Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 στις 22.30

Dj Party

-- Dj Party --

Οικονομική ενίσχυση για το άνοιγμα Αυτοοργανωμένων Συνεργατικών Εγχειρημάτων στην Κωλέττη 29 και για τον νέο Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Αλιμούρα" στα Γιάννενα!

Παρασκευή 15/01

22:30

Νομική

Αυτοοργανωμένα συνεργατικά εγχειρήματα στην Κωλέττη: Επιχειρούμε ένα πείραμα δομών αλληλέγγυας οικονομίας στον πεζόδρομο της οδού Κωλέττη 29, στα Εξάρχεια για να στεγάσουμε συνεργατικά εγχειρήματα που φέρουν νέα νοήματα και σημασίες στην αυγή του 21ου αιώνα. Με την αυτοδιαχείριση σε τομείς όπως η τροφή, η ένδυση, η δόμηση, η ενέργεια στοχεύουμε στην κοινωνική και ατομική αυτονομία και στην αυτάρκεια των κοινοτήτων εδώ και τώρα.

Δημιουργούμε μια κοινότητα που κινείται ανταγωνιστικά, παρά συμπληρωματικά, τόσο στον καπιταλισμό όσο και στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, λέγοντας έτσι το δικό μας ΟΧΙ στην κρίση!

Αυτοδιαχείριση - Άμεση δημοκρατία

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλιμούρα: Αρχίζει τη λειτουργία του στα Γιάννενα, στην Γιοσέφ Ελιγιά 20, τον Δεκέμβρη του 2015.

Δημιουργείται ως τόπος συνάντησης ατόμων και ομάδων που επιλέγουν να δράσουν συλλογικά σε μια εμπορευματική πόλη, σε μια κοινωνία ατομισμού και παραίτησης. Για να προασπίσει και να διευρύνει τον δημόσιο κοινωνικό χώρο και χρόνο, την ελεύθερη δημιουργία, την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και τη διάδοση των ιδεών.

Ένα σημείο αλληλεπίδρασης με τα τοπικά ζητήματα, τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης. Ένα εγχείρημα αυτοδιαχείρισης που να καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, μακριά από τη φενάκη των μεγάλων Ιδεολογιών και αφηγήσεων. Τόπος ανοιχτός στην Κοινωνία.

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Ιανουάριος 17h