Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 18.00

Κάλεσμα στον α/α χώρο σχετικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Η επίθεση κράτους και κεφαλαίου στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τα πιο υποτιμημένα κομμάτια των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, οξύνεται καθημερινά με ραγδαίο ρυθμό. Η καινούρια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας καθιστά ουσιαστικά όποιον περνά τα σύνορα του ελληνικού κράτους χωρίς να έχει υποβάλλει αίτηση ασύλου στην Τουρκία, παράνομο, που συλλαμβάνεται και επαναπροωθείται στην Τουρκία. Για όσους πρόσφυγες/μετανάστες είναι εδώ το κράτος επιφυλάσσει την εξαθλίωση της Ειδομένης και του Πειραιά αφενός εκβιάζοντας (και ουσιαστικά εξαναγκάζοντας) τον κόσμο να μαντρωθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αφετέρου ταΐζοντας τα ρατσιστικά και φασιστικά αντανακλαστικά του ελληνικού μικροαστισμού.

Ως αναρχική συλλογικότητα μας ενδιαφέρει να συμπράξουμε με το σύνολο του α/α χώρου, για την συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος που θα υπερασπίζεται από την μια την φυσική ύπαρξη των μεταναστών/προσφύγων και από την άλλη θα ανοίγει ζητήματα σχετικά με τον ίδιο τον πόλεμο (που δολοφονεί και εξαθλιώνει εκατομμύρια ανθρώπους) και τις ολοκληρωτικές πολιτικές του κράτους που έρχονται να κάνουν αυτή την εξαθλίωση κανονικότητα: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την παρανομοποίηση, τα κλειστά σύνορα. Που θα παλέψει, με άλλα λόγια, ενάντια στον πόλεμο και την κοινωνική τους ειρήνη. Ενάντια στο να γίνει κανονικότητα το καθεστώς εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης για τους καταπιεσμένους και όσους αντιστέκονται, παλεύοντας μέσα από ζωντανές κοινότητες αγώνα ντόπιων και μεταναστών.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις, συλλογικότητες, ομάδες, και ατομικότητες του α/α χώρου σε συνάντηση στην ΑΣΟΕΕ την Παρασκευή 15/4 στις 6μμ ώστε να συζητήσουμε και να διερευνύσουμε την περίπτωση κοινών δράσεων, σε αυτό το κυρίαρχο πεδίο σύγκρουσης σήμερα.

συντροφικά

Συνέλευση Κατάληψης Ανάληψης

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/64122/