Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 στις 8.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, Αντιφασιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 31 Οκτώβρη, 8.30πμ, Εφετείο Αθηνών

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 31 Οκτώβρη, 8.30πμ, Εφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Λίγες μέρες μετά τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη θα συνεχιστεί η δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, των υμνητών του Μεταξά και του Χίτλερ, των απόγονων των ταγματασφαλιτών που υπηρέτησαν την ναζιστική κατοχή, γεμίζοντας την χώρα με μαρτυρικές πόλεις και χωριά: Καλάβρυτα, Καισαριανή, Κοκκινιά, Κομμένο, Δίστομο, Κάνδανος, Βιάνος, Χορτιάτης και πολλά άλλα. Χιλιάδες εξοντώθηκαν σε μπολόκα και εξ αιτίας της πείνας. Χιλιάδες εβραίοι στοιβάχτηκαν στα τρένα, που τους οδήγησαν στα κρεματόρια του Αουσβιτς. Εργάτες στάλθηκαν στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και μόνο με τη Γενική Απεργία και την Αντίσταση εμπόδισαν τη συντριβή. Οι συνεργάτες των ναζί και οι δοσίλογοι είναι οι πρόγονοι των χρυσαυγιτών. Γι αυτό βροντοφωνάζουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών. Την Δευτέρα 31 Οκτώβρη συνεχίζεται με την εξέταση των μαρτύρων της δολοφονικής επίθεσης κατά των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Συνέβη μία μόλις βδομάδα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Σεπτέμβρη του 2013 και ήταν ενταγμένη στο σχέδιο τρόμου της Χρυσής Αυγής για να επιβάλει με τα τάγματα εφόδου τη διάλυση των συνδικάτων για λογαριασμό των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών στη Ζώνη του Περάματος.
Για τους χρυσαυγίτες δολοφόνους, η δουλειά έπρεπε να περνάει μέσα από τον δικό τους «ΟΑΕΔ» με εξασφάλιση στα αφεντικά φτηνοπληρωμένων εργατών, λίγων ευρώ, χωρίς συνδικαλισμό.
Η επίθεση είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο το βουλευτή των ναζιστών, Λαγό σε εκδήλωση όπου δήλωνε ότι θα εξαφανιστούν από το Πέραμα οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ. Την καθοδηγήθηκε κεντρικά ο Λαγός και όταν εκτελέστηκε, ο ίδιος πανηγύρισε την ¨επιτυχία¨ της. Οι φασίστες έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας σιδηρολοστούς με γωνίες και ρόπαλα με καρφιά αφήνοντας αιμόφυρτους πολλούς συνδικαλιστές.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουν το παρόν στη δίκη στο πλευρό των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
Να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση να φοράει το μανδύα του νόμιμου κόμματος και να διεκδικεί την παρουσία στη Βουλή και στις γειτονιές, πλασάροντας το ρατσισμό κατά των προσφύγων ως αντιπολίτευση στη κυβέρνηση.
Στηρίζουμε το Δήμαρχο Πάτρας, Πελετίδη που τους αντιμετώπισε, όπως τους αξίζει, μη δίνοντας τους χώρο για περίπτερα-ορμητήρια στην Πάτρα και αρνούμενος να απαντήσει σε ρατσιστικές ερωτήσεις βουλευτών για το πόσα παιδιά μεταναστών βρίσκονται στους παιδικούς σταθμούς. Κανένας Δήμος δεν μπορεί να τους καλύπτει. Η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ δεν μπορεί να δίνει βήμα στο φύρερ Μιχαλολιάκο για τις φιέστες μίσους.
Δίνουμε τη μάχη σε κάθε γειτονιά και σχολείο για την υποδοχή όλων των προσφυγόπουλων στα σχολεία, για να κλείσουν τα hosspot-στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, κόντρα στην εκστρατεία μίσους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, κάθε συλλογικότητα, να στηρίξουν την αντιφασιστική κινητοποίηση διαρκείας με παρουσία στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των μαρτύρων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20


1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 31 Οκτώβρη, 8.30πμ, Εφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

Ξεκινάει τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη η εξέταση της επίθεσης από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις 12/9/2013, πέντε μόλις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μέλη από τουλάχιστον τρία τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής (Περάματος, Νίκαιας, Σαλαμίνας) επιτέθηκαν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με καδρόνια, λοστούς με πρόκες, κοντάρια κ.α σε συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Εννέα από τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος θα είναι και ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στο δικαστήριο.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής γιατί αποδεικνύει τον ρόλο των φασιστών απέναντι στο εργατικό κίνημα και στις εργατικές κατακτήσεις.

Τον Αύγουστο του '13, ένα μήνα πριν την επίθεση, οι βουλευτές Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος, μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης εμφανίστηκαν σε καφενείο της Ζώνης να συκοφαντούν τους αγώνες και τη δράση των συνδικαλιστών. Σε αυτή την «εκδήλωση», ο Λαγός δήλωνε ότι: «οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν». Λίγο μετά την επίθεση, όπως φαίνεται από τα κινητά τους, ο Λαγός υπερηφανεύεται σε μήνυμά του προς το Σωτήρη Δεβελέκο ότι «τους μακελέψαμε».

Η επίθεση στους συνδικαλιστές, ξεκίνησε με τον Α. Πανταζή, πυρηνάρχη Περάματος, να «συστήνεται»: «Είμαι ο Πανταζής. Τελειώσατε». Οι δράστες είχαν την ενδυμασία που, όπως έχει αναδειχθεί στη δίκη, έχουν πάντα τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών: όλοι μαυροντυμένοι, πολλοί με μπλούζες της οργάνωσης και παντελόνια παραλλαγής. Όπως και στην υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων της οποίας η εξέταση μόλις τελείωσε, η ναζιστική οργάνωση όχι μόνο δεν κρύβει, αλλά προβάλλει την ταυτότητά της. Μεταξύ των εκλογών του 2012 (επίθεση στους Αιγυπτίους ψαράδες) και του Σεπτέμβρη του 2013 (επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία Φύσσα), τα ναζιστικά τάγματα εφόδου έχαιραν τέτοιας ασυλίας από την αστυνομία, και η ηγεσία τους τέτοιας υπερπροβολής από τα ΜΜΕ και νομιμοποίησης από την κυβέρνηση, που δεν είχαν λόγο να κρύβονται.

Ακολούθησε η ίδρυση εργοδοτικού χρυσαυγίτικου σωματείου στις αρχές Σεπτέμβρη του 2013. Οι εργολάβοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, πριν ζητήσουν τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής, προσπαθούσαν από καιρό να διαλύσουν τα σωματεία των εργαζόμενων για να πέσουν τα μεροκάματα. Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αττικής και Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Εγκαταστατών Πλοίων Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Ομάδα εργοδοτών είναι πίσω από μια σειρά προσπάθειες τα τελευταία 2-3 χρόνια, να διαλύσουν τα σωματεία μας ή να τα βάλουν στο χέρι. Αφού εξάντλησαν κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, το τελευταίο διάστημα έχουν συνάψει σχέσεις με τη γνωστή σε όλους μας για τη δράση της και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, Χρυσή Αυγή, αλλά και με ανθρώπους του υποκόσμου, για να αναλάβουν εργολαβία τη, με κάθε τρόπο, μια για πάντα, εκκαθάριση της Ζώνης από εμάς».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/4030


1 2 3

Την Δευτέρα 31/10 συνεχίζεται η δική της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής εξετάζοντας την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του ΚΚΕ, από συμμορίες χρυσαυγιτών στο Πέραμα.

Η επίθεση αποτελεί ακόμα μια υπόθεση που ξεγυμνώνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στις περιοχές του Κερατσινίου και του Περάματος, στοχεύοντας μετανάστες και μετανάστριες αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες, κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος. Αποκορύφωμα αυτής της δράσης ήταν και η δολοφονία του αντιφασίστα Π.Φύσσα στις 18/9 του 2013.

Το κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στην δίκη, αναβαθμίζει τις δυνατότητες ενός δυναμικού - μαζικού αντιφασιστικού μετώπου. Από την πλευρά μας ως αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνα-Πειραιά θεωρούμε ότι, σε μία περίοδο που η Χρυσή Αυγή παλεύει να κάνει την εμφάνισή της σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, οφείλουμε να κάνουμε βήματα προς την ενίσχυση του κοινού μας αντιφασιστικού αγώνα μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, εμπλέκοντας κόσμο του κοινωνικού, εργατικού και φοιτητικού κινήματος, συνθέτοντας μια αδιαίρετη συγκρότηση του αντιφασιστικού κινήματος και της αντιφασιστικής πάλης.

Όσο συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής όλοι και όλες μας πρέπει να ήμαστε κομμάτι της μάχης που δίνεται προκειμένου να επέλθει η καταδίκη των φασιστικών εγκλημάτων, απέναντι σε ένα κατεστημένο που προσπαθεί να ξεπλύνει την Χρυσή Αυγή. Μόνο η δυναμική παρέμβαση όλων μας, μπορεί να αποτελέσει απάντηση και να ξεριζώσει τους φασίστες από τις πόλεις και τις γειτονιές μας.

Όλοι και όλες τη Δευτέρα 31/10,στις 8.30, στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο εφετείο Αθηνών (Λ.Αλεξανδρας).

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2016/10/3110_30.html