Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 στις 21.00

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας στούντιο

Συναυλία με τους Whiteroom και τους Cuatro Calaveras. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού ηχογράφησης και για την βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής του στούντιο. Ακολουθεί το κείμενο της ομάδας :

Μουσική ομάδα (studio) του

ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Σχολείο»

Η μουσική ομάδα του εκχ Σχολείου δημιουργήθηκε από ανθρώπους με κοινό συντελεστή την καλλιτεχνική έκφραση μέσω της μουσικής.

Λειτουργώντας σε έναν εκχ όπως το Σχολείο, η συμμετοχή μας μέσα σε αυτόν είναι στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης, της ελεύθερης - συμμετοχικής μάθησης και του αντιιεραρχικού χαρακτήρα. Με αυτούς τους τρόπους επαναπροσδιορίζουμε τις σχέσεις μας και ερχόμαστε σε αντιδιαστολή με τη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, με τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα της μουσικής, αφήνοντας μακριά ρατσιστικά - σεξιστικά πρότυπα.

Η μουσική ομάδα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε/οποιαδήποτε (έχοντας η όχι μουσική εμπειρία) να συμμετέχει, με μοναδική προϋπόθεση τη συμμετοχή του/της στις κοινές υποχρεώσεις και ευθύνες.

Η μουσική ομάδα πέρα από τις ανοιχτές μουσικές συνευρέσεις είναι σε θέση να πραγματοποιεί το στήσιμο κάθε συναυλίας στο σχολείο κάνοντας παράλληλα ανοιχτό workshop γι' αυτό, συντονισμό - διαχείριση του studio, ανοιχτά εργαστήρια - workshop για ποικίλα άλλα μουσικά θέματα. Μελλοντικός στόχος είναι και η δημιουργία ηχογραφήσεων με DIY χαρακτηριστικά.

Πως κλείνουμε live στον εκχ Σχολείο;

Όλες οι συναυλίες που διεξάγονται στο σχολείο γίνονται με σκοπό

α) την οικονομική ενίσχυση κινηματικών αγώνων, χώρων και δομών, την κάλυψη δικαστικών εξόδων και

β) την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση συλλογικά η ατομικά.

Καμία συναυλία δεν εξυπηρέτησε και ούτε θα εξυπηρετήσει προσωπικά κέρδη αλλά ούτε και άλλους προσωπικούς ή με βάση το όφελος σκοπούς (πχ. ανάδειξης, διαφήμισης, χτίσιμο καριέρας, underground star κ.ά. ). Άλλος ένας βασικός παράγοντας είναι ο χαρακτήρας αλλά και οι στίχοι του μουσικού σχήματος να μην εμπεριέχουν σεξιστικούς η ρατσιστικοπατριωτικούς χαρακτηρισμούς.

Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία ενός εναλλακτικού συναυλιάδικου στην πόλη αλλά ούτε και ενός τζαμπέ προβάδικου. Στόχος μας είναι ο πειραματισμός πάνω στη μουσική με κινηματικά η και όχι χαρακτηριστικά και η αυτοδιαχείριση της μουσικής από τους συμμετέχοντές της.

Συνέλευση ομάδας κάθε Παρασκευή στις 18:00 στο studio

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Δεκέμβριος 13h