Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9.00 πμ

Δίκη αστυνομικών στο Εφετείο για την κακοποίηση των συλληφθέντων στην Πάρνηθα

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ. θα γίνει στο Εφετείο - οδ. Λουκάρεως 2ος όροφος, - η δεύτερη δίκη των αστυνομικών που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν για την κακοποίηση και τους τραυματισμούς συλληφθέντων στην Πάρνηθα το 2007. Η δίκη στο Εφετείο ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου 2014 αλλά αναβλήθηκε ακόμα μια φορά:

https://athens.indymedia.org/post/1526161/ ("Θέατρο του παραλόγου στο εφετείο των καταδικασμένων ΜΑΤατζήδων για τα γεγονότα στην Πάρνηθα το 2007)

Να υπενθυμιστεί ότι στις 15/2/13 καταδικάστηκαν, μετα από 5 χρόνια συνεχών αναβολών της δίκης τους, δύο από τους άνδρες των ΜΑΤ που αναγνωρίστηκαν ότι μαζί με άλλους, οι οποίοι δεν σταθηκε δυνατόν να εντοπιστούν, συμμετείχαν ενεργά στην βάναυση κακοποίηση και τους σοβαρούς τραυματισμούς αρκετών από τους 27 συλληφθέντες αγωνιστές στην Πάρνηθα, στις 29 Ιούλη 2007 μετά από συμβολική ενέργεια έξω από το Καζίνο Μον Παρνές. (Μια από τους συλληφθέντες αγωνιστές κι αγωνίστριες στην Πάρνηθα είχε υποστεί εξαιτίας της κακοποίησής της από τα ΜΑΤ κάταγμα της σπονδυλικής στήλης). Ο πρώτος από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς των ΜΑΤ καταδικάστηκε στην πρώτη δίκη σε 2,5 χρόνια φυλάκισης και ο δεύτερος σε έναν χρόνο για βαρειές και απλές σωματικές βλάβες αντίστοιχα. Δύο άλλοι αστυνομικοί που επίσης κατηγορήθηκαν απαλλάχτηκαν λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους μετά τις συνεχείς αναβολές της δίκης.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1531854/