Σάββατο 7 Μαίου 2016 στις 11.00

Κάλεσμα για την δημιουργία Πρωτοβουλίας αγώνα και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Κάλεσμα για την δημιουργία Πρωτοβουλίας αγώνα και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Περιστέρι

Ως εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι μέσα από το σχέδιο περιθωριοποίησης και στοχοποίησης των μεταναστών επιδιώκεται η ολοένα και ευχερέστερη εκμετάλλευση αυτού του πλέον ευάλωτου κομματιού της τάξης μας. Λέμε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται ότι οι πρόσφυγες είναι αδέρφια ταξικά και κατατρεγμένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Γιαυτό και είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας και στις γειτονιά μας. Απορρίπτουμε την υποκριτική φιλανθρωπία των ΜΜΕ και ΜΚΟ που θέλει τους πρόσφυγες ζητιάνους και αντικείμενα ελεημοσύνης, και προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη και την διεκδίκηση από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση για την κάλυψη των ζωτικών αναγκών των προσφύγων, για τροφή στέγη, υγεία και σχολείο για τα παιδιά.

H συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας την οποία ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση στερεί το δικαίωμα των προσφύγων στο άσυλο, δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές, προχωρά σε μαζικές απελάσεις στην "ασφαλή" Τουρκία. Η ΕΕ - φρούριο που προκαλεί μαζί με όλους τους ιμπεριαλιστές τους πολέμους και την καταστροφή, κλείνει τα σύνορα στην προσφυγιά.

Η μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης πλατιών λαϊκών στρωμάτων στους πρόσφυγες έχει αποτρέψει την μαζική επίδραση ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων. Όμως η μάχη συνεχίζεται και σκληραίνει καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να μαντρώσει τους πρόσφυγες σε νέες «Αμυγδαλέζες», ελεγχόμενες από την αστυνομία και το στρατό με ταυτόχρονες επιθέσεις στο τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης. Μ' αυτές τις επιθέσεις ανοίγει το δρόμο στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο βγάζοντας λάδι τους ισχυρούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις) χτυπώντας τους αδύνατους και κατατρεγμένους, και αποτελώντας το μακρύ χέρι του κράτους, με στόχο να επιβληθεί η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Γιαυτό το λόγο πρέπει να μην αφήσουμε να γίνει όλη η χώρα ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου θα κυριαρχεί η ξενοφοβία. Αντίθετα μόνο η συμπόρευση Ελλήνων και μεταναστών στην βάση των κοινών μας συμφερόντων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, καθώς και ενάντια στα Μνημόνια και για τα εργατικά - κοινωνικά - δημοκρατικά δικαιώματα.

  • Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος
  • Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Όχι στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
  • Ανοιχτά σύνορα για τη προσφυγιά
  • Κοινοί αγώνες Ελλήνων και Μεταναστών

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...