Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συνέχεια δίκης αστυνομικού της ομάδας Δέλτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ

EPΓATIKO

EΠANAΣTATIKO

KOMMA

Kαποδιστρίου 38

Aθήνα

6977666470

2117252376

E-mail: eek@ath.forthnet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ξεκίνησε η δίκη του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θ. Ποιμενίδη ο οποίος τραυμάτισε βαριά την σ. Αγγελική Κουτσουμπού στις 6 Δεκεμβρίου του 2009, στην διαδήλωση, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης του 2008.

Αν και η δίκη εκδικάζεται ως… τροχαίο στο Μονομελές Πρωτοδικείο, κατατέθηκε αίτημα από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, για να κριθεί το δικαστήριο αναρμόδιο και η υπόθεση να παραπεμφθεί ως κακούργημα. Είναι σαφές πως δεν πρέπει να καλυφθεί ο πραγματικός πολιτικός χαρακτήρας της δίκης. Για να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όχι μόνο οι φυσικοί, αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί της παρ' ολίγον δολοφονίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Προστασίας του Πολίτη) του Μ. Χρυσοχοΐδη, της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Για να αναδειχτεί η αντιεξεγερτική φύση της -νεοσύστατης, αμέσως μετά τον Δεκέμβρη του '08- ομάδας ΔΕΛΤΑ, και οι κατασταλτικοί σχεδιασμοί του κράτους ενάντια στους αγωνιστές και στο κίνημα. Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, για να μην υπάρξει νομικό προηγούμενο, όπου οι επίδοξοι δολοφόνοι αγωνιστών, ένστολοι ή μη, θα έχουν βγει «λάδι», δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» στους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους να χτυπάνε το κίνημα, τόσο μανιασμένα όσο και ελεύθερα, και με τη βούλα του αστικού νόμου. Η έδρα θα κρίνει το αίτημα μετά την ολοκλήρωση εξέτασης των μαρτύρων.

Η εξέταση των κλητευμένων μαρτύρων (της βαρειά τραυματιστθείσας Αγγελικής Κουτσουμπού, των αυτοπτών Θόδωρου Κουτσουμπού και του γιατρού Δημήτρη Γεωργίου) κατέδειξαν στο ακροατήριο την αλήθεια για τα γεγονότα και τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες, τόσο του αυτουργού αστυνομικού όσο και των διοικητικών και πολιτικών προϊσταμένων του. Ούτε οι αποστροφές του συνηγόρου υπεράσπισης πως «ευτυχώς έχουμε ακόμα αστικό κράτος» και οι αναφορές του στην «αδικία» που υφίσταται ο Ποιμενίδης, αλλά ούτε κι οι κυνικές και προκλητικές δηλώσεις του συνεπιβάτη ΔΕΛΤΑ Ζαφειράκη, μπόρεσαν να συσκοτίσουν την σημασία του συμβάντος.

Η μαζική παρουσία αγωνιστών και στελεχών από μεγάλο φάσμα τις αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, από σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, στέκια νεολαίας και η συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο ξεκαθάρισαν σε όλους ότι αυτή η δίκη αφορά όλο το κίνημα και όλη την κοινωνία.

Η δίκη δεν ολοκληρώθηκε. Θα συνεχιστεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ώρα 9 π.μ. στο κτίριο ΠΡΟΚΑΤ, αίθουσα 2.

Ευχαριστούμε κάθε μια και κάθε έναν που έδωσαν το «παρών» την πρώτη ημέρα της δίκης. Καλούμε ξανά όλους τους αγωνιστές, και κάθε ζωντανό και ανήσυχο κομμάτι της κοινωνίας, που στέκεται απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και καταστολή, να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στο δικαστήριο και την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

πηγή : http://www.eek.gr/index.php/announcements/2927-deltio-typou-tou-eek-gia-ti-diki-astynomikou-tis-omadas-delta-gia-ton-varytato-travmatismo-tis-aggelikis-koutsoumpou


Δίκη για τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού

Tην Tετάρτη 22 Oκτωβρίου 2014 (ώρα 9 π.μ., στην πρώην Σχολή Eυελπίδων, Kτήριο ΠPOKAT, αίθουσα 2) συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δίκη του αστυνομικού της ομάδας ΔEΛTA που τραυμάτισε βαριά τηνAγγελική Kουτσουμπού στις 6 Δεκέμβρη 2009.

"H υπόθεση δεν αφορά προσωπικά την Aγγελική Kουτσουμπού ή το EEK. Όλοι/ες στα δικαστήρια της Eυελπίδων. Nα μην περάσει η τροχαία συγκάλυψη μιας εγκληματικής πράξης. Nα καταδικαστούν οι φυσικοί, οι ηθικοί και οι πολιτικοί αυτουργοί της βάρβαρης επίθεσης. Nα σταματήσουν οι διώξεις κατά των συντρόφων της Aγγελικής που παραπέμπονται σε δίκες."

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Πασαμοντάνια

πηγή: http://pasamontana.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html