Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 στις 8.15 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου

Κάλεσμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου

Τρίτη 28/07 08.15 π.μ. Ευελπίδων κτίριο προκάτ 2

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας την Τρίτη 28/07 να παραστούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο συνάδελφό μας και πρόεδρο του Συλλόγου μας Μάνθο Ταβουλάρη, αλλά και στους υπόλοιπους συλληφθέντες που δικάζονται ταυτόχρονα, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 15/07 στην συγκέντρωση σωματείων και οργανώσεων ενάντια στη ψήφιση των νέων μνημονιακών μέτρων.

Η πορεία της δίκης έως τώρα εγείρει σοβαρές ανησυχίες, τόσο για τη διαφαινόμενη λογική του «παραδειγματισμού» προς σωματεία και πολιτικούς αγωνιστές που επιλέγουν να αντισταθούν στα «αριστερά» μνημόνια, όσο και για τη στάση της αστυνομίας μέσα στο δικαστήριο με την πλήρη ανοχή των δικαστών.

Πιο συγκεκριμένα, η δίκη-παρωδία ξεκίνησε με την πρωτόγνωρη διαδικασία παράδοσης της σχετικής δικογραφίας μισή μόλις μέρα πριν τη δίκη στους συνηγόρους υπεράσπισης και μη χορήγησης αναβολής για την προετοιμασία τους. Η fast-track διαδικασία συνεχίστηκε με την παρέλαση των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ να καταθέτουν ανυπόστατες κατηγορίες που αντέφασκαν προκλητικά μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, καταδείκνυαν αυτό που κραυγάζει από παντού: πρόκειται για τυχαίες συλλήψεις διαδηλωτών με στόχο να σταλεί πολιτικό μήνυμα από την κυβέρνηση ότι σκοπεύει να εφαρμόσει με σιδηρά πυγμή το νέο μνημόνιο που φέρνει στέκοντας ενάντια σε όσους εργαζόμενους και ανέργους παλεύουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική.

Μάλιστα, το γεγονός ότι εγκαίρως έγινε δημόσια γνωστό ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μέλος του Συλλόγου μας, επιβεβαιώνει ότι πλέον έχουμε απέναντί μας, ένα ολόκληρο μηχανισμό καταστολής αγώνων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να δίνει το σήμα για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Αυτό επιβεβαιώνεται και με τη στάση, αλλά κυρίως με την πλήρη κάλυψη του δικαστηρίου, των αντρών των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ που έχουν σταθερή και προκλητική παρουσία μέσα στην αίθουσα της δίκης. Σεξιστικά σχόλια προς τους μάρτυρες υπεράσπισης, απειλές στους αλληλέγγυους που παρακολουθούν τη δίκη, υπονοούμενα στοχοποίησης σε αγωνιστές που βρίσκονται στο χώρο, διαρκή προσπάθεια πρόκλησης έντασης μέσα και έξω από την αίθουσα, μεταξύ αυτών και του αλληλέγγυου κόσμου ή ακόμα και των συλληφθέντων.

Η ακόμα πιο σκανδαλώδης απραξία της έδρας του δικαστηρίου ως προς αυτό, ακόμα και μετά από σχετική αναφορά από τους συνηγόρους υπεράσπισης, κάνει φανερό ότι έχουμε μπροστά μας μια κωμική θεατρική παράσταση, από αυτές που έχουμε δει και στο παρελθόν με άλλες κυβερνήσεις. Κοινός παρονομαστής ότι όλες τους ήταν και είναι μνημονιακές. Όλες τους κατέφευγαν στη βία του κράτους, σε όλες του τις εκφάνσεις, για να λυγίσουν αυτούς και αυτές που τολμάνε να λένε «όχι». Αυτούς και αυτές που έχουν συνδικαλιστική δράση, που βλέπουν τους πολιτικούς αγώνες από τη σκοπιά αυτών που πλήττονται και που δεν κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στην κοινωνική αδικία ανάλογα με το ποιός είναι ο πολιτικός ρυθμιστής της φτώχειας και της καταστολής.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να παραστούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες την Τρίτη 28/7 στις 08.15 το πρωί, ημέρα συνέχισης της δίκης, απαιτώντας να αποσυρθούν όλες οι γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες και να επιστρέψουμε το μήνυμα που μας έρχεται με μια σημείωση: η δική μας εντολή είναι ότι συνεχίζουμε την πάλη μας για αξιοπρέπεια σε κάθε χώρο εργασίας και σε κάθε κοινωνικό αγώνα που εκφράζει τα συμφέροντα των καταπιεσμένων.

Σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου Αττικής

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/07/26/%...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ της 15.07.2015

Συνεχίστηκε σήμερα για 2η μέρα η δίκη των συλληφθέντων της 15ης Ιουλίου 2015, με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Μεταξύ αυτών υπήρξαν γνωστοί συνδικαλιστές, εκλεγμένα μέλη δημοτικών κινήσεων, πανεπιστημιακοί και μέλη πολιτικών οργανώσεων, οι μαρτυρίες των οποίων ως αυτοπτών μαρτύρων ήρθαν σε ευθεία αντίθεση με το κατηγορητήριο.

Χαρακτηριστικό ωστόσο του κλίματος ήταν η έντονη παρουσία αστυνομικών με πολιτικά (επιπλέον από τα μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ) μέσα κι έξω από τη δικαστική αίθουσα, οι οποίοι προσπαθούσαν να εκφοβίσουν τους κατηγορουμένους, τους/ις μάρτυρες υπεράσπισης καθώς και τους/ις αλληλέγγυους/ες. Αυτή η προσπάθεια εκφράστηκε με ευθείες φραστικές απειλές (π.χ. «θα τα πούμε στην επόμενη πορεία»), σεξιστικά σχόλια και λεκτική σεξουαλική παρενόχληση στις γυναίκες αλληλέγγυες και μάρτυρες υπεράσπισης, φωτογραφίσεις από κινητά, βρισιές και φτυσίματα (!). Οι καταγγελίες των δικηγόρων έπεσαν στο κενό.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής της δίκης που επικράτησαν, με προφανή πολιτική εντολή του αρμόδιου υπουργείου. Δηλώνουμε ότι οι προσπάθειες εκφοβισμού δεν μας πτοούν.

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε μέρα τις τελευταίες αυταπάτες σχετικά με τις προθέσεις τις απέναντι στο κίνημα. Ψηφίζει νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαλέγει να επιτεθεί, «απελευθερώνοντας» και ενεργοποιώντας τους γνωστούς μηχανισμούς καταστολής, με συστηματικό σχεδιασμό σε νέους, εργαζόμενους, συνδικαλιστές και πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η οριστική στράτευση της κυβέρνησης στο πλευρό του αστικού πολιτικού κόσμου και του κεφαλαίου ούτε μας εκπλήσσει, ούτε μας φοβίζει. Όσοι νομίζουν πως μπορούν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μετανάστες στη φτώχεια και τη βία, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους και θα έχουν την τύχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  • Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες!
  • Διάλυση των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και όλων των ειδικών δυνάμεων, αφοπλισμός της αστυνομίας, απαγόρευση της χρήσης χημικών!
  • Ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια και την καπιταλιστική βαρβαρότητα συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης την 3η ημέρα της δίκης:

Τρίτη, 28 Ιουλίου, 8.15 π.μ., κτίριο ΠΡΟΚΑΤ 2, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

πηγή: http://www.okde.org/index.php/el/2014-02-15-12-35-33/86-anakoinwseis/276-deltio-typou-gia-defteri-mera-tis-dikis-ton-syllifthenton-tis-15-07-2015