Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Δίκη του αντιεξουσιαστή Γρηγόρη Τσιρώνη

Προγραμματισμένες δράσεις αλληλεγγύης για την υπόθεση του συντρόφου Γρήγορη Τσιρώνη

Στις 5 Φλεβάρη ξεκινά στο Εφετείο η δίκη του αντιεξουσιαστή Γρηγόρη Τσιρώνη, που κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006, αλλά και για σωρεία άλλων ληστειών που έλαβαν χώρα την περίοδο 2002-2006, με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο τις φιλικές και συντροφικές του σχέσεις και κυρίως την ενεργή συμμετοχή του στο αντιεξουσιαστικό κίνημα. Ο σύντροφος συνελήφθη έπειτα από μια μακρά περίοδο επιβεβλημένης φυγοδικίας, στο πλαίσιο του γκεμπελικού κατασκευάσματος της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα» από τους διωκτικούς μηχανισμούς και του αδυσώπητου κυνηγητού που το κράτος εξαπέλυσε εναντίον του, καθώς και δύο ακόμη συντρόφων, με αποκορύφωμα την επικήρυξή τους τον Οκτώβριο του 2010 για 600.000 ευρώ. Η συγκυρία βέβαια είναι τέτοια, που η κατηγορία για ληστεία τράπεζας από έναν προλετάριο καθόλου δεν ξεγελά την αποδεκατισμένη από τις πολιτικές των μνημονίων κοινωνία, παραμονές μάλιστα της ψήφισης του ασφαλιστικού εκτρώματος από την κυβέρνηση. Ο λαός ξέρει καλά πως οι πραγματικοί ληστές, αυτοί που πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, είναι εκείνοι που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, εκείνοι που διαχρονικά εγκληματούν σε βάρος του. Είναι το κράτος και τα κοράκια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Απέναντι στην προσπάθεια της αστυνομίας και των δικαστών να συντρίψουν τα προτάγματα της αντίστασης και της αλληλεγγύης, να τσακίσουν τα κινήματα που προτάσσουν τη σύγκρουση με το καθεστώς και την επαναστατική προοπτική, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πολιτικούς κρατούμενους. Οργανώνουμε την ταξική αντεπίθεση. Τον πόλεμο των εργαζομένων και των ανέργων, των ντόπιων και των μεταναστών, των κοινωνικά και ταξικά αποκλεισμένων, για την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕÏΣΙΔΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/1, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 5ΜΜ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ/ ΤΡΙΤΗ 2/2, ΝΟΜΙΚΗ, 11ΠΜ

ΔΙΚΗ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/2, ΕΦΕΤΕΙΟ, 9ΠΜ

Συνέλευση Αλληλεγύης στον αντιεξουσιαστή Γρηγόρη Τσιρώνη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1554551/


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

Στις 16/1/2006 πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Ακολουθεί καταδίωξη των ατόμων, αρχικά από τον φρουρό της τράπεζας, εν συνεχεία και με την βοήθεια μπάτσων που έφτασαν στο σημείο. Στη συμπλοκή μαζί τους, ο Γιάννης Δημητράκης πέφτει τραυματισμένος και συλλαμβάνεται. Η «αποκάλυψη» ότι ο Γ. Δημητράκης είναι αναρχικός οδηγεί σε ένα παραληρηματικό αμόκ διωκτικές αρχές και ΜΜΕ, ο χολιγουντιανός τίτλος «οι ληστές με τα μαύρα» κατακλύζει πλέον τα δελτία ειδήσεων, τους τίτλους των εφημερίδων και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας. Όμως για να υπάρχει «ομάδα» χρειάζονται και μέλη: έτσι εκδίδονται εντάλματα σύλληψης εναντίον των Μάριου και Σίμου Σεϊσίδη καθώς και του Γρηγόρη Τσιρώνη οι οποίοι ωθούνται να βγουν στην παρανομία. Αργότερα θα επικηρυχθούν με το ποσό των 600000 ευρώ.

Ο Γιάννης Δημητράκης αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη ληστεία και καταδικάζεται αρχικά στην εξοντωτική ποινή των 35,5 χρόνων.

Στις 3 Μαΐου του 2010 πυροβολείται πισώπλατα από μπάτσους και τραυματίζεται στο πόδι ο Σίμος Σεϊσίδης κατά την προσπάθεια διαφυγής του. Ένας τραυματισμός που εν τελεί θα καταλήξει στον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Στην δίκη που θα ακολουθήσει θα αθωωθεί από όλες τις κατηγορίες.

Ο Αντιεξουσιαστής Γρηγόρης Τσιρώνης μετά από 9 ολόκληρα χρόνια στην παρανομία, συλλαμβάνεται τελικά στις 29 Μαΐου του 2015 μαζί με τον Σπύρο Χριστοδούλου σε σπίτι στον Βόλο, ενώ ο Σπύρος Δραβίλας δραπέτης από την φυλακή Δομοκού, που ήταν μαζί τους έδωσε τέλος στη ζωή του αρνούμενος να επιστρέψει στη φυλακή.

Σε αυτά τα 9 χρόνια φυγοδικίας ο Γρηγόρης Τσιρώνης συνέχισε να συμμετέχει και να δίνει παρών στους σημαντικότερους αγώνες.

Ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές θεωρούμε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη να δούμε την αλληλεγγύη όχι από την σκοπιά της δική μας άμυνας απέναντι στην επίθεση του κράτους αλλά σαν τη δική μας αντεπίθεση που στόχο θα έχει την όξυνση του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. . Ένα κίνημα οφείλει να έχει τη συνείδηση πως η υπεράσπιση των αιχμαλώτων του, των πολιτικών κρατούμενων, είναι πρωταρχικό αξίωμα ζωτικής σημασίας για την ίδια του την ύπαρξη και την εξέλιξή του.

Συμμετέχουμε και καλούμε στις δράσεις αλληλεγγύης που έχουν ανακοινωθεί από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αντιεξουσιαστή Γ. Τσιρώνη.

Συγκέντρωση - Μοτοπορεία - Παρασκευή 29 Γενάρη, Προπύλαια, στις 5μμ

Μικροφωνική Αντιπληροφόρησης - Τρίτη 2 Φλεβάρη, Νομική, στις 11πμ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην δίκη - Παρασκευή 5 Φλεβάρη, στο εφετείο ( οδός Λουκάρεως), στις 9πμ

Λευτεριά στον Αντιεξουσιαστή Γ. Τσιρώνη

και σε όλους τους αιχμάλωτους αγωνιστές

Αλληλεγγύη στον καταζητούμενο και επικηρυγμένο σύντροφο Μάριο Σεϊσίδη

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1554625/


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στον Γρ. Τσιρώνη - Παλλήνη

Ενόψει της επερχόμενης δίκης του Γρηγόρη Τσιρώνη στις 5/2/16, ως μικρή ένδειξη αλληλεγγύης αναρτήσαμε πανό στον προαστειακό της Παλλήνης.

Ό σύντροφος δικάζεται με την κατηγορία ότι συμμετείχε στη ληστεία της εθν.τράπεζας στη Σόλωνος το 2006. Ο ίδιος ο Γρηγόρης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται στα πλαίσια μιας υπόθεσης που χρησιμοποίησε το κράτος σαν αφορμή για διώξεις αγωνιστών μέσα από το α/α κίνημα με μιντιακά κατασκευάσματα και εξωφρενικές επικηρύξεις.

Παράλληλα, συνεπής στις αξίες του και στον ανατρεπτικό αγώνα δηλώνει: "... ως προς την απαλλοτρίωση του καπιταλιστικού εκτρώματος που ονομάζεται τράπεζα, έναν ταγμένο εχθρό της κοινωνίας, τόσο στη συνείδησή μου όσο και στη συνείδηση της κοινωνίας, που στο άκουσμα της απαλλοτρίωσης της μόνο αποτροπιασμό δεν αισθάνεται, έχω να πω ότι διεκδικεί επάξια τη θέση της ως μια επαναστατική πράξη. [...] Ούτε διαφωνώ, ούτε αποκηρύσσω την απαλλοτρίωση μιας τράπεζας. Το να συμφωνώ όμως ηθικά και ιδεολογικά δεν με κάνει αυτομάτως ηθικό αυτουργό ούτε δίνει το δικαίωμα στους διωκτικούς μηχανισμούς να με στοχοποιούν ως δράστη του συνόλου των ληστειών, που διαπράχθηκαν στην ελληνική επικράτεια από το 2002-2015.".

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


ΔΙΚΗ 5/2/16 - ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ
ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 29/1/16, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 5 ΜΜ
ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΡΙΤΗ 2/2/16, ΝΟΜΙΚΗ, 11 ΠΜ

Αλληλέγγυες-οι από τα Μεσόγεια

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1554585/


1 2 3 4

Το Κ*ΒΟΞ καλεί στην πορεία και σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης στον σύντροφο Γ. Τσιρώνη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Δράσεις αλληλεγγύης:

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/1/16, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 5ΜΜ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ -ΤΡΙΤΗ 2/2/16, ΝΟΜΙΚΗ, 11ΠΜ

ΔΙΚΗ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/2/16, ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ, 9ΠΜ

Κ*ΒΟΞ

κείμενο αλληλεγγύης από το Κ*ΒΟΞ [εδώ]