Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8.30 πμ

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Αλληλεγγύη στους Αιγύτπιους αλιεργάτες, αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, 8.30πμ, Εφετείο Αθήνας

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, 8.30πμ

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Αλληλεγγύη στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη με την κατάθεση του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπου Ζέιντ Μουμπάρακ αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την κατάθεση της αδελφής του.

Η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες έγινε στις 12 Ιούνη 2ο12 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Τάγμα εφόδου των νεοναζί εισέβαλε στο σπίτι των αλιεργατών και ξυλοφόρτωσε με μανία τον Αιγύπτιο αλιεργάτη ο οποίος παρέμεινε στην εντατική για πολλές μέρες. Την είχε προαναγγείλει ο βουλευτής της ΧΑ Λαγός σε ομιλία του. "...Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύτπιους που κα΄νουν ό,τι θέλουν, που πουλούν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή..."

Υπάρχει στα παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=8iQaqoCmM2Q

https://www.youtube.com/watch?v=thvCu6UxnDI

Οι νεοναζί τον Ιούνη του 2012 έβαλαν στόχο να μετατρέψουν την εκλογική τους άνοδο σε τάγματα εφόδου για να επιβάλουν το τρόμο στις γειτονιές, να εκκαθαρίσουν τις περιοχές από τους μετανάστες και να τσακίσουν τα συνδικάτα και την αριστερά. Για λογαριασμό των αφεντικών, των εφοπλιστών βιομηχάνων. Ήταν περίοδος αντίστασης των εργαζόμενων στα μνημόνια και η κυβέρνηση έπαιζε το χαρτί του ρατσισμού για να εκτρέψει την δυσαρέσκεια από τα μνημόνια. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις πλάτες της ΕΛΑΣ είχαν προχωρήσει σε πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Κορύφωση αυτών των επιθέσεων ήταν η οργανωμένη επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών. Πρόκειται για εργάτες που έρχονται στην Ελλάδα με διακρατική συμφωνία και οι ιδιοκτήτες των καϊκιών πάσχιζαν να σπάσουν την συλλογική σύμβαση εργασίας. Αυτό το ρατσιστικό συμβόλαιο εκτελούσε η Χρυσή Αυγή.

Τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι κοινότητες μεταναστών, όλοι και όλες που ετοιμαζόμαστε να πλημμυρίσουμε το Κερατσίνι στις 17 Σεπτέμβρη στα τρία χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα θα συνεχίσουμε τη μάχη για την δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής πλαισιώνοντας τους Αιγύπτιους αλιεργάτες στην αίθουσα του ακροατηρίου στο Εφετείο της Αθήνας.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/