Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στις 20.00

Προβολή ταινίας: Το βιολί

Παρασκευή 20/6 (8μμ στο χώρο)

Προβολή ταινίας: Το βιολί

Ο Δον Πλουτάρκο, ο γιος του Τζενάρο και ο εγγονός του Λούτσιο, αποτελούν μια ολόκληρη γενιά επιδέξιων μουσικών. Ταυτόχρονα βοηθούν το ένοπλο κίνημα ανταρτών αγροτών (δεκαετία του 1970), οι οποίοι καταληστεύονται από την κεντρική εξουσία του δικτατορικού καθεστώτος. Όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το χωριό, οι αντάρτες αναγκαστικά υποχωρούν προς τα γύρω βουνά, αφήνοντας πίσω τον οπλισμό και τα πυρομαχικά τους. Ο Δον Πλουτάρκο καβάλα σε ένα δανεικό μουλάρι επιστρέφει με το βιολί του με στόχο να μεταφέρει κρυφά μερικά όπλα στους αντάρτες. Ο στρατιωτικός διοικητής απαιτεί να του παίζει στο βιολί, ο γέρος υπακούει ζητώντας σε αντάλλαγμα να επισκέπτεται τη σοδειά του…

Η ταινία με μοναδικές εικαστικά εικόνες, χωρίς περιττά φτιασιδώματα, με απόλυτη λιτότητα και ομορφιά κάνει ευθείες αναφορές στα αντάρτικα κινήματα, τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της Μεξικάνικης ιστορίας, του 20ου αιώνα. Μια πολιτική και κοινωνική ταινία, η οποία αποτυπώνει με τόσο λίγα μέσα, αλλά τόσο εκφραστικά και αληθινά τη μονομαχία ανάμεσα σε ένα περίστροφο στρατιωτικού και στο ταλαιπωρημένο βιολί ενός γέρου αγρότη μουσικού. Εξαιρετική η παρουσία του 81χρονου ερασιτέχνη ηθοποιού Ντον Ανχέλ Ταβίρα, ταυτόχρονα μουσικού, με τα κομμένα δάχτυλα και το σκαμμένο από το χρόνο πρόσωπο που δίνει ευγένεια και αξιοπρέπεια στο χαρακτήρα του επαναστάτη-αγρότη.

Εκδηλώσεις για τα 4 χρόνια του Pasamontaña

20,21,22 & 27,28,29 Ιουνίου 2014

Παρασκευή 20/6 (8μμ στο χώρο)

Προβολή ταινίας: Το βιολί

Σάββατο 21/6 (8μμ στο χώρο)

Ισπανική βραδιά με μουσική & φαγητό

από τους/τις συμμετέχοντες στα αυτοοργανωμένα μαθήματα Ισπανικών

Κυριακή 22/6

11πμ στο χώρο: Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά

"ελάτε να γνωριστούμε & να παίξουμε"

17.00 στο μπασκετάκι των 88 στρεμμάτων:

Τουρνουά μπάσκετ 4x4, διαγωνισμός τριπόντων & hiphop dj set

Παρασκευή 27/6 (8μμ στο χώρο)

Προβολή ταινίας: Εξέγερση στην Παταγονία

Σάββατο 28/6 (8.30μμ στην πλατεία Αϊ-Γιώργη Κορυδαλλού)

HIP HOP LIVE

με τους

MISTAH RUDE, ΟΝΕΙΡΟΛΑΓΝΟΙ, N-ARROW (INTIFADA), iCy (FORT BRAVO), XKAPE, WOLVES, + guests

Κυριακή 29/6 (7μμ στο χώρο)

Ανοιχτή συζήτηση με αφορμή τα 4 χρόνια του χώρου:

Οι αυτοδιαχειρίζομενοι χώροι ως κοινότητες αγώνα για την κοινωνική-ταξική αντεπίθεση (οι προοπτικές των αυτοοργανωμένων χώρων στις γειτονιές και η διασύνδεση τους με τους κοινωνικούς & ταξικούς αγώνες)

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2014/06/4-pas...