Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 στις 19.30

Συνέλευση για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων & μεταναστών

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης και η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Πολέμου, καλούν σε ανοιχτή συνέλευση πρωτοβουλίες, κοινωνικούς χώρους, στέκια, συλλογικότητες και οργανώσεις.

Η ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30μ.μ. στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ».

Σκοπός αυτού του καλέσματος είναι η συνδιαμόρφωση πεδίου δράσης, ώστε να διευρυνθεί και να γίνει κοινός τόπος στην κοινωνία το αίτημα για άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Τα τελευταία χρόνια ανά την Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα και χωρίς δίκες, κρατούνται παράνομα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών & προσφύγων καθώς και σε υπόγεια κελιά αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών. Ενώ ταυτόχρονα πρόσφυγες πολέμου, παιδιά, ανάπηροι και τραυματισμένοι, χωρίς δικαιώματα και φροντίδα αφήνονται στους δρόμους, στις πλατείες και στα πάρκα, στο έλεος των διακινητών και της ρατσιστικής βίας. Η κατάσταση της εξαίρεσης υφαίνεται «υπόγεια» και με γοργούς ρυθμούς πάνω και πίσω από το πέπλο που ονομάζεται δημοκρατία. Δημοκρατία Δημίων του αναφαίρετου των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη να γιγαντωθεί το κίνημα που θα θέσει σε οριστική παύση την κανονικότητα της ασυνειδησίας.

Καμία δέσμευση και καμία υπόσχεση δεν είναι ικανή να μας αποτραβήξει από αυτόν το δρόμο παρά μόνο η οριστική δικαίωση.

- ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

- ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

~ ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

~ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Πολέμου

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Φεβρουάριος 16h