Πέμπτη 12 Μαίου 2016 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών των ΟΣΥ

Πέμπτη 12/5, 1 μμ - Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών της Ο.ΣΥ.

Οι καθαρίστριες της εργολαβικής εταιρείας Λινκ Απ στα αμαξοστάσια της Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) σε Ελληνικό, Βοτανικό, Λιόσια Ανθούσα απεργούν εδώ και 6 μέρες, από την Παρασκευή 6/5. Ο καλοπληρωμένος από το κράτος εργολάβος έχει επιβάλλει συνθήκες γαλέρας στις εργαζόμενες, στην πλειοψηφία τους μετανάστριες, αφήνοντάς τες για μήνες απλήρωτες, χωρίς τον πετσοκομμένο τους μισθό των 450 ευρώ, χωρίς άδειες και δώρα. Έχοντας πλάτες στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ, που τον πληρώνουν κανονικά χωρίς να ελέγχουν αν τηρεί την σύμβαση που έχουν υπογράψει μαζί του, ο εργολάβος για χρόνια εκμεταλλεύεται τις εργαζόμενες καταπατώντας και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Τελευταία, μετά τις προσπάθειες δημιουργίας σωματείου που έχουν κολλήσει στην απεργία των δικηγόρων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθαριστριών, τα τσιράκια του επισκέφθηκαν αμαξοστάσια και απείλησαν τις γυναίκες που απεργούν, ποντάροντας στον φόβο και την ανάγκη τους για ένα λόγο παραπάνω αφού είναι σχεδόν όλες μετανάστριες και χρειάζονται τα ένσημα για την άδεια παραμονής τους.

Σε παρέμβαση των καθαριστριών και αλληλέγγυων την Τετάρτη 11/5 στα γραφεία της Ο.ΣΥ, εισπράξαμε από την πρόεδρο της ΟΣΥ Γεωργίου παραμύθια για δήθεν προσπάθειες δικαίωσης. Ο διευθύνων σύμβουλος Αναγνωστόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα, ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τον εργολάβο και οι καθαρίστριες ας πάνε να βρουν την άκρη μαζί του μιας και είναι δικές του εργαζόμενες.

Και δεν φτάνουν αυτά, σήμερα ο εργολάβος της Λινκ Απ, στην προσπάθειά του να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργατριών, έστειλε αγωγή στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας επειδή καλύπτει συνδικαλιστικά την απεργία που είναι να συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα 16/5.

Και ω του θαύματος, ο δικηγόρος της Λινκ Απ πήρε εξαίρεση από τον Δικηγορικό Σύλλογο και η δίκη θα γίνει αύριο στη 1 μ.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών

Όλοι την Πέμπτη 12/5 στις 1μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

πηγή : http://katadimadim.blogspot.gr/2016/05/125-1.


Για 6η μέρα συνεχίζεται η απεργία των καθαριστριών των Ο.ΣΥ. που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τους αλλά και την πλήρη καταστρατήγηση εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι μετανάστριες στη πλειοψηφία τους καθαρίστριες, δεν σταματούν τον αγώνα που ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού και μέσω κινητοποιήσεων τόσο στον εργολάβο και τα γραφεία των Ο.ΣΥ., όσο και στο αμαξοστάσιο με απεργιακούς αποκλεισμούς του χώρου, παραμένουν να διεκδικούν τα αυτονόητα.

Την ίδια στιγμή η εργολάβος εταιρία, Link Up, στρέφεται προς την αστική δικαιοσύνη, στοχοποιώντας τις εργαζόμενες και απαιτώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών από τη μεριά του, λειτουργώντας πάντα με δυο μέτρα και δυο σταθμά και πάντα προς όφελος του Κεφαλαίου, δεν προσφέρει καμία βοήθεια στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών να συστήσουν δικό τους σωματείο, αφήνοντάς τις βορά στις ορέξεις του αφεντικού τους, αφού δεν μπορούν να έχουν νόμιμη εκπροσώπηση και νομικά δικαιώματα. Παράλληλα, ο ΔΣΑ αποφασίζει με εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά να δώσει άδεια εξαίρεσης στους δικηγόρους της εργολαβικής εταιρίας των καθαριστριών, ώστε να πραγματοποιηθεί η δίκη και να κατασταλεί η απεργία των καθαριστριών.

Καθόλου δεν εκπλησσόμαστε ωστόσο με τη μεροληψία αυτή του ΔΣΑ. Πρόκειται για τον ίδιο Σύλλογο που έσπευσε επίσης να δώσει άδεια εξαίρεσης από την αποχή τους στους δικηγόρους της δίκης της ΧΑ, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση του δολοφόνου Ρουπακιά. Τον θυμόμαστε και λίγο παλιότερα να τάσσεται ανερυθρίαστα υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα του 2015, διαγράφοντας έτσι ξεκάθαρα το ταξικό του στίγμα.

- Να μην αφήσουμε την εργολαβική εταιρία να αυθαιρετήσει εις βάρος αγωνιζόμενων γυναικών!

- Καταβολή των απλήρωτων μισθών των αγωνιζόμενων καθαριστριών και πλήρη αποκατάσταση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους!

Όλες και όλοι, την Πέμπτη 12/5 στα Δικαστήρια Ευελπίδων, στη 13:00, στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών των Ο.ΣΥ.

rocinante

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/i-katharistries...