Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις 14.00

Queer Vegetarian Συλλογική Κουζίνα

Να συστηθούμε σε ός@ς δεν μας γνωρίζουν... Είμαστε bi, λεσβίες, γκέι, τρανς* και ό,τι άλλο μας εκφράζει. Γιατί είναι το gender μας ρευστό!

Είμαστε ενάντια σε όλους τους κανόνες που γενούν καταπίεση και όσους τους αναπαράγουν. Κατανοούμε ότι υπάρχουν πολλές καταπιέσεις και ότι συνδέονται άμεσα σε ένα πλέγμα που καλύπτει πολλούς τομείς . Έτσι, σε ένα διαθεματικό πλαίσιο ως Συνέλευση, τρώμε συλλογικά vegetarian κουζίνα, λόγω της ανάγκης μας στην εκπροσώπηση vegetarian/vegan υποκειμένων, θέλοντας να εναντιωθούμε στην ετεροκανονικότητα, που προάγει την κρεατοφαγία ως κυρίαρχο διατροφικό lifestyle.

Η διατροφή ως βιολογική ανάγκη αποτελεί βασικό πεδίο για την κυριαρχία ώστε να ελέγξει, να επιβληθεί και να επεκτείνει το εύρος εξουσίας της. Και αυτό συμβαίνει, τόσο παράγοντας ανισότητες μέσω της πείνας και της κατασκευής του τρίτου κόσμου, όσο και μέσα από την αναπαραγωγή της αντίληψης και πρακτικής της κρεοφαγίας. Όπως για μας η αυτοδιάθεση του ανθρώπου και των υπόλοιπων ζώων είναι προϋπόθεση για μια ελεύθερη κοινωνία, έτσι βλέπουμε κι ότι δεν μπορούν να αποτελούν μηχανές παραγωγής προϊόντων ή αντικείμενα κάλυψης αναγκών

Η σύνδεση δε της κρεοφαγίας με την επιβολή είναι άμεση, τόσο σε πρακτικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο. Θεωρούμε ωστόσο πως ο αγώνας ενάντια στην εξουσία και την κάθε μορφής καταπίεση δεν πρέπει να περιορίζεται στην αντίδραση απέναντι στα αφεντικά ή τους φασίστες ή τους ομοφοβικούς, αλλά να αποτελεί μια συνεχή διαδικασία (αυτο)βελτίωσης απέναντι στους κοινωνικούς ρόλους, στις επιβεβλημένες σχέσεις και γενικά στα στερεότυπα που θέλουν το πρότυπο του άντρα να κυριαρχεί πάνω στη γυναίκα και στα ζώα• ας μην ξεχνάμε: στην πατριαρχική κοινωνία που ζούμε, η λέξη «κρέας» χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάθε κινούμενο ζωντανό οργανισμό, που η χρήση του αποβλέπει στην ευχαρίστηση του άντρα, είτε αυτή είναι σεξουαλικής είτε διατροφικής φύσεως. Η πατριαρχικά σεξιστική στάση αυτής της κοινωνίας των «πτωματοφάγων» ανδρών εκφράζεται ακόμη και στον καθημερινό λόγο: «το κρέας και η γκόμενα θέλουν χέρι».

Στην κοινωνία των «πτωματοφάγων» τα vegetarian/vegan υποκείμενα δεν είναι ορατ@, δεν έχουν επιλογές προς σίτηση και βιώνουν καθημερινά συστημικά βία προς την επιλογή και τις πρακτικές τους. Αντιδρώντας αλληλέγγυα λοιπόν στον τρόπο που η κοινωνία τους καθιστά αόρατ@ς, ξεκινάμε τις συλλογικές κουζίνες μας με vegetarian/vegan χαρακτήρα αυτή την Κυριακή, 13.12.2015 στη 1 μ.μ., στο Κοινωνικό Χώρο - Στέκι Paratod@s (Φαρμακίδου 4). Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα άλλο μοντέλο για τη διάχυση της κουλτούρας, που είναι έξω από τη λογική του κέρδους, όπου η διασκέδαση δεν είναι άλλο ένα εμπόρευμα σε ένα χώρος όπου δεν καταναλώνεις υποχρεωτικά, όπου υπάρχει πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς.

Σε έναν ασφαλή χώρο, όπου θα διασκεδάσουμε με τα σώματα μας, τις ταυτότητες που φέρει η καθεμιά μας και θα συνδεθούμε ανεπιτήδευτα μακριά από κάθε ετεροκανονικό βλέμμα, δεν ανεχόμαστε κανενός είδους βία και διάκριση: ρατσισμό, σεξισμό, ομοφοβία, λεσβιοφοβία, τρανσφοβία, χοντροφοβία, ageism, ετεροσεξισμό, μισογυνισμό και αστυνόμευση του gender μας. Κανενός είδους κανονιστικά βλέμματα, παραβιαστικές συμπεριφορές, υβριστικά σχόλια, slut shaming ή sex negative συμπεριφορές.

Δε χωράνε κανενός είδους κανονιστικά βλέμματα, παραβιαστικές συμπεριφορές, σχόλια που "σε βάζουν στη θέση σου", σε κατατάσσουν στη νόρμα. Παρ 'ότι αναγνωρίζουμε πως ο μισογυνισμός, η αδερφοφοβία, η στρέητ αρρενωπότητα δεν είναι λέξεις που μπορείς να αφήσεις στο χαλάκι πριν μπεις μέσα, είναι σκατά που όλες μας κουβαλάμε ως κατάλοιπα, εμείς επιλέγουμε να τα αμφισβητήσουμε και να βρεθούμε σε διαρκή σύγκρουση μαζί τους.

Just keep it Queer...and join us!

Ανοιχτή Lgbtqi+ Συνέλευση Λάρισας

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Δεκέμβριος 21h