Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στις 9.00 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κυριακάτικης απεργίας

4ωρη στάση εργασίας στον κλάδο του βιβλίου :: Παρασκευή 9/1/15, 8.30πμ-12.30μμ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2014, από τις 8.30πμ μέχρι τις 12.30μμ, στον κλάδο του βιβλίου, σε βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, αποθήκες εκδοτικών οίκων και στα τμήματα βιβλίου πολυκαταστημάτων του Νομού Αττικής, προκειμένου να είναι εφικτό για τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνουμε στα δικαστήρια Ευελπίδων, την ώρα που θα εκδικάζεται η υπόθεση των συλλήψεων των συναδέλφων μας από την πρόσφατη απεργία στον κλάδο μας την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.

0809012015gsterg

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
στους συλληφθέντες της απεργίας
της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014 στον κλάδο του βιβλίου
Παρασκευή 9/1/15, 9πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων (κτήρια 2 & 7)

[στάση εργασίας στον κλάδο του βιβλίου :: Παρ. 9/1/15, 8.30πμ-12.30μμ]

μια μέρα πριν:

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ :: Πέμπτη 8/1, 6μμ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος & Ασκληπιού)

συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας
ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση
των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης
ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
ενάντια στη συνολική επίθεση κυβέρνησης κι εργοδοτών προς τον κόσμο της εργασίας

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ
στους 7 συλληφθέντες συναδέλφους μας από την απεργιακή περιφρούρηση στον Ιανό και την συγκέντρωση αλληλεγγύης στο ΑΤ Ακροπόλεως, στην απεργία της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014 στον κλάδο του βιβλίου

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/01/07/4%CF%89%CF%81%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB/


1 2 3 4 5 6

ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης / κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 28/12

Η Κυριακή 28 Δεκέμβρη ήταν η όγδοη Κυριακή μέσα στο χρόνο και η τρίτη Κυριακή μέσα στο μήνα που κράτος και αφεντικά προσπάθησαν να επιβάλλουν το άνοιγμα των καταστημάτων. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Κυριακάτικης
αργίας, κήρυξε απεργία στον κλάδο του Βιβλίου. Το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια στήριξε την απεργιακή κινητοποίηση, ενισχύοντας μαζί με εργαζόμενους και αλληλέγγυους τις απεργιακές περιφρουρήσεις στα καταστήματα Ιανός και Παπασωτηρίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στον Ιανό, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Καρατζάς Νίκος και η διευθύντρια Λιαποπούλου Μαρία άσκησαν μήνυση και με εντολή τους τα ΜΑΤ επιτέθηκαν περικυκλώνοντας, ψεκάζοντας με χημικά και χτυπώντας τους απεργούς. Η απεργιακή περιφρούρηση κράτησε σθεναρή στάση. Ωστόσο, η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις (οι δύο απ' αυτές αφορούσαν περαστικούς!).

Στη συνέχεια οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως, στο οποίο κρατούνταν οι συλληφθέντες και μέλη του ΣΥΒΧΑ κατέθεταν μήνυση εναντίον της εργοδοσίας του Ιανού. Εκεί τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ξανά απωθώντας βίαια τους συγκεντρωμένους και προχωρώντας σε 3 ακόμα συλλήψεις μελών σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων. Μάλιστα, τα ΜΑΤ συνέχισαν να βιαιοπραγούν στους συλληφθέντες, τόσο κατά τη σύλληψη όσο και στο κρατητήριο. Αργότερα οι 3 τελευταίοι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης προχώρησε σε εργατική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στάθηκε πάλι μπροστά στον Ιανό και σε άλλα μεγάλα βιβλιοπωλεία (Παπασωτηρίου και Πολιτεία) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα κεντρικά της ΓΑΔΑ, όπου παρέμεινε ως αργά το βράδυ. Την επόμενη μέρα οι συλληφθέντες πέρασαν από αυτόφωρο, σε αντίθεση με την εργοδοσία του Ιανού, για την οποία είχε κατατεθεί μήνυση και την οποία ακόμα ψάχνουν… Η δίκη των συναδέλφων αναβλήθηκε από την έδρα για τις 9 Γενάρη.

Η εργοδοσία του Ιανού έχει πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη εκείνη τη μέρα. Είναι γνωστή για τις μεσαιωνικές συνθήκες που επιβάλλει στους χώρους εργασίας εδώ και καιρό, με τη χρήση καταγραφικών ατομικής απόδοσης (scanners που κρέμονται στο λαιμό των εργαζομένων), και την υποχρεωτική υπογραφή επιστολής από τους εργαζόμενους, στην οποία επικροτούν τις τακτικές της εργοδοσίας και λασπώνουν το ΣΥΒΧΑ. Οι μισοί από όσους δεν την υπέγραψαν εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση ή απολύθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί, πως η εργοδοσία του Ιανού έχει πρωτοστατήσει στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αναγκάζοντας τους εργαζομένους της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ασπαστούν τη δουλειά τις Κυριακές υπογράφοντας σχετική δήλωση. Σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής έδειξε ακόμη πιο καθαρά το πρόσωπο που εμφανίζει εντός του χώρου εργασίας, με τακτικές που αποσκοπούν στη φίμωση και τρομοκράτηση των εργαζομένων, με τις πλάτες του κράτους. Ο πολιτισμός που πρεσβεύει είναι χτισμένος πάνω στην εκμετάλλευση εργαζόμενων και τη σύνδεση εξουσίας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ώστε να εξαλειφθεί κάθε εστία αντίστασης.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής έχει δώσει μια σειρά από αγώνες, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων τόσο στον Ιανό όσο και στον υπόλοιπο κλάδο του Βιβλίου. Συνεπώς, δε μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός πως η εργοδοσία του Ιανού, όπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΒΧΑ, εκβίαζε πως δε θα προχωρούσε από την πλευρά της τη διαδικασία διώξεων, με τον όρο ότι το σωματείο θα δεσμευόταν ότι δε θα ασχολούνταν ποτέ ξανά με τον Ιανό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι την ημέρα της προκηρυγμένης απεργίας, ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο θα συνδιοργάνωνε εκδήλωση με το βιβλιοπωλείο Ιανός, μέσω εμπορικής συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι τα στελέχη του πρώτου ήταν ενήμερα για τις εργασιακές συνθήκες και την απεργιακή κινητοποίηση, νομιμοποιώντας έτσι από την πλευρά τους την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Υπό το βάρος της επίθεσης στην απεργιακή κινητοποίηση, που είχε ως αποτέλεσμα συλλήψεις και τραυματισμούς, ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο εξαναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία του με την εργοδοσία του Ιανού.

Εμείς από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι η επίθεση που δεχτήκαμε συνδέεται άμεσα με την επίθεση που δέχονται όλοι οι εργατικοί αγώνες και εντάσσεται στη στρατηγική που ακολουθούν το κράτος και τα αφεντικά για την καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Χαρακτηριστικό και το πρόσφατο περιστατικό της καταστολής που δέχτηκαν οι εργάτες στο εργοστάσιο « ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε » στον Ασπρόπυργο τη Δευτέρα 5 Γενάρη, όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν την κατάληψη του εργοστασίου και την απεργία διαρκείας (από 29/12) και συνέλαβαν 40 εργάτες και αλληλέγγυους.

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν κάμπτεται. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας και τα συμφέροντα των εμποροϋπαλλήλων ακόμη πιο δυναμικά. Δίχως να βασιζόμαστε σε σωτήρες, αλλά παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, θα βρισκόμαστε στο δρόμο, ενόψει και του ανοίγματος των καταστημάτων στο εμπόριο την Κυριακή 18 Γενάρη. Το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια καλεί σωματεία, εργαζόμενους στο εμπόριο, συνελεύσεις γειτονιών, συλλογικότητες να πάρουν θέση, να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας με όποιο τρόπο αποφασίσουν και να στηρίξουν τους συλληφθέντες και τις δράσεις με:

- Ψηφίσματα συμπαραστάσης
- Συμμετοχή στην Εργατική Διαδήλωση στις 8/1/15 και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων (Σόλωνος και Ασκληπιού)
- Συμμετοχή στη Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 9/1/15 και ώρα 9.00πμ στα κτίρια 2 και 7

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 28/12

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΟΥΤΕ 52 ΟΥΤΕ 8
ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια | syntexonistikoex_drasis@exespiv.neext

πηγή: https://bookworker.wordpress.com/2015/01/07/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82/


1 2 3 4 5 6

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Δελτίο Τύπου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 28/12

Στις 28/12/14, ημέρα που τα καταστήματα θα ήταν ανοιχτά με μια αιφνιδιαστική (πάλι) τροπολογία της κυβέρνησης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ) κήρυξε απεργία στον κλάδο με απεργιακές συγκεντρώσεις στα καταστήματα Παπασωτηρίου και Ιανός, στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας, την οποία στήριξε το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια, όπου συμμετέχει και το Σωματείο μας.

Η εργοδοσία του Ιανού είναι γνωστή για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την τρομοκρατία που επιβάλλει, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη χρήση καταγραφικών (scanners) της ατομικής απόδοσης των εργαζομένων που κρέμονται στο λαιμό τους και την υπαγόρευση σύνταξης μίας επιστολής ωδής στην εργοδοσία την οποία σχεδόν οι μισοί που δεν την υπέγραψαν είτε απολύθηκαν είτε εξωθήθηκαν σε «παραίτηση»… Την Κυριακή 28/12, έγινε επίσης γνωστή ως εντολέας της βίαιης καταστολής των απεργών και των αλληλέγγυων που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα. Συγκεκριμένα, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει επεισόδια εκτός του καταστήματος για να ενοχοποιηθούν οι απεργοί, στη συνέχεια κάλεσε όλα τα σώματα καταστολής της αστυνομίας τα οποία επιτέθηκαν απρόκλητα και με βιαιότητα στους απεργούς και τους αλληλέγγυους και προχώρησαν σε 4 συλλήψεις (οι 2 εκ των συλληφθέντων ήταν περαστικοί), με σκοπό ο Ιανός να προχωρήσει μεταξύ άλλων και στην περάτωση των εκδηλώσεων που είχε προγραμματίσει, συνδιοργανωτής μίας εκ των οποίων ήταν ο ρ/σ 'Στο κόκκινο'...

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, όπου ο ΣΥΒΧΑ κατέθετε μήνυση και στο οποίο κρατούνταν οι 4 συλληφθέντες. Εκεί, παρόντα ήταν μέλη του ΣΥΒΧΑ για να καταθέσουν μήνυση εναντίον της εργοδοσίας του Ιανού. Τότε δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους. Μάλιστα, ενώ οι τελευταίοι υποχωρούσαν, οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν να τους χτυπούν και τρία άτομα, μέλη σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Σωματείου μας, Στέφανος Μάλαμας. Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν τους συλληφθέντες ακόμα και όταν οι τελευταίοι ήταν ακινητοποιημένοι στο πεζοδρόμιο αλλά και μέσα στο κρατητήριο, χρησιμοποιώντας παράλληλα εξευτελιστικές πρακτικές. Οι συγκεντρωμένοι απεργοί και αλληλέγγυοι προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ (όπου μεταφέρθηκαν οι 3 τελευταίοι συλληφθέντες) και το Α.Τ. Ακροπόλεως μέχρι αργά το βράδυ. Την επόμενη μέρα οι απεργοί συλληφθέντες πέρασαν από αυτόφωρο, κάτι το οποίο δεν έγινε φυσικά για τα στελέχη του Ιανού, παρά το γεγονός ότι είχε υποβληθεί μήνυση από τον ΣΥΒΧΑ. Ταυτόχρονα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων υπήρχε πλήθος κόσμου που συμπαραστεκόταν στους αγωνιστές. Λόγω μη εμφάνισης των 'μαρτύρων' κατηγορίας (βλ ΜΑΤ), η δίκη αναβλήθηκε για τις 9/1/15.

Για άλλη μια φορά είμαστε μάρτυρες ενός εντολοδόχου κράτους από κάθε λογής εργοδότες, το οποίο με ένα τους νεύμα τρέχει να καταστείλει κάθε διαμαρτυρία, να βιαιοπραγήσει, να τρομοκρατήσει, να εξευτελίσει αγωνιστές. Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη τμήματος συνδικαλισμού της Ασφάλειας που σπεύδει να διασφαλίσει την ομαλή κερδοφορία των αφεντικών με την παρουσία του και ενεργό του δράση σε κάθε κινητοποίηση εργαζομένων (όπως και στις κινητοποιήσεις του Σωματείου μας). Οι εργοδότες έχουν βρει έναν άξιο υπάλληλο στον αγώνα τους για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη φίμωση των εργαζομένων, με την 'εργασιακή ειρήνη' να διασφαλίζεται αποκλειστικά και μόνο από την παρουσία υποταγμένων εργαζομένων εντός των επιχειρήσεων.

Ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές και πράξεις δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν. Θα είμαστε εδώ και θα διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις την αξιοπρέπειά μας. Η αλληλεγγύη, που ήταν πάλι ιδιαίτερα αισθητή αυτές τις ημέρες, είναι το όπλο μας. Καλούμε τους συναδέλφους μας στη Wind και σωματεία εργαζομένων, συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες να αντισταθούν στις προσπάθειες εργοδοτών και κράτους για την καταστολή των αγώνων και την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών μας συνθηκών. Σας καλούμε να σταθείτε εμπράκτως αλληλέγγυοι στους 7 συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης της Κυριακής 28/12. Εκτός από ψηφίσματα, ζητάμε από σωματεία, ομοσπονδίες & εργατικά κέντρα να κινηθούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τη στήριξη των συλληφθέντων. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 7/1, ώρα 5μμ το Σωματείο μας θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο κτίριο της Λ. Αθηνών ώστε να αποφασιστεί απεργία την ημέρα του δικαστηρίου στις 9/1.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 8/1/15, 6.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΣΟΛΩΝΟΣ & ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 9/1/15, 9.00 Π.Μ., ΚΤ 7 και ΚΤ 2.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.

πηγή: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=469498353188785


1 2 3 4 5 6

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους συλληφθέντες της Κυριακής 28/12 και ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

πηγή: http://sineleusiperisteri.blogspot.gr/2015/01/2812_7.html


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση (Πέμπτη 8/1) και συγκέντρωση αλληλεγγύης (Παρασκευή 9/1) για τους συλληφθέντες της 28/12

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην

εργατική διαδήλωση που διοργανώνεται την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος & Ασκληπιού),

καθώς και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Παρασκευή 9/1, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, για τους επτά συναδέλφους που βρέθηκαν την Κυριακή 28/12/2014 αντιμέτωποι με τα κλομπ του πολιτισμού, αγωνιζόμενοι ενάντια στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Άμεση παύση κάθε διώξης σε βάρος των συναδέλφων

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

πηγή: http://www.smed.gr/2015/01/81-91-2812.html


1 2 3 4 5 6

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 28/12/14

Με μία αιφνιδιαστική τροπολογία (από τις δεκάδες σε άσχετους νόμους που πέρασαν τις τελευταίες ημέρες ενόψει της προκήρυξης εκλογών), στο πλαίσιο της γενικευμένης επίθεσης του κράτους ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα προς όφελος των αφεντικών, αποφασίστηκε το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκέμβρη. Για 3η συνεχόμενη Κυριακή μέσα στον ίδιο μήνα (μετά την 14η και την 21η Δεκέμβρη) και για 8η Κυριακή στο ίδιο έτος. Στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που διεξάγεται αδιάλειπτα ένα χρόνο τώρα, από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του μέτρου, μέσα από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου, Αττικής προχώρησε στην κήρυξη απεργίας στον κλάδο του βιβλίου και σε απεργιακές περιφρουρήσεις έξω από τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και Ιανός.

Έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός, πλήθος αστυνομικών δυνάμεων επιτέθηκε στους απεργούς και τους αλληλέγγυους με σκοπό να διαλύσει την απεργιακή συγκέντρωση και προχώρησε σε 4 συλλήψεις (δύο συναδέλφων και δύο περαστικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ακρόπολης). Αφορμή για την περικύκλωση και τον άγριο ξυλοδαρμό των συγκεντρωμένων στάθηκε η μήνυση που κατατέθηκε από τη διευθύντρια του καταστήματος Λιαποπούλου με εντολή του αφεντικού της Καρατζά, καταδικασμένου πρωτόδικα σε έξι χρόνια φυλάκισης για την εμπλοκή του στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Η στενή συνεργασία της εργοδοσίας του Ιανού με τις δυνάμεις καταστολής στην επιχείρηση ενάντια στην απεργιακή συγκέντρωση συνάδει με το κλίμα τρομοκρατίας και ασφυκτικού ελέγχου που επιβάλλει στους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η χρήση καταγραφικών (scanners) ατομικής απόδοσης που υποχρεώνονται να φέρουν οι εργαζόμενοι και ο εξαναγκασμός τους σε υπογραφή κειμένου εξωραϊσμού των εργασιακών συνθηκών και αποκήρυξης του σωματείου τους και των αγώνων του. Όσοι αρνήθηκαν να υποταχθούν απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε "παραίτηση".

Την ημέρα της απεργίας υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση στο πλαίσιο της συνεργασίας του βιβλιοπωλείου του Ιανού με το ραδιοφωνικό σταθμό "105,5 στο κόκκινο", ραδιόφωνο του Συριζα, κίνηση που όχι μόνο προφανώς αποδυνάμωνε τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αλλά και άνοιγε το δρόμο στην καταστολή και τις συλλήψεις. Η εκ των υστέρων προσχηματική απόσυρση της συμμετοχής του ραδιοφωνικού σταθμού στην εκδήλωση επιχειρεί να συγκαλύψει αφενός τη σιωπηρή νομιμοποίηση στο καθεστώς εκμετάλλευσης των εργαζομένων από την εργοδοσία του Ιανού, και αφετέρου την πάγια πολιτική στρατηγική της καθεστωτικής αριστεράς να αποστασιοποιείται από τους ακηδεμόνευτους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες μόλις αποτύχει να τους ενσωματώσει και να τους καπηλευτεί, ενώ επανέρχεται μετά την καταστολή για να πλασαριστεί εκ νέου ως αυτόκλητος "σωτήρας".

Άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής δέχθηκαν εκ νέου οι απεργοί και αλληλέγγυοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες που πραγματοποίησαν άμεσα έξω από το Α.Τ. Ακρόπολης και ενώ μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου υπέβαλαν μήνυση προς την εργοδοσία του Ιανού. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με μένος σε συγκεντρωμένους και περαστικούς και φόρεσαν χειροπέδες σε τρεις ακόμα συναδέλφους, τους οποίους αφού ξυλοκόπησαν με μανία τόσο στο δρόμο όσο και εντός του τμήματος, περιέφεραν σαν λάφυρα προσπαθώντας να τους εξευτελίσουν και έπειτα τους μετέφεραν κρυφά στη ΓΑΔΑ, όπου τους φόρτωσαν σωρό ανυπόστατες κατηγορίες.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι συγκρότησαν πορεία διαμαρτυρίας και αντιπληροφόρησης, πέρασαν από μεγάλα βιβλιοπωλεία του κέντρου και έφτασαν στη ΓΑΔΑ, όπου και παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ. Την επόμενη ημέρα όλοι οι απεργοί συλληφθέντες πέρασαν από αυτόφωρο, με πλήθος αλληλέγγυων στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων και η δίκη αναβλήθηκε για τις 9/1/15 λόγω μη εμφάνισης των "μαρτύρων" κατηγορίας.

Εμείς, από τη συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αδιαμεσολάβητα και αντιθεσμικά, μακριά από λογικές ανάθεσης, συμμετέχοντας στο Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια, το οποίο αναγνωρίζουμε ως οριζόντιο συντονισμό ταξικών, κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων και όχι ως αυτόβουλο αποφασιστικό όργανο. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αλλά και κάθε εργατικής κατάκτησης και συνολικά στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει πάνω στα κατώτερα και πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας τα ντόπια και ξένα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά. Δίχως να τρέφουμε αυταπάτες για εναλλακτική διαχείριση των συστημάτων εξουσίας και εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, προτάσσουμε την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και την αλληλεγγύη στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές.

Άμεση παύση των διώξεων σε βάρος των συλληφθέντων της απεργίας της Κυριακής 28/12

Οι ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις από τα κάτω θα νικήσουν!

Όλοι-ες στην εργατική διαδήλωση την Πέμπτη 8/1 στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο (Σόλωνος και Ασκληπιού) και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή 9/1 στις 9 π.μ., κτίρια 7 και 2

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

πηγή: http://sakakp.blogspot.gr/2015/01/281214.html