Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στις 19.00

Εκδήλωση αλληλεγγύης με τους μετανάστες ενάντια στα κέντρα κράτησης

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΗ 7:00 μ.μ. - ΑΣΟΕΕ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠ' ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο ανταγωνισμός των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, στην ευρύτερη περιοχή μας. Ανταγωνισμός που δημιουργεί μαύρες μέρες και πολύ επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς: Συνέχιση του πολέμου στη Συρία, με άμεση συμμετοχή και «περιφερειακών διεκδικητών» σαν την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Νέες στρατιές ξεριζωμένων προσφύγων, νέα θύματα στο Αιγαίο. Βάθεμα της εξάρτησης της χώρας μας, κι ένταση των απειλών για τα κυριαρχικά δικαιώματα της απ' την άμεση παρουσία του Νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο. Μία παρουσία που εκτός απ' το κυνήγι των προσφύγων και με πρόσχημα τον «έλεγχο των προσφυγικών ροών», αναβαθμίζει την ενδοϊμπεριαλιστική κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας στη Μεσόγειο, εμπλέκει παραπέρα τη χώρα μας στα Νατοϊκά πολεμικά σχέδια κι ενεργοποιεί τις αντιθέσεις των αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, με απρόβλεπτους κινδύνους για τους δύο λαούς.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πρόθυμη να υποταχθεί και να εφαρμόσει τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών. Αφού απειλήθηκε απ' αυτούς με «έξοδο της Ελλάδας απ' τη συνθήκη Σένγκεν», και πάντα στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, προχωρά στη δημιουργία των λεγόμενων "hot spots". Στη Σάμο, τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω και τη Λέρο. Αλλά και δύο ακόμα λεγόμενων «Κέντρων Μετεγκατάστασης» στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό. Τα κέντρα αυτά κατ' ευφημισμό ονομάζονται «ανοικτά κέντρα φιλοξενίας» (με… «προδιαγραφές» ΕΕ, όπως δηλώνει κι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας), ενώ στην πραγματικότητα είναι πρόχειρες εγκαταστάσεις για τον εγκλεισμό χιλιάδων προσφύγων σε συνθήκες στρατοπέδων, προκειμένου να μειωθεί η μεταναστευτική ροή προς την ΕΕ. Την ευθύνη τους μάλιστα αναλαμβάνει ο στρατός και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Βλέπετε, η «τύχη» που επιφυλάσσουν οι ιμπεριαλιστές στους πρόσφυγες και τους μετανάστες (που λόγω της δικής τους πολιτικής ξεριζώθηκαν) είναι είτε ο εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε η λεγόμενη «επαναπροώθησή» τους (η απέλασή τους, δηλαδή) είτε η υπερεκμετάλλευση και το ξεζούμισμά τους. Είτε ακόμα και ο... πνιγμός τους στα λεγόμενα «ναυάγια».

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η πηγή της προσφυγιάς -δηλαδή οι οξυμένοι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών κι ο πόλεμος που έφεραν στη Συρία και στη Μέση Ανατολή- τροφοδοτεί καθημερινά νέα κύματα ξεριζωμένων.

Κι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που εξωραΐζει και αθωώνει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, εξυπηρετώντας τα πολεμοχαρή τους σχέδια και παρέχοντας τους «διευκολύνσεις») προχωρά στη δημιουργία των νέων αυτών στρατοπέδων για τους πρόσφυγες, οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» (μέσω της γνωστής και σ' άλλες περιπτώσεις τακτικής τους, να εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι, ως «Επιτροπές Κατοίκων» για παράδειγμα) χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια στους ξεριζωμένους, τους οποίους αντιμετωπίζει σαν «σκουπίδια», «βγάζοντας λάδι» ταυτόχρονα τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά ΗΠΑ και ΕΕ.

Στο παιχνίδι αυτό, στις πλάτες των προσφύγων-μεταναστών αλλά και του λαού μας, μπαίνουν και ορισμένοι δήμαρχοι, που είτε αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως ένα ακόμα «βάρος που θα τους φορτωθεί», είτε υποθάλπουν τη ρατσιστική συμπεριφορά στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και το χρησιμοποιούν για αντιπολιτευτικούς σκοπούς.

Στο δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης, ο λαός μας θα συνειδητοποιήσει πως οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες έχουν τους ίδιους αντίπαλους μ' αυτόν: τους ιμπεριαλιστές, τη μεγαλοαστική τάξη και τις κυβερνήσεις της. Αυτοί που φορτώνουν το λαό μας με «Μνημόνια» και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που του καρατομούν το δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση, στη σύνταξη, στην παιδεία, στη ζωή την ίδια, είναι αυτοί που δεν αναγνωρίζουν καθόλου δικαιώματα για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις, όπως κι ο αγώνας για δικαιώματα, ενάντια στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, είναι κοινή υπόθεση των ελλήνων και των μεταναστών και των προσφύγων.

Το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας πρέπει να αντιταχθεί στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει απάνθρωπα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μετατρέπει την Ελλάδα σε τόπο εγκλωβισμού τους, δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση.

Να καταγγείλει και να απομονώσει τις ρατσιστικές προκλήσεις των φασιστικών δυνάμεων και κάθε ρατσιστική συμπεριφορά.

Να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες ζωής, άσυλο, έγγραφα, περίθαλψη για τους πρόσφυγες και μετανάστες,ν' αντισταθεί στη δημιουργία νέων άθλιων στρατοπέδων, στις απελάσεις και στη ρατσιστική κρατική ή παρακρατική βία εναντίον τους και πάνω απ' όλα ν' αναπτύξει αγώνες ενάντια στις αιτίες αυτού του τεράστιου μεταναστευτικού και προσφυγικού ξεριζωμού που δεν είναι άλλες από τους μακρόχρονους και συνεχιζόμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Στο δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης, ο λαός μας πρέπει να αναπτύξει ένα μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτήσει το σταμάτημα του πολέμου στη Συρία, που είναι πηγή δυστυχίας, προσφυγιάς και κινδύνων διεύρυνσης της ανάφλεξης.

Ν' αντισταθεί στην εμπλοκή και παρουσία των Νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο και σ' όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτή η εμπλοκή! Να απαιτήσει να μην εμπλακεί η χώρα μας στις πολεμικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις. Να καλλιεργήσει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας-Κουρδιστάν, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενάντια σε αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές και στους εθνικισμούς των εξαρτημένων αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας. Ν' αντισταθεί στα σχέδια για ένα νέο διχοτομικό «Σχέδιο Ανάν» για την Κύπρο.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΟΧΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - ΑΣΥΛΟ - ΕΓΓΡΑΦΑ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΕΝΓΚΕΝ, ΔΟΥΒΛΙΝΟ 1 & 2 ΚΑΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

http://la-aas.blogspot.gr/2016/02/4-700.html

πηγή : http://la-aas.blogspot.gr/2016/02/4-700.html
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Φεβρουάριος 16h