Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στις 18.30

Εργαστήριο αφρικάνικου χορού

Εισηγήτρια:

Κατερίνα Καρατζή

Στα κρουστά:

Dauda Cοnteh- Μαριάντζελα Δημάκη

Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερα βασικά μέρη:

1) Ζέσταμα το οποίο έχει σκοπό, εκτός από την προθέρμανση των μυών, την απελευθέρωση του αυχένα, του στέρνου, της λεκάνης, των χεριών κατανοώντας τον τρόπο που κάθε μέρος του σώματος κινείται ξεχωριστά από το υπόλοιπο.

2) Εξοικείωση με τον αφρικάνικο χορό μέσα από απλά και βασικά βήματα.

3) Παράδοση χορογραφίας (σειρά από βήματα) και τραγουδιού εμπνευσμένα από την παράδοση της δυτικής Αφρικής.

4) Ασκήσεις stretching και χαλάρωσης εστιάζοντας στην αναπνοή.

Λειτουργεί θεραπευτικά μέσα από τη συνειδητότητα και την ελευθερία του σώματος συνδέοντας το κάθε άτομο με την δικιά του εσωτερική ρυθμική δύναμη,

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Καρατζή άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου (2006) ενώ ταυτόχρονα σπούδασε αφρικάνικα κρουστά στα «Κρουστά της Τάκη» με τον Λευτέρη Γρηγορίου, τον Ορέστη Πώποτα και τον Νίκο Πολυχρονίδη. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με τους Norma Claire, Aicha Diallo, Moise Kourouna, Mamadama Camara, Fanta Dembele, Issa Sissoko, Tiéblé Vieux Diarra και σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους Famoudou Konate, Babara Bangoura, Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo, Μoussa Oulare και Taga Sidibe.Τον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στο Μάλι και τη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της δυτικής Αφρικής. Ως performer έχει δώσει παραστάσεις με την ομάδα χορού «Anasa», την ομάδα κρουστών «Τα Κρουστά της Τάκη», με την ομάδα «African Percussion» και με την ομάδα «Ubuntu Group» ( Ο Χορός Στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών, Θέατρο Δόρα Στράτου 2013). Είναι χορεύτρια-χορογράφος της ομάδας Troupe Emma Ya και από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Πληροφορίες: ka.karatzi (at) yahoo.gr

πηγή : http://embros-theater.blogspot.com/2015/03/13...