Σάββατο 10 Μαίου 2014 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

4days stand queer festival

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ; ΡΗΓΑ ΠΑΛΑΜΗΔΗ 2 ΨΥΡΡΗ, ΑΘΗΝΑ 10554

ΠΕΜΠΤΗ 8/5

18:15-19:00

LIVE Έλενα, Λένα, Γκιούλ

(Κανονάκι, Μπεντίρ)

21:30-22:30

Q (for queer and quick) Speed Dating (upstairs)

21:030-20:30

Ομιλία: Μαριλένα Λιβανού Σημαντικοί σταθμοί στο LGBTQI κίνημα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια

21:00-22.00

Ομιλία: Μάρθα Μιχαηλίδου

Cyberfeminism

Ομιλία σχετικά με τον κυβερνοφεμινισμό και την έννοια του cyborg στη σύγχρονη κοινωνική θεωρία και στην ανάλυση των νέων μέσων.

22:15-23:00

ΑΓΑΠΗ ΡΕ

Ένας άντρας διχασμένος ανάμεσα στη δίνη του σεξ και την αγάπη... ένα άτομο εγκλωβισμένο σε ρόλους, επαναδημιουργείται...ένα άτομο υπό συνεχή κατασκευή...

«Ποιος χρειάζεται μάτια και αυτιά και στόμα όταν μπορεί να μιλήσει το σώμα και να δει και να ακούσει τα πάντα;"...

Κείμενο: Νίνα Ράπη

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Χρύσα Καψούλη

Μουσική Επιμέλεια-Performer: Ζωή Μαντά

Performer: Σπύρος Βάρελης

23:15-23:45

Τo Ζεϊμπέκικο της Κούρης

Μια performance για τον έρωτα και το αγοραίο κάλλος.

Concept: Bodarch (Πέτρος Πέτρου Στέλλα Χατζηπαναγιώτου)

Συμμετέχουν: Πέτρου Πέτρος, Κατίνα Ρίγλη, Σουλουκίδη Χριστίνα, Χατζηπαναγιώτου Στέλλα

22:00-24:30

Περικλής: MELT

Πρόκειται για μία εγκατάσταση που συμβαίνει στο χώρο του φουαγιέ του Εμπρός. Ο περφόρμερ κείτεται γυμνός, με κλειστά μάτια, απόλυτα παρών όμως και συνειδητός της παρούσας στιγμής. Γύρω του καίνε λευκά κεριά διαφόρων μεγεθών. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ προσκαλούνται και προκαλούνται όποτε θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για να χύσουν λιωμένο κερί πάνω του. Ο περφόρμερ αντιδράει σ'αυτό που αισθάνεται με ειλικρίνεια την κάθε φορά, "απλά" είναι εκεί και νιώθει. Οι καλεσμένες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ή απλά να παρακολουθήσουν το γλυπτό που δημιουργείται από σάρκα και κερί. Ο χρόνος περνάει, οι εικόνες, οι διαθέσεις, η ατμόσφαιρα κι η αντίληψη της πραγματικότητας αλλάζουν...

ΠΕΜΠΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ (Upstairs)

Installation Mackenzie Krueger, Κατίνα Ρίγλη (καμαρίνι)

Ομάδα Προφορικής Ιστορίας "Ετερότητα"

Οι "άλλοι" στην πόλη. Τακτικές "αυτοδιαφοροποίησης". Ερευνητική προσέγγιση για το φύλο, την εξουσία,την βία. Η πόλη στις αφηγήσεις τους. Μια μεταβλητή απουσίας.

<

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/5

17:00-19:00

Workshop Περικλής Φωκιανός

Εισαγωγή στα παιχνίδια ρόλων

Σ'αυτό το εργαστήριο θα δουλέψουμε διάφορες ασκήσεις για να εισάγουμε κατ'αρχήν τους καλεσμένες στην ιδέα της επιλογής του ενεργητικού ή παθητικού ρόλου ανεξάρτητα από ιδέες που μπορεί να έχουν από πριν για το ποιός ρόλος τους ταιριάζει, λόγω εμπειρίας ή όχι.

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον θα οδηγηθούμε σε παιχνίδια που αποτελούν τη βάση για κάθε κίνκυ φαντασίωση. Το εργαστήρι δεν απευθύνεται αναγκαστικά σε έμπειρες παίχτες, αλλά σε όποιαδήποτε έχει περιέργεια να δουλέψει και να παίξει με τις έμφυτες δυναμικές κι ενέργειές του.

19:00-22:00

Workshop Λύο Καλοβρυνάς

19.30-20.45

Συζήτηση

Κώστας Κανάκης και Πάολα Ρεβενιώτη

20.30-00.05

(ανα) Θρέφοντας γουρούνια Eγκατάσταση-περφόρμανς

Ελένη Καλαρά

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20.30 - 00.00(Φουαγιέ)

21:00-21:30

Στην τραμπάλα

Διασκευή από το έργο «στην τραμπάλα»

oμιλία- performance-βίντεο

Σύλληψη-Χορογραφία_Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία: Μαρία Γοργία

Βίντεο Σκηνοθεσία: Γιάννης Μισουρίδης

Ερμηνεία: Σάνια Στριμπάκου

Βίντεο ερμηνεία: Μαρία Γοργία

Βίντεο-απόσπασμα από το έργο «στην τραμπάλα»

Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης

Παραγωγή: Αμάλγαμα

Λίγα λόγια για το έργο «στην τραμπάλα» που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2014 στο Rabbithole:

ένας άντρας και μια γυναίκα δρουν και συνυπάρχουν σε ένα χώρο όπου πρωταγωνιστές είναι ένα πλήθος εξαρτημάτων ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Είναι πρεκάριοι*. Η επισφάλεια, το άγχος,ο φόβος, ο θυμός, η μνησικακία, η βραχυπρόθεσμη σκέψη, το πλεόνασμα πληροφορίας και η διαδικτυακή εξάρτηση, τους κυριεύουν εξ ολοκλήρου. Η «κόλαση της ανυπαρξίας εγγυήσεων» (Guattari and Negri) τους εξαγριώνει διαρκώς.

Ορισμένοι θεωρητικοί προτείνουν σαν αντίδοτο τη σιωπή. Για παράδειγμα, ο Ζιλ Ντελέζ αναφέρει: «Το πρόβλημα δεν είναι πλέον να κάνουμε τους ανθρώπους να εκφραστούν, αλλά να διασφαλίσουμε μικρά κενά μοναξιάς και σιωπής, στα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να βρουν κάτι να πουν».

ΦΩΤΟ: Αρσένης Μιάρης

21:30-23:30

προβολή ταινίας Πάνος Ευαγγελίδης

Λάμπουν στο σκοτάδι

Το δράμα των Μάικλ και Τζιμ, πρώην γκέι εραστών και φορέων του AIDS που ξαναβρίσκονται 20 χρόνια μετά και αποφασίζουν να ξαναενώσουν τις ζωές και τη φτώχεια τους σε ένα χαμόσπιτο της χτυπημένης από τον τυφώνα Κατρίνα Νέας Ορλεάνης. Ντοκιμαντέρ που ανακαλύπτει τα υποκείμενά του διά της απλής παρατήρησης της καθημερινότητας και των συναισθημάτων τους.Θα επακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Πάνο Ευαγγελίδη και τον Λύο Καλοβυρνά

00:00-

LIVE: Alex C's Pop Molotov ISLAMRAVE

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/5

13:00-16:00

Workshop: Rainbow families

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

στο queer festival

γιατί και οι queer γονείς έχουν ψυχή

Ελάτε να σκεφτούμε queerγραφίες και αστείες ιστορίες το Σάββατο 10/5/14 1:00 με 4:00 και να τις παίξουμε-δραματοποιήσουμε , να τις τραγουδήσουμε ή και να τις αναθεωρήσουμε την Κυριακή 11/5/14 την ίδια ώρα.

16.00-19.00

Workshop: Carolin Rakete Queer Stencils

16:00-18:00

Workshop: Περικλής

Σωματικότητα κι αυθεντικότητα

Εδώ θα ασχοληθούμε πολύ με τις δυνατότητες που προσφέρονται στην καθημερινότητα, όταν είμαστε συνεπείς σ'αυτό που νιώθουμε, θέλουμε και το πώς να το διεκδικήσουμε. Θα ξεκινήσουμε με πολύ απλές για τον καθένα ασκήσεις αναπνοής, γείωσης και συγκέντρωσης και θ'ακολουθήσουν παιχνίδια επαφής με διαφορετικές παρτενέρ σε βιωματικό επίπεδο. Πώς είναι ν'αντιλαμβάνομαι αυτό που πραγματικά χρειάζομαι τη δεδομένη στιγμή κι όχι αυτό που επιτάσσει η συνήθεια ή οι κοινωνικοί κανόνες; Πώς είναι να ζητάω αντί να εκφράζω μόνο αυτό που θέλω από τον άλλο; Πώς είναι να ακούω ένα "όχι"; Πώς μπορούμε να διαπραγματευτούμε μέχρι να συναντηθούν οι επιθυμίες όλων;

18:00-21:00

Q (for queer and quick) Speed Dating (upstairs)

19:30-20:45

Μαίρη Λεοντσίνη - Κώστας Κανάκης

"Queerness και κομβικότητα" και"Σεξουαλικότητα, κατηγοριοποίηση και ενδεικτικότητα: Εξερευνώντας τα όρια της queer γλωσσολογίας"

20.30-00.05

(ανα)Θρέφοντας γουρούνια Eγκατάσταση-περφόρμανςΕλένη Καλαρά

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20.30 - 00.00(Φουαγιέ)

21:00-21:45

Performance Μαρία Σαρρή

Το ξανθό σταφύλι & το Μπλαβί δαμάσκηνο ή ο Μωυσής συναντά την Αιθιόπισα σύζυγο

Ο τοίχος με τα αναγεννησιακά φρέσκο ενός καθεδρικού, το καταπράσινο λιβάδι στον "Κήπο με τις επίγειες ηδονές" του Ιερόνυμου Μπός, το λιμάνι της Σμύρνης κατα την καταστροφή, ένα λιβάδι με φράουλες στη Μανολάδα Ηλείας ή και φυτεία με μπαμπάκι στον προεμφυλιακό Αμερικάνικο Νότο.

Μια συρραφή κειμένων και εικόνων που σκοπό έχουν να αναδείξουν μια όψη του άλλου ως εξωτικό φρούτο ως βρώσιμου καρπού προς κατανάλωση. Απο τις απαρχές του καπιταλισμού, απο τις πρώτες εξερευνήσεις οι "καρποί" της φύσης αλλά και του ανθρώπου βρέθηκαν στο τραπέζι του Ευρωπαίου, στις βιταμίνες των φρούτων και στον σκληρό μόχθο των σκλάβων, στην τραγανή σάρκα των μάνγκο και στους σφιχτούς γλουτούς των νεαρών στις φυτείες χτίστηκε ο δυτικός άνθρωπος.

Δημιουργική ομάδα: Ελισάβετ Ξανθοπούλου Ελένη Παπαδημητρίου

Πρόσωπα:Αφροδίτη της Αγχόνης : Λήδα Δάλλα Ξανθό Σταφύλι ή ο Μωυσής: Κώστας Τζιμούλης Μπλαβί Δαμάσκινο ή Θίρβη - Αιθιόπισα σύζυγος: Βασίλης Νούλας Μάνα Τούρκα: Έφη Κιουρτίδου Τούρκα κόρη: Σταυρούλα Μουσούλη Εργάτρια στις φράουλες/ Chavella Varga: Daniela Bolano Ερυθραία Σίβυλλα: Μαρία Σαρρή

22:00-22:30

Αφροδίτη

Performance

Ευριπίδης Λασκαρίδης

Ο σκηνοθέτης και ερμηνευτής, έχοντας ως σταθερή πηγή έμπνευσης τον κόσμο του τσίρκου, το σινεμά, το μπουρλέσκ και την ευτελή ψυχαγωγία, διερευνά τα ζητήματα της σεξουαλικότητας, της ταυτότητας, την αδεξιότητα, το γκαγκ και την ανατροπή, καλώντας τον θεατή να αμφισβητήσει όλα τα σύμβολα και τα μοντέλα που κατά καιρούς του επιβάλλονται, μέσα σε μια κοινωνία όπου τα πάντα (από την ύλη ως το πνεύμα κι από την κουλτούρα ως τη θρησκεία), μπορούν να μετατραπούν σε προϊόν κατανάλωσης

ΦΩΤΟ: Αλέξανδρος Μιστριώτης

23:00 ... LIVE: ΤΡΩΚΤΙΚΑ

( από τους ΦΥΤΙΝΗ/FYTINI)

PARTY

dj set garnele und der tanzvogel + more

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/5

13:00-16:00

Workshop: Rainbow families

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

13:00-16:00

Αθλητική Κυριακή

Χρήστος Ρούσος

Queer games έξω από το ΕΜΠΡΟΣ. Πινγκ-πόνγκ με ανορθόδοξα τραπέζια και action painting.

14.00-17:00

Workshop: Σταυρούλα Παπαδόδημα

Ομάδα Αυτογνωσίας

3ωρη ομάδα αυτογνωσίας με ελεύθερο θέμα. Συντονίζει η ψυχοθεραπεύτρια Σταυρούλα Παπαδόδημα. Το θέμα θα προκύψει μέσα από την διεργασία της ομάδας.Αριθμός συμμετεχόντων:10 (σειρά προσέλευσης)

18:00-20:00

Τέτοιες, εκείνες κι απ'αυτές καιΚαμμένα Σουτιέν, Σεξ βιος και πολιτεία

Eνα εργαστήριο διερεύνησης των έμφυλων ρόλων. To εργαστήριο αποπειράται να συνθέσει παράλληλες συζητήσεις με performative στοιχεία μεταξύ των συμμετεχόντων προσώπων. Οι διοργανώτριες "τέτοιες, εκείνες κι απ αυτές" προέρχονται κυρίως από τον καλλιτεχνικό, ακτιβιστικό και θεωρητικό χώρο.

20.30-00.05

(ανα)"color: #050505;">Θρέφοντας γουρούνια

Eγκατάσταση-περφόρμανς

Ελένη Καλαρά

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20.30 - 00.00(Φουαγιέ)

20:00-21.00

PerformanceΑνια Κίρσνερ, Κώστας Τσιούκας και Ντόρα Οικονόμου

21:00-21:30

The Ηomonazi Effect

PerformanceKalypsoLara και Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

The Ηomonazi Effect εικονογραφεί (και επανερμηνεύει) όσα εξομολογήθηκε ένα Χρυσαυγίτικο άβαταρ για τη σχέση νεο-ναζισμού και ομοφυλοφιλίας.

Η φόρμα και το ύφος του ανακατεύουν Ντοκιμαντέρ, Βiντεο-δοκίμιο και Social Media Poetics

Πρόκειται για μια Troll Αrt σπουδή πάνω στο σεξουαλικό τρόμο και τη ψηφιακή πανδαισία τοu γέλιου (και της καύλας)Εικαστική τρομοκρατία -- επιμέλεια -- μοντάζ: Calypso Larah. Κείμενο-περφομανς Αλέξανδρος Παπαδόπουλος Κάμερα Howard Walmsley Grigorios Papathanasiou

21.45-22:30

Performance Τεό

22:30-23:00

Performance Αννα Γούλα

Στης ζωής την ανηφόρα

Η Άννα Γούλα για μια ακόμα φορά παντρεύει το λαϊκό αίσθημα με την υψηλή τέχνη.

επικοινωνία :

πηγή : http://embros-theater.blogspot.com/2014/05/2-...