Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίωξη 3 συντρόφων

Στις 3 Νοέμβρη οι σύντροφοι Γιώργος Καλαϊτζίδης, Θανάσης Λιακόπουλος και Θανάσης Πετράτος, μέλη του Κ* ΒΟΞ, καλούνται να απολογηθούν σε ανακριτή, για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και αρπαγής ατόμου, ως αποτέλεσμα μίας μεθοδευμένης δίωξης η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλη. Συγκεκριμένα, στις 28 Απρίλη οι σύντροφοι κλήθηκαν για απολογία στη ΓΑΔΑ στα πλαίσια εισαγγελικής έρευνας σχετικά με την παρέμβαση αναρχικών ενάντια στις μαφίες που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μάρτη 2014 στην πλατεία Εξαρχείων

Η εισαγγελική παρέμβαση και η δίωξη που ακολούθησε βασίζονται αποκλειστικά σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα (από αριθμό ο οποίος δεν έχει καταγραφεί αφού η ΓΑΔΑ, όπως μάθαμε κι εμείς, δε διαθέτει την υπηρεσία της αναγνώρισης κλήσης) στο οποίοι έγινε η εξής καταγγελία: «Γιατί εθελοτυφλείτε και δεν ασχολείστε καθόλου με την απαγωγή που έγινε το Σάββατο στα Εξάρχεια; Αφού ξέρετε κι εσείς ότι σε αυτή εμπλέκεται η ομάδα του Γιώργου Καλαϊτζίδη που συμμετέχει και ο Θανάσης Λιακόπουλος και ο Θανάσης Πετράτος και άλλοι που έχουν διαφορές με τις μαφιόζικες ομάδες στην περιοχή». Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα ασφαλίτικο τηλεφώνημα, μία μεθόδευση για τη στοχοποίηση των συντρόφων. Να σημειώσουμε ότι οι καταστηματάρχες της περιοχής, σύμφωνα με τη δικογραφία, δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό.

Τη φάμπρικα των ανώνυμων τηλεφωνημάτων με σκοπό τη στοχοποίηση αγωνιστών τη γνωρίζουμε καιρό τώρα. Είναι μία από τις πρακτικές της ασφάλειας που έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για να δικαιολογήσει έρευνες σε σπίτια πολλών αναρχικών, καθώς και συντρόφων του Κ* ΒΟΞ. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι ότι οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης έχουν φτάσει στο σημείο να αποδέχονται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ως επαρκή ένδειξη για να ασκήσουν δίωξη. Η πρακτική αυτή θυμίζει τις φρονηματικές διώξεις της μετεμφυλιακής εποχής, όταν η κατάθεση ενός ασφαλίτη ήταν αρκετή για να διωχθεί ένας αγωνιστής.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδεται η κατηγορία της αρπαγής ατόμου χωρίς απαχθέντα και η κατηγορία της οπλοκατοχής χωρίς να έχουν βρεθεί όπλα. Αυτή η ασφαλίτικου τύπου μεθόδευση, όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και από τη δικαιοσύνη, συνιστά μια καθαρά πολιτική δίωξη φρονηματικού χαρακτήρα, μία επιστροφή στην εποχή των φακέλων κοινωνικών φρονημάτων και των δηλώσεων νομιμοφροσύνης.

Ταυτόχρονα όμως, το κράτος παίρνει θέση σε σχέση στην αντίσταση που εκφράζουν κάτοικοι, συλλογικότητες και αγωνιστές στα Εξάρχεια μέσα από τη Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων στην οποία συμμετέχει και Κ* ΒΟΞ, ενάντια στις μαφίες και το εμπόριο ναρκωτικών που λυμαίνονται τη γειτονιά. Η δίωξη των συντρόφων μας από τη δικαιοσύνη και η στοχοποίηση του εγχειρήματός μας με δημοσιεύματα από τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, είχαν σαν αποτέλεσμα την επίθεση στην κατάληψη με τουλάχιστον 7 σφαίρες τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου, από θρασύδειλους κουμπουροφόρους. Το κράτος έχει πάρει θέση υπέρ των μαφιών που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή, τις οποίες πια, όχι μόνο ανέχεται και καλύπτει, αλλά επιπλέον, τους υποδεικνύει και ποιοι είναι αυτοί που τις απειλούν.

Το κράτος στο πλαίσιο απόπειρας υποβάθμισης της γειτονιάς των Εξαρχείων και της εξάλειψης της κουλτούρας αντίστασης που προωθείται από τους αγωνιζόμενους ανθρώπους και τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, από τη μία εθελοτυφλεί στις όποιες κινήσεις των μαφιόζων σε όλα τα επίπεδα και από την άλλη εμπλέκει, διώκοντας για μια πιο ριζοσπαστική ενέργεια αναρχικών ενάντια στις μαφίες, τους τρεις συντρόφους μας. Ενώ το μόνο αληθινό στοιχείο εναντίον τους είναι η συμμετοχή τους σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα μέσω των οποίων προτάσσουν την αυτοδιαχείριση και αυτοπροστασία της γειτονιάς. Με τον τρόπο αυτό ποινικοποιείται εμμέσως η συνολική δράση των συνελεύσεων και οι δραστηριότητές τους στη γειτονιά των Εξαρχείων.

Ο στόχος του κράτους και των μηχανισμών του είναι συγκεκριμένος: η τρομοκράτηση αυτών που αντιστέκονται. Γνωρίζουμε ότι όλες οι πτυχές της πολιτικής δράσης του Κ* ΒΟΞ μας βάζουν στο στόχαστρο, αφού ορίζουν έναν άλλο δρόμο, μια διαφορετική δυνατότητα κοινωνικής οργάνωσης, ως κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή του συστήματος.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, στις 11πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 9πμ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1534526/


Απολογία στον ανακριτή μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα;!;

Αυτή την Τετάρτη, 26/11, τρία μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, οι: Γιώργος Καλαϊτζίδης, Θανάσης Λιακόπουλος και Θανάσης Πετράτος οδηγούνται στον ανακριτή κατηγορούμενοι για οπλοφορία και απαγωγή με μόνο στοιχείο ένα αναπόδεικτο, ανώνυμο τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, υπάλληλος της δέχθηκε προ μηνών ανώνυμο τηλεφώνημα, από αριθμό που μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος, μια και η ΓΑΔΑ δεν διαθέτει όπως λέει αναγνώριση κλήσεων (!!), στο οποίο κατονομάστηκαν τα τρία αυτά μέλη της συνέλευσής μας ως δράστες υποτιθέμενης απαγωγής που έλαβε χώρα στις 22/3 κατά τη διάρκεια παρέμβασης αναρχικών στην πλατεία Εξαρχείων με στόχο την εκδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών.

Χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο να προκύπτει από τις δεκάδες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, χωρίς να έχουν βρεθεί όπλα, χωρίς ποτέ να έχει εμφανιστεί θύμα, καταπατώντας τους νόμους -καθώς δεν νομιμοποιείται έναρξη ποινικής διαδικασίας με βάση ανώνυμο τηλεφώνημα- αλλά και θεμελιώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, οι αρχές επιλέγουν να ασκήσουν δίωξη σε κάποιους ακριβώς επειδή αντιστέκονται κατά των μαφιών και των ναρκωτικών, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν ανενόχλητους -ή και υποθάλπουν- τους υπαίτιους της κατάστασης που υποβαθμίζει την περιοχή μας. Μαζί τους θεωρούμε ότι κατηγορούμαστε και όλοι εμείς που τον τελευταίο χρόνο ενωμένοι αγωνιζόμαστε να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα των Εξαρχείων. Η γελοιότητα των κατασκευασμένων κατηγοριών, αλλά και των στημένων δημοσιευμάτων, που στόχο έχουν τη δαιμονοποίηση των Εξαρχείων και την ποινικοποίηση της αντίστασης, θα αποδειχτεί περίτρανα. Η τρομοκρατία και ο εκφασισμός δεν θα περάσουν.

Καλούμε γείτονες και φίλους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 26/11 στις 11.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτίριο 9.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

πηγή: https://exarhia.wordpress.com/2014/11/24/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%85/