Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.00

Φεστιβάλ για συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες κ προς ενίσχυση της ομάδας

Η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής - "United African Women Organization Greece", φίλοι της οργάνωσης και ανεξάρτητες ατομικότητες, συμπράτουν με κύριο σκοπό την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση της κουζίνας El Chef του Στεκιού Μεταναστών (Τσαμαδού 13 & 15, Εξάρχεια), που έχει αναλάβει την φροντίδα προσφύγων .

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 20.00, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2,Ψυρρή), διοργανώνεται μία βραδία, με αφρικανική κουζίνα, live μουσική, απαγγελία αφρικανικής λόγιας και παραδοσιακής ποίησης και θεατρικά δρώμενα και σκέτς. Προσκαλούμε καθέναν και καθεμία, που στο πλαίσιο ατομικής ή συλλογικής δράσης, θα ήθελε να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, προσφέροντας ό,τι είναι δυνατόν, για την κάλυψη των τρέχοντων αναγκών (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κτλ) της κουζίνας του Στεκιού.

Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ αναλαμβάνουν οι Tea for X με μελοποιημένη λόγια και παραδοσιακή αφρικανική ποίηση αρχίζοντας πάντα απ' την παραδοσιακή αφρικανική πολυρυθμία και την Jazz και περνώντας στην funk και afro- latin και οι Africa Heritage με παραδοσιακά αφρικανικά κρουστά! Tις μπάντες πλαισιώνουν οι γυναίκες της UAWOG σε ένα groove- party, γεμάτο αυτοσχεδιαστικά χορευτικά στα οποία καλούνται όλοι να συμμετέχουν! Η Άννα Γκούντρα απαγγέλει αφρικανική ποίηση, δύο κείμενα του Γιώργου Σχερετσανίτη και επιλεγμένα ποιήματα του Γιώργου Δάγλα που αμφότεροι στηρίζουν την προσπάθεια. Η ακτιβιστική ομάδα του Θεάτρου των Καταπιεσμένων παρουσιάζει ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα το trafficking αλληλεπιδρώντας με τον κόσμο και οι γυναίκες της Ένωσης τρία απ' τα πιο καταγγελτικά αντιρατσιστικά τραγούδια της Νίνας Σιμόν εν είδει θεατροποιημένων σκετς.
Ακόμα οι γυναίκες, μέλη της Οργάνωσης, θα έχουν ετοιμάσει μπουφέ με αφρικανική κουζίνα.

Είσοδος Ελεύθερη (Στον χώρο θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης , για όποιον θα ήθελε να στηρίξει την Ένωση να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.)
Την προσπάθεια στηρίζει και η Generation 2.0

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/62207/