Κυριακή 15 Μαίου 2016 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Μάρτυς Κατηγορίας

Την Κυριακή 15/5, στις 9μμ θα προβληθεί η εξ αναβολής ταινία Witness for the Prosecution | Μάρτυς Κατηγορίας

Δράμα, Μυστηρίου 1957 | ασπρ.| Διάρκεια: 116'

Σκηνοθεσία: Μπίλυ Ουάιλντερ

Σενάριο: Λάρυ Μάρκους, Μπίλυ Ουάιλντερ, Χάρυ Κούρνιτς

Παίζουν: Τάϊρον Πάουερ, Μάρλεν Ντίτριχ, Τσαρλς Λώτον, Έλσα Λάντσεστερ, Τζων Ουίλιαμς

Η Έμιλυ Φρεντς, μια μεσήλικη πλούσια χήρα, δολοφονείται. Ο Λέοναρντ, ένας νέος, ωραίος και άφραγκος άνδρας, συλλαμβάνεται για τη δολοφονία της όταν αποκαλύπτεται ότι η Έμιλυ τού άφησε κληρονομιά 80,000 λίρες. Την υπόθεση αναλαμβάνει ένας δικηγόρος γηραιός, αλλά παθιασμένος και αφοσιωμένος στην υπόθεση της δικαιοσύνης.

Η αινιγματική παρουσία της γυναίκας του Λέοναρντ, Κριστίν, που τελικά αναδεικνύεται τραγική ηρωίδα, και οι συνεχείς ανατροπές μέχρι το τέλος δίνουν τον τόνο σε αυτήν την ιστορία της Άγκαθα Κρίστι, που από διήγημα(1925) διασκευάστηκε σε θεατρικό έργο από την ίδια(1953) και, μεταξύ άλλων, σε κινηματογραφική ταινία από τον Μπίλυ Γουάιλντερ(1957).

Είναι αθώος ο Λέοναρντ; Και αν είναι ένοχος μπορεί να ξεγελάσει το δικαστήριο; Μπορεί ένας δολοφόνος να ξεφύγει από την δικαιοσύνη; Και τότε τι; Ένα θέμα προσφιλές για την Άγκαθα Κρίστι που το έχει θέσει και σε άλλα της έργα, όπως στο «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», στο οποίο μάλιστα φαίνεται να παίρνει το μέρος του δολοφόνου.

Η ταινία «Μάρτυρας Κατηγορίας» δίνει την δική της απάντηση. Και σαν αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής συνάντησης της Άγκαθα Κρίστι, και του Μπίλυ Γουάιλντερ, αλλά και εξαιρετικών ηθοποιών, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης.

πηγή : http://ydragogeio.gr/witness-for-the-prosecut...