Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες-απεργούς πείνας

Την Παρασκευή 27 Ιούνη μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι της Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, συνελήφθησαν 3 Τούρκοι αγωνιστές- πολιτικοί πρόσφυγες, 2 γυναίκες οι Χάρκα Κιζίλκαγια και Φαδίκ Αντιγιαμαν και 1 άντρας, ο Ερκάν για τους οποίους υπήρχαν εντάλματα σύλληψης. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εφαρμόζεται για πρώτη φορά πάνω στον Τούρκο αγωνιστή Ερκάν, ο τρομονόμος νούμερο 3 που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2010. Επί της ουσίας, ο τρομονόμος αυτός ποινικοποιεί την αλληλεγγύη (ψυχική συνδρομή, οικονομική ενίσχυση, πληροφορίες κ.λπ.) αντιμετωπίζοντας τους αλληλέγγυους σε ένοπλες οργανώσεις, ως μέλη τους.

Και οι τρεις σύντροφοι συμμετείχαν σε όλες τις κινητοποιήσεις του ευρύτερου ριζοσπαστικού ανατρεπτικού χώρου.

Αμέσως μετά τη σύλληψη τους, οι 3 σύντροφοι ξεκίνησαν απεργία πείνας μέσα από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται διεκδικώντας την άμεση παύση της δίωξής τους.

Την Παρασκευή 4 Ιούλη περνούν από ειδικό εφέτη ανακριτή. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 12:00 στο εφετείο στην οδό Λουκάρεως, δείχνοντας με την παρουσία μας την αλληλεγγύη μας στους Τούρκους απεργούς πείνας- πολιτικούς πρόσφυγες.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών

Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/ αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1527498/


1 2 3 4 5 6

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 4/7, ΩΡΑ 12.00 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Ανακοίνωση για τις νέες διώξεις αγωνιστών από την Τουρκία

Τα τελευταία δύο χρόνια στα πλαίσια του δόγματος «νόμος και τάξη» εξαπολύεται μια συστηματική επίθεση ενάντια σε πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία, μία επίθεση που εκδηλώθηκε μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν πριν από ένα χρόνο: Απαγωγή από τη μέση του δρόμου, έφοδοι σε σπίτια, σε πολιτικά γραφεία και σε στέκια, συλλήψεις, δικαστικές διώξεις, έκδοση αγωνιστών σε χώρες τις Ευρώπης και απόπειρες έκδοσης στην Τουρκία, δεκάδες προσαγωγές και παρεμπόδιση της πολιτικής τους δράσης.

Το σύγχρονο κράτος έκτακτης ανάγκης, παράλληλα με την ένταση της εγχώριας καταστολής (αστυνομοκρατία, τρομονόμοι, φυλακές υψίστης ασφαλείας κλπ) φαίνεται ότι αναπτύσσει και άλλο ένα μέτωπο με στόχο τους αγωνιστές από την Τουρκία.

Οι συλλήψεις του συντρόφου Ερκάν και των συντροφισσών Χάρκα Κιζίλκαγια και Φαδίκ Αντιγιαμαν, δραστήριων μελών της «Επιτροπής
Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες» το βράδυ της 27/6 μετά από έφοδο σε σπίτι στα Εξάρχεια και τα εντάλματα σύλληψης εναντίων τους με βάση τον 187Α (δηλαδή του τρομονόμου), έχουν σαν στόχο το κίνημα αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που αγωνίζεται για την ανάδειξη του φασιστικού χαρακτήρα του τούρκικου καθεστώτος.

Παράλληλα όμως, η δίωξη του Ερκάν με τις διατάξεις του 187Α που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι του 2010 (γνωστές ως Τρομονόμος Νο 3) είναι μία πιλοτική εφαρμογή ενός νόμου που ποινικοποιεί την αλληλεγγύη. Συγκεκριμένα ο νόμος αναφέρει ότι όσοι παρέχουν «κάθε είδος περιουσιακά στοιχεία, υλικά ή άυλα, κινητά ή ακίνητα ή κάθε είδους χρηματοοικονομικά μέσα» σε κατηγορούμενους του 187Α τιμωρούνται με δεκαετή φυλάκιση. Στην περίπτωση του Ερκάν το ενοχοποιητικό στοιχείο είναι η συμμετοχή του στην Επιτροπή Αλληλεγγύης και η αλληλεγγύη του στους φυλακισμένους αγωνιστές από την Τουρκία. Στην απόπειρα εφαρμογής αυτού του νόμου σε βάρος του Ερκάν εμείς βλέπουμε την απόπειρα χτυπήματος της έμπρακτης αλληλεγγύης, μια απόπειρα τρομοκράτησης του κινήματος αλληλεγγύης. Βλέπουμε όμως και το φόβο του κράτους αφού γνωρίζουμε καλά ότι η αλληλεγγύη απέναντι στους διωκόμενους είναι νομιμοποιημένη στην κοινωνία γι αυτό και επικίνδυνη για το σύστημα.

Με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την Επιτροπή
Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες μας έχουν ενώσει κοινοί αγώνες: Οι αγώνες απέναντι στην καταστολή, οι αγώνες αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και τον τελευταίο καιρό οι αγώνες ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Μαζί τους έχουμε οργανώσει μια σειρά συζητήσεων για την πολιτική κατάσταση και το κίνημα στην Τουρκία και εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση των φυλακισμένων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, ενώ έχουμε βρεθεί μαζί σε διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, παρεμβάσεις. Για εμάς αποτελούν, με τη μακροχρόνια παρουσία τους στο κίνημα παράδειγμα αγωνιστικής στάσης.

Οι συντρόφισσες και ο σύντροφος κάνουν απεργία πείνας μέσα στη ΓΑΔΑ με αίτημα την άρση των διώξεων και την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η ΔΙΩΞΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/7/2014 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ)

Κ* ΒΟΞ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1527511/


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ σε συγκέντρωση καταγγελίας των ποινικοποιήσεων και συμπαράστασης των αγωνιστών από την Τουρκία. 4 Ιουλίου στις 12 π.μ ΕΦΕΤΕΙΟ Λουκάρεως
ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Ερκάν Σερίφ Τουρούντς,
η Φαντίκ Αντιγιαμάν και η Χαρικά Κιζίλκαγια.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Οι επιθέσεις, οι διώξεις, και οι συλλήψεις που άρχισαν από το ελληνικό κράτος περίπου πριν από δύο χρόνια ενάντια στους αγωνιστές που παλεύουν για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και είχαν ως αποκορύφωμα ακόμη και την απαγωγή και παράδοση στην Τουρκία του αγωνιστή επαναστάτη Μπουλούτ Γιαϊλά, συνεχίζοντα με εντατικούς ρυθμούς και με κατασκευασμένα στοιχεία. Την Παρασκευή 27 Ιούνη, σε συνάντηση των γονέων των κρατούμενων με τον υπουργό Δικαιοσύνης, συνελήφθηκαν 3 μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, οι οποίοι παρευρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Περίπου μετά από 2 ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι οι 2 και κρατήθηκε η Φαντίκ Αντιγιαμάν την οποία κατηγορούν για την υπόθεση της Χίου. Το ίδιο βράδυ η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι που είναι δηλωμένο στην ταυτότητά της και γνωστή διεύθυνση της Φαντίκ Αντιγιαμάν όπου έμεναν και άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες και συνέλαβε 4 άτομα από τα οποία άφησε τους δύο. Κράτησαν τον Ερκάν Σερίφ Τουρούντς και την Χαρικά Κιζίλκαγια.
Ο Ερκάν είναι γνωστός για τη δράση του σε όλους τους κοινωνικούς φορείς, κόμματα και οργανώσεις για την δράση του ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό και κατηγορείται για την συμμετοχή του στην Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους Αγωνιστές από την Τουρκίακαι ότι με τη δράση του στήριζε τρομοκρατική οργάνωση οικονομικά, και πολιτικά. Η Χαρικά Κιζίλκαγια είναι αναγνωρισμένη πρόσφυγας στην Ελλάδα. Όταν συνελήφθη οι αστυνομικοί της είπαν ότι έχει ένταλμα σύλληψης από την Τουρκία. Οι κατηγορίες για το ένταλμα σύλληψης είναι οι λόγοι που και οι ελληνικές αρχές της χορήγησαν πολιτικό άσυλο. Οι κατηγορίες και για τα 3 άτομα είναι συμμετοχή και στήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με τον τρομονόμο 187. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι έχει κάποια στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τους δίσκους που είχαν κατασχέσει πριν από περίπου ένα χρόνο. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι εύκολα μπορούν να κατασκευασθούν κατηγορίες μέσω των δίσκων, να αλλοιωθούν τα στοιχεία δηλαδή, και ακόμη και στην Τουρκία οι δίσκοι δεν θεωρούνται νομικά έγκυρα αποδεικτικά στοιχεία. Και οι 3 κρατούμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυθαίρετες συλλήψεις τους άρχισαν απεργία πείνας την Παρασκευή 27 Ιούνη και την συνεχίζουν. Όλες αυτές οι επιθέσεις και συλλήψεις των αγωνιστών από την Τουρκία, μετά από συμφωνία των κυβερνήσεων Σαμαρά - Ερντογάν, στόχο έχουν να καθυποτάξουν και να καταστείλουν τους αγώνες των λαών και να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες. Τώρα, με κατασκευασμένα στοιχεία, ήρθε η σειρά των αγωνιστών για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα να ποινικοποιηθούν και να διωχθούν. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς κοινωνικούς φορείς, κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα, όλους τους δημοκράτες και επαναστάτες σε συγκέντρωση καταγγελίας των ποινικοποιήσεων και συμπαράστασης των αγωνιστών από την Τουρκία.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθείτε τιςεξελίξεις oagonas.blogspot.gr

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή: http://oagonas.blogspot.gr/2014/07/4-12.html


1 2 3 4 5 6

Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές

Στις 27 Ιούνη συνελήφθησαν τρία μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Και οι τρεις, ιδιαίτερα ο Ερκάν Τουρούντς και η Φαντίκ Αντιγιαμάν, είναι γνωστοί σε όλους για την πολιτική τους, τη δημόσια παρουσία και τη συνεχή δραστηριοποίηση τους για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και για την ανάδειξη των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την κατάσταση των δικαιωμάτων στην Τουρκία. Οι τρεις αγωνιστές βρέθηκαν πάντα παρόντες στα κινήματα αλληλεγγύης, συμμετείχαν στις πορείες και εκδηλώσεις και οργάνωσαν αυτοί πριν από λίγες μέρες ακόμα την εκδήλωση για την επέτειο του θανάσιμου τραυματισμού του Berkin Elvan.

Οι τρεις κατηγορούνται με τις διατάξεις του τρομονόμου για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C που δρα στην Τουρκία, και για στήριξη της δράσης της, διότι σαν τέτοια εκλαμβάνεται η συμπαράσταση στους κρατούμενους, η οικονομική στήριξη των οικογενειών τους, η καταγγελία των τουρκικών φυλακών απομόνωσης τύπου F, των βασανιστηρίων, των απαγωγών και των θανάτων μέσα στις τουρκικές φυλακές καθώς και η αλληλεγγύη στους κρατούμενους σε ελληνικές φυλακές. Δηλαδή η αλληλεγγύη στους επαναστάτες κρατούμενους ποινικοποιείται και μάλιστα ως τρομοκρατία.

Η σύλληψη των τριών γίνεται τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση εκλιπαρεί απελπισμένα για αγοραστές και κεφάλαια από το αντιδραστικό κράτος της Τουρκίας, αποδεικνύοντας πόσο είναι έτοιμη να πουλήσει ως αντάλλαγμα τις ζωές και την ελευθερία των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών.

Οι τρεις Τούρκοι αγωνιστές θα απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή και θα αποφασιστεί η τύχη τους: προφυλάκιση ή μη. Να είμαστε εκεί να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

Αυτή η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές! Να αφεθούν ελεύθεροι!

Όλοι και όλες την Παρασκευή, 4 Ιούλη, 12 μμ στο εφετείο στην Λουκάρεως!

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1527684/


1 2 3 4 5 6

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές από την Τουρκία

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει τις συλλήψεις των Τούρκων αγωνιστριών Χάρκα Κιζίλκαγια και Φαδίκ Αντιγιαμαν, καθώς και του Τούρκου αγωνιστή Σερίφ Τουρουνέ (Ερκάν) το βράδυ της Παρασκευής 27/6/2014 με ένταλμα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή της Μυτιλήνης για δήθεν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης και δραστηριότητες γύρω από αυτήν (Π.Κ. 187 - τρονομόμος), σχετικά με τον περσυνό εντοπισμό ποσότητας όπλων στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Ο κίνδυνος προφυλάκισής τους και στη συνέχεια παραπομπής τους σε δίκη με απειλή μακρόχρονης κάθειρξης είναι προφανής.

Οι συλληφθέντες είναι χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, εργαζόμενοι και δραστήρια μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες», με δημόσια νόμιμη μακρόχρονη πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, γνωστοί σε εκατοντάδες πολιτικά πρόσωπα και συνδικαλιστές.

Η σύλληψή τους είναι μία σκευωρία που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των αγωνιστών και την απαγόρευση κάθε δραστηριότητας που αναδεικνύει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του Τούρκικου καθεστώτος με την καταστολή επιδεικτική, την αριστερά στην παρανομία, τα λευκά κελλιά ανοιχτά σε όποιον αντιστέκεται και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο απόσπασμα. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής προσέγγισης Σαμαρά - Ερντογάν, που πριν ένα χρόνο εκδηλωνόταν πάλι με μαζικές συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών για έκδοση στην Τουρκία που ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της φτώχειας κλιμακώνει την κατασταλτική της μανία και απειλεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα της αριστεράς να σταθούν στο πλευρό των διωκομένων και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους, τα Μ.Μ.Ε. να μην πνίξουν την είδηση αυτή και τον δημοκρατικό λαό της Μυτιλήνης, όπου θα μεταφερθούν για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες να διοργανώσει κινητοποιήσεις έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Αμέσως μετά τη σύλληψη τους, οι 3 σύντροφοι ξεκίνησαν απεργία πείνας μέσα από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται διεκδικώντας την άμεση παύση της δίωξής τους.

Την Παρασκευή 4 Ιούλη περνούν από ειδικό εφέτη ανακριτή. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 12:00 στο εφετείο στην οδό Λουκάρεως, δείχνοντας με την παρουσία μας την αλληλεγγύη μας στους Τούρκους απεργούς πείνας- πολιτικούς πρόσφυγες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2403


1 2 3 4 5 6

[ψήφισμα συμπαράστασης ΣΥΒΧΑ] Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές από Τουρκία και Κουρδιστάν | H αλληλεγγύη δεν είναι έγκλημα και δεν ποινικοποιείται

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210 - 3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | http://bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές από Τουρκία και Κουρδιστάν

H αλληλεγγύη δεν είναι έγκλημα και δεν ποινικοποιείται

Στις 27 Ιούνη συνελήφθησαν τρία μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν».

Αυτοί οι άνθρωποι είναι χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, εργαζόμενοι και δραστήρια μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», με δημόσια παρουσία μακρόχρονη, πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Είναι αυτοί που με αστείρευτο απόθεμα δύναμης και αγωνιστικότητας παλεύουν για τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των φυλακισμένων αγωνιστών στην Τουρκία και αλλού.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την συμπαράστασή του στους συλληφθέντες αγωνιστές, απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους και καλεί εργατικά σωματεία και συλλογικότητες να σταθούμε στο πλευρό τους και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές από Τουρκία και Κουρδιστάν!

Να αφεθούν ελεύθεροι!

[Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 4 Ιούλη, 12μμ στο εφετείο στην Λουκάρεως]

πηγή: http://bookworker.wordpress.com/2014/07/04/%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B2%CF%87%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%B1-%CF%87/