετατρέπεται καθημερινά σε κατεχόμενη ζώνη. Με τις οι επιχειρησεις «ξενιος ζευς» σε καθημερινη βαση να έχουν ανάγει σε έγκλημα το σκουρόχρωμα δέρμα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, με το κυνήγι των μεταναστών μικροπωλητών στην ΑΣΟΕΕ που προσπαθούν να ζήσουν κάνοντας μια δουλειά και κατακλέβονται συστηματικά από την αστυνομία, με τις εισβολές στα σπίτια τους, με την μαφία των μπάτσων που στοχεύει στα μαγαζιά κυρίως των μεταναστών, αφού τους θεωρεί και πιο ευάλωτους στις ορέξεις της.

Οι επιθέσεις στην ασοεε δεν στοχεύουν μόνο στην κατα τα άλλα επικοινωνιακά γελοία «πάταξη του παραεμπορίου». Καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο στοχεύουν και στην δημιουργία εντυπώσεων για το πως οι αρχές σθεναρά αντιμετωπίζουν τα υποτιθέμενα πρόβληματα της πόλης , ενώ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα βασανιστήρια, ο κοινωνικός εκφασισμός και ο κρατικός κανιβαλισμός απλώνουν τη βαριά σκιά τους.

Όμως η δημιουργία μιας ευρύτερης κοινότητας , όπου ντόπιοι και μετανάστες χωρίς διακρίσεις και χωρίς ιεραρχίες συνυπάρχουν και δρούν συλλογικά σε πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών δρώμενων, σε πορείες, μικροφωνικές , σε παρεμβάσεις και εκδηλώσεις, σε συλλογικές κουζίνες, προβολές ταινιών, σε αυτοοργανωμένες διαπολιτισμικές συναυλίες, αποτελεί σημαντική προσπάθεια εδαφικοποίησης και πραγματοποίησης των κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστών που παλεύουμε για την αξιοπρέπεια και τη συλλογική αλληλεγγύη. Είναι έμπρακτος αγώνας για έναν κόσμο ελευθερίας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ,

Δικαστήρια Ευελπίδων, Παρασκευή 2/05 στις 9.30 π.μ.

συνέλευση πλατείας Βικτωρίας

Το κείμενο κολλήθηκε πόρτα-πόρτα στις εισόδους των πολυκατοικιών της ευρύτερης περιοχής της πλ. Βικτωρίας.

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1523980