Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 9.00 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση για τη δίκη της Σάναα Τάλεμπ

Αλληλεγγύη στην Sanaa Taleb που το ελληνικό κράτος εκτός από την απέλαση την απειλεί και με προφυλάκιση, επειδή έδειξε απείθεια στους μπάτσους και την κατηγορούν για καταστροφή δημόσια περιουσίας.

έγγραφο σε μορφή PDF

https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpre

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιανουάριος 12h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία αλληλεγγύης στη Sanaa Taleb και σε όλες/ους τις/τους έγκλειστες/ους μετανάστριες/ες

Καλούμε στη συγκέντρωση/πορεία το Σάββατο 23/1 στις 12 στη Πλ. Βικτωρίας και τη Τρίτη 26/1 στις 9, στα Δικαστήρια Ευελπίδων

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ parekura

πηγή: http://parekura.espivblogs.net/2016/01/20/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-sanaa-taleb-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82%CE%BF/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Οι μασκες πέσανε - οι μετανάστες ειναι φυλακισμένοι

Πλεον, στο κέντρο κράτησης ελληνικού "φιλοξενούνται" και ελληνίδες κρατούμενες εν αναμονή της δίκης τους για ποινικές υποθέσεις.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ωμή παραδοχή ότι ο χώρος κράτησης αλλοδαπών γυναικών του ελληνικού είναι φυλακή και καμία σχέση δεν έχει με τα υποτιθέμενα προαναχωρησιακά κέντρα (η ωραιοποιημένη έκφραση της περιγραφής των χώρων αυτών από το κράτος).

Από την αρχή του αγώνα μας καταγγείλαμε το ότι όλοι οι χώροι κράτησης μεταναστών είναι ουσιαστικά φυλακές και πρέπει να κλείσουν. Πλέον, οι μάσκες πέσανε, παρά την επιμονή της επικοινωνιακής πολιτικής του Συ.Ριζ.Α να αποδείξει ότι η διαχείρησή τους διαφέρει από αυτή των προκατόχων τους.

Να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης - φυλακές μεταναστών

Σήμερα - Παρασκευή, 22/1 στις 19:00 Μικροφωνική στο Μοναστηράκι

Αύριο - Σάββατο, 23/1 στις 12:00 Συγκέντρωση/Πορεία στη Βικτώρια

Τρίτη, 26/1 στις 9:00 Συγκέντρωση για τη δίκη της Σάναα Τάλεμπ στα δικαστήρια Ευελπίδων - Κτήριο 2

Αλληλέγγυες - αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1554484/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Sanaa Τaleb

Στις 26 Ιανουαρίου η Sanaa Taleb, που βρίσκεται φυλακισμένη στο κέντρο κράτησης γυναικών μεταναστριών και προσφύγων στο Ελληνικό, δικάζεται για απείθεια και φθορά δημόσιας περιουσίας. Οι κατηγορίες αυτές είναι η εκδικητική απάντηση που της δόθηκε από το κράτος και τους μηχανισμούς του γιατί αντιστάθηκε στη βίαιη απέλασή της - τη στιγμή μάλιστα που το αίτημά της για άσυλο δεν έχει ακόμα εξεταστεί-. Με τη δίωξή της οι κυρίαρχοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όλους όσους αγωνίζονται και να βάλουν φρένο σε μελλοντικούς αγώνες. Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί/ες, ως καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, πρέπει να σταθούμε στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστών/στριών δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Στηρίζοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, αντιλαμβανόμενοι πως ο εχθρός είναι κοινός και δεν είναι άλλος από το κράτος και τον καπιταλισμό.

Άμεση απελευθέρωση της Sanna Taleb και όλων των έγκλειστων μεταναστών/στριών και προσφύγων.

Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

Ελεύθερη μετακίνηση για όλους.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Τaleb,

Τρίτη 26/1, 9:00, δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήριο 2

αναρχική συλλογικότητα Ό(μικρον) 72
"οδοιπόρε δεν υπάρχει δρόμος, τον ανοίγεις βαδίζοντας"

http://omikron72.espivblogs.net

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

πηγή: http://omikron72.espivblogs.net/?p=456


1 2 3 4 5 6 7 8 9

αλληλεγγύη στην σάναα τάλεμπ που δικάζεται για αντίσταση κατά της αρχής και φθορά ξένης περιουσίας, κατηγορίες που προέκυψαν κατά την απόπειρα βίαιης απέλασής της.

Καμία μετανάστρια μόνη. Λευτεριά και χαρτιά σε όλες τις μετανάστριες.

επικοινωνία : beflexona@espiexv.net

κάλεσμα : μπεφλόνα, γυναικεία φεμινιστική ομάδα

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Ιανουάριος 04h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

έγγραφο σε μορφή PDF

ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ

«Τo όνομα μου είναι Σάναα Τάλεμπ και είμαι από το Μαρόκο. Είμαι στα κρατητήρια Ελληνικού για 7 μήνες και θέλω την ελευθερία μου. Βρίσκομαι εδώ γιατί δεν έχω ένα χαρτί. Θέλω να ξέρω γιατί με κρατάνε εδώ για τόσο πολύ καιρό» (10/2015)

H Σάναα, τα τελευταία 5 χρόνια, ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα. Το κράτος, αντί να της δώσει χαρτιά, την άνοιξη του 2015, την φυλάκισε σε στρατόπεδο. Εκεί, χτυπήθηκε από μπάτσους, της αρνήθηκαν την φαρμακευτική αγωγή, και έγιναν προσπάθειες βίαιης απέλασής της και υφαρπαγής κατάθεσης χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Η ίδια απάντησε με απεργία πείνας και αντίσταση.

Είναι μετανάστρια σε μια κοινωνία ρατσιστική.

Εδώ όπου όσες/οι δεν έχουν τη μπλε ταυτότητα, αντιμετωπίζονται ως εχθροί που απειλούν την «καθαρότητα» την «ομοιογένεια» και τη «συνέχεια» του έθνους. Εδώ όπου ο εθνικός κορμός ενισχύεται μέσα από τη ρατσιστική βία και εκμετάλλευση, τα υποτιμητικά βλέμματα, τους ελέγχους, τους ξυλοδαρμούς, τις δολοφονίες και τους πνιγμούς. Εδώ όπου οι τοπικές κοινωνίες γύρω από τα στρατόπεδα κράτησης, παρακαλάνε για τη διατήρησή τους και τα οικονομικά οφέλη που αυτά αποφέρουν, συνδέοντας άμεσα έτσι, τον ρατσισμό τους με την κερδοφορία.

Είναι γυναίκα σε μια κοινωνία πατριαρχική.

Εδώ όπου ο "δημόσιος" και "ιδιωτικός" χώρος είναι πεδία κυριαρχίας του ανδρικού βλέμματος και του ανδρικού λόγου. Εδώ όπου η σεξουαλικοποιημένη βία και η κακοποίηση είναι καθημερινό βίωμα. Εδώ όπου τα υποκείμενα που δεν αποδέχονται τα επιβεβλημένα όρια του φύλου τους στιγματίζονται. Εδώ όπου οι επιθυμίες που δεν συμβαδίζουν με τον (ετερο)σεξισμό καταστέλλονται. Εδώ όπου η αγία ελληνική οικογένεια γαλουχεί τα μέλη της στην ¨αναγκαιότητα¨ ύπαρξης έμφυλων ρόλων και διδάσκει την ανδρική επιβολή πάνω στα γυναικεία σώματα ως κάτι φυσιολογικό.

Είναι εργάτρια σε μια κοινωνία ταξικής εκμετάλλευσης.

Εδώ όπου πίσω από την υποτιθέμενη κρατική ανικανότητα ξεδιπλώνεται άρτια η στρατηγική παρανομοποίησης των μεταναστριών που τις καθιστά φθηνό εργατικό δυναμικό στα χέρια των ντόπιων αφεντικών. Εδώ που όπου στις αόρατες θέσεις εργασίας, βρίσκονται μετανάστριες που αναλαμβάνουν την αναπαραγωγή της ελληνικής οικογένειας, από την οικιακή εργασία μέχρι την φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Εδώ που η ελληνική αρρενωπότητα ασκείται πάνω σε κορμιά μεταναστριών σεξεργατριών και σε κακοποιημένα κορμιά θυμάτων τράφικνγκ.

Θεωρείται μουσουλμάνα σε μια κοινωνία ορθόδοξης χριστιανικής βίας.

Εδώ όπου η ίδρυση του ελληνοχριστιανικού κράτους ταυτίζεται με τη σύγκρουση με τον μουσουλμανικό εξωτερικό εχθρό. Εδώ όπου ο αντιμουσουλμανισμός είναι διάχυτος θεσμικά και κοινωνικά, και οι μετανάστ(ρι)ες που προέρχονται από κράτη με επίσημη θρησκεία το Ισλάμ, θεωρούνται εν δυνάμει τρομοκράτισσες.

Είναι αντιστεκόμενη, σε μια κοινωνία που θεωρεί τους/τις μετανάστ(ρι)ες, άτομα χωρίς αυτόβουλη δράση, και τις ζωές των μεταναστών, ως ζωές ανάξιες να βιωθούν.

Εδώ όπου η εξουσία των μπάτσων στα σώματα των μεταναστριών είναι δομική και καθοριστική για κάθε τους κίνηση. Εδώ όπου οι αγώνες των μεταναστ(ρι)ών έχουν να αντιμετωπίσουν τη ρατσιστική απολιτικοποίηση, την άμεση καταστολή με στρατιωτικούς όρους, και την απόπειρα να σπάσουν οι μεταξύ τους σχέσεις. Και αυτό επειδή οι αγώνες τους είναι πραγματική απειλή για την κοινωνική ομαλότητα.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟν ΡΑΤΣΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΤΡΙΤΗ 26/1/2016

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Ιανουάριος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Καλούμε την Τρίτη 26/1 9.00 το πρωί στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για τη Σάναα Ταλέμπ

Καλούμε τη Τρίτη 26/1 9.00 το πρωί στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων , Κτίριο 2

Άμεση απελευθέρωση της Σάναα Ταλέμπ.

Συνελευση Αλληλεγγυης σε Προσφυγες/Μεταναστες (κάθε Πέμπτη στις 19.00μμ στο Γκίνη)

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/62710/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Sanaa Taleb - Τρίτη 26/1, 9πμ | Δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 2

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Sanaa Taleb, που δικάζεται με κατηγορίες που προέκυψαν κατά την απόπειρα βίαιης απέλασής της.

Τρίτη 26/1 στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτήριο 2

Καμιά απέλαση - Γκρέμισμα κάθε φράχτη
Αλληλεγγύη στους/τις πρόσφυγες και μετανάστες/ριες, χαρτιά και ελεύθερη μετακίνηση για όλους/ες

sanaa

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες/Μετανάστες

πηγή: https://solidarity-refugees.espivblogs.net/2016/01/26/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-sanaa-taleb-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-26/