Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Εκδίκαση αγωγής απολυμένου τηλεφωνητή

Σημείωση kinimatorama: Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο κτίριο 9, αίθουσα 16.


ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΗ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟΥ

δίκη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, 9:00 πμ., Πρωτοδικείο Αθηνών («Ευελπίδων»)

Μετά από 3,5 χρόνια εργασίας στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών ως «επινοικιαζόμενος» για την Vodafone, όντας μόνο τυπικά υπάλληλος της εταιρείας Infoassist,ο συνάδελφός μας Ανδρέας Μήτσης απολύθηκε με πρόσχημα την «περικοπή προσωπικού». O συνάδελφος δεν αποδέχτηκε μοιρολατρικά την κατάσταση αυτή αλλά προχώρησε μαζί με το Σωματείο μας σε καταγγελία της απόλυσής του από την Infoassist, ως παράνομης και καταχρηστικής, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταβολή των δεδουλευμένων του. Στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στις 21 Ιουνίου 2011, ο εκπρόσωπος της Infoassist απέδωσε την απόλυση του συναδέλφου στη 'γενικότερη ύφεση'. Ο ισχυρισμός του όμως δεν ευσταθεί αφού, πρώτον, ο συνάδελφος Ανδρέας Μήτσης είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο, και δεύτερον, έκτοτε η Infoassist έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους απασχολεί εκατοντάδες «επινοικιαζόμενους» εργαζόμενους από διάφορες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Infoassist). Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουμε την ίδια εργασία, οι «επινοικιαζόμενοι» συνάδελφοί μας εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κ.τ.λ.). Έτσι η διοίκηση με την διάσπαση και διαίρεση των εργαζομένων επιχειρεί να υπονομεύσει και να αποδυναμώσει τους αγώνες και τις συλλογικές διεκδικήσεις των εργαζομένων. Η απόλυση του ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Σωματείου μας στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε 'παραίτηση' που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Μετά από αυτή την απεργία η διοίκηση αναδιπλώθηκε στο θέμα των απολύσεων και σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, αναγκάστηκε να υπογράψει την ανανέωση της ΕΣΣΕ 2011-2012. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου.

Στις 4 Νοέμβρη και ώρα 9:00 πμ εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) η διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσής του και το αίτημα της καταβολής των δεδουλευμένων του. Το Σωματείο μας στηρίζει αυτό το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα του συναδέλφου μας Ανδρέα Μήτση και θα βρεθεί στο πλευρό του για να τον υπερασπιστεί στην δικαστική διαδικασία. Εκεί καλούμε όλους τους συναδέλφους, για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε με την παρουσία μας το δίκαιο αίτημά του. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον φόβο και τις πιέσεις, διότι πλέον έχουμε βιώσει πως τα σχέδια για απολύσεις/μη ανανεώσεις συμβάσεων, μειώσεις μισθών, καταστρατήγηση του ωραρίου είναι ήδη εδώ και θα προχωρούν όσο δεν αντιστεκόμαστε.

Εκτός από την έμπρακτη παρουσία μας στην εκδίκαση της υπόθεσης, είναι αναγκαία και η οικονομική αλληλεγγύη απέναντι στο συνάδελφο, ο οποίος είναι σχεδόν 4 χρόνια άνεργος με τα δικαστικά έξοδα να είναι υψηλά. Όποιος συνάδελφος θέλει να συνεισφέρει μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου. Η όποια οικονομική βοήθεια είναι απαραίτητη για να ανταπεξέλθουμε στα δικαστικά έξοδα.

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ


1 2 3 4 5

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910- Φαξ: 210 5100961 - E-mail : symboulio@pasetim.com

------------------------------------------------------------------------------------------------

Αρ.Πρωτ.: 28/2016

26/10/2016

Ψήφισμα συμπαράστασης για τον συνάδελφο Ανδρέα Μήτση

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Wind εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απολυμένο συνάδελφο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει προσφύγει ενάντια στη διοίκηση της Infoassist με αίτημα την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του (η αγωγή του εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 4.11.2016).

Στις 30 Απριλίου 2011 ο συνάδελφός μας Ανδρέας Μήτσης, υπάλληλος της Infoassist και επί τρεισήμισι χρόνια εργαζόμενος ως 'επινοικιαζόμενος' για λογαριασμό της Vodafone στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών, με ενεργό ρόλο στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone, απολύθηκε και από τις δύο εταιρείες με την δικαιολογία της περικοπής προσωπικού. Η απόλυση αυτή ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε 'παραίτηση' που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Ο συνάδελφος προχώρησε μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσής του από την Infoassist, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταβολή των δεδουλευμένων του. Στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στις 21 Ιουνίου 2011, ο εκπρόσωπος της Infoassist απέδωσε την απόλυση του συναδέλφου στη 'γενικότερη ύφεση'. Ο ισχυρισμός του όμως δεν ευσταθεί αφού, πρώτον, ο συνάδελφος Ανδρέας Μήτσης είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο, και δεύτερον, έκτοτε η Infoassist έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους απασχολεί εκατοντάδες 'επινοικιαζόμενους' εργαζόμενους από διάφορες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Infoassist). Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν την ίδια δουλειά, οι 'επινοικιαζόμενοι' συνάδελφοί μας δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση και δεν καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Vodafone, με αποτέλεσμα να εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κλπ.). Έτσι προσπαθούν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να υπονομεύουν και να αποδυναμώνουν τους αγώνες μας και τις συλλογικές μας διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου.

Το Σωματείο μας στηρίζει τον συνάδελφο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει συμπαρασταθεί ενεργά και στους δικούς μας αγώνες, και απαιτεί τη δικαίωσή του με την άμεση ανάκληση της απόλυσής του από την Infoassist και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

Στις 4 Νοεμβρίου 2016 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του συναδέλφου και η διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσής του και της καταβολής των δεδουλευμένων του.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα του συναδέλφου με ψηφίσματα και παρουσία στην εκδίκαση της αγωγής.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

πηγή : http://www.pasetim.com/detail.asp?cPath=67&pP


1 2 3 4 5


1 2 3 4 5

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-WIND-VICTUS

Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014

Αρ. Πρωτοκόλλου: 62 / 2016

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2016

VODAFONE

Υποστηρίζουμε το αίτημα επαναπρόσληψης του συναδέλφου

ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΗ

Στις 4 Νοέμβρη και ώρα 9:00 πμ εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) η διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσής του συναδέλφου Ανδρέα Μήτση και το αίτημα της καταβολής των δεδουλευμένων του.

Ο συνάδελφος εργαζόταν 3,5 χρόνια στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών ως «επινοικιαζόμενος» για την Vodafone, όντας μόνο τυπικά υπάλληλος της εταιρείας Infoassist και απολύθηκε με πρόσχημα την «περικοπή προσωπικού». O πραγματικός λόγος της απόλυσής του ήταν η συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που είχε πραγματοποιηθεί στην εταιρεία στις 24/3/2011. Ο συνάδελφος δεν αποδέχτηκε την απόλυσή του και είχε προχωρήσει σε καταγγελία, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

Η Vodafone απαχολεί μαζικά «ενοικιαζόμενους» συναδέλφους (μαζί και από την Infoassist), που ενώ όλοι κάνουμε την ίδια εργασία, οι μισθοί και γενικά όλοι οι όροι και συνθήκες είναι γι' αυτούς πολύ χειρότερα. Οι εργοδότες προωθούν έτσι συστηματικά τη διαίρεση των εργαζομένων, σε διαφορετικές «ταχύτητες», με στόχο να μας κρατάει αποδυναμωμένους και να χτυπάει τα δικαιώματά μας. Γι' αυτή την κατάσταση ευθύνεται τόσο η διοίκηση της Vodafone, όσο και η υπεργολαβική Infoassist.

Το Σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο στoν απολυμένη συνάδελφο και θα συμμετάσχουμε σε όλες τις ενέργειες για την υποστήριξή του. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία, το δίκιο των δικών μας αναγκών, που μπαίνει πάνω από τα κέρδη και τις «προτεραιότητες» κάθε εταιρείας, απαιτώντας να κρατήσουμε τη δουλειά μας, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

To ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus


1 2 3 4 5

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Άνω Λιόσια, 3/11/16,

Ψήφισμα συμπαράστασης για τον εργαζόμενο Ανδρέα Μήτση

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον απολυμένο εργαζόμενο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει προσφύγει ενάντια στη διοίκηση της Infoassist με αίτημα την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του (η αγωγή του εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 4.11.2016).

Στις 30 Απριλίου 2011 ο Ανδρέας Μήτσης, υπάλληλος της Infoassist και επί τρεισήμισι χρόνια εργαζόμενος ως 'επινοικιαζόμενος' για λογαριασμό της Vodafone στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών, με ενεργό ρόλο στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone, απολύθηκε και από τις δύο εταιρείες με την δικαιολογία της περικοπής προσωπικού. Η απόλυση αυτή ήρθε μετά την συμμετοχή και υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε 'παραίτηση' που εξαπέλυσε η Διοίκησή της στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Ο συνάδελφος προχώρησε μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσής του από την Infoassist, ζητώντας ανάκληση και καταβολή των δεδουλευμένων του. Στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στις 21 Ιουνίου 2011, ο εκπρόσωπος της τελευταίας απέδωσε την απόλυση στη 'γενικότερη ύφεση'. Ο ισχυρισμός του όμως δεν ευσταθεί αφού ο Ανδρέας Μήτσης είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο και έκτοτε έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους υπαλλήλους της απασχολεί εκατοντάδες 'επινοικιαζόμενους' εργαζόμενους από διάφορες εταιρείες. Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν την ίδια δουλειά, εκείνοι που είναι 'επινοικιαζόμενοι' δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση και δεν καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Vodafone, με αποτέλεσμα να εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κλπ.). Έτσι προσπαθούν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να υπονομεύουν και να αποδυναμώνουν τις συλλογικές διεκδικήσεις κι είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου.

Το Σωματείο μας στηρίζει τον Ανδρέα Μήτση και απαιτεί τη δικαίωσή του με την άμεση ανάκληση της απόλυσής του από την Infoassist και την καταβολή των δεδουλευμένων του. Στις 4 Νοεμβρίου 2016 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του συναδέλφου και η διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσής του και της καταβολής των δεδουλευμένων του.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα του συναδέλφου με ψηφίσματα και παρουσία στην εκδίκαση της αγωγής.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ