τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση για την υπόθεση δολοφονικής επίθεσης σε διαδηλώτρια

Κάλεσμα αλληλεγγύης

Στις 15 Νοέμβρη του 2010, πρώτη μέρα επετειακών εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο κλιμάκιο του ΔΝΤ επισκέπτεται την Αθήνα. Χιλιάδες διαδηλωτών βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλλαν και εξακολουθούν να επιβάλλουν οι δεξιές και αριστερές κυβερνήσεις της αστικής δημοκρατίας, ενάντια στην εντεινόμενη εκμετάλλευση και την επεκτάμενη υποδούλωση των ζωών μας.

Εκείνο το βράδυ μισθοφόροι της ομάδας Δέλτα επιτίθενται στο τελευταίο μπλοκ της πορείας ενώ αυτή πλησιάζει το Πολυτεχνειο, με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στη συμβολή Στουρνάρη και Πατησίων οι μπάτσοι χτυπούν την αμερικανίδα αναρχική Κ. στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και στη συνέχεια και ενώ είναι εμφανώς αναίσθητη, την σέρνουν στο πεζοδρόμιο και συνεχίζουν να την χτυπούν με γκλόμπ στον λαιμό, στη κοιλιά, στη πλάτη προκαλώντας μεταξύ άλλων κάταγμα στο κεφάλι και μόνιμη απώλεια ακοής από το δεξί αυτί. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι μπάτσοι κάνουν μια απόπειρα να της περάσουν χειροπέδες αλλά διαπιστώνοντας ότι μπορεί να χρεωθούν και νεκρό αποφασίζουν να την αφήσουν κατάκοιτη στο πεζοδρόμιο.

Στις 19 Ιουνίου 2015 δικάζονται στο τριμελές πλημμελειοδικείο ο αρχιφύλακας και δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας Δέλτα με τη κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης. Η συντρόφισσα είχε υποβάλει μύνηση τον Γενάρη του 2011 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνεχή και συλλογική χρήση παράνομης βίας, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Το γεγονός ότι φτάνουν στο δικαστήριο με πέντε χρόνια καθυστέρηση τρεις μόνο από την εν λόγω ομάδα, αλλά και με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας να έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, καταδεικνύει την προφανή απόπειρα συγκάληψης της δολοφονικής επίθεσης. Όσο το κράτος αναγκάζεται να συντηρήσει το δημοκρατικό του προσωπείο άλλο τόσο προτίθεται να προστατεύει τους μισθοφόρους του.

Όταν το κράτος για να διαφυλάξει την βιωσιμότητα του κεφαλαίου επιτίθεται σε ότι η εργατική τάξη έχει κατακτήσει με αγώνες και αδυνατεί να εξαγοράσει πλέον μιά κοινωνική συναίνεση, προτάσσει τα πιο βίαια κατασταλτικά του μέσα ώστε να πνίξει τις αντιστάσεις. Η ομάδα Δέλτα, ένα σώμα που ιδρύθηκε ακριβώς για να καταστέλει και να αποτρέπει κινητοποιήσεις αποτελεί ένα από τα πιο δολοφονικά όπλα ενάντια στους αγωνιζόμενους. Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργησή τους, οι δελτάδες αλλά και οι κάθε λογής ένστολοι φρουροί του κράτους εξακολουθούν να βασανίζουν διαδηλωτές. Καμία αστική κυβέρνηση δεν θα αφοπλιστεί οικειοθελώς απέναντι στο εξεγερσιακό δυναμικό των καταπιεσμένων!

«Αυτό που συνέβη σε μένα δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι μια καθημερινή πραγματικότητα γιατί αυτός είναι ο ίδιος ο ρόλος της αστυνομίας σε συνεργασία με κράτος και κεφάλαιο. Ο ξυλοδαρμός δεν θα με φοβίσει....ακόμη κι αν παρολίγω να με σκοτώσουν εκείνο το βράδυ, βγαίνουμε στο δρόμο γιατι ο καπιταλισμός μας σκοτώνει κάθε μέρα»

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/6/2015 ΩΡΑ 09.00

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 9, ΑΙΘΟΥΣΑ 10 (ΙΑ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ)

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/57973/