Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στις 16.30

Αναχώρηση αποστολής αλληλέγγυων για Ειδομένη

"με τους μετανάστες είμαστε μαζί..."

διήμερο αλληλεγγύης στους μετανάστες στη Λάρισα με εκδήλωση και πανθεσσαλική πορεία...

Δεν είναι τραγωδία, είναι έγκλημα

Θα μιλήσουμε με κραυγή, γιατί αυτό που ζούμε δεν είναι τραγωδία , όπως θέλουν να την παρουσιάσουν τα ΜΜΕ, που ξέρουν πως ακόμα και η πιο αποτρόπαια εικόνα παύει να σοκάρει μετά από λίγο καιρό. Αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες είναι έγκλημα. Η Μεσόγειος και το Αιγαίο δεν είναι πια θάλασσα, είναι ένα απέραντο νεκροταφείο ανδρών, γυναικών, παιδιών που πέθαναν χωρίς να ζήσουν.

Στη χώρα της Αντιγόνης, ούτε η ταφή δεν έχει αξιοπρέπεια , οι ομαδικοί τάφοι γέμισαν και οι μάνες ξέμειναν από δάκρυα.

Το έγκλημα αυτό έχει αυτουργούς

Τους ιμπεριαλιστές που βομβαρδίζουν, τα τοπικά ολοκληρωτικά καθεστώτα, τους φονταμενταλιστές, την ακραία φτώχια και την «ανάπτυξη» των πολυεθνικών Την Ευρώπη της βαρβαρότητας που παρ' όλες τις Συνόδους κορυφής και τα "μέτρα", εξακολουθεί να μην προσφέρει ασφαλή πρόσβαση στους πρόσφυγες, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Μόνο παπαγάλοι πλέον μιλούν για την Ευρώπη της αλληλεγγύης. Η στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ξεχειλίζει από υποκρισία. Τάχα συμπονούν τους κατατρεγμένους και θρηνούν τους νεκρούς, ενώ την ίδια ώρα οργανώνουν εκ νέου τον θάνατο, στέλνοντας στρατούς, πουλώντας όπλα, χρηματοδοτώντας απολυταρχικά καθεστώτα, συνεχίζοντας τον πόλεμο.

Καταγγέλλουν ανέξοδα τους δουλεμπόρους και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης των μεταναστών την ίδια στιγμή που σχεδιάζουν από κοινού με τους «θεσμικούς» δουλεμπόρους, τους καπιταλ(η)στες και τα κάθε λογής αφεντικά τη μετατροπή εκατομμυρίων ανθρώπων σε φτηνή εργατική μάζα - πρώτη ύλη για να ξαναπάρει μπρος η καπιταλιστική μηχανή. Μήπως γι΄ αυτό δεν άνοιξε τα σύνορα της η Γερμανία ;

Η οικονομική «βοήθεια» που διατυμπανίζουν

κατευθύνεται στην ενίσχυση της Frontex, στην αύξηση της επιτήρησης των συνόρων πληρώνοντας την Τουρκία για το ρόλο του χωροφύλακα. Από τη στιγμή που η Frontex ανέλαβε την απώθηση δεκάδες είναι οι νεκροί στο Αιγαίο. Οι μπάτσοι της ντυμένοι μασκοφόροι επιτίθενται σε βάρκες και εκτελούν επικίνδυνες επιχειρήσεις απώθησης (push back), όπως καταγγέλλεται από την Ηuman Rights Watch. Οργανώνουν κέντρα hot spot , δηλαδή κέντρα «διαλογής» ανθρώπων . Στην Ελλάδα το πρώτο δείγμα, το στρατόπεδο στη Μόρια της Λέσβου. Μια χωματερή, όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του νησιού δεν υπάρχουν γιατροί το βράδυ, προσωπικό για την καταγραφή, διερμηνείς, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες εγκλεισμού, οι ουρές εξελίσσονται σε πεδία συγκρούσεων, με αποτέλεσμα να αφήνονται οι πρόσφυγες στο έλεος της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής. Η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό και ζητιανεύει να συμψηφίσει μια ανύπαρκτη βοήθεια στους πρόσφυγες, με το μνημόνιο που υπέγραψε. «Βοήθεια στους πρόσφυγες ή συντάξεις», δηλώνει ο υπουργός της Ν. Κοτζιάς, δήλωση που θα ζήλευε και ο πιο φανατικός ακροδεξιός, για να καλλιεργήσει το μίσος ανάμεσα στους «από τα κάτω».

Πιστή στο δόγμα της συνέχειας του κράτους, η κυβέρνηση έχει σημαντικές ευθύνες για την αναβαθμισμένη και άμεση συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και το ρόλο που διαδραματίζουν στις εμπόλεμες ζώνες. Τα κροκοδείλια δάκρυα του πρωθυπουργού, περί καταρράκωσης του ευρωπαϊκού ιδεώδους περισσεύουν, όπως και οι δηλώσεις περί ανίδεων που ζητούν να πέσει ο φράχτης. Πριν λίγους μήνες ο ίδιος άνθρωπος έλεγε άλλα. Τώρα επιλέγει και πορεύεται μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Σούλτς δίπλα από την παραλία όπου πρόσφυγες παλεύουν με τα κύματα για να την προσεγγίσουν .

Όμως απέναντι σε αυτό τον «κόσμο των τεράτων» υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται Δεν γονατίζουν από την αδυναμία και τον πόνο και στέκονται αλληλέγγυοι μέρα νύχτα, με ένα αξιοθαύμαστο τρόπο στα νησιά μας , στην Ειδομένη, αλλά και σε όλη την χώρα. Η αλληλεγγύη αυτή που δεν είναι επιχορηγούμενη, όπως των ΜΚΟ και των επαγγελματιών της «φιλανθρωπίας», έχει σώσει ζωές και την αξιοπρέπεια όλων μας.

Mε τους μετανάστες είμαστε μαζί

Ίσως γιατί σε αυτά τα χρόνια της ισοπέδωσης και των δικών μας ζωών, καταλάβαμε πως σε αυτό τον διαρκή κοινωνικό πόλεμο πρέπει να πάρουμε θέση με τους φτωχούς και τους κολασμένους της γης, ντόπιους και ξένους, ενάντια στα συμφέροντα των πλούσιων & των εκμεταλλευτών, γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο κόσμο ισότητας & αλληλεγγύης χωρίς μίσος, ρατσισμό και εκμετάλλευση.

Συγκροτήσαμε την πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης στους μετανάστες για να δυναμώσουμε την κοινή κραυγή , τους κοινούς αγώνες ντόπιων και ξένων, για να οργανώσουμε δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες / τριες .

Σήμερα όσοι συγκλονιζόμαστε και θρηνούμε με ειλικρίνεια τις εκατόμβες νεκρών, οφείλουμε να ξεπεράσουμε διχασμούς και προκαταλήψεις, να ενωθούμε ανεξάρτητα από φύλλο, έθνος και φυλή, να αγωνιστούμε

ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, την Ευρώπη - φρούριο, την εκμετάλλευση

για

ελεύθερη μετακίνηση για πρόσφυγες και μετανάστες

νομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις

καμιά απέλαση στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

όχι στο φράχτη του Έβρου - ανοιχτά σύνορα

Παρασκευή 13/11, 19.30 αμφιθέατρο Ιατρικής σχολής πλατεία Ταχυδρομείου

Εκδήλωση - συζήτηση «Με τους μετανάστες είμαστε μαζί / σύνορα-εκμετάλλευση-έμπρακτη αλληλεγγύη»

Σάββατο 14/11, 11.30 π.μ. πλατεία Ταχυδρομείου

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης με συμμετοχές αλληλέγγυων & συλλογικοτήτων από τη Θεσσαλία

Σάββατο 14/11, 16.30 στέκι para tod@s Αναχώρηση αποστολής αλληλέγγυων για Ειδομένη

πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης στους μετανάστες

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551276/