Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 στις 11.00

Παιχνιδότοποι στην πλ. Βικτωρίας

Για 2η συνεχή χρονιά, μια γιορτή για και με τα παιδιά ενάντια στην εξαθλίωση, την καταστολή, τη φυλακισμένη παιδική ζωή.

Αυτή τη φορά, τη γιορτή θα τη μοιραστούμε με τη συντρόφισσα Μπεατρίς Αουρόρα που έχει ζωγραφίσει και ζήσει τις εξεγερμένες ζαπατιστικές κοινότητες. Καθώς θα υπάρχει και η δική της συμμετοχή -η μεταφορά δηλαδή μιας βιωμένης εμπειρίας προερχόμενης από έναν κόσμο ελευθερίας και μια κουλτούρα σημαντικά διαφορετική από τα δικά μας πλαίσια αναφοράς- τα εργαστήρια θα κινηθούν με ένα πιο ελεύθερο τρόπο, προσαρμοσμένο στις αντιδράσεις και τις επιθυμίες των παιδιών όπως θα εκδηλώνονται εκείνη τη στιγμή.

Επιπλέον, ενώ η γιορτή έχει κάθε φορά σημαντική συμμετοχή από δεκάδες παιδιά της γειτονιάς, εξακολουθεί να εμφανίζει ένα έλλειμμα: λείπουν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά μεταναστών που, εξαιτίας του ανελέητου κυνηγητού των γονιών τους, ζουν και παραμένουν στη σκιά, κλεισμένα στο σπίτι τους και σε μια φυλακισμένη και άδεια ζωή. Τα παιδιά δηλαδή τα οποία δεν βρίσκουμε και στα οποία δεν μπορούμε να απευθυνθούμε με τα μοιράσματα στα σχολεία της περιοχής, καθώς παραμένουν εκτός των εκπαιδευτικών δομών. Έτσι, η χρονική μετατόπιση της γιορτής από Σάββατο σε Κυριακή γίνεται σε μια απόπειρα να καλύψουμε αυτό ακριβώς το κενό, καθώς, ειδικά τη συγκεκριμένη μέρα, μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες να τα πετύχουμε στην πλατεία.

Τέλος, οφείλουμε φυσικά να ευχαριστήσουμε τους συγκάτοικους απ' όλο τον κόσμο, οι οποίοι ήταν και αυτοί που, καλώντας την Μπεατρίς για τις εκδηλώσεις για τις ζαπατιστική εξέγερση που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είχαν την ιδέα και πήραν την πρωτοβουλία να μας φέρουν σε επαφή μαζί της για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης γιορτής.

https://athens.indymedia.org/post/1533727/

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/53667/