Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 στις 8.30 πμ

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Ποιος θα σταματήσει τον πόλεμο; Ποιος θα διαλύσει τους φασίστες; - Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις 1η Νοέμβρη

Η παρατεταμένη οικονομική και πολιτική κρίση απονομιμοποιεί ολοένα και πιο βαθειά το «κοινωνικό συμβόλαιο» της δημοκρατικής Δυτικής Ευρώπης. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και ο Φόβος αποτελούν τα νέα «εργαλεία» του αστισμού. Το πέρασμα από την προηγούμενη περίοδο δημοκρατικής - κοινοβουλευτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών τάξεων στο αυριανό χάος της αποσύνθεσης κάθε κοινωνικού ιστού δε θα γίνει με ομαλό τρόπο. Όσο και αν στήνεται ένα κλίμα και γίνεται μια προσπάθεια ψυχολογικής προετοιμασίας των λαών, η κατάρρευση θα είναι εκκωφαντική. Η εμφάνιση ενός μεγάλου ακροδεξιού - φασιστικού πέπλου σε όλη την Ευρώπη δείχνει πως υπάρχουν κι άλλα πολιτικά εργαλεία στη φαρέτρα του αστικού μπλοκ. Τα εθνικιστικά - ξενοφοβικά κινήματα και η στοίχιση τους σε παλιά ή αναδυόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που «διαβάζουμε» την πολιτική σκηνή.

Το ταξικό κίνημα οφείλει να θέσει ξεκάθαρα ερωτήματα στον εαυτό του ώστε να οδηγηθεί στις κατάλληλες απαντήσεις. Μέχρι σήμερα στοιχίζεται σε ένα τρίπτυχο «πιέζω την κυβέρνηση να αλλάξει νόμους & πολιτική» - «αναζήτησης αλλαγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με κάποια καλλίτερη» και «δημιουργίας παράλληλων δομών μακριά από τα ακάθαρτα προβλήματα της εξουσίας». Η δημιουργία μιας «μεγάλης διαδήλωσης» ή «χιλιάδων μπουκαλιών μολότοφ» ήταν (και παραμένει!) το μαξιμαλιστικό όραμα κάθε αγωνιστή. Όμως όλα αυτά συνθλίβονται κάτω από ένα αμερικάνικο βομβαρδισμό ή ένα φασιστικό κίνημα μερικών χιλιάδων. Πολλές φορές με τη συνδυασμένη επίθεση και των δύο. Αν εκτιμούμε πως είμαστε σε μια περίοδο όπου οφείλουμε να ξανα-ανακαλύψουμε το όραμα της κοινωνικής επανάστασης απέναντι στο βόρβορο που μας ετοιμάζουν, τότε πρέπει να προσαρμόσουμε τα εργαλεία για την οικοδόμηση της εξέγερσης.

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τα Τάγματα Εφόδου. Δημιουργεί ομάδες αναταραχών που επιτίθενται σε αντιφασίστες και μετανάστες σε Πειραιά, Ασπρόπυργο, Αγ. Αναργύρους. Μεταφέρει ολιγομελείς ομάδες στην επαρχία για να σιγοντάρουν ρατσιστικές κινήσεις. Ετοιμάζεται οργανωτικά για το επόμενο πολιτικό κενό. Το 2013 το κίνημα ανάγκασε το κράτος να επέμβει και να ξηλώσει τους θύλακες της στην Αστυνομία, να πάει την ηγεσία της σε δίκη και να αφοπλίσει τα Τάγματα Εφόδου, ώστε να κατευνάσει την αγανάκτηση και να ξαναφέρει - έστω προσωρινά - την προηγούμενη πολιτική ισορροπία. Στον επόμενο γύρο το αντιφασιστικό κίνημα δεν μπορεί να είναι απλά μια ομάδα πίεσης στην κυβέρνηση. Δεν είμαστε ένα κίνημα υπεράσπισης της κοινοβουλευτικής τους δημοκρατίας! Συγκροτούμε μια αντίληψη μάχης που χτίζεται ενάντια στους φασίστες και ξαναβάζει στην πολιτική ατζέντα τον επαναστατικό υποκειμενισμό απέναντι στην «θρησκευτική» ανάθεση σε ένα αφηρημένο κινηματισμό.

Την 1η Νοέμβρη οι ναζί θα δοκιμάσουν να κάνουν μια καμπάνια υπεράσπισης των ιδανικών τους. Δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν. Δεν «τσιμπάμε» στην υποκριτική προβιά που προσπαθεί να φορέσει η Χρυσή Αυγή και να παραστήσει τη «νόμιμη, κοινωνική»δύναμη. Η κάθετη αντίθεση του κινήματος απέναντι στις λογικές θυματοποίησης της Χρυσής Αυγής είναι βασικός όρος ύπαρξης του ταξικού κινήματος.

Τσακίζουμε τους Φασίστες - ετοιμάζουμε την αυριανή μάχη για την κομμουνιστική εξέγερση!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ:

-Συγκέντρωση 8.30πμ Εφετείο

-Διαδήλωση 6μμ ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου

%ce%b7%cf%85%ce%b7%cf%85%ce%b7%cf%85

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/10/25/%c...