Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Εργατική Αλληλεγγύη

Στείλτε τους νεοναζί πίσω στις τρύπες τους

Στις 12 Ιούνη συνεχίζεται η δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης που ξεκίνησε στις 30 Απρίλη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Διώκονται, η Κατερίνα Θωίδου δημοσιογράφος και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στη Νίκαια, ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας και ο Τάσος Αναστασιάδης εκδότης της.

Η μήνυση υποτίθεται ότι ήταν για την αποκατάσταση "της τιμής και της υπόληψης" του μηνυτή Ι. Ανδιόπουλου, ο οποίος "θίχτηκε" από άρθρο της Κατερίνας Θωίδου. Γιατί του αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός "φασίστας", και γιατί η από μέρους του κατάθεση αίτησης ακύρωσης του νόμου για την ιθαγένεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποδόθηκε σε πολιτική υποκίνηση από το ΛΑΟΣ, που πρωταγωνιστούσε μαζί με τη ΝΔ στην εκστρατεία κατάργησης του νόμου.

Στην αγωγή του, ζητάει 40.000 ευρώ για «αποζημίωση», μαζί με την απαίτηση να δημοσιευτεί στην εφημερίδα επανόρθωση με χρηματική ποινή 587 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης. Είναι φανερό ότι ο στόχος του είναι διπλός: να κλείσει η εφημερίδα και ο ίδιος να πάρει μια καλή ανταμοιβή για τον «αγώνα» του.

Ο Ι. Ανδριόπουλος είναι επιστημονικός συνεργάτης του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή βουλευτή, Αλεξόπουλου. Έχει πλούσιο παρελθόν διασυνδέσεων, με το ΛΑΟΣ και με Χρυσή Αυγή, την οποία κατά δήλωσή του στο ακροατήριο "δεν θεωρεί φασιστική". Σε βίντεο που αποκαλύφθηκε στο ακροατήριο, ο Μιχαλολιάκος αποκαλεί τον Ανδριόπουλο "συναγωνιστή μας". Όσο για το ΛΑΟΣ, ο Α.Γεωργιάδης αποκαλύπτει την στενή συνεργασία του Ανδριόπουλου με τον Θάνο Πλεύρη και την από κοινού επιλογή της υποβολής της αίτησης ακύρωσης όχι από το κόμμα, αλλά από έναν ιδιώτη. Όπως φάνηκε και στις 30 Απρίλη, οι μηνυτές γίνονται κατηγορούμενοι.

Η δίκη είναι μια καθαρή πρόκληση για κάθε αγωνιστή. Για τον καθένα και την καθεμιά που θεωρεί αυτονόητο να παίρνουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών που μεγαλώνουν δίπλα στα παιδιά όλων μας. Για κάθε αντιφασίστα που παλεύει να μπούν στη φυλακή τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και το Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι πρόκληση γιά όσους υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του τύπου.

Αντίθετα, οι τρεις της Εργατικής Αλληλεγγύης πρέπει να αθωωθούν και η δικαιοσύνη να ελέγξει τι ρόλο έχει παίξει ο Ανδριόπουλος στα ναζιστικά εγκλήματα των πογκρόμ κατά μεταναστών, στις επιθέσεις κατά αριστερών, στην υποστήριξη των νεοναζί δολοφόνων και τραμπούκων.

Να μην αφήσουμε τους νεοναζί να ανασυνταχτούν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Για κάθε αντιφασίστα που δεν θέλει να αφήσει τα περιθώρια στη ναζιστική συμμορία να αξιοποιήσει τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα για να ξαναπάρει ανάσα, η δίκη των τριών της Εργατικής Αλληλεγγύης, είναι η επόμενη μεγάλη μάχη του αντιφασιστικού κινήματος.

Χρειάζεται να μετατρέψουμε τη δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης σε δίκη των ίδιων των νεοναζί και των συνεργατών τους. Σε καταδίκη της κυβέρνησης του ρατσισμού που πνίγει μετανάστες στα Φαρμακονήσια, τη Σάμο, και τους βασανίζει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Που σπέρνει το ρατσιστικό μίσος με τις προεκλογικές καμπάνιες ενάντια στα τζαμιά, και αφήνει ελεύθερους τους Κασιδιάρηδες να αλωνίζουν τις γειτονιές αντί να κάνουν παρέα στον Μιχαλολιάκο στο Κορυδαλλό. Για μια κοινωνία χωρίς φασίστες και ρατσισμό.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20


Οι αποφάσεις της ανοιχτής συνέλευσης της ΚΕΕΡΦΑ, τη Δευτέρα 2 Ιούνη, στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας

Την Δευτέρα 2 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ , με θέμα ''Μετά τις εκλογές το αντιφασιστικό κίνημα μπροστά''.

Συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι από το Ζωγράφου, το Μαρούσι και τη Νίκαια, συνδικαλιστές από την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΟΕ-ΔΟΥ και άλλους εργατικούς χώρους, δικηγόροι, από την κοινότητα της Σενεγάλης, τον Σύλλογο Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, την Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος, την Επιτροπή Εμπόρων- καταστηματαρχών Κέντρου Αθήνας, την Ένωση Μεταναστών Εργατών καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, άτομα με αναπηρία, φοιτητές , μαθητές, και μέλη των Τ.Ε της ΚΕΕΡΦΑ.

Η εισήγηση επικεντρώθηκε αν οι 500.00 ψήφοι της Χρυσής Αυγής είναι όλοι φασίστες και στις επόμενες πρωτοβουλίες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.

Η Χρυσή Αυγή στηρίχτηκε και ενισχύθηκε μέσα από την ρατσιστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα ένα 10% να μετατοπιστεί προς την Χ.Α. Σ' αυτό συνέβαλε η αποκάλυψη της ανοιχτής συνεργασίας των Μπαλτάκων , του Δένδια και της αστυνομίας με τους ναζιστές. Η διάκριση προεκλογικά των φυλακισμένων και των εκτός φυλακής, του Μιχαλολιάκου δηλαδή και του Κασιδιάρη, άφησε το περιθώριο στην προβολή του Κασιδιάρη σαν το καλό παιδί που διαμαρτύρεται για τις ''άδικες'' συλλήψεις των ομοϊδεατών του. Τώρα οι φασίστες θα προσπαθήσουν να «μεταμορφωθούν» σε βουλευτές με γραβάτες και θα προσπαθήσουν να ξαναστήσουν τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές με το πρόσωπο του'' νόμιμα εκλεγμένου κόμματος''.

Δικηγόροι από την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος ενημέρωσαν για την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το αντιφασιστικό κίνημα καλείται να μην εφησυχάσει αλλά να συνεχίσει να οργανώνει με αμείωτη ένταση την πολιτική απομόνωση των Χρυσαυγιτών. Σύμμαχος μέσα στο αντιφασιστικό κίνημα είναι ο κόσμος που με το 34% στήριξης του στα κόμματα της Αριστεράς έχει δείξει εμπράκτως την απέχθειά του για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Από την εισήγηση αλλά και από τις παρεμβάσεις των αγωνιστών και αγωνιστριών είναι κοινή άποψη ότι ο κόσμος που τους ψήφισε δεν είναι όλοι ναζιστές αλλά η κύρια μάζα είναι αγαναχτισμένοι ψηφοφόροι. Οι νεοναζί εξακολουθούν να έχουν ένα μικρό σκληρό πυρήνα, μέρος του οποίου βρέθηκε στη φυλακή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα . Επιδιώκουμε να συνεχίσει η απομόνωση τους και να μπει φυλακή όλο η νεοναζιστική συμμορία που οργάνωσε τα τάγμα εφόδου και τις επιθέσεις τους.

Χρειάζεται να βρούμε όλο εκείνο το κομμάτι στις γειτονιές που στην εξαθλίωση και την απομόνωση του γίνεται λεία για τους δημαγωγούς της Χρυσής Αυγής. Η παρέμβαση πρέπει να γίνει πόρτα-πόρτα και να συζητήσουμε μαζί τους τι ακριβώς είναι η Χ.Α και ότι σε περίοδο κρίσης και προσπάθειας από τα αφεντικά να ρίξουν αλλού τις ευθύνες για την λιτότητα, τις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις των σχολείων δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων. να τραβήξουμε κόσμο στην συμμετοχή στην μαζική αντίσταση στη φτώχεια, την ανεργία, τη λιτότητα, τις περικοπές.

Η συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις για το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένους σταθμούς:

  • Την συμμετοχή στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τετάρτη 12/6, ενάντια στη Δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης και τους τρείς συντρόφους που διώκονται, τον Τάσο Αναστασιάδη, την Κατερίνα Θωίδου και τον Πάνο Γκαργκάνα που τόλμησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών
  • Την συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ στη Διεθνή Συνάντηση του UniteAgainstFascism στις 14 Ιούνη στο Λονδίνο. Προτείνουμε να οργανωθεί νέα διεθνής μέρα κινητοποίησης σε συντονισμό με τα κινήματα διεθνώς μετά την επιτυχία της κινητοποίησης 22 Μάρτη-παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
  • Την συμμετοχή της ΚΕΕΡΦΑ στο φετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, AthensPride 2014, στις 14 Ιούνη και στην πορεία στις 7μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στις διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλικής επιλογής.
  • Την συμμετοχή στο τριήμερο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, 5-6-7 Iούλη στη Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια
  • Στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα προχωράμε στην οργάνωση αντιφασιστικού συλλαλητηρίου σε συνεργασία με άλλες αντιφασιστικές κινήσεις, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών
  • Την διοργάνωση της ετήσια Πανελλαδικής συνέλευσης της ΚΕΕΡΦΑ στα τέλη Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη
  • Την λειτουργία των Τ.Ε της ΚΕΕΡΦΑ σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργατικό χώρο, σε κάθε σχολείο και σχολή με ανοιχτές συνελεύσεις τον μήνα Ιούλη και πρωτοβουλίες στις γειτονιές, μέρες δράσης, συναυλίες κλπ

πηγή: http://www.antiracismfascism.org/index.php/2013-09-08-22-14-42/2013-09-08-23-06-21/2013-09-08-23-06-54/item/982-2