Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στις 13.00

Παρέμβαση στο Χωριάτικο

από @ΑΡΕνΑ

ΚΑΠΟΙΟΙ «ΦΟΥΡΝΟΙ»ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ

Το Νοέμβρη του 2008 η αστυνομία σε συνεργασία με την Ιντερπόλ συνέλαβαν 23 άτομα ως μέλη σπείρας σωματεμπορίας.Τα θύματα του trafficking, ήταν κατ' αποκλειστικότητα κοπέλες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίες έρχονταν σε επαφή με τους νταβατζήδες, μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας, με τα οποία συνεργαζόταν το κύκλωμα. «Εγκέφαλοι» του κυκλώματος φαίνεται να ήταν οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας φούρνων «Το Χωριάτικο», οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την αλυσίδα για να ξεπλύνουν τα έσοδα από το trafficking. Ωστοσο, οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι έχουν συλληφθεί ή διαφύγει της σύλληψης τους δύο φορές στο παρελθόν. Επίσης ,η ενασχόληση τους με τον κλάδο του στριπτιζ πέρα από της αρτοποιείας μας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Οι Γιαννακόπουλοι δεν έχουν μόνο «Το Χωριάτικο» αλλά και το «Αλκατράζ» στην Λ.Συγγρού και το «Star» στη Λ.Ηρακλείου. Πέρα από διαπηδήσεις μεταξύ κλάδων της "Αγοράς", βέβαια, φαίνεται η επιχειρηματική τους δραστηριότητα να ξεφεύγει και απ'τα σύνορα. Τα αδέρφια είναι διαχειριστές και της offshore εταιρείας «Desena limited» με έδρα την Κύπρο. Παρ' όλες τις δίκες που εκκρεμούσαν, η σπείρα συνέχιζε να δρα ανενόχλητη για περίπου εφτά χρόνια, με τη βοήθεια απόστρατων αξιωματικών της αστυνομίας, οι οποίοι πληρώνονταν για να αποτρέπουν τους ελέγχους στα συγκεκριμένα μαγαζιά. Εδώ και εφτά χρόνια, τη στιγμή που τα καταστήματα έκλειναν το ένα μετά το άλλο, η αλυσίδα φούρνων «Το Χωριάτικο» γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη, με καινούρια καταστήματα σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Μήπως πέσαμε απ' τα σύννεφα; Η απάντηση είναι όχι. Χρόνια τώρα γνωρίζουμε για τις μαφίες στην Αθήνα, το λαθρεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών και την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Αυτά τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ζωες στο βωμό του κέρδους. Σπρώχνουν τους αδύναμους στη δυστυχία για να μεγαλώσει η τσέπη τους. Μήπως είμαστε εμμονικοί με τη συγκεκριμένη υπόθεση; Η απάντηση είναι και πάλι όχι. Δεν είναι εμμονή ο άγωνας απέναντι στην ανθρώπινη εκμετάλλευση. Δεν είναι εμμονή το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και τη ζωή. Όπως δεν ειναι εμμονή και οι αγώνες ενάντια στη γυναικεία εκμετάλλευση και το trafficking. Οι σπείρες σωματεμπορίας πατάνε στα σεξιστικά στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα σκεύος ηδονής, χωρίς πατρίδα, οικογένεια και ζωή, γυναίκες που έρχονται για μια καλύτερη ζωή και εν τέλει στοιβάζονται σαν εμπορεύματα, σαν άψυχα αντικείμενα προς εκμετάλλευση.

Είναι ανάγκη, λοιπόν, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε αυτές τις γυναίκες-μετανάστριες, που βιώνουν καθημέρινα την εκμετάλλευση από τους σωματέμπορους και την αδιαφορία μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, μποϋκοτάροντας μαζικά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ την ΤΡΙΤΗ 31/03, ώρα 13:00 διαμαρτυρία στο ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ στην Πατησίων (πλησίον της σχολής)

Γιατί το ανθρώπινο σώμα δεν είναι εμπόρευμα, Γιατί ο έρωτας δεν είναι υπηρεσία, Γιατί το κέρδος δεν είναι αυτοσκοπός

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56445/