Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20.30

Ανοιχτή συζήτηση για τη στρατηγική της εξέγερσης: Μετά τις συγκρούσεις;

Aνοιχτή Συζήτηση με την συλλογικότητα CRIMETHINC (Η.Π.Α.)

ΜETA TIΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ;

Τι κάνουμε την περίοδο ανάμεσα στις Ταραχές;
Με ποιο τρόπο συνεχίζουμε

και επεκτείνουμε την κοινωνική εξέγερση;

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΩΡΑ: 20.30

ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ

ΘΕΑΤΡΟ

ΕΜΠΡΟΣ

Ρ.ΠΑΛΑΜΗΔΗ 2 ΨΥΡΡΗ

Τα τελευταία χρόνια, σε πολλές περιοχές του κόσμου ξέσπασαν εκρήξεις διαμαρτυρίας στις οποίες μεγάλα πλήθη ξεχύθηκαν οργισμένα στους δρόμους.

Οι ξεσηκωμοί πήραν διάφορες μορφές αλλά ακόμα και στις πλέον εξεγερτικές τους στιγμές δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν σε κάποια ριζική αλλαγή ούτε να λύσουν τα προβλήματα που τις παράγουν. Ποια είναι τα όρια που συνάντησαν, και τι θα μπορούσε να μας πάει πέρα από αυτά τα όρια; Εάν τώρα ξέρουμε πως μία εξέγερση δεν θα καταστρέψει τον καπιταλισμό, οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προωθήσουμε ένα τέτοιο στόχο :

τι ελπίζουμε να επιτύχουμε με αυτές τις εξεγέρσεις, ποιος είναι ο ρόλος τους στο μακροπρόθεσμο όραμά μας, και ποια είναι η στρατηγική μας για το χρονικό διάστημα που τις ακολουθεί; Σε αυτή την παρουσίαση συμμετέχοντες σε κοινωνικούς αγώνες από την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και θα θέσουν ερωτήσεις. Παρακαλούμε ελάτε έτοιμοι να συζητήσουμε! Αυτή η συζήτηση είναι μέρος περιοδείας αμερικανών συντρόφων & μιας εν εξελίξει έρευνας σχετικά με το θέμα :

"Μετά το Αποκορύφωμα / Ο Κύκλος Ζωής των Κοινωνικών Κινημάτων"

Οργανώνεται σε συνεργασία με το Κενό Δίκτυο από την αναρχική συλλογικότητα CrimethInc. που με την σκέψη και την δράση της από τα μέσα της δεκαετίας του '90 προσφέρει στρατηγικές αναλύσεις από τις πρώτες γραμμές του μετώπου του κοινωνικού πολέμου σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.crimethinc.com

Ανάλυση / θεματικό κείμενο συζήτησης:
http://crimethinc.com/texts/recentfeatures/atc-dust.php

Τι είναι η αναρχική συλλογικότητα CrimethInc.;

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η συλλογικότητα CrimethInc. υπήρξε ένα από τα πιο παραγωγικά και εκτεταμένα σχέδια Αναρχικών στη Βόρεια Αμερική. Οι συμμετέχοντες έχουν διασχίσει πολλές φορές τον κόσμο για αμέτρητες περιοδείες και δράσεις, παρήγαγαν μια σειρά από βιβλία (Days of Love/Nights of War, Recipes for Disaster, Expecting Resistance, Work: Capitalism.Economics.Resistance, Contradictionary), περιοδικά (Rolling Thunder), και άλλα έντυπα, συμπεριλαμβανομένων της πολυσέλιδης μπροσούρας «Fighting For Our Lives / Πολεμώντας για τις Ζωές μας» σε 650.000 αντίτυπα. Από τις μέρες των διαδηλώσεων του Σηάτλ ως σήμερα, τις συγκρούσεις ενάντια στις συνόδους κορυφής της διεθνούς οικονομικής και πολιτικής ελίτ και τις εξεγέρσεις σε πολλά σημεία του κόσμου, με τις εκστρατείες τους ενάντια στην κρατική καταστολή, την συμμετοχή τους στα σημεία ανάφλεξης του κοινωνικού αγώνα, τα εκδοτικά εγχειρήματα και τις αναλύσεις τους, προσέφεραν πάντα ένα ανοιχτό κάλεσμα εμπλουτισμού και εμβάθυνσης της σύγχρονης αναρχικής σκέψης και δράσης. Ανοίγοντας πάντα επίμαχες συζητήσεις, η συλλογικότητα CrimethInc. μέσα στα χρόνια συνεχίζει να προκαλεί με ριζοσπαστικές θέσεις τις κυβερνήσεις, τους ρεφορμιστές αλλά και το ευρύ κοινό.


ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]
http://voidnetwork.blogspot.com

πηγή : http://voidnetwork.blogspot.gr/2014/09/eta-ti-crimethinc-2292014-after-crest.html