τι; : θέατρο θεματική : πολιτισμός

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στις 21.00

Παράσταση: Το βαλς των βρώμικων δρόμων νο. 5

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο από 15/01 ως 06/02/2016 από τις Αδέσποτες Σκύλες 'Το βαλς των βρώμικων δρόμων νο. 5

Κάθε Παρασκευή amp Σάββατο από ως από τις Αδέσποτες Σκύλες Το βαλς των βρώμικων δρόμων νο.

Οι Αδέσποτες Σκύλες παρουσιάζουν την καινούργια τους παράσταση

''Το βαλς των βρώμικων δρόμων νο. 5''

Η παράσταση, όπως και ολόκληρη η πορεία μας, είναι εμπνευσμένη από όλους εκείνους που σε οποιαδήποτε εποχή και τόπο, με οποιονδήποτε τρόπο απάντησαν σε αυτό που τους καταπίεζε δημιουργώντας χίλιες ερωτήσεις. Aπό αυτούς που τόλμησαν να σταθούν και να υπερασπιστούν τη γη και την ελευθερία, που είδαν εκεί που έμοιαζε να υπάρχει μόνο σκοτάδι. Από αυτούς που πίστεψαν ότι γίνεται και το έκαναν, χωρίς να περιμένουν να γίνει. Από όλους εκείνους που άλλαξαν τον κόσμο καβάλα στον Ροσινάντε, από όλους τους μάγειρες, εργάτες, κουβαλητές, στριατιώτες όλων των μεγάλων της ιστορίας, από όλους εκείνους που εγκλωβισμένοι στέκουν στατικοί, σχεδόν παθητικοί μπροστά στα γεγονότα και απορούν, που βάζουν ερωτηματικά και αγωνιούν χωρίς να ξέρουν αν μπορούν να δράσουν. Από όλους αυτούς που συνεχίζουν να ζουν μόνοι, ψάχνοντας διόδους επικοινωνίας μέσα από την χαμηλή αυτοεκτίμηση, μέσα από την αυτολύπηση που τους υποχρεώνει ένα παρόν που δεν τους λογαριάζει. Από όλα εκείνα τα σώματα που επιμένουν να κρατούν στην κορυφή το κεφάλι κι ας έχουν ένα ζυγό που τους βαραίνει το σβέρκο, από όλους αυτούς που μέσα από το μαγγανοπήγαδο μπορούν να αγναντεύουν την ανοιχτωσιά του ορίζοντα, από όλους εκείνους που χωρίς να το σκεφτούν βοήθησαν όπως μπορούσαν τον άλλο, τον ξένο, τον απέναντι. Από όλους εκείνους που έστω για μια στιγμή αμφισβήτησαν τα δεδομένα ακόμα και τις μεγαλύτερες βεβαιότητές τους και έπειτα ξαναγύρισαν στο καβούκι τους, από όλους αυτούς που γεύτηκαν έστω για μια στιγμή την προσωπική επαφή με την ζωή και τον κόσμο έξω από την παραδεδομένη εικόνα.

Οι Αδέσποτες Σκύλες είναι μια αυτοργανωμένη μουσικοθεατρική ομάδα που ξεκίνησε το 2008. Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων είναι η παραστάσιμη φόρμα που χρησιμοποιούν ως όχημα για να μιλήσουν για την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Πρόκειται για μια παράσταση σαν συναυλία. Στην σκηνή 6 γυναίκες ηθοποιοί και 3 άντρες μουσικοί.

Στο Βαλς των Βρώμικων Δρόμων Νο 5 ακούγονται κείμενα των: Μπέκετ, Πεσσόα, Γκαλεάνο, Μπρεχτ, Καμύ καθώς και της Ντίνας Καφτεράνη. Η μουσική σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής ανήκει στον Άγγελο Αγγελίδη.

Οι Αδέσποτες Σκύλες λειτουργούν με παπούτσι (ελεύθερη συνεισφορά) υποστηρίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και είναι δίπλα σε κάθε αυτοργανωμένο εγχείρημα.

Σκηνοθεσία -δραματουργία: Ντίνα Καφτεράνη

Μουσική σύνθεση-κιθάρα: Άγγελος Αγγελίδης

Κίνηση: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Δραματουργικό υλικό: Αδέσποτες Σκύλες

Οι Αδέσποτες Σκύλες:

Δήμητρα Γκλιάτη

Νάντια Καβουλάκου

Φραγκίτσα Κατωγυρίτη

Ντίνα Καφτεράνη

Τατιάνα Πίττα

Ανθούλα Χαιροπούλου

Μουσικοί:

Τύμπανα: Λέανδρος Φράτνικ

Κόντρα Μπάσο: Στάθης Διαμαντίδης

Ήχος:Μανώλης Παντελιάς

Φώτα:Αδάμ Τσαπέκος

Κατασκευή κουστουμιών: Mύρα Μεϊμάρη

Οργανωση: Ευγνωσία Κοκκινίδου

Πρεμιέρα στις 15/ο1/2016 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Κάθε Παρασκευή&Σάββατο ως 06/02/2016

Ώρα έναρξης 21:00

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2,Ψυρρή,Αθήνα

www.embros.gr

ΑδέσποτεςΣκύλες

Facebook: adespoteskyles

Blogspot: http://adespoteskyles.blogspot.gr/

Email: adespoteskyles@gmail.com

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευγνωσία Κοκκινίδου

adespoteskyles margarita kiaou adespoteskyles margarita kiaou

πηγή : http://www.embros.gr/kathe-paraskeyh-sabbato-