Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στις 9.00 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Λευτεριά στη Sanaa Taleb

Μοτοπορεία: Παρ.26/2, 5μμ, μετρό Δάφνης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Τρ.1/3, 9πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων

motoporeia_taleb_

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ SANAA TALEB

και σε όλες τις έγκλειστες μετανάστριεςστο κέντρο κράτησης Ελληνικού

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ: Παρασκευή 26/2, 5μμ, πλ. Καλογήρων (μετρό Δάφνης)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Τρίτη 1/3, 9πμ, δικαστήρια Ευελπίδων (κτ. 2)

Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας | sakana.espivblogs.net

πηγή : https://pikrodafni.squat.gr/2016/02/23/sanaa-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κείμενο-Κάλεσμα για το δικαστήριο της Sanaa Taleb

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ TALEB (πρέπει να) ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η μετανάστευση δεν είναι ούτε τουρισμός, ούτε προσπάθεια διάβρωσης της «ευρωπαϊκής συνοχής» από το Ισλάμ, ούτε αναζήτηση ευκαιριών για σπουδές και καριέρα. Είναι φαινόμενο σύμφυτο του καπιταλισμού και των θρησκειών. Της εκμετάλλευσης των φτωχών χωρών, των πολέμων εθνικών και εμφυλίων. Ανθρωποι από το Μαρόκο, τη Συρία, το Μπαγκλαντές, την Σομαλία και αλλού φεύγουν από τα σπίτια τους, ξοδεύουν την όποια περιουσία τους, ρισκάρουν τη ζωή τους και υπομένουν τη κρατική πολιτική, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό επειδή είναι αναγκασμένοι να το κάνουν. Στο διάβα τους θα βρούνε φράκτες όπως αυτός του Έβρου γιατί τα ευρωπαϊκά κράτη και φυσικά η Ελλάδα πλέον έχουν οχυρωθεί στον εχθρό που λέγεται μετανάστης. Έτσι θα αναγκαστούν, για άλλη μια φορά, να πληρώσουντα δουλεμπορικά κυκλώματα που όλα τα κράτη φυσικά και το ελληνικό τα πολεμάνε αλλά φαίνεται να είναι σε αγαστή συνεργασία μαζί τους και να πνιγούν μέσα στα κύματα μόνοι τους ή με τη βοήθεια του λιμενικού στο Φαρμακονήσι παλιότερα, κοντά στη Λέσβο πλέον. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της λεγόμενης μεταναστευτικής πολιτικής η οποία ξετυλίγεται πλήρως όταν και αν φτάσουν στη στεριά. Εν συνεχεία πραγματοποιείται διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών γιατί αν φεύγεις από τον πόλεμο στην Υεμένη ή τις άθλιες συνθήκες στην Αλγερία θα πρέπει να ονομάζεσαι «λαθρομετανάστης» και να επαναπροωθείσαι. Ο παραπάνω ψευδό-διαχωρισμός αποτελεί εργαλείο αποδοτικότερης διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών από το κράτος που αυτομάτως μειώνει τον αριθμό αυτών που δικαιούνται τα ελάχιστα δικαιώματα (ίσως ελεύθερη διέλευση, ίσως κάποια έγγραφα) και αποκλείει τους υπόλοιπους. Παράλληλα αυτός ο αποκλεισμός για το ποιος αξίζει και ποιος όχι ανθρώπινη μεταχείριση και αλληλεγγύη αναπαράγεται μέσω ΜΜΕ και ΜΚΟ (οι κρατικοδίαιτοι φορείς αλληλεγγύης)στην ίδια την κοινωνία αλλά και από ένα κομμάτι του κινήματος που ηθελημένα ή μη εμμένει στον διαχωρισμό προσφυγικού-μεταναστευτικού.


Η μεταναστευτική πολιτική λοιπόν περιλαμβάνει ουρές σε κέντρα καταγραφής, κέντρα ταυτοποίησης, «hotspot» και ανοιχτά κέντρα «φιλοξενίας» (ανοιχτά στρατόπεδα κράτησης) ή διαμονή στο δρόμο μέχρι την συνέχιση του ταξιδιού, την παροχή άδειας παραμονής ή την βίαιη επιστροφή.Τα σύνορα των Ευρωπαϊκών κρατών είναι άλλοτε κλειστά και άλλοτε μερικώς κλειστά (επιτρέπεται η διέλευση μόνο των προσφύγων)μια πολιτική που ιδεολογικά νομιμοποιήθηκε πλήρως από τις επιθέσεις στη Γαλλία, το ISIS και τη γενικότερη αντιμουσουλμανική προπαγάνδα. Στους φράκτες αντικατοπτρίζονται πλήρωςοι εκάστοτε ανάγκες του κεφαλαίου για φτηνό εργατικό δυναμικόπου εν τέλει αποτελούν τις κύριες αιτίες μαζί με την ποσόστωση που πολλοί μετανάστες αποκλείονται στην Ελλάδα.Ειδικά για τους πρόσφυγεςκαι λόγω της βιαιότητας ενός πολέμου στον οποίο υποτίθεται οι δυτικοί είναι επικριτικοί εξαναγκάζεται να κάνει εκπτώσεις για να κρατήσει τα προσχήματα του ανθρωπιστικού προσωπείου (χωρίς να τους βοηθάει να εισέλθουν συντεταγμένα) παρότι εντέλει ακολουθεί παρόμοια τακτική όταν θεωρεί ότι δεν «χωράνε άλλοι». Τελικά όποιος/α παραμείνει στην Ελλάδα περιμένοντας άσυλο, χαρτιά ή απλά αποφεύγοντας να απελαθεί βιώνει μία συνθήκη εξαίρεσης, μια ασταθή κατάσταση μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας κατά την οποία η εργασιακή εκμετάλλευση είναι ο κανόνας (η Μανωλάδα είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα) και η καταπίεση πολύμορφη (τράφικινγκ, μαφίες) με την αστυνομία και την απέλαση να παίζουν ρυθμιστικό ρόλο. Η απουσία χαρτιών είναι το εργαλείο για τη δημιουργία πειθαρχημένου εργατικού δυναμικού σε καθεστώς παρανομίας που δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα παρά μόνο την επιβίωση του. Για εμάς η ελληνική μεταναστευτική κρατική πολιτική δεν είναι ελλιπής όπως λέγαν χρόνια τώρα ΜΜΕ και πολιτικοί αλλά δομικό κομμάτι ενός σύγχρονου ολοκληρωτισμού, ενός μόνιμου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που διαχειρίζεται κομμάτια του πληθυσμού που θεωρούνται ότι είναι επιβλαβή ως κατώτερα με τη συνεχή επιβολή βίας και εγκλεισμού.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα βρίσκεται στη γειτονιά μας. Ονομάζεται κέντρο κράτησης Ελληνικού και εδώ και κάποιο διάστημα είναι έγκλειστες σε αυτό γυναίκες μετανάστριες με ληγμένα ή καθόλου έγγραφα που ζουν σε αυτό το θεσμικό καθεστώς ημιπαρανομίας. Ο Σύριζα μέσα στη «φιλομεταναστευτική» προεκλογική ρητορεία του υποσχέθηκε μείωση του ανώτατου ορίου κράτησης από τους 18 στους 6 μήνες αλλά τελικά πράττει ανά περίπτωση με τρίμηνες παρατάσεις. Τα πρώην κρατητήρια νυν κέντρα κράτησης είναιιδιότυπες φυλακές για μετανάστες, αφού οι όροι εγκλεισμού και οι συνθήκες διαβίωσης είναι παρόμοιες. Ο αριθμός και η σύνθεση των κρατουμένων δεν είναι σταθερός. Αλλες αφήνονται ελεύθερες μέχρι να τις ξαναπιάσουν με την ίδια κατηγορία (έλλειψη εγγράφων) και άλλες απελαύνονται βίαια. Μία από τις κρατούμενες, η Sanaa Taleb έχει μπει στον ένατο μήνα κράτησης. Αγωνίζεται μήνες τώρα για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και την ελευθερία της παρά τις διώξεις, τις απειλές και την βία που υπόκειται χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο: αιτήσεις αποφυλάκισης, καταγγελίες αλλά και το ίδιο τηςσώμα αφού συμμετείχε στη προγραμματισμένη αποχή συσσιτίου από τις 31/10 και δεν συναίνεσε στη προσπάθεια της βίαιης απέλασης της κάποιες μέρες μετά ενώ συμμετείχε και στην διήμερη απεργία πείνας όλων των κρατουμένων στις 14/12. Η Taleb βιώνει όλη την εκδικητικότητα του ελληνικού κράτους και της αριστερής διαχείρισης του που εφαρμόζει ένα αναβαθμισμένο νομικό οπλοστάσιο που δεν αφήνει περιθώρια στους μετανάστες να διεκδικήσουν την ελεύθερη παραμονή τους στη χώρα. Αφού υιοθέτησε και κινηματικά μέσα από κοινού με τις συγκρατούμενες της η κράτηση της παρατάθηκε, οι αιτήσεις της απορρίφθηκαν χωρίς αιτιολογία και πλέον οδηγείται σε απέλαση γιατί ύψωσε τη φωνή της σε ενάντια σε ένα καθεστώς που τη θέλει αόρατη και πειθήνια, σε μία συνθήκη που δεν διανοείται οι εργάτριες μετανάστριες να αντιδρούν στην αδικία αλλά μόνο να δέχονται ποσότητες βίας, καταπίεσης, εγκλεισμού και κρατικοδίαιτης φιλανθρωπίας. Τελικά η Taleb οδηγείται σε δίκη επειδή αντιστάθηκε στη βίαιη απέλαση της. Όλο αυτό τα διάστημα η συνέλευση των «Αλληλέγγυων κρατουμένων στα νότια» και αρκετοί αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι από τη γύρω περιοχή, την Αθήνα και άλλες πόλεις βρίσκονται δίπλα στην Taleb και στις υπόλοιπες μετανάστριες στον αγώνα τους για βελτίωση των συνθηκών μέχρι την κατάργηση των κέντρων κράτησης.


Είναι απαραίτητο όλοι και όλες να δείξουμε έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη μετανάστρια Sanaa Taleb γιατί ο αγώνας για την ελευθερία της είναι και αγώνας όλων των μεταναστών/στριών ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση και αποτελεί ένα μικρό παράδειγμα για τους μελλοντικούς κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Είναι απαραίτητο αυτός ο αγώνας να συνδεθεί με το ευρύτερο μεταναστευτικό ζήτημα, τη διαχείριση του από το κράτος και τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στον νέο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Είναι απαραίτητο να σταθούμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενδυναμώνοντας τους αγώνες τους όχι μέσω φιλανθρωπίας από θέση ισχύος αλλά ισότιμα μέσα από αυτοοργανωμένες δομές που είναι ανταγωνιστικές στις προσταγές των κρατών και του κεφαλαίου. Ενάντια σε κράτη, πολέμους, θρησκείες, σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης και κρατικές πολιτικές υποτίμησης.

*ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ SANAA TALEB* *ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ*
*ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ*

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ TALEB, ΤΡΙΤΗ 1/3, 9:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

αναρχική συλλογικότητα parekura
parekura.espivblogs.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1555818/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

κατάληψη-παρέμβαση στο υπουργείο Μετανάστευσης

Σήμερα Πέμπτη 25/2/16, αλληλέγγυοι/ες των κρατουμένων μεταναστών/ριων, πραγματοποιήσαμε κατάληψη-παρέμβαση στο κτήριο του υπουργείου Μετανάστευσης, στην οδό Ευαγγελιστρίας 2, στο κέντρο της Αθήνας. 40 συντρόφισσες και σύντροφοι καταλάβαμε το κτήριο και κρεμάσαμε πανό με το σύνθημα «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ SANAA TALEB», και «ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ», μοιράσαμε ενημερωτικό κείμενο και γεμίσαμε τρικάκια τους παρακείμενους δρόμους.

Στο κτήριο βρισκόταν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του, ως εκφραστής της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που υπηρετεί, της πολιτικής που φυλακίζει κατά το δοκούν και επ' αόριστο μετανάστριες και μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, στο έλεος της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας. Ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος θα νιώσει στο πετσί του τα αποτελέσματα της 'ανθρωπιστικής' διαχείρισης που επιβάλει.

Την Τρίτη 1/3 η Sanaa Taleb δικάζεται επειδή αντιστάθηκε στην απόπειρα βίαιης απέλασής της. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα της, δίπλα σε κάθε έγκλειστη μετανάστρια, σε κάθε έγκλειστο μετανάστη.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Τρίτη 1/3, 9 πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 2

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

αλληλέγγυοι/ες των κρατουμένων μεταναστών/ριων

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1555829/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

H Sanaa Taleb μέσα στον ελληνικό βούρκο

_ _ _o

Η Sanaa Taleb συνελήφθη χωρίς χαρτιά και είναι έγκλειστη στο κέντρο κράτησης μεταναστριών του Ελληνικού από τον Απρίλιο του 2015. Μετά από πολύμηνη φυλάκιση εκεί χωρίς να έχει διαπράξει κανένα αδίκημα, μαζί με άλλες μετανάστριες ύψωσε τη φωνή της ενάντια στην αυθαιρεσία των ελληνικών αρχών. Το κράτος δε συγχωρεί: τον Οκτώβριο επιχείρησε να την απελάσει απροειδοποίητα, με τη βία. Η αυτονόητη άρνησή της, της στοίχισε όχι μόνο ξυλοδαρμό αλλά και ποινικές κατηγορίες. Η Sanaa συνεχίζει να αγωνίζεται. Τον Ιανουάριο η κράτησή της παρατάθηκε εκδικητικά για 2η φορά, για άλλους τρεις μήνες.

Φαινομενικά είναι ατυχία να είσαι η Sanaa Taleb σήμερα σ' αυτή τη χώρα. Στην πραγματικότητα απλώς η Sanaa αντιμετωπίζει ταυτόχρονα κάθε είδους αποκλεισμούς, κάποιους από τους οποίους αντιμετωπίζουμε κι εμείς. Είναι μια γυναίκα μετανάστρια από το Μαρόκο που έχει πέσει μέσα στο βούρκο του ελληνικού κράτους, αλλά τουλάχιστον σηκώνει κεφάλι και δεν αφήνεται να πέσει αμαχητί.

Στο πρόσωπο της συμπυκνώνεται το μίσος της εξουσίας (κράτους και δικαστών) για όσες και όσους την αμφισβητούν. Το μίσος των αφεντικών για όσους και όσες δεν είναι φοβισμένα και υπάκουα ρομπότ γεμάτα ευγνωμοσύνη που έχουν την τύχη να χάνουν τη ζωή τους σε κάποια κακοπληρωμένη δουλειά. Τέλος, το μίσος της ξενοφοβικής, πατριδόπληκτης και σεξιστικής ελληνικής κοινωνίας που αυτάρεσκα παριστάνει πως είναι ανοιχτή και γι' αυτό άξια παγκόσμιου θαυμασμού. Η Ελλάδα της Αριστερής κυβέρνησης που ήθελε να κλείσει τα κέντρα κράτησης αλλά αναγκάζεται ν' ανοίξει καινούργια λόγω της κακής Ευρώπης. Την ίδια στιγμή οι πολιτικές εγκλεισμού βαφτίζονται hot spots και κέντρα φιλοξενίας. Σε αυτό περιορίζεται ο υποτιθέμενος ανθρωπισμός τους, που αξίζει και νόμπελ ειρήνης.

Μιλάμε για μίσος γιατί στο πρόσωπό της Sanaa Taleb κράτος και δικαστές δεν κάνουν απλώς επίδειξη δύναμης αλλά προσπαθούν να εκμηδενίσουν ό,τι καθρεφτίζει την ανάλγητη και ανηλεή φύση τους. Από κοντά και τα αφεντικά τα οποία περνούν έμμεσα αλλά εμφατικά το μήνυμα της ολοκληρωτικής επιβολής τους πάνω στους εκμεταλλευόμενους.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: όσες και όσοι δεν κάνουν κτήμα τους τη μυθολογία της κυρίαρχης τάξης δεν θα μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Όσες και όσοι δεν θεωρήσουν ως δική τους κρίση την κρίση της θα απολυθούν, φυλακιστούν, επαναπατριστούν, απομονωθούν.

Είμαστε σίγουροι/ες πως η Sanaa είναι απλά μια από τις χιλιάδες που θα ακολουθήσουν. Έχουμε κάθε λόγο να κάνουμε τη μάχη της δική μας.

Όλες και όλοι στα δικαστήρια Τρίτη 1 Μαρτίου στις 9 π.μ., Δικαστήρια Ευελπίδων κτίριο 2

Αναρχική Συλλογικότητα Antinertia

πηγή: http://antinertia.espivblogs.net/h-sanaa-taleb-mesa-ston/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αφίσα για SanaaTaleb

Αφίσα για την Σαναά Ταλέμπ, που κολλιέται εντός και εκτός αμφιθεάτρων...

Τάξη, φύλο, φυλή: η αγία τριάδα του καπιταλισμού

Η εκδικητικότητα της εξουσίας, η οποία συμβολοποιείται στο ανδρικό φύλο, δε θα μπορούσε παρά να ήταν αμείλικτη απέναντι σε μια αγωνιζόμενη γυναίκα και δη μετανάστρια. Σε μια γυναίκα, στο πρόσωπο της οποίας συναντιούνται όλοι οι διαχωρισμοί, της τάξης, της φυλής και του φύλου. Η ιστορία της εξουσίας για τέτοιους ανθρώπους, όταν αποφασίσουν να σηκώσουν κεφάλι, έχει να υποδείξει εκδικητικότητα και τιμωρία. Ο παραδειγματισμός, εξάλλου, ήταν πάντα το ισχυρό όπλο των καταπιεστών. Το τίμημα για κάθε γυναίκα που σήκωνε κεφάλι ήταν ανέκαθεν οι βιασμοί, οι ξυλοδαρμοί, οι φυλακίσεις και τα ψυχιατρεία. Μία συνεχής γραμμή βίας της εξουσίας, από το κυνήγι μαγισσών του χτες μέχρι την Sanaa του σήμερα.

Αυτή η διαχρονική βία κατά των αγωνιζομένων γυναικών στο πρόσωπο της Sanaa συναντά την βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και της παρανομοποίησης της μετακίνησης των πληθυσμών. Μιας παρανομοποίησης που δεν έχει να κάνει με κανένα εξουσιαστικό φετίχ αλλά με ξεκάθαρη διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Οι μετανάστριες εργάτριες χωρίς χαρτιά, που στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αναλαμβάνουν τις πιο απαξιωμένες εργασίες εντός και εκτός σπιτιού, που βιάζονται στα μπουρδέλα της πατριαρχίας, είναι το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας, η πιο σύγχρονη μορφή του καταπιεζόμενου ανθρώπου.

Ο αγώνας στο πλευρό των μεταναστ(ρι)ών δεν είναι κάποιο είδος αλτρουισμού, αλλά δική μας υπόθεση για την ανατίμησή μας ως τάξη. Το κράτος και τα αφεντικά, εξάλλου, παρανομοποιώντας τη μετανάστευση και υποτιμώντας την εργατική δύναμη αυτών που ονόμασαν ως μιάσματα και ξένους, υποτιμούν την εργατική δύναμη όλων μας. Αυτού του τύπου η υποτίμηση ενισχύεται με έμφυλα χαρακτηριστικά, που τροφοδοτούν ο σεξισμός και η πατριαρχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη περίπτωση του εργοστασίου της Scot, όπου η μείωση του μισθού για τους άνδρες ήταν 10% έναντι του 20% για τις γυναίκες. Όλα αυτά σε μια κοινωνία που βλέπει και αντιμετωπίζει τις γυναίκες σαν θέαμα και σαν αναπαραγωγική μηχανή.

Όμως, όπως πάντα έτσι και τώρα γυναίκες προλετάριες ορθώνουν δυναμικά το ανάστημά τους. Η Sanaa Taleb, οι εργάτριες της Scot, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στα λεωφορεία, φτύνουν στα μούτρα τις υποσχέσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων του συριζα, για κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, για ανατίμηση της εργατικής μας δύναμης, για τα «όχι» στα μνημόνια. Αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κοινωνική απελευθέρωση δε θα χαριστεί ανώδυνα με καμία ψήφο σε κάλπη, με καμία αριστερή κυβέρνηση, αλλά θα κερδηθεί από όλες αυτές που δίνουν καθημερινά τις δικές τους αλλά και τις δικές μας μάχες, για το δικαίωμα στη ζωή.

Η SANAA TALEB ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ SANAA

Ρήγμα

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1555863/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Άµεση απελευθέρωση της Sanaa Taleb και όλων των έγκλειστων µεταναστ(ρι)ών και προσφύγων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ SANAA TALEB

ΤΡΙΤΗ 1/3 ΣΤΙΣ 9:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΗΡΙΟ 2

Την 1η Μάρτη η Sanaa Taleb, που βρίσκεται φυλακισµένη στο κέντρο κράτησης γυναικών µεταναστριών και προσφύγων στο Ελληνικό, δικάζεται για απείθεια και φθορά δηµόσιας περιουσίας.

Οι κατηγορίες αυτές είναι η εκδικητική απάντηση που της δόθηκε από το κράτος και τους µηχανισµούς του γιατί αντιστάθηκε στη βίαιη απέλασή της - τη στιγµή µάλιστα που το αίτηµά της για άσυλο δεν έχει ακόµα εξεταστεί-. Με τη δίωξή της οι κυρίαρχοι επιχειρούν να τροµοκρατήσουν όλους όσους αγωνίζονται και να βάλουν φρένο σε µελλοντικούς αγώνες. Από την πλευρά µας, ως αναρχικοί/ες, ως καταπιεσµένοι και εκµεταλλευόµενοι, πρέπει να σταθούµε στο πλάι των προσφύγων και των µεταναστών/στριών δείχνοντας την έµπρακτη αλληλεγγύη µας. Στηρίζοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, αντιλαµβανόµενοι πως ο εχθρός είναι κοινός και δεν είναι άλλος από το κράτος και τον καπιταλισµό.

Ικανοποίηση όλων των αιτηµάτων τους

Ελεύθερη µετακίνηση για όλους/ες

Ό(μικρον)72 Αναρχική Συλλογικότητα

πηγή: http://omikron72.espivblogs.net/?p=510


1 2 3 4 5 6 7 8 9

κάλεσμα στην Ευελπίδων για την δίκη της Sanna Taleb Tρίτη 1/3 κτίριο 2 στις 9.00πμ

Όπως έχουμε ενημερωθεί, λόγω της συνέχισης της αποχής των δικηγόρων, η υπόθεση δε θα εκδικαστεί την Τρίτη 1/3. Ωστόσο, καθώς η Sanaa Taleb ούτως ή άλλως θα οδηγηθεί στα δικαστήρια τη μέρα εκείνη, θα είναι αναγκαίο να βρισκόμαστε κι εμείς εκεί και να της εκφράσουμε κι από κοντά την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της, σε έναν κοινό αγώνα όλων μας.

αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/63370/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην Σάναα Τάλεμπ

αλληλεγγύη στην σάναα τάλεμπ που δικάζεται για αντίσταση κατά της αρχής και φθορά ξένης περιουσίας, κατηγορίες που πρόεκυψαν κατά την απόπειρα βίαιης απέλασής της.

Καμία μετανάστρια μόνη. Λευτεριά και χαρτιά σε όλες τις μετανάστριες.

μπεφλόνα, γυναικεία φεμινιστική ομάδα

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/63367/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αλληλεγγύη στη Σάναα Τάλεμπ

Την 1η Μάρτη 2016 θα δικαστεί η Σάναα Τάλεμπ, κρατούμενη από τις 4 Απριλίου 2015 σε ένα από τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που επιφυλάσσει το κράτος για τις φτωχές μετανάστριες εργάτριες -και όχι μόνο γι' αυτές- στο Ελληνικό, επειδή «δεν είχε χαρτιά».

Το ιστορικό

Η Σάναα Τάλεμπ, 33 ετών, κατάγεται από το Μαρόκο και βρίσκεται 12 χρόνια στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που παρήλθαν 6 μήνες κράτησης αγωνίζεται για την απελευθέρωσή της και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο του Ελληνικού, συμμετέχοντας μαζί με τις συγκρατούμενές της μέχρι και σε 2ήμερη μαζική αποχή συσσιτίου τον περασμένο Νοέμβρη. Στις 5 εκείνου του μήνα, της ανακοινώνουν ότι αφήνεται ελεύθερη και τη βάζουν με τις χειροπέδες σε ένα αυτοκίνητο. Όταν αντιλαμβάνεται ότι τη μεταφέρουν στο Ελ. Βενιζέλος με σκοπό την απέλασή της, η Sanaa δίνει μάχη για να μην μπει στο αεροπλάνο. «Αν χρειαστεί να διαλέξω ανάμεσα στην απέλαση και τον θάνατο, διαλέγω τον θάνατο», λέει η ίδια. Κακοποιείται βάναυσα από τους μπάτσους σε σημείο που ο πιλότος του αεροπλάνου αρνήθηκε να πετάξει έχοντας μια γυναίκα ματωμένη με σκισμένα ρούχα.

Το κράτος έχει συνέχεια

Τώρα η Σάναα Τάλεμπ διανύει τον 11ο μήνα εγκλεισμού και δικάζεται την 1η Μάρτη γιατί αντιστάθηκε στην εξαναγκαστική της απέλαση: κατηγορείται για απείθεια και για φθορά ξένης περιουσίας (του περιπολικού που τη μετέφερε). Ενώ ακόμη και οι γιατροί που την παρακολουθούν συνεχώς παραπέμπουν τη Σάναα σε αποφυλάκιση, οι αρχές τιμωρητικά την οδηγούν σε δίκη για τη μάχη που δίνει ενάντια σε όλο το πλέγμα ασφαλείας του σύγχρονου ολοκληρωτικού ελληνικού κράτους.
Τόσο η διαχείριση των μεταναστ[ρι]ών μέσω των στρατοπέδων συγκέντρωσης όσο και οι ίδιες οι συνθήκες κράτησης που έχουν ως στόχο να κάμψουν την αξιοπρέπεια και την ελπίδα των ανθρώπων δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό, όσο και αν η «πρώτη φορά αριστερά» ευαγγελιζόταν λίγο πριν τις εκλογές το αντίθετο. Το ελληνικό κράτος εκσυγχρονίζεται και κάθε αγώνας των «αόρατων» αυτής της κοινωνίας επιχειρείται να απομωνωθεί και να συντριβεί με βία.
Η Σάναα Τάλεμπ είναι γυναίκα, είναι μετανάστρια, είναι εργάτρια. Είναι όλα όσα η κυριαρχία προσπαθεί να ελέγξει και να υποβιβάσει με μεγαλύτερη ένταση. Όπως χιλιάδες μετανάστριες και μετανάστες, βιώνει το καθεστώς εξαίρεσης στο πετσί της και αγωνίζεται ενάντια σε αυτό με ασπίδα το μόνο που της έχουν αφήσει δικό της, το σώμα της.
Στον αγώνα της αυτό θα είμαστε μαζί προτάσσοντας την ταξική μας αλληλεγγύη, το βασικό μας όπλο απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό: την οργάνωση των κοινών αγώνων μας, ντόπιων και μεταναστ[ρι]ών.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
ΤΡΙΤΗ 1/3, 9.00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤIΡΙΟ 2

Αναρχική Συλλογικότητα καθ'οδόν

πηγή: http://kathodon.espivblogs.net/?p=1159