Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 11.00

Ο.Π.Ι.Ν.Ι. Περιήγηση στις «βιομηχανικές» γειτονιές της Ν. Ιωνίας

Στα πλαίσια των ελεύθερων διαλέξεων της ομάδας Προφορικής Ιστορίας Ν. Ιωνίας (Ο.Π.Ι.Ν.Ι), την Κυριακή 14/12/2014, συζητήσαμε με την κ. Όλγα Βογιατζόγλου , αρχαιολόγο για τις Βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Νέας Ιωνίας, την ίδρυση και λειτουργία των εργοστασίων και τη συμβολή τους στην οικονομική ζωή του τόπου.

Σε συνέχεια αυτής της συζήτησης, οργανώνουμε περιήγηση στις «βιομηχανικές» γειτονιές της Ν. Ιωνίας την Κυριακή 18/10/2015 στις 11.00 π . μ με ξεναγό την κ. Βογιατζόγλου. Ξεκινώντας από το κέντρο και δίνοντας ραντεβού στην Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας (Ελ. Βενιζέλου 84 στον πρώτο όροφο), πηγαίνουμε στην Ελευθερούπολη και καταλήγουμε στα εργοστάσια του Περισσού.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η δουλειά της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας έχει οργανωθεί κατά θεματικές, στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, με κύριους άξονες:

α) Εργατική τάξη / βιομηχανοποίηση /αποβιομηχανοποίηση (εργοστάσια, οικισμοί, εργατικές γειτονιές, προπολεμικά χρόνια, κατοχή, εμφύλιος, έως το 1980)

β) Πρόσφυγες / μετανάστες / πολιτισμός (Η εξέλιξη της Νέας Ιωνίας από τα χρόνια της προσφυγιάς μέχρι τις μέρες μας.)

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στέλνοντας e- mail στο: elni.ydragogeio@gmail.com ή σε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook, ή τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο: 6940980810

Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Νέας Ιωνίας (Ο.Π.Ι.Ν.Ι)

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-Υδραγωγείο

http://ydragogeio.gr/opini/

πηγή : http://ydragogeio.gr/opini-periigisi-n-ionia/