Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8.30 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική κινητοποίηση

Τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και Διεθνής Συνάντηση στις 15-16 Οκτώβρη στην Αθήνα

page-0

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και Διεθνής Συνάντηση στις 15-16 Οκτώβρη στην Αθήνα

Με κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Αυγούστου ανοιχτή σύσκεψη στην ΕΣΗΕΑ για την διοργάνωση τριήμερου δράσης στην επέτειο των τριών χρόνων της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Υπήρξε συμμετοχή του προέδρου του ΣΦΕΑ-Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-1974 Κώστα Μανταίου. Επίσης, συνδικαλιστών από τα νοσοκομεία, τα σχολεία, το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΕΝΕΝ, την ΠΟΣΠΕΡΤ. Συμμετείχε εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σημαντική ήταν η παρουσία μεταναστών από την Πακιστανική κοινότητα, την κοινότητα Μπαγκλαντές, την Ένωση Αφρικανών Γυναικών, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν. Συμμετείχαν η ΟΡΜΑ και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου. Συμμετείχαν ακόμη από το LGTBQ κίνημα, καλλιτέχνες όπως η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Βασίλης Κουκαλάνι, αλληλέγγυοι των προσφύγων από το Ελληνικό και αγωνιστές από πολλές τοπικές κινήσεις.

Το αντιφασιστικό κίνημα προχωρά σε κάλεσμα για τριήμερο δράσης στις 17-18-19 Σεπτέμβρη στα τρία χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα, μουσικού και αλληλέγγυου Παύλου Φύσσα, με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να ξεκινά ξανά στις 5 Σεπτέμβρη στο Εφετείο Αθηνών και με την προοπτική να ολοκληρωθεί αρχές Σεπτέμβρη η εξέταση των μαρτύρων της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα με σύνθημα «δεν ξεχνάμε-δεν συγχωρούμε, στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής» καλούν:

Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, Πανελλαδική μέρα διαδηλώσεων, με διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 6μμ ,ξεκινώντας από το μνημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας στην πρώην οδό Τσαλδάρη και νυν αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, συμμετοχή στην συναυλία Rapmonster που καλεί η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα στον ΟΛΠ στο Πειραιά. Προσυγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Πειραιά στις 7μμ

Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, αντιφασιστική συγκέντρωση στις 8.30πμ στο Εφετείο Αθήνας, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως και συμμετοχή στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής. Κάλεσμα στα συνδικάτα να διευκολύνουν την συμμετοχή εργαζομένων με κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η φασιστική απειλή δεν έχει τελειώσει με την δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι νεοναζί επιχειρούν να επανεμφανιστούν στις γειτονιές χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων και παριστάνοντας το νόμιμο κόμμα. Στην Ευρώπη, η απειλή είναι ορατή την ώρα που οι κυβερνήσεις υλοποιούν τις πολιτικές του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και των κλειστών συνόρων της ΕΕ φρούριο, την ώρα που ο πόλεμος στη Συρία κλιμακώνεται μαζί με τις φρίκη των βομβαρδισμών από τους ιμπεριαλιστές.

Ξεκινά ταυτόχρονα η διοργάνωση Διεθνούς Συνάντησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Αθήνα, στις 15-16 Οκτώβρη με την συμμετοχή κινημάτων από πολλές χώρες, την Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Τουρκία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Δανία, την Καταλωνία, την Ιρλανδία, την Σκωτία κα.

Η σύσκεψη καλεί σε άμεση κινητοποίηση στις 5 Σεπτέμβρη στις 8.30πμ στο Εφετείο Αθήνας, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, μέρα όπου ξεκινά ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Άμεσα ξεκινά η ενημέρωση με αφίσες και προκηρύξεις, με εκδηλώσεις σε γειτονιές και περιοδείες σε εργασιακούς χώρους. Με το άνοιγμα των σχολείων και των ΑΕΙ-ΤΕΙ θα γίνει εκστρατεία για μαζική συμμετοχή φοιτητών και μαθητών.

Η σύσκεψη καλεί συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, φορείς, συλλογικότητες να στηρίξουν ενωτικά και μαζικά αυτές στις κινητοποιήσεις.

πηγή : https://keerfablog.wordpress.com/2016/08/23/%...


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση για την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά καλεί το αντιφασιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες να συμμετέχουν δυναμικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση για την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής τη Δεύτερα 5 Σεπτεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας) και τη Δευτέρα στις 19 Σεπτεμβρίου στις 8.30πμ.

-Να βάλουμε φρένο στις προκλητικές στάσεις των χρυσαυγιτών μέσα στο Εφετείο. -Να μην επιτρέψουμε να υπάρξει ούτε επόμενος Φύσσας ούτε και επόμενος Λουκμάν. -Να καταδικαστεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.com...


1 2 3 4 5 6

Ο Παύλος Φύσσας ζει! Εκδηλώσεις 17/18/19 Σεπτέμβρη.

elni-fyssas-16

Τρία χρόνια κλείνουν στις 18 Σεπτέμβρη από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλη του τάγματος εφόδου της ναζιστικής συμμορίας που φέρει κατ' ευφημισμό την επωνυμία «χρυσή αυγή». Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία αποτέλεσε κορύφωση της αποθράσυνσης των ανθρωπόμορφων τεράτων του φασισμού, καθώς προηγούμενες εγκληματικές ενέργειές τους κατά Ελλήνων και μεταναστών, (όπως οι επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, η δολοφονία του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα κλπ), δεν αντιμετωπίστηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη, που εξακολουθεί να κωλυσιεργεί, αφήνοντας ατιμώρητους τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα.

Γι' αυτό, η παρουσία μας και φέτος στις εκδηλώσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, ανέργων, φοιτητών και μαθητών είναι αναγκαία, ώστε να μην επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, και αποτελούν έναυσμα για δυνάμωμα της πάλης μας κατά του φασισμού και των αιτίων που τον προκαλούν και τον ενισχύουν. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τις πολιτικές που τσακίζουν τους εργαζόμενους, τη μαζική ανεργία που οδηγεί σε απόγνωση, το πολιτικό σύστημα που απαξιώνεται συνεχώς, την αδυναμία ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος, αφού η κυριαρχία του εργοδοτικού, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δημιουργεί αδιέξοδο για την επίτευξη λύσεων στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι, ακόμη, η επί σειρά πολλών ετών προπαγάνδιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εγγυήτριας της οικονομικής ευμάρειας, της δημοκρατίας και της ασφάλειας, που καλύπτει τον πραγματικό ρόλο της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων κεφαλαίου και τραπεζών, κι αυτό δίνει τη δυνατότητα στις μεν κυβερνήσεις να συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, στους δε ακροδεξιούς φασιστικούς κύκλους να παρεμβαίνουν με άκρατο λαϊκισμό προσπαθώντας να προσεταιριστούν οπαδούς και να απομακρύνουν τη δυνατότητα πραγματικής διεξόδου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Είναι επίσης, η όξυνση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος, με σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να ξεφύγουν από τα δεινά του πολέμου και τη φοβερή οικονομική εξαθλίωση που επέφεραν οι πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της δύσης.

Η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, σε συνεργασία με ΕΕ και ΝΑΤΟ, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων και στη χώρα μας, η δημιουργία γκέτο και στρατοπέδων συγκέντρωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πυροδοτεί τις ξενοφοβικές ρατσιστικές αντιδράσεις, με την συνεπικουρία και την άμεση παρέμβαση των ναζιστικών, φασιστικών κύκλων.

Σε όλα αυτά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση της προπαγάνδας τους ακροδεξιά φασιστικά μορφώματα, αγαπημένα παιδιά του κάθε εξουσιαστή και μακρύ χέρι του συστήματος, τα οποία, προβάλλουν ένα «κοινωνικό πρόσωπο» και προσφέρουν απλοϊκές απαντήσεις, χωρίς να θίγουν καθόλου τα πραγματικά συμφέροντα των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.

Ο φασισμός θέλει μια κοινωνία με αδύναμα, φοβισμένα άτομα, χωρίς δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια), όπου τα πάντα θα είναι ιδιοκτησία των λίγων. Σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως ο και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε, να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Η Εργατική Λέσχη Ν.Ι. «Υδραγωγείο», καλεί όλους τους εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικήσουμε πίσω τα δικαιώματα για δουλειά, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες/μετανάστες, και να αντιταχθούμε στην φασιστικοποίηση της καθημερινής ζωής στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία.

Καλούμε ιδιαιτέρως τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας να κλείσουν τα αυτιά τους στα μισαλλόδοξα και μισάνθρωπα κελεύσματα του φασισμού για τον αποκλεισμό κάθε τι διαφορετικού, και με όπλο τη γνώση και την ανθρωπιά να αγωνιστούν συλλογικά για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και κοινωνικών ελευθεριών.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις:

 • Σάββατο 17/9, 18:00, Αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, Οδός Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη)
 • Δευτέρα 19/9, 30πμ., Συγκέντρωση στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

και διοργανώνουμε στο χώρο μας, Ελ. Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας:

 • Κυριακή 18/9, 20:00, προβολή της ταινίας Taxi, του Carlos Saura.

Μετά την ταινία θα ακολουθήσει dj set αντιφασιστικών/αντιρατσιστικών μουσικών επιλογών.

πηγή : http://ydragogeio.gr/fyssas-2016/


1 2 3 4 5 6

Ο Παύλος Φύσσας ζει!

Τρία χρόνια κλείνουν στις 18 Σεπτέμβρη από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλη του τάγματος εφόδου της ναζιστικής συμμορίας που φέρει κατ' ευφημισμό την επωνυμία «χρυσή αυγή». Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία αποτέλεσε κορύφωση της αποθράσυνσης των ανθρωπόμορφων τεράτων του φασισμού, καθώς προηγούμενες εγκληματικές ενέργειές τους κατά Ελλήνων και μεταναστών, (όπως οι επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, η δολοφονία του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα κλπ), δεν αντιμετωπίστηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη, που εξακολουθεί να κωλυσιεργεί, αφήνοντας ατιμώρητους τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα.

Γι' αυτό, η παρουσία μας και φέτος στις εκδηλώσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, ανέργων, φοιτητών και μαθητών είναι αναγκαία, ώστε να μην επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, και αποτελούν έναυσμα για δυνάμωμα της πάλης μας κατά του φασισμού και των αιτίων που τον προκαλούν και τον ενισχύουν. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τις πολιτικές που τσακίζουν τους εργαζόμενους, τη μαζική ανεργία που οδηγεί σε απόγνωση, το πολιτικό σύστημα που απαξιώνεται συνεχώς, την αδυναμία ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος, αφού η κυριαρχία του εργοδοτικού, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δημιουργεί αδιέξοδο για την επίτευξη λύσεων στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι, ακόμη, η επί σειρά πολλών ετών προπαγάνδιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εγγυήτριας της οικονομικής ευμάρειας, της δημοκρατίας και της ασφάλειας, που καλύπτει τον πραγματικό ρόλο της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων κεφαλαίου και τραπεζών, κι αυτό δίνει τη δυνατότητα στις μεν κυβερνήσεις να συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, στους δε ακροδεξιούς φασιστικούς κύκλους να παρεμβαίνουν με άκρατο λαϊκισμό προσπαθώντας να προσεταιριστούν οπαδούς και να απομακρύνουν τη δυνατότητα πραγματικής διεξόδου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Είναι επίσης, η όξυνση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος, με σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να ξεφύγουν από τα δεινά του πολέμου και τη φοβερή οικονομική εξαθλίωση που επέφεραν οι πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της δύσης.

Η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, σε συνεργασία με ΕΕ και ΝΑΤΟ, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων και στη χώρα μας, η δημιουργία γκέτο και στρατοπέδων συγκέντρωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πυροδοτεί τις ξενοφοβικές ρατσιστικές αντιδράσεις, με την συνεπικουρία και την άμεση παρέμβαση των ναζιστικών, φασιστικών κύκλων.

Σε όλα αυτά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση της προπαγάνδας τους ακροδεξιά φασιστικά μορφώματα, αγαπημένα παιδιά του κάθε εξουσιαστή και μακρύ χέρι του συστήματος, τα οποία, προβάλλουν ένα «κοινωνικό πρόσωπο» και προσφέρουν απλοϊκές απαντήσεις, χωρίς να θίγουν καθόλου τα πραγματικά συμφέροντα των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.

Ο φασισμός θέλει μια κοινωνία με αδύναμα, φοβισμένα άτομα, χωρίς δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια), όπου τα πάντα θα είναι ιδιοκτησία των λίγων. Σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως ο και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε, να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου καλεί όλους τους εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικήσουμε πίσω τα δικαιώματα για δουλειά, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες/μετανάστες, και να αντιταχθούμε στην φασιστικοποίηση της καθημερινής ζωής στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία.

Καλούμε ιδιαιτέρως τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας να κλείσουν τα αυτιά τους στα μισαλλόδοξα και μισάνθρωπα κελεύσματα του φασισμού για τον αποκλεισμό κάθε τι διαφορετικού, και με όπλο τη γνώση και την ανθρωπιά να αγωνιστούν συλλογικά για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και κοινωνικών ελευθεριών.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις:

Σάββατο 17/9, 18:00, Αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, Οδός Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη)

Δευτέρα 19/9, 8:30πμ., Συγκέντρωση στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

Εργατική Λέσχη Περιστερίου

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...


1 2 3 4 5 6

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πάλη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο συνεχίζεται

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, μετά από οργανωμένη και καθοδηγημένη επίθεση της φασιστικής συμμορίας.Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 17-18-19 Σεπτέμβρη από αντιρατσιστικές οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα, συλλογικότητεςδεν είναι μόνο μέρα μνήμης για τον Παύλο Φύσσα.Είναι σταθμός για το δυνάμωμα της δράσης ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμοπου όλο και σκοτεινιάζουν την κατάσταση στην περιοχή μας.

Τρία χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία, και ενώ η δίκηακόμα συνεχίζεται, οι εμπλεκόμενοι στις επιθέσεις χρυσαυγίτες είναι όλοι ελεύθεροι, λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων από ολόκληρο το δικαστικό σύστημα. Η μόνηεγγύηση ότι θα καταδικαστούν ισόβια οι φονιάδες, όσοι σκότωσαν και όσοι τους έδωσαν τις εντολές, κι ότι θα αποκαλυφθούν όσο στηρίζουν και χρηματοδοτούν την φασιστική συμμορία είναι η ασίγαστη πάλη του εργατικού, λαϊκού, αντιφασιστικού κινήματος. Γι'αυτό πρέπεινα ακουστεί δυνατά η απαίτηση να καταδικαστούν για πάντα οι δολοφόνοικαι αυτοί που τους στηρίζουνγια τηνδολοφονία του Παύλου Φύσσα, για το πογκρόμ στους Αιγύπτιους ψαράδες,για την εγκληματικήεπίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Το ίδιο διάστημα, οιεξελίξεις στην περιοχή μαςδεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού για την αναβίωση της φασιστικής απειλής. Ακροδεξιά και φασίζονταμορφώματα εμφανίζονται στην Ευρώπηκαι κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους,χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της ομοφοβίας, ενάντια σε κάθε τι «διαφορετικό».Τον δρόμο τους τον έστρωσαν οι πολιτικές της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο, με τα κλειστά σύνορα, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, της βάρβαρης λιτότητας και των μνημονίων, του νέου εργασιακού μεσαίωνα ιδιαίτερα για τους νέους, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεωνκαι των πολέμων, του ακρωτηριασμού των λαϊκών ελευθεριών.

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά την αναδιάταξη συμμαχιών και την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία οδηγεί σε νέες σφαγές αθώων για τα ιμπεριαλιστικά και καπιταλιστικά συμφέροντα και ξεριζώνει χιλιάδες αμάχων από τις εστίες τους, οδηγώντας τους στο δρόμο της προσφυγιάς.

Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η επαναστατική πάλη των λαών, ο κοινός αγώνας για τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εθνικά τους δικαιώματα ενάντια στις άρχουσες τάξεις που πάντα υποδαυλίζουν το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, για να τους διασπούν και να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο κόσμο.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να λειτουργεί σαν φυλακή ψυχών χιλιάδων προσφύγων χάρη στη ντροπιαστική συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα με Ε.Ε. και Τουρκία. Οι απελάσεις - επαναπροωθήσεις στην Τουρκία συνεχίζονται, ενώ οι συνθήκες στα στρατόπεδα «φιλοξενίας» και τα hotspotsείναι απαράδεκτες. Η απεργία πείνας που ξεκίνησαν οι έγκυες γυναίκες στη Ριτσώνα και οι συνεχείς διαμαρτυρίες από τη μεριά των προσφύγων δείχνουν την πραγματική εικόνα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει στραφεί ενάντια στο κίνημα συμπαράστασης που το προηγούμενο διάστημα στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των προσφύγων. Η είσοδος στα στρατόπεδα απαγορεύεται στους εθελοντές και οργανωμένες επισκέψεις μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν εμποδιστεί με προκλητικό τρόπο.

Δήμαρχοι, Μητροπολίτες, αστοί πολιτικοί και παράγοντες (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χίο και αλλού) πλιατσικολογούν πάνω στην δυστυχία των προσφύγων, δίνοντας άλλοθι στην προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστικών συμμοριών.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Το αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό κίνημα έδειξε τη δύναμή του πολλές φορές, διαδηλώνοντας σε συμπαράσταση με τους πρόσφυγες, ενάντιαστην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ,στις επιθέσεις των φασιστών, δημάρχων, εκκλησίας στους μετανάστες, ενάντια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Χρειάζεται να συνεχίσουμε.

 • Να συγκρουστούμε με τις τις ρατσιστικές πολιτικές και να ενισχύσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες . Όχι στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία!
 • Να αντισταθούμε στις κατασταλτικές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΛΑΣ και δημάρχων κατά των καταλήψεων στέγης.
 • Αγωνιζόμαστε να μην υπάρχουν γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσηςγια ανοικτές πόλεις, για την υποδοχή τους και ανοιχτά σύνορα για την ελεύθερη μετακίνηση τους, διεκδικώντας δικαίωμα στη δουλειά, για αξιοπρεπή στέγη, παιδεία και υγεία για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Να γραφτούν άμεσα στην δημόσια εκπαίδευση τα προσφυγόπουλα! Όχι στα σχολεία -γκέτο στα στρατόπεδα!
 • Έξω η FRONTEX και το ΝΑΤΟ απ'το Αιγαίο!
 • Προστασία των προσφύγων και μεταναστών. Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Νομιμοποίηση, απόδοση ασύλου και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
 • Να φράξουμε το δρόμο στην άνοδο του ρατσισμού, του φασισμού και της ισλαμοφοβίας στη Ελλάδα και την Ευρώπη. Όχι στα ρατσιστικά πογκρόμ και τις παράνομες κρατήσεις.
 • Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, τη Λιβύη και σ' όλη τη Μεσόγειο. Να σταματήσει κάθε πολεμική επέμβαση. Έξω από ΝΑΤΟ -ΕΕ. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα. Να πάψει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σεστρατιωτική επιχείρηση εκτός των συνόρων.
 • Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση του καπιταλισμού με φτώχια, ανεργία, πολέμους. Πλήρη δημοκρατικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στους εργαζόμενους και την νεολαία. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και συμμετέχει στο τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτέμβρη στα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σάββατο 17/9, Αντιφασιστική διαδήλωση, 6μμ στο Κερατσίνι, Οδός Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα(πρώην Π.Τσαλδάρη), Θεσσαλονίκη (12:00), Άγαλμα Βενιζέλου

Κυριακή 18/9 Συμμετοχή στη Συναυλία στον ΟΛΠ Πειραιά. Προσυγκέντρωση ΗΣΑΠ Πειραιά 7μμ

Δευτέρα 19/9. Συγκέντρωση-Παρουσία στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως 8.30πμ

έγγραφο σε μορφή PDF

πηγή: http://antarsya.gr/node/3978