Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στις 17.00

25 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25

Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων: Όλοι στους δρόμους την Τρίτη 15/11-Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15.11.2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 5 μ.μ.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ!

ΑΘΗΝΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ:

-ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

-ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΗΠΑ, ΔΝΤ, ΕΕ.

Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το λαό μας και την ιστορία του και επιπλέον σηματοδοτεί τις απαιτήσεις: για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, την γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", όπως επιδιώκει και το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο και του δρόμους μεταφοράς του στην περιοχή, τις αντιδραστικές λύσεις για το Κυπριακό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να μας πείσει ότι οι "φονιάδες των λαών" είναι μια ειρηνική, φιλική και συμμαχική δύναμη. Δεν ξεχνάμε τις Χούντες, την Κύπρο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία. Δεν ξεχνάμε ότι οι Η.Π.Α. είναι υπεύθυνες για πολέμους, δικτατορίες, για την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στην πολιτική αυτή, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ παράλληλα εξωραΐζει κυνικά την πολιτική των ΗΠΑ, δημιουργώντας αυταπάτες ότι ο Ομπάμα έρχεται για να "βοηθήσει" στην μείωση του χρέους!

Η εναρμόνιση με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές και η πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό φέρνει πιο κοντά τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, την εκμετάλλευση.

Καθήκον μας είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, για ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα.

αμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ.

- αντίσταση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και των αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", της υποταγής σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

-κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΛΑΕ, ΑΡΚ, ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4051


Συγκέντρωση/Πορεία ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στην Ελλάδα [Τρίτη 15/11 18:00]

Συγκέντρωση - Πορεία ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στην Ελλάδα

Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 είναι μια πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη.

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Η επίσκεψη Ομπάμα έχει να κάνει με την προώθηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή (Συρία-Ιράκ κλπ) . Με τους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ - Ε.Ε. - Ρωσίας, Τουρκίας καθώς και με οικονομικές συμφωνίες που θα προσθέσουν νέα κέρδη σε πολυεθνικούς κολοσσούς.

Επί προεδρίας Ομπάμα οι κρατικές δολοφονίες μη λευκών καταπιεσμένων έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Και στις φυλακές των Η.Π.Α., όπου διεξάγεται η μαζικότερη κινητοποίηση των κρατουμένων ενάντια στην σκλαβιά, το κράτος απαντά με άγρια καταστολή.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 6μμ στο Πολυτεχνείο και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σύντροφοι/ισσες για την συγκρότηση Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1565119/


Ανακοίνωση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ,ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ.

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη, την ημέρα που ξεκινάει ο εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών που στήριξαν οι ΗΠΑ, είναι μία ακόμη πρόκληση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Πίσω από την εικόνα του νομπελίστα ειρήνης, του «πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ», κρύβεται ένας αδίστακτος ηγέτης της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης στο κόσμο που είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων από τις επεμβάσεις της σε Ιράκ, Συρία αλλά και δεκάδων μαύρων νεολαίων από την αστυνομία στο εσωτερικό της. Τα χέρια του Ομπάμα είναι βαμμένα με το αίμα τους

Ο Ομπάμαέρχεται στην Ελλάδα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «διαπραγμάτευση» για την δεύτερη αξιολόγηση,με την κυβέρνηση και το κουαρτέτο να παζαρεύουν τανέααντιδραστικά μέτρα ενάντια στον λαό. Δηλωμένη πρόθεση του Ομπάμα είναι «να στηρίξει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων» όπως διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους ο ίδιος και οι επιτελείς του. Ο αμερικανός πρόεδρος, σαν εκπρόσωπος του παγκόσμιου καπιταλισμού, πιέζει για ακόμα πιο γρήγορη καταβύθιση των μισθών, «απελευθέρωση των αγορών», ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα έρχεται σε μια στιγμή κλιμάκωσης του πολέμου στην Συρία και το Ιράκ καιπρωτοφανέρωτης όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών καιαντιθέσεων που εκφράζεται από τον Ειρηνικό μέχρι την Ουκρανία, τη Μεσόγειο και την Αφρική. Η κάθοδος της frontex και ακόμα περισσότερο του νατοϊκού στόλου που έγινε στο «όνομα της προστασίας συνόρων», από τους μετανάστες, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων βλέπουμε να γίνεται όπλο των ΗΠΑ στην ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμώνκαι τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής.

Επιδίωξή του είναι η ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στη Μ. Ανατολή, η ακόμα βαθύτερη συστράτευση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούςτων ΗΠΑ. Βασικό ζήτημα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εμβάθυνση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος-Ισραήλ.

Ο Ομπάμα έρχεται να διασφαλίσει την αμερικάνικη πρωτοκαθεδρία στον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι επιδιώξεις αυτές θα κλιμακώσουν τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων στη περιοχή, που σχετίζεται με την χάραξη τωνΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, καιαντίθετες με τα συμφέροντα τουελληνικού λαού. Υπηρετούν αποκλειστικά τις πολυεθνικές πρώτα από όλα των ΗΠΑ και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο λληνοτουρκικός ανταγωνισμός, η δημιουργία αντιδραστικών αξόνων (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος), η τουρκική εισβολή στη Συρία και οι συνεχόμενες επιθέσεις απέναντι στους Κούρδους, η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στους λαούς της περιοχής. Οξύνουν τους πολεμικούς κινδύνους, για τα συμφέροντατων ντόπιων αρχουσών τάξεων και των πολυεθνικών μονοπωλίων που θα καρπωθούν τον πλούτο.

Τέλος, η παρουσία του Ομπάμα στη χώρα σχετίζεται και με το Κυπριακό καθώς δηλωμένη επιδίωξη των αμερικανών είναι η προσπάθεια διαμόρφωση ενός νέου αντιδραστικού σχεδίου στη βάση του σχεδίου Ανάν με τη συμβολή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι ο Ομπάμα έρχεται «για να πιέσει για το χρέος» αποτελεί ανέκδοτο. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έρχεται να «απαιτήσει» και όχι να «δώσει».

Η λύση για τους λαούς της περιοχής δεν βρίσκεται σε κανενός είδους «προστάτες». Βρίσκεται στην κοινή διεθνιστική / αντιμπεριαλιστική πάλη όλων των λαών της περιοχής, για την υπεράσπιση της ειρήνης, για πλήρη απεμπλοκή από τις ιμπεριαλιστικές επιλογές των ΗΠΑ και ΕΕ. Για να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή στην κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή. Για να διαγραφούν τα χρέη και τα άλλα όπλα επιβολής και εκβιασμών των λαών. Για να διαλυθείο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Ενάντια στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας, για ελεύθερη διακίνηση προσφύγων καιμεταναστών, για αξιοπρεπή διαβίωση με πλήρη δικαιώματα στις χώρες υποδοχής τους και στην χώρα μας, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΤΗ 15.11, 5.00 μμ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4044


Επίσκεψη Ομπάμα: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο πολεμοκάπηλος και σφαγέας!

Όλοι στις Διαδηλώσεις την Τρίτη 15 Νοέμβρη

Αθήνα: 17:00 Πολυτεχνείο | Θεσσαλονίκη: 18:00 Καμάρα

Όλοι στη Διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17/11

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά από τις αμερικάνικες εκλογές και, προκλητικά, μέσα στον 3μερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Επικίνδυνη, ματωμένη ατζέντα επεμβάσεων και πολέμων

Mε την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να αποσταθεροποιείται εκρηκτικά, με τη Συρία να φλέγεται από την κλιμάκωση του πολέμου, με τον ανταγωνισμό ΗΠΑ-Ρωσίας «στο κόκκινο», η ατζέντα της επίσκεψης Ομπάμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους λαούς όλης της περιοχής. Πιέζει και απαιτεί ώστε η Ελλάδα:

  • Να προσδεθεί ακόμα πιο στενά στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στο αντιδραστικό μπλοκ με τους σφαγείς και δικτάτορες του Ισραήλ και της Αιγύπτου.
  • Να δώσει κάθε δυνατή «διευκόλυνση», τουλάχιστον με την πλήρη παραχώρηση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, στην πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία.
  • Να αποδεχτεί τετελεσμένες «λύσεις» στο Κυπριακό. Ουσιαστικά ένα νέο «σχέδιο Ανάν», που -το λιγότερο- θα παγιώνει τη ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού. Αν δεν υπάρξουν και ακόμα χειρότερες εξελίξεις, σε βάρος του ελληνικού καπιταλισμού (π.χ. εγκατάσταση τούρκικης στρατιωτικής βάσης). Οι ΗΠΑ επιδιώκουν με τέτοιες κινήσεις μια επανασύσφιξη των σχέσεών τους με την Τουρκία, καθώς μια πιθανή συμμαχία Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας (και βέβαια Κίνας) θα τις έφερνε σε δυσμενή θέση.

Αυτές οι απαιτήσεις είναι επιτακτικές για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, λόγω του «κενού» που έχει δημιουργήσει η κρίση στην Τουρκία, ο σπασμωδικός και απρόβλεπτος χαρακτήρας της, η έντονη αντιπαράθεσή της με τις ΗΠΑ, οι σχέσεις που αναπτύσσει με τη Ρωσία και γενικά οι βλέψεις της για έναν αναβαθμισμένο ρόλο περιφερειακής δύναμης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ομπάμα δεν θα επισκεφτεί την Τουρκία.

Οι άθλιοι και τυχάρπαστοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετούν έτσι κι αλλιώς πειθήνια τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Με τη συμμαχία με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου. Με την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που τώρα αποκαλύπτεται καθαρά ότι ήρθε όχι για να βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά για τον πόλεμο στη Συρία. Με τις κατάπτυστες συμφωνίες για το «προσφυγικό». Με τη χρήση των βάσεων για τις πολεμικές επιδρομές των ιμπεριαλιστών και τις προτάσεις για νέες βάσεις του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο. Τώρα, χωρίς να κοκκινίζουν, σερβίρουν στον ελληνικό λαό την επίσκεψη Ομπάμα ως… στήριξη! Ενώ είναι ολοφάνερο ότι καμία «ελάφρυνση» δεν κομίζει ο Ομπάμα π.χ. στο χρέος ή στο προσφυγικό.

Ίδιοι και χειρότεροι οι «πρόθυμοι» των άλλων αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Η εξωτερική πολιτική του «παράγοντα σταθερότητας» είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, όσο και τυφλή. Είναι γνωστή η λύσσα της ελληνικής αστικής τάξης και όλων των αστικών/μνημονιακών κομμάτων, παλιών και νέων, να τα δίνουν όλα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, ειδικά των ΗΠΑ. Έτσι βάζουν τον ελληνικό λαό στο επίκεντρο μιας τεράστιας σύγκρουσης, της κολοσσιαίας αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ρωσίας, απειλώντας να μετατρέψουν και τη χώρα μας σε πολεμικό πεδίο. Ενώ τα ανταλλάγματα όπου προσβλέπουν είναι εξαιρετικά επισφαλή και αμφισβητούνται από όλες τις μεριές (σε Αιγαίο, Βαλκάνια και όλη την περιοχή), από την άλλη οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό είναι πολύ πραγματικοί και τρομακτικοί.

Βαρύτατη η «κληρονομιά» Ομπάμα

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης(!) Ομπάμα στην 8χρονη θητεία του είχε πλούσια «δράση». Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ο ταξικός, ρατσιστικός και κατασταλτικός πόλεμος έφτασε σε παροξυσμό. Χρηματοδοτήθηκαν με «ενέσεις» εκατοντάδων δις οι τράπεζες, το κεφάλαιο και οι πλούσιοι. Οι κοινωνικές ανισότητες έσπαγαν ρεκόρ: η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών Αμερικανών είναι σήμερα η μεγαλύτερη εδώ και 30 χρόνια. Στις ΗΠΑ του αφροαμερικανού προέδρου, πολλαπλασιάστηκαν οι ρατσιστικές δολοφονίες, με πρωταγωνιστές κυρίως αστυνομικούς, ενώ ο στρατός καθιερώθηκε σε αστυνομικά καθήκοντα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα έδωσαν τη θέση τους στην κρατική επιδότηση των ιδιωτικών εταιριών, με αδρή χρηματοδότηση του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στους κλάδους υγείας και ασφάλισης.

Στο εξωτερικό (μαζί με την υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μέχρι το 2013), από την υποστήριξη της αιμοσταγούς χούντας του Σίσι στην Αίγυπτο και των νεοναζί στην Ουκρανία, στο εκ νέου άνοιγμα του πολεμικού μετώπου στη Λιβύη (με τραγικές συνέπειες στην περαιτέρω αποσταθεροποίησή της), στην ανάπτυξη νέων στρατευμάτων, πυραυλικών συστημάτων και βάσεων στην Ανατολική Ευρώπη (στοχεύοντας τη Ρωσία), μέχρι την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και το άνοιγμα του μεγαλύτερου παγκόσμιου πεδίου αντιπαράθεσης με την Κίνα σε Ειρηνικό/ΝΑ Ασία, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επί ημερών Ομπάμα έσπειρε την βαρβαρότητα και τον τρόμο απ' άκρη σ' άκρη στον πλανήτη.

Να τον «υποδεχτούμε» όπως του αξίζει

Μαζική αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική πάλη - Ενάντια στον όλεθρο του πολέμου

Ενόψει της επίσκεψης, η Αθήνα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό από τις αρχές Νοεμβρίου. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί (Αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ, Ασφάλεια, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Τροχαία) συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας, ενώ μας ήρθε και πλήθος αμερικανών πρακτόρων και ανθρώπων της ασφάλειας του Ομπάμα. Το ξενοδοχείο που θα μείνει, τα δρομολόγια της αυτοκινητοπομπής και όλες οι περιοχές όπου θα έχει συναντήσεις, θα γίνουν φρούρια, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους, θα απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ελεύθεροι σκοπευτές θα ακροβολιστούν σε ταράτσες κτιρίων, ελικόπτερα της ΕΛΑΣ θα περιπολούν - ενώ ένα ηλεκτρονικό «δίχτυ» θα απλωθεί για την παρακολούθηση των επικοινωνιών.

Η παρουσία Ομπάμα στην Αθήνα συνιστά πρόκληση για το κίνημα της χώρας μας - και εκτός των άλλων προσβάλλει το εξεγερτικό μήνυμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Γι' αυτό πρέπει να απαντηθεί ανάλογα. Όλοι στους δρόμους, να ενισχύσουμε τις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, να υποδεχτούμε με ένα μαζικό κίνημα τον πολεμοκάπηλο και σφαγέα «πλανητάρχη».

Η απειλή του πολέμου γίνεται σήμερα ακόμα πιο τρομακτική για το μέλλον της ανθρωπότητας, εξαιτίας της τεράστιας κρίσης και του σαπίσματος του καπιταλιστικού συστήματος, που οξύνει στο έπακρο τους ανταγωνισμούς, φέρνει απευθείας αντιμέτωπες τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας (ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ, Ρωσία, Κίνα κ.ά.), με σύγχρονα όπλα -πυρηνικά ή και συμβατικά- τρομακτικής καταστροφικής ισχύος. Μάλιστα, προβάλλονται όλο και περισσότερο τα παρανοϊκά στρατιωτικά δόγματα των επιτελείων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, περί δυνατότητας χρήσης των πυρηνικών όπλων με δήθεν περιορισμένες επιπτώσεις!

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλη την περιοχή να δώσουμε νέα πνοή στο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Στην κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του, ενάντια στις ντόπιες κυβερνήσεις και αστικές τάξεις που τους υπηρετούν. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στην αγωνία των λαών για ένα ειρηνικό μέλλον - όχι οι αντιδραστικοί τυχοδιωκτισμοί περί «ελληνικού παράγοντα σταθερότητας» και μάλιστα από τις δυνάμεις (αστική τάξη, αστικά/μνημονιακά κόμματα) που εξοντώνουν τον ελληνικό λαό με τα Μνημόνια.

Το κίνημα της χώρας μας πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης. Ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές δυνάμεις, πρώτα απ' όλα ενάντια στους δικούς μας «αφέντες» του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των αντιδραστικών και τυχάρπαστων ελληνικών κυβερνήσεων.

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε επέμβαση ή πολεμική σύγκρουση. Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
  • Μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Κοινή διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών της περιοχής, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5316


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο σφαγέας Ομπάμα! Όλοι στις Διαδηλώσεις. Προκήρυξη και αφίσα της ΣΣΠ

Ανεπιθύμητος ο πολεμοκάπηλος - σφαγέας Ομπάμα!

Όλοι/ες στην πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ομπάμα Τρίτη 15/11

Αθήνα: 17:00 Πολυτεχνείο | Θεσ/νίκη: 18:00 Καμάρα

Στο διήμερο 15-16 Νοεμβρίου ,ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα λίγες μέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές, προκλητικά μέσα στο τριήμερο κινητοποιήσεων για τα 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους παλιούς μνημονιακούς να τον περιμένουν ξεδιάντροπα μετά βαΐων και κλάδων .

Οι πραγματικοί λόγοι επίσκεψης του Ομπάμα, τα επικίνδυνα σχέδια τους

Ο πόλεμος στη Συρία, η γενικευμένη αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και τα όλο και περισσότερες συγκρούσεις και ανταγωνισμοί των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο όλους του λάους της περιοχής και όλου του κόσμου. Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα για μεγαλύτερη στρατηγική συνεργασία με τα δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό που αφήνει η κρίση στη Τουρκία και τα σχέδια Ερντογάν για αναβάθμιση των σχέσεων με Ρωσία, κλπ. Παράλληλα απαιτούν περαιτέρω παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα (βλ. Κάρπαθο) προκειμένου να εδραιώσουν πολεμικές επεμβάσεις στη Συρία. Και τέλος, θέλουν να συμφωνηθούν τετελεσμένες λύσεις στο κυπριακό ακόμα και αν σημαίνει διχοτόμηση του νησιού ώστε να σταματήσουν όσο μπορούν τη στροφή της Τουρκίας προς το στρατόπεδο τη Ρωσίας. Όλα αυτά με τα ανταλλάγματα που προσδοκά ο ελληνικός καπιταλισμός να είναι από επισφαλή έως ανύπαρκτα (βλ. «συζήτηση» για το χρέος) και τα δεινά που περιμένουν τη νεολαία και τους εργαζομένους στο κέντρο αυτής της σύγκρουσης να είναι τρομακτικά.

Τα εγκλήματα του Ομπάμα και η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου

Ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της θητείας του αποδείχτηκε εξίσου σφαγέας και ακραιφνής υπερασπιστής του κεφαλαίου με τους προκατόχους του. Από τη χρηματοδότηση με τρισεκατομμύρια του χρηματιστικού κεφαλαίου μέχρι τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και από τις συστηματικές ρατσιστικές δολοφονίες από την αστυνομία στις ΗΠΑ έως τη στήριξη δικτατοριών και αυταρχικών/φασιστικών καθεστώτων σε Αίγυπτο, Ουκρανία κ.α. Η εξωτερική και εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα συντέλεσε στην όξυνση της ρατσιστικής βίας και των κοινωνικών ανισοτήτων στην Αμερική, κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές σε πολέμους και οδήγησε δεκάδες εκατομμυρίων στην προσφυγιά. Ένα είναι το σίγουρο λοιπόν, πως η κυβέρνηση Ομπάμα δε διέφερε και δε διαφέρει σε τίποτα με τις κυβερνήσεις που υποκίνησαν και στήριξαν απροκάλυπτα τη χούντα των συνταγματαρχών το 1967-1074 στην Ελλάδα. Αποτελεί τη φυσική τους συνέχεια και ο αγώνας της νεολαίας και των εργαζομένων στο Πολυτεχνείο παραμένει στη συλλογική μνήμη ως και ένας αγώνας απέναντι στο ΝΑΤΟ και την πολιτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ.

Καθήκον μας ένα δυνατό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Η παρουσία του Ομπάμα στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν πρέπει να περάσει ανεπαίσθητη. Πρέπει να τον υποδεχτούμε όπως του αρμόζει! Πάνω από όλα πρέπει η νεολαία να δώσει με καταλήψεις και μαχητικούς αγώνες στις σχολές και στο δρόμο το έναυσμα για ένα αντιπολεμικό κίνημα, να ματαιώσει τα σχέδια τους που μας βάζουν στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης και μας θέτουν όλους σε κίνδυνο. Να παλέψει για μια ειρήνη των λαών πέρα από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

- Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επεμβάσεις ή συγκρούσεις. Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό

- Μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Διεθνιστική πάλη νεολαίας, εργαζομένων και λαών της περιοχής ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις

%cf%83%cf%83%cf%80-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b1-15-11

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5349


Ομπάμα Ανεπιθύμητος! Όχι στον πόλεμο και το ρατσισμό. Διαδήλωση, Τρίτη 15 Νοέμβρη, Πολυτεχνείο, 5μμ.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.

ΟΧΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 5ΜΜ,

ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 3ΜΜ

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, μετά την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ, στο τριήμερο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι μια πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών και των φιλειρηνικών αισθημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και της νεολαίας. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στήριζαν τότε την αιματοβαμμένη δικτατορία των συνταγματαρχών, στηρίζουν σήμερα το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, το δικτάτορα Σίσι της Αιγύπτου και εξοπλίζουν τους συμμάχους τους για να ανταγωνιστούν τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις στον εμφύλιο της Συρίας.

Η εκλογή Τράμπ στέλνει το μήνυμα της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών και του ρατσισμού μέσα στις ΗΠΑ γι αυτό και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έτρεξαν να πανηγυρίσουν.

Η ήττα των επεμβάσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν άφησαν πίσω τους συντρίμμια, εκατομμύρια νεκρούς και ξεριζωμένους πρόσφυγες για χάρη του ελέγχου των πετρελαιοπηγών και των στρατηγικών περασμάτων.

Ο Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ κλείνει τη θητεία του κλιμακώνοντας την πολεμική επέμβαση στη Συρία με τις επιχειρήσεις στη Μοσούλη και το Χαλέπι. Νέες εκατόμβες νεκρών, εκατομμύρια προσφύγων θα φέρει αυτή η κλιμάκωση.

Τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο ενωμένος αγώνας των εργατών και των Κούρδων, μακριά από οποιαδήποτε συμμαχία με τους ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ και Ρωσία ή τις τοπικές δυνάμεις που διεκδικούν μερίδιο στη λεηλασία της Συρίας.

Στην ίδια τη χώρα του Ομπάμα, ο ξεσηκωμός των μαύρων, το κίνημα Blacklivesmatter, υπογραμμίζει ότι η πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη πρωτοστατεί στο ρατσισμό με τις εκατοντάδες δολοφονίες μαύρων από την Αστυνομία.

Αποτελεί πρόκληση η επιλογή Τσίπρα να υποδεχτεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κατήφορος της εμπλοκής στους ανταγωνισμούς στη Μ. Ανατολή και τη Μεσόγειο δεν έχει τέλος. Ο Τσίπρας αποδέχτηκε την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τις απελάσεις προσφύγων στη χώρα αυτή, την ώρα που ο Ερντογάν βομβαρδίζει τα χωριά των Κούρδων, φυλακίζει τους ηγέτες του HDP, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους. Αποδέχτηκε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο πλευρό της FRONTEX, κλείνοντας τα σύνορα για τους πρόσφυγες και ανεβάζοντας το φόρο αίματος στους 4300 πνιγμένους στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, βόρεια της Αιγύπτου και της Λιβύης. Έχτισε τον άξονα Ισραήλ-Αίγυπτος-Ελλάδα σφίγγοντας στα χέρια των σφαγέων του Παλαιστινιακού λαού και των αγωνιστών της Αιγυπτιακής επανάστασης κατά του Μουμπάρακ.

Για χάρη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η κυβέρνηση σπαταλάει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς πλάι σε αυτά που αρπάζουν οι Τραπεζίτες με την αποπληρωμή του χρέους.

Ο απεργιακός ξεσηκωμός, στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη με τις πανεργατικές απεργίες, τα μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο, τη Ξάνθη, τη Λέσβο και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για να γραφτούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης φέρνουν στο προσκήνιο τη δύναμη που βαδίζει σταθερά στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης του 1973.

Σας καλούμε να οργανώσουμε τη καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ενάντια στο πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και το ρατσισμό.

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


Ας υποδεχτούμε τον Ομπάμα όπως του αξίζει ! Διαδήλωση: Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 17.30, Πολυτεχνείο (Στουρνάρη & Πατησίων)

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2016/11/12/%ce%b1%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%87%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b1-%cf%8c%cf%80%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%be%ce%af/


Κάλεσμα της Συνέλευσης αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτησης για τη διαδήλωση στις 15/11

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Εξαθλίωση, εκμετάλλευση, καταπίεση, εγκλεισμός, πόλεμος, ξεριζωμός, λεηλασία της φύσης, θάνατος είναι οι συνθήκες που διαμορφώνουν την πραγματικότητα των πληβειακών στρωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για μια συνθήκη απότοκο του κρατικού και καπιταλιστικού τρόπου κοινωνικής οργάνωσης και της βίαιης επιβολής των πολιτικών και οικονομικών ελίτ πάνω στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

Σήμερα η συνολική συστημική κρίση αναδεικνύει την πλήρη χρεωκοπία του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού, που δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στις κοινωνικές ανάγκες και δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από την κυριαρχία του νόμου της ζούγκλας. Μέσα στην ευρύτερη αυτή συνθήκη, η επίθεση της παγκόσμιας κυριαρχίας κλιμακώνεται συνεχώς τόσο εντός του δυτικού κόσμου όσο και στην καπιταλιστική περιφέρεια. Από την μία, συνεχείς πολεμικές επιδρομές και επεμβάσεις (Λιβύη, Ουκρανία, Συρία, Ιράκ) ως αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης επιθετικότητας του Δυτικού μπλοκ κυριαρχίας (το ελληνικό κράτος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ανισομερούς, στο εσωτερικό της, συμμαχίας) έναντι τοπικών ή περιφερειακών ανταγωνιστών για τον έλεγχο, την εξουσία και τελικά τη λεηλασία πάνω σε ολόκληρες περιοχές, τους ντόπιους πληθυσμούς και τους φυσικούς πόρους. Από την άλλη, στο εσωτερικό των δυτικών μητροπόλεων επιχειρείται από τα πάνω να κυριαρχήσει ο φόβος. Το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης μονιμοποιείται μέσω της στρατιωτικοποίησης των κοινωνιών με βάση το πρόσχημα της "ασφάλειας", ενώ το καθεστώς εξαίρεσης των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των φραχτών που δομείται σήμερα για τους "ξένους" αύριο θα διευρυνθεί για να συμπεριλάβει όσους από την εξουσία σημαδευτούν ως περιττοί ή στοχοποιηθούν ως εσωτερικός εχθρός.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για ζητήματα οικονομίας, γεωπολιτικής και διαχείρισης του προσφυγικού έχει στόχο την αταλάντευτη ευθυγράμμιση των πολιτικών της ντόπιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ στις βασικές γραμμές που καθορίζονται από τα συμφέροντα της παγκόσμιας ηγεμονίας του δυτικού μπλοκ, στο οποίο οι ΗΠΑ κατέχουν πρωτοπόρο ρόλο. Με απλά λόγια ζητούμενο αυτών των συναντήσεων δεν είναι μόνο η απρόσκοπτη συνέχιση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, και η αμέριστη υποστήριξη και συνεισφορά του στους σχεδιασμούς που γίνονται ώστε να διατηρηθεί η ηγετική θέση του δυτικού μπλοκ εξουσίας στο ευρύτερο γεωπολιτικό πεδίο, αλλά και η δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - όπως και της εκάστοτε κυβέρνησης - να πειθαρχήσει την κοινωνία στη βαρβαρότητα του πολέμου και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Η χρονική συγκυρία της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, παραμονή της 17ης Νοέμβρη και κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου, έρχεται να εξυπηρετήσει τις διαχρονικές επιδιώξεις της εξουσίας για την επικράτηση της λήθης ενάντια στην κοινωνική και ταξική μνήμη. Επιδιώξεις που όμως αποτελούν αυταπάτη για τους κυρίαρχους όσο οι κοινωνικοί, πολιτικοί και ταξικοί αγώνες κρατούν ανοιχτό τον δρόμο της ανατροπής του υπάρχοντος και της δημιουργίας μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Στης 15 Νοέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία κράτους και κεφάλαιου, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους από τα κάτω όλου του κόσμου, στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους που με αξιοπρέπεια αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και σε όλους όσοι εξεγείρονται και αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στέλνουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης στα κοινωνικά και ταξικά μας αδέρφια στις ΗΠΑ, τους μαύρους Αμερικανούς που υφίστανται τη ρατσιστική αστυνομική βία και την κρατική τρομοκρατία, τους εργαζόμενους που με μαζικές απεργίες αγωνίζονται ενάντια στους μισθούς πείνας, τους εξεγερμένους των φυλακών ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και το καθεστώς της σύγχρονης σκλαβιάς.

Στέλνουμε το μήνυμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους αναρχικούς και κομμουνιστές συναγωνιστές και συναγωνίστριες στην Τουρκία που μάχονται τον ολοκληρωτισμό του κράτους και του κεφαλαίου, όπως και στους Κούρδους αγωνιστές και αγωνίστριες που πολεμούν για την αυτοοργάνωση των κοινοτήτων τους.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ -ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ: Τρίτη 15 Νοέμβρη, 5.30 μ.μ., ΕΜΠ (Πατησίων & Στουρνάρη)

Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565153/


Αντικρατική Πορεία

post image

Η καταστροφή του συμπλέγματος της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας

είναι ζωτική υπόθεση όλων των εξεγερμένων ανά τη γη.

Ως αναρχικοί αναρχικές οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε άμεσα

με τα κράτη-έθνη που λειτουργούν ως μηχανισμοί επιβολής ,

κατασπαράσσουν τους άθλιους και άθλιες, τους κατατρεγμένους και κατατρεγμένες

και καταστέλλουν ό,τι αντιστέκεται απέναντί τους.

Αποδομούμε τις εθνικές αφηγήσεις, κάνουμε επίθεση σε όλα τα σύμβολα ηγεμονίας.

Μονός τόπος το παρόν μας.

15 Νοέμβρη, 18:00 στο Πολυτεχνείο.

Καλούμε σε αντικρατική πορεία με αφορμή την επίσκεψη του Ομπάμα

και συμμετέχουμε στο μπλοκ των συντρόφων/ισσων

για την συγκρότηση ανοικτής συνέλευσης αναρχικών.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΧΙΑ

Μαύρο-Πολύχρωμο
Αναρχική συλλογικότητα για το οριζόντιο πολύμορφο επαναστατικό κίνημα

ARMA FORMΑ
Ομάδα βιβλιοθήκης Ζαΐμη 11

Ατομικότητες από τον χώρο πολύμορφης δράσης αναρχικών, Ζαΐμη 11

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565143/


Σε σύσκεψη καλεί ο Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό σωματείων - φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων την Κυριακή 13/11 /2016 ώρα 6 μμ στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15 Α, Σύνταγμα) για να συζητήσουμε την καλύτερη διοργάνωση και στήριξη της μαζικής συμμετοχής στην διαδήλωση την Τρίτη 15/11 ώρα 5 μμ και την πορεία από το Πολυτεχνείο στην αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

Παρακάτω το κείμενο της πρόσκλησης

Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

σωματείων - φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/10 ώρα 6.00 μμ στα γραφεία της ΔΟΕ

Προς

Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινηματικές συλλογικότητες, φορείς, κινήσεις

Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, χρειάζεται να απαντηθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις διαδηλώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος. Ο Ομπάμα έρχεται απαιτώντας τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς, τους πολέμους και την εξυπηρέτηση των οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ. Πολιτική που κοστίζει ανθρώπινες ζωές και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ευρωατλαντική συμμαχία των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο εξυπηρετεί με βάσεις, συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και δυνάμεις αυτή την πολιτική, αλλά πρόθυμα θα συζητήσει όλες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, απαιτήσεις που φέρνουν το λαό μας αντιμέτωπο με εμπλοκή με νέους κινδύνους από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κατάσταση στην περιοχή.

Πιάνουμε το νήμα από την κοινή διοργάνωση της αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντικυβερνητικής διαδήλωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στις 20/9, που εκτιμούμε θετικά, καλούμε για αντίστοιχη κοινή προετοιμασία διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Αξιοποιούμε το πρώτο κάλεσμα που υπάρχει από τη Συνέλευση Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό για διαδήλωση την Κυριακή 5 μμ από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία και ...

Σας καλούμε την Κυριακή 13/11 /2016 ώρα 6 μμ στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15 Α, Σύνταγμα) για να συζητήσουμε την καλύτερη διοργάνωση και στήριξη της μαζικής συμμετοχής στην διαδήλωση την Τρίτη 15/11 ώρα 5 μμ και την πορεία από το Πολυτεχνείο στην αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

Καλούμε :

· όλους τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες του κινήματος, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.

· Τους αντίστοιχους φορείς στην περιφέρεια να οργανώσουν δράσεις σε όλες τις πόλεις, ώστε η κινητοποίηση να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Να διαδηλώσουμε :

· Καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.

· Αντίσταση - ανατροπή της κυβερνητικής σύμπλευσης με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

· Κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες. Δικαιώματα, ελευθερίες, προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2016/11/blog-post...


Ούτε σπιθαμή γης, στους σφαγείς των λαών. / Αντιιμπεριαλιστική Πορεία Τρίτη 15/11/2016 17.30 Πολυτεχνείο.

obama_poster-2

πηγή: http://redline.espivblogs.net/2016/11/%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bc%ce%ae-%ce%b3%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%af%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bb%ce%b1%cf%8e/


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα αφού κατόρθωσε να τον διαδεχτεί η πιο ακροδεξιά ρατσιστική, ομοφοβική, σεξιστική και εθνικιστική εκδοχή προέδρου, που συμπυκνώνεται στον εκλεκτό της Κου Κλουξ Κλαν Ντόναλτ Τράμπ, στο κύκνειο άσμα του επισκέπτεται την Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Ο Ομπάμα φρόντισε να είναι επάξιος συνεχιστής της πολιτικής των ΗΠΑ, ίδιας από την εποχή του Κολόμβου. Στις αποσκευές του κουβαλάει πολλά κατορθώματα: στη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ ο πόλεμος συνεχίζεται και εκατομμύρια πρόσφυγες εξαναγκάζονται σε ξεριζωμό, στην χώρα του οι αφροαμερικάνοι δολοφονούνται στους δρόμους από την αστυνομία του, παρά τις υποσχέσεις του δεν έκλεισε το Γκουαντάναμο όπου εδώ και 16 χρόνια κρατούνται παράνομα και βασανίζονται αιχμάλωτοι πολέμου, οι πολυεθνικές του ετοιμάζονται να αρπάξουν από τους λαούς και τους εργαζόμενους δικαιώματα και κοινά αγαθά μέσω των «ειρηνικών» Διατλαντικών Συμφωνιών Εμπορίου και επενδύσεων (TTIP) και… ουκ εστίν τέλος.

Η ελληνική κυβέρνηση διοργανώνει την επίσκεψή του τις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κακόγουστο αστείο ή ανοησία; Τίποτε από τα δυο. Πρόκληση και χλεύη για τους αγώνες ενάντια στη χούντα, τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, τους αγώνες για δικαιοσύνη. Χλεύη για τους αγωνιστές/τριες του Πολυτεχνείου, και όχι μόνο, που στήριξαν την Αριστερά και την κουβάλησαν στην πλάτη τους μέχρι να πάρει, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και να υλοποιήσει ένα εχθρικό προς την κοινωνία νεοφιλελεύθερο σχέδιο συνοδευόμενο και απο τη γνωστή πολιτική συνεργασιών με τον Ιμπεριαλισμό και το Ισραήλ.

Δεν αμφιβάλλουμε οτι όπως και στην Ευρώπη η άνοδος της ακροδεξιάς και η έξαρση των εθνικισμών έτσι και στην Αμερική η εκλογή Τραμπ συμπυκνώνουν ένα ακόμα καλύτερο συσχετισμό για τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Όμως δυστυχώς η ευτυχώς δεν υπάρχει μικρότερο κακό αλλά υπάρχει συνέχεια της πολιτικής. Ο Ομπάμα αποτελεί μέρος αυτής της πολιτικής και είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.

Υ.Γ Φυσικά, εάν ζητήσει πολιτικό άσυλο, θα απαιτήσουμε να του χορηγηθεί. Αφού μπει στην ουρά πίσω από μερικές δεκάδες χιλιάδες αιτούντων ασύλου.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, την Τρίτη 15/11 στις 5.30 μ.μ στο Πολυτεχνείο

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

πηγή : http://www.diktio.org/node/1269


Πανελλαδικό κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Δελτίο Τύπου

Πανελλαδικό κάλεσμα της

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί το λαό μας να διαδηλώσει μαζικά ενάντια στην επίσκεψη του εκπροσώπου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που σημαίνει νέα δεινά για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Καταγγέλλουμε την πρόκληση της πραγματοποίησης μιας τέτοιας επίσκεψης μέσα στο τριήμερο του γιορτασμού της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκράτησης του λαού και αστυνομοκρατίας ενόψει της επίσκεψης και της επετείου του Πολυτεχνείου. Κλίμα που εδώ και μέρες καλλιεργείται από διάφορους «πρόθυμους» και το οποίο εκμεταλλεύεται κυβέρνηση με χιλιάδες αστυνομικούς, κλεισίματα δρόμων και πιθανές απαγορεύσεις.

Ενόψει της επίσκεψης του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και δυνάμεις που τη στηρίζουν πρωτοστάτησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ευρύτερη δυνατή απεύθυνση και την κοινή διοργάνωση μαζικών συλλαλητηρίων πανελλαδικά την Τρίτη 15/11. Πρωτοβουλίες που απευθύνθηκαν σε πολιτικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήσεις και φορείς με στόχο την κοινή δράση και συμπόρευση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να διαδηλώσει μαζικά την αντίθεσή του. Πρωτοβουλίες που κατέληξαν σε συγκεκριμένα καλέσματα:

Στην Αθήνα η ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2/11 κατέληξε στη συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» που καλεί σε συγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο.

Στη Θεσσαλονίκη με άλλες πολιτικές οργανώσεις, καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα.

Στα Γιάννενα η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Περιφέρεια.

Στη Λάρισα η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Στην Καρδίτσα η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Στα Χανιά η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.

Στην Ηγουμενίτσα με την πρωτοβουλία «Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλείστις 6.30 μ.μ στον Πεζόδρομο.

Στο Ηράκλειο η «Πρωτοβουλία μαζικών φορέων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλεί στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στις Σέρρες με την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες» καλώντας στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Κρονίου.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

πηγή : https://la-aas.blogspot.gr/2016/11/blog-post_


Διαδηλώσεις: Για την επίσκεψη Ομπάμα 15/11, 5μμ, Κάτω Πολυτεχνείο + για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 17/11, 3μμ, πλ. Κλαυθμώνος - Η εξέγερση μόνο όπλο ενάντια σε πόλεμο και φασισμό!

Η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της αποδόμησης. Η ακροδεξιά ανεβαίνει στην Ευρώπη ενώ παρατηρούμε ένα σκηνικό επεμβάσεων και πραξικοπημάτων στη Μέση Ανατολή, στον Ειρηνικό, στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.

Οι συνθήκες στο σήμερα είναι ξεκάθαρα δυσμενείς. Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν του 1973, όμως, οι όροι που αντιμετώπισαν οι τότε "350 ονειροπόλοι και τυχοδιώκτες" ήταν ακόμα πιο σκληροί. Η Χούντα είχε εξαπλωθεί σε όλο το κοινωνικό περιβάλλον τσακίζοντας την κάθε παραμικρή υποψία αντίστασης.

Οι αγωνιστές, βασιζόμενοι στη φλόγα του αγώνα, πλημμυρισμένοι με αποφασιστικότητα και εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες και τα κενά που παρουσιάστηκαν στο αστικό στρατόπεδο ύψωσαν μία αντικαθεστωτική άρνηση και έριξαν για άλλη μία φορά, μετά το '44, το σπόρο μιας διαφορετικής προοπτικής.

Σήμερα ο συμβολισμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι ακόμα πιο σημαντικός. Με αφορμή την επίσκεψη του Ομπάμα, είναι καθήκον του ταξικού κινήματος να αρπάξει την ευκαιρία, να διορθώσει λάθη του παρελθόντος και να πάει παρακάτω.

Συνεχίζουμε στα μισά του δρόμου που έμεινε η εξέγερση του '73. Την επόμενη φορά να μη μείνουμε στην άρνηση και στην αμφισβήτηση. Να πάμε βήματα παρακάτω και να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα λυτρωτικά οράματα της Ισότητας, της Αδερφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης.

-Διαδήλωση για την επίσκεψη Ομπάμα την Τρίτη, 15/11, 5μμ Πολυτεχνείο
-Διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνειου την Πέμπτη, 17/11, 3μμ πλ. Κλαυθμώνος

ΟΡΜΑ

πηγή: https://ormantifa.wordpress.com/2016/11/12/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b1-1511-5/


Ομπάμα και 17η Νοέμβρη

Η ΑΔΥΕ στηρίζει και καλεί στην πορεία "υποδοχής" ενός εκ των πρόσφατων σφαγέων της Μέσης Ανατολής, Μπάρακ Ομπάμα, όπως ακριβώς του αρμόζει, την Τρίτη 18.00 στο Πολυτεχνείο.

Επίσης, καλούμε στην πορεία της 17ης Νοέμβρη, η οποία, χωρίς να χάνει την ιστορική της σημασία, ανανοηματοδοτείται από τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Το κίνημα οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να μη αφήσει ούτε εκατοστό ελεύθερου χώρου στους φασίστες, κρατικούς και παρακρατικούς.

Η ΑΔΥΕ θα παραμείνει κλειστή την Τρίτη 15/11 και την Πέμπτη 17/11.

Αυτοοργανωμένη Δομή Υγείας Εξαρχείων

πηγή: https://adye.espivblogs.net/?p=1998


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ | Καλέσματα σε πορείες

Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής του κράτους των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα. Η επίσημη ατζέντα αυτής της παρουσίας προσδιορίζει τις πραγματικές προεκτάσεις της στο πεδίο της εξουσιαστικής διαχείρισης, επιβολής και ανταγωνισμού: γεωπολιτικοί συσχετισμοί, προσφυγικό, οικονομία.

Το κράτος των Η.Π.Α. αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας έχοντας πρωτοστατήσει στην εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην καπιταλιστική περιφέρεια, η εμβάθυνση του ελέγχου και της καταστολής στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών, η όξυνση της λεηλασίας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και η καταστροφή του φυσικού κόσμου είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών επιδιώξεων -και των ανεπίλυτων αντιφάσεων που συνεπάγονται- του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Επιδιώξεων και αντιφάσεων που παράγουν τη βαθιά και συνολική κρίση του, ως απότοκο της πολιτικής- αξιακής του χρεωκοπίας.

Σε αυτή την επιχείρηση αποικιοποίησης κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής από την εξουσιαστική βαρβαρότητα, το αμερικανικό κράτος πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες έχοντας κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση των παγκόσμιων διαδικασιών αναδιάρθρωσης του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου, μέσω της δημιουργίας και της αναβάθμισης υπερεθνικών εξουσιαστικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως «πρότυπο» κατασταλτικό εργαστήριο. Οι «αντι»τρομοκρατικές σταυροφορίες που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και μαζικό ξεριζωμό μεγάλων πληθυσμών, οι αθρόες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών, η θεσμική θωράκιση του καθεστώτος μέσω ειδικών νόμων, φυλακών και στρατιωτικοποιημένων σωμάτων καταστολής, είναι αρθρώσεις του γενικευμένου πολέμου που έχει κηρύξει το αμερικανικό κράτος τόσο εντός της επικράτειάς του όσο και διεθνώς ως πρωτοπόρο τμήμα της παγκόσμιας κυριαρχίας, η οποία απαντάει στην γενικευμένη της κρίση μέσω της επίθεσης της στους φτωχούς και τους απόκληρους.

Μιας επίθεσης που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή βάση αυτής της ανισομερούς συμμαχίας είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς , η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας και η ενίσχυση της δύναμής του στο πεδίο του διεθνούς γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Ο στρατιωτικός, πολιτικός, οικονομικός και πολιτισμικός επεκτατισμός του Δυτικού Εξουσιαστικού Μπλοκ επιχειρεί να αντλεί νομιμοποίηση και συναίνεση από την αθλιότητα που το ίδιο παράγει παγκόσμια: ο πόλεμος, ο ξεριζωμός, η φτώχεια, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, είναι ταυτόχρονα παράγωγα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και τα φόβητρα απέναντι στις εξαθλιωμένες μάζες. Η ιδεολογική πτυχή αυτού του επεκτατισμού εμπεριέχει την προβολή του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου ως αναπόδραστης πραγματικότητας εντός της οποίας μπορούν να υπάρξουν μόνο αστικοδημοκρατικά ψευτο-διλήμματα διαχείρισης της γενικευμένης εξουσιαστικής σήψης.

Το ελληνικό κράτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικο-οικονομικής ελίτ της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα. Η πολιτική διακυβέρνηση του Σύριζα - ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πατώντας πάνω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της τελευταίας δεκαετίας- προκειμένου να απονευρώσει την διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, έσπειρε την απογοήτευση και τον φόβο, άμβλυνε τα κοινωνικά και ταξικά αντανακλαστικά και έπληξε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Όξυνε την ταξική λεηλασία, συκοφάντησε χυδαία τις αντιστάσεις του σήμερα χωρίς να διστάζει να καπηλεύεται ταυτόχρονα (και να ευτελίζει) τους αγώνες του χθες. Εξαπέλυσε κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων αγώνα και αλληλεγγύης, χτύπησε ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις μέσω των ΜΑΤ, φυλάκισε πρόσφυγες και μετανάστες και δημιούργησε στρατόπεδα-γκέτο αποκλείοντάς τους από τον κοινωνικό χώρο. Με δυο λόγια εκπλήρωσαν και εκπληρώνουν την αποστολή τους στο ακέραιο, που δεν είναι άλλη από την διαρκή προσπάθεια, στο κομμάτι που τους αναλογεί, για την ανεμπόδιστη επιβολή της σύγχρονης δικτατορίας του Κράτους και του Κεφαλαίου, του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού. Αυτή η κοινή επιδίωξη, που ενώνει ακατάλυτα το ελληνικό και το αμερικανικό κράτος, είναι η βάση κάθε εξουσιαστικής συμμαχίας.

Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση τον διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΗΨΗ
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
Νοέμβρης 2016

ΣΥΓΚΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ:

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6μμ, Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» - μέλος της ΑΠΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 6μμ, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»- μέλος της ΑΠΟ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ) 5:30μμ, Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- Συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o

πηγή: https://maurokokkino1936.wordpress.com/2016/11/13/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%bf/


15 Νοεμβρίου όλοι στους δρόμους!

post image

Στις 15 Νοεμβρίου, ο Μπάρακ Ομπάμα ξεκινά την τελευταία του περιοδεία στο εξωτερικό ως (υπηρεσιακός) πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην ατζέντα αυτής της περιοδείας, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 15 με 21 Νοεμβρίου βρίσκονται η Ελλάδα, η Γερμανία και το Περού, με την Αθήνα να έχει την "τιμή" των εγκαινίων.

Ωστόσο η σημαντική ατζέντα δεν είναι αυτή των χωρών προορισμού αλλά το περιεχόμενο των συζητήσεων, ειδικά σε μια περίοδο που συμπίπτει με την όξυνση των ανταγωνισμών σε Συρία και Ιράν, τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ευρωζώνης αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή των κρατών-μελών, το επενδυτικό κλίμα στην Γερμανία εξαιτίας της επισφάλειας που δημιουργεί η κατάσταση της Deutsche Bank, κτλ.

Όσον αφορά την Αθήνα, η κυβέρνηση ήδη πανηγυρίζει ότι η επίσκεψη Ομπάμα αφορά τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, το προσφυγικό ζήτημα, την δημοκρατία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ακόμα ότι η εν λόγο επίσκεψη δείχνει βούληση των ΗΠΑ για διευθέτηση του χρέους. Για ανάλογη βούληση του ΔΝΤ και των ΗΠΑ μιλούσε και ο τότε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης την περίοδο του δημοψηφίσματος, όταν από την άλλη μεριά του ατλαντικού διέρρεαν υπονοούμενα ότι το δημοψήφισμα δεν είναι παρά δικαίωμα του ελληνικού λαού στην βούλησή του. Έτσι με αντάλλαγμα λίγα "καλά λογάκια" για το χρέος, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να βάλουν στο τραπέζι πολλαπλά ζητήματα. Από την απόλυτη στήριξη σε ένα νέο και σκληροπυρηνικό σχέδιο "Ανάν" για την Κύπρο, μέχρι την περαιτέρω εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μεσογείου, μιας περιοχής που εδώ και καιρό μυρίζει μπαρούτι εξαιτίας των οξυνόμενων γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων.

Συνεχίζοντας στην Γερμανία, ο Ομπάμα αναμένεται να υπενθυμίσει στην καγκελάριο ότι η ηπιότερη διευθέτηση του προστίμου στην Deutsche Bank ύψους 14δις δολαρίων, πρέπει να συνοδεύεται από τα ανάλογα ανταλλάγματα, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο στο τραπέζι το θέμα της περαιτέρω απομόνωσης της Ρωσίας και την στάση της Ευρώπης στο ουκρανικό ζήτημα. Μια συζήτηση καθόλου εύκολη αφού για ένα τεράστιο τμήμα της γερμανικής άρχουσας τάξης η Ρωσία αποτελεί μεγάλο εμπορικό και ενεργειακό εταίρο. Τέλος, η επίσκεψη στο Περού αφορά στο "ξεπάγωνα" των διαδικασιών ολοκλήρωσης της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου (TTP), καθώς εκείνες τις μέρες διεξάγεται το συνέδριο του APEC (Σύνοδος Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού).

Σε κάθε περίπτωση η περιοδεία Ομπάμα αφορά την όξυνση των γεωπολιτικών και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τον επανασχεδιασμό του χάρτη επιρροής, τους "μεγάλους παίχτες". Αφορά τις ραγδαίες ανακατατάξεις που επιχειρούνται στην εποχή μας, με μια ιδιαίτερη ένταση εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Και όπως έχει αποδείξει η ιστορία, όταν ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση και αδυνατεί να αναπαραχθεί, τότε νομοτελειακά στρέφεται στο ξαναμοίρασμα της γης, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Μόνο η ανάπτυξη επαναστατικών κινημάτων μπορεί να αναχαιτίσει την καταστροφική επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου, μόνο το "τράβηγμα" κάθε επί μέρους μάχης προς μια επαναστατική προοπτική μπορεί να νοηματοδοτήσει τους αγώνες του σήμερα.

Η επίσκεψη του σφαγέα της μέσης ανατολής Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα που ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, αποτελεί μια πρόκληση. Η προετοιμασία και η οργάνωση μιας "θερμής υποδοχής" είναι για εμάς μονόδρομος.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 18.00 Πολυτεχνείο

Στηρίζουμε το μπλοκ των συντρόφων/ισσων για την συγκρότηση ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών

ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΡΧΙΑ!

Σύμπραξη για την διάχυση της επαναστατικής προοπτικής

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565276/


Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικές λέσχες, συλλογικότητες γειτονιών καλούν σε διαδήλωση ενάντια στον ερχομό Ομπάμα

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2016/11/blog-post...


Ανεπιθύμητος ο πολιτικός προϊστάμενος της ιμπεριαλιστικής Αυτοκρατορίας!

Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Τρίτη 15/11, 17:00, Πολυτεχνείο (Πατησίων)

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ο ανώτατος πολιτικός εκπρόσωπος της αμερικανικής αστικής τάξης και του κράτους-ηγεμόνα της ιμπεριαλιστικής Αυτοκρατορίας. Η Αυτοκρατορία -το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, το ΔΝΤ- είναι το κέντρο της παγκόσμιας αντεπανάστασης, η ραχοκοκαλιά της καπιταλιστικής κυριαρχίας, ο θεματοφύλακας της διατήρησης και αναπαραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος.

Από τα ελληνικά μνημόνια μέχρι τις παραγκουπόλεις της Λατινικής Αμερικής και της Ινδίας, η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα βασίζεται στις βδέλλες του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Πίσω απ' τις φανταχτερές εικόνες της αμερικανικής τηλεόρασης βρίσκεται η αποτρόπαια στρατιωτική και πολιτική μηχανή που λεηλατεί και σπέρνει το θάνατο σ' όλη την υφήλιο. Κάτω από την επιφανειακή όψη αυτού που ονομάζουν δημοκρατία βρίσκεται η πολιτική που χρηματοδότησε και καθοδήγησε τα φασιστικά τάγματα στην Ουκρανία, οδηγώντας στη δημιουργία της πρώτης ανοιχτά φιλοναζιστικής κυβέρνησης στην ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης. Είναι η ίδια πολιτική που χρησιμοποίησε τις πιο σκοταδιστικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή για να προωθήσει την επαναποικιοποίηση της, με τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Λιβύη και τη Συρία, με το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο. Πίσω από το νόμπελ ειρήνης του Ομπάμα, βρίσκεται η απύθμενη ιμπεριαλιστική υποκρισία, που μετρά τις ανθρώπινες ζωές με δύο μέτρα και δύο σταθμά, καλλιεργεί την ισλαμοφοβία, και επαναφέρει τον ακροδεξιό εθνικισμό.

Τα χέρια του Μπαράκ Ομπάμα όπως και κάθε άλλου Αμερικανού πρόεδρου, είναι βαμμένα με αίμα. Καλά θα κάνουν να σκεφτούν καλύτερα τα παραπάνω όσοι χαριεντίζονται με την εκλογή Τραμπ.

Για όποιον παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, η επίσκεψη Ομπάμα είναι μία πρόκληση. Γίνεται στα πλαίσια της στήριξης της νεοφιλελεύθερης αποδόμησης όσων κεκτημένων του μεταπολεμικού κοινωνικού συμβολαίου επιβιώνουν ακόμα. Ως μια ακόμα επιβεβαίωση του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης και του κράτους της ως οργανικού βραχίονα της ιμπεριαλιστικής Αυτοκρατορίας. Προς επίρρωση της εγκληματικής στήριξης και συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές σταυροφορίες στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή.

Διαδηλώνουμε ενάντια στον πολιτικό εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, υπεύθυνου για δεκάδες στρατιωτικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο, και στους θλιβερούς κυβερνητικούς παλιάτσους που τον καλοδέχονται, ξεροσταλιάζοντας για μια κάποια "ευνοϊκή δήλωση για το χρέος". Εκεί που η σημερινή κυβέρνηση βλέπει συμμάχους, το επαναστατικό προλεταριάτο αντικρίζει έναν θανάσιμο εχθρό του.

Διαδηλώνουμε, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αδερφούς/ές μας που παλεύουν ενάντια σε αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα στη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον ένοπλο αγώνα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο, δικτατορικό και φιλοναζιστικό καθεστώς-μαριονέτα του ιμπεριαλισμού που εδρεύει στο Κίεβο.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην ένοπλη πάλη του "Άξονα της Αντίστασης" στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, κόντρα στην Αυτοκρατορία και τους αντιδραστικούς αντιπροσώπους και συμμάχους της.

Γνωρίζοντας ότι για να ανοίξουν επαναστατικοί δρόμοι για την κομμουνιστική κοινωνία πρέπει να τσακιστεί η ιμπεριαλιστική Αυτοκρατορία, να γκρεμιστεί το οικοδόμημα της ΕΕ, να σμπαραλιαστούν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση Avantgarde

avantgarde2009.wordpress.com / komepd.wordpress.com

πηγή: https://komepd.wordpress.com/2016/11/11/anepoithimitos-obama/


Welcome to Athens, Obama / Kαλώς ήρθες στην Αθήνα Ομπάμα!: Κενό Δίκτυο & Crimethinc (USA) Common Announcement of Void Network (Athens) and Crimethinc (USA)

Καλώς ήρθες στην Αθήνα Ομπάμα

Κοινή δημόσια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα από το ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ (Αθήνα) και την "Συλλογικότητα πρώην- Εργαζομένων" Crimethinc (ΗΠΑ)

Σήμερα 14 Νοεμβρίου, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φτάνει στην Ελλάδα. Οι συλλογικότητες μας καλούν τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από την Ελλάδα κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για την ελευθερία να συμμετάσχει στη διαδήλωση το βράδυ της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 στους δρόμους της Αθήνας με έναρξη το Πολυτεχνείο στις 5.30 μ.μ.μ.

Το γεγονός ότι ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέπτεται την Ελλάδα στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία του αποκτά έντονους συμβολισμούς. Τα Βαλκάνια έχουν υπηρετήσει ως εργαστήριο πειραμάτων για το νεοφιλελευθερισμό και τις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ από τα τέλη του 20ου αιώνα. Η Ελλάδα ειδικότερα έχει υποστεί στις μέρες μας ένα παγκόσμιο πείραμα εφαρμογής μοντέλων διαχείρισης κρίσεων και κοινωνικής καταπίεσης. Καθώς ο πόλεμος πλησιάζει όλο και πιο κοντά, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, την Ουκρανία και την Τουρκία, τα Βαλκάνια αναμένεται να εξυπηρετήσουν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ως ουδέτερη ζώνη, ενώ θα υπομένουν την ίδια κακοποίηση με όλη την υπόλοιπη περιφέρεια.

Τώρα που η ψευδαίσθηση της καθολικής οικονομικής ανάπτυξης έφτασε στο τέλος της μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι η νέα τάξη πραγμάτων θα σταθεροποιηθεί μόνο με τις κενές υποσχέσεις των πολιτικών και την ωμή βία της αστυνομίας και του στρατού: με τα ψηφοδέλτια και τις σφαίρες. Η ουδέτερη ζώνη γίνεται όλο και μικρότερη, και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξαιρούνται από αυτή την διαδικασία-η ίδια Εθνοφρουρά που περιπολεί απόψε στο Ιράκ έχει ήδη παραταχθεί και στους δρόμους της Βαλτιμόρης. Τώρα είναι η ώρα να πολεμήσουμε, πριν η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Εκφράζοντας σοκ και οργή για την εκλογή του Donald Trump, πολλοί στην Αριστερά έχουν αποκρύψει τη συστημική φύση του προβλήματος. Με την ανάληψη δράσης ενάντια στον Μπαράκ Ομπάμα, τον αγαπημένο πρόεδρο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, δείχνουμε ότι η αντίθεσή μας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου συγκεκριμένου εκπρόσωπου, αλλά εναντίον του κράτους και του ίδιου του καπιταλισμού. Στους πρόσφατους μετεκλογικούς λόγους τους, η Χιλαρι Κλίντον και ο Ομπάμα μίλησαν για μια "ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» σε έναν άνθρωπο που έχουν οι ίδιοι χαρακτηρίσει ως ακατάλληλο να κυβερνήσει, αποκαλύπτοντας τη σύμπραξη των φιλελεύθερων, που με σκοπό να διατηρήσουν τη λειτουργία του κράτους είναι πρόθυμοι να παραδώσουν την εξουσία ακόμη και στα χέρια των απροκάλυπτων φασιστών από το να αποδεχθούν την ανάδυση της πραγματικής ελευθερίας.

Πράγματι, ως υποψήφιος της δήθεν "Ελπίδας" και της "Αλλαγής", ο Ομπάμα όχι μόνο διέσωσε τις δομές εξουσίας, αλλά και έπεισε πάρα πολλούς ανθρώπους που υπομένουν την πιο στοχευμένη επίθεση από το σύστημα να επενδύσουν περισσότερη ακόμα πίστη και πόρους σε αυτές τις δομές- οι οποίες τώρα θα χρησιμοποιηθούν για να τους καταπιέσουν πιο επιθετικά από ποτέ. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έχουμε απορρίψει τις ψεύτικες λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνουμε ότι η φήμη του Ομπάμα ως "καλός" πολιτικός τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο για αυτούς που φιλοδοξεί να προστατεύσει. Εκείνοι που υπόσχονται έναν νεοφιλελευθερισμό «χωρίς αποκλεισμούς» σήμερα, είναι αυτοί που ανοίγουν τον δρόμο για τον αυριανό φασισμό.

Ο Ομπάμα έχει απελάσει δυόμιση εκατομμύρια ανθρώπους, ίσο αριθμό με όσους έχουν απελάσει όλοι μαζί οι Πρόεδροι των ΗΠΑ ολόκληρο τον 20ο αιώνα, μετατρέποντας το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική σε ένα απέραντο κέντρο κράτησης για τους πληθυσμούς που για τον καπιταλισμό δεν έχουν καμία χρήση. Ακριβώς όπως δρουμε σε αλληλεγγύη με εκείνους που στοχεύονται από τη λεγόμενη "προσφυγική κρίση", μια κρίση που επιβάλλεται από την ύπαρξη των συνόρων και των πολέμων που είναι ενδημικοί στον καπιταλισμό, δρούμε εναντίον Ομπάμα σε αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους του Μεξικού, της Νικαράγουας, της Ονδούρας, του Ελ Σαλβαδόρ και όλου του κόσμου. Αν δεν γκρεμίσουμε μαζί τα σύνορα που φυλακίζουν άλλους ανθρώπους σήμερα, ποίοι θα ενωθούν μαζί μας για να γκρεμίσουμε αύριο τα σύνορα και τους φράχτες που κρατάνε εμάς φυλακισμένους;

Ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος, ο Ομπάμα έχει υπηρετήσει την ατζέντα όσων θέλουν να δοθεί η εντύπωση ότι η ρατσιστική "λευκή υπεροχή" είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Ωστόσο, στο πλαίσιο της βασιλείας του, ένα εκατομμύριο μαύροι λιώνουν στις φυλακές, ενώ η αστυνομία δολοφονούσε ατιμώρητη έναν μαύρο στους δρόμους των Η.Π.Α. κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουμε δει πολεμιστές αμερικανικών ιθαγενικών πληθυσμών να δέχονται επιθέσεις από την ίδια αστυνομία για την υπεράσπιση του νερού που δίνει ζωή στις κοινότητές τους. Εμπνευσμένοι από τους θαρραλέους μαχητές και τις μαχήτριες του Φέργκιουσον, της Βαλτιμόρης, του Oakland, και του Standing Rock, έχουμε ως στόχο να καταφέρουμε και εμείς ισχυρά χτυπήματα κατά του ρατσισμού, των φυλακών και της αστυνομίας παντού.

Φυσικά αυτοί οι αγώνες δεν θα ολοκληρωθούν όταν ο Ομπάμα φύγει από την Ελλάδα, ούτε όταν θα εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο. Ως Πρόεδρος της πιο ηγεμονικής κρατικής εξουσίας της εποχής μας, ο Ομπάμα προσωποποιεί όλες τις διαπλεκόμενες και αμοιβαία ενισχυόμενες ιεραρχίες που διαχωρίζουν την ανθρωπότητα -την ιδιοκτησία, την ιθαγένεια, τους ρόλους των δύο φύλων, καθώς και κάθε άλλη μορφή εξουσίας- και όμως, ακόμη και ο ίδιος, δεν είναι τίποτα άλλο πάρα ένα γρανάζι σε μια πολύ μεγαλύτερη μηχανή. Όταν αντικατασταθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, τα οικονομικά συμφέροντα που κρατούσαν τα νήματα της διακυβέρνησης του και καθόριζαν τις επιλογές του θα προχωρήσουν αξιοποιώντας τον Donald Trump με τους ίδιους βασικούς στόχους, έστω και μέσω μιας πιο απροκάλυπτα βίαιης στρατηγικής, κατάλληλης για αυτούς τους χρόνους που μας περιμένουν.

Από μεριάς μας και εμείς επίσης, πρέπει να ανανεώσουμε τις στρατηγικές μας. Σήμερα, όλο και λιγότεροι άνθρωποι διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι οι εκλογές, το κόμμα, ή το κράτος θα μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όταν παίρνουμε μέτρα εναντίον πολιτικών σαν τον Ομπάμα, δεν πρέπει να κατανοούμε τους εαυτούς μας ως συμμέτοχους σε μια απλή διαμαρτυρία. Δεν επιδιώκουμε απλά να αποκτήσουμε δύναμη με μαχητικά μέσα. Αναπτύσσουμε μορφές αυτο-άμυνας, προκειμένου να δημιουργήσουμε απελευθερωμένους χώρους στους οποίους μπορούμε να πειραματιστούμε με τους δικούς μας τρόπους για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες, άμεσα, αντί άλλοι να υποβάλλουν τις ζωές μας σε πειράματα.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες, να δημιουργήσουμε κοινότητες αγώνα παντού, να ανοίξουμε χώρους, στέκια, καταλήψεις, σημεία συνάντησης, να καταλάβουμε και να απελευθερώσουμε τον δημόσιο χώρο, να ανοίξουμε συζητήσεις, να οργανώσουμε διαδηλώσεις, να παράγουμε ελεύθερη τροφή, στέγη και κουλτούρα για όλους, σκέψη χειραφέτησης και δράσεις απελευθέρωσης, να συμμετάσχουμε στις κοινωνικές δομές του κινήματος, να σπάσουμε την απάθεια και την ιδιώτευση.

Τα χτυπήματα που θα καταφέρουμε εδώ στην Ελλάδα θα ακουστούν σε όλο τον κόσμο, από τις υπόλοιπες περιφέρειες έως την καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μαζί, από όλες τις πλευρές του πλανήτη, να γίνουμε ακυβέρνητοι.

Για τον διεθνή συντονισμό και την παγκόσμια Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στο κράτος και τον παγκόσμιο καπιταλισμό.

Για την Αναρχία, την αέναη επανεφεύρεση των σχέσεών μας με σκοπό την άσκηση της ελευθερίας

Για την Ελευθερία, τη συλλογική ικανότητα να εκπληρώσουμε τις τεράστιες δυνατότητές μας με τους δικούς μας όρους

Κοινή διεθνής ανακοίνωση
Κενό Δίκτυο [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες] / Αθήνα
και Crimethinc Ex Workers Collective (USA)

πηγή: http://voidnetwork.gr/2016/11/14/welcome-to-athens-obama-void-network-crimethinc/


Η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης συμμετέχει στη Διαδήλωση για την επίσκεψη Ομπάμα με απόφαση της Συνέλευσης της.

Τρίτη 15/11 - 5μμ στο Πολυτεχνείο - Βουλή - Αμερικάνικη Πρεσβεία

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2016/11/1...


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

σωματείων - φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ :

- ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

- ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ - ΔΝΤ - ΕΕ - ΝΑΤΟ

Ανακοινώθηκε ότι ο Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι και το Γενάρη του 2017, έρχεται στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Αυτή η επίσκεψη είναι πρόκληση για το λαό, τη νεολαία μας και την ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Γίνεται τις μέρες αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σφραγίστηκε από το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου, που βάφτηκαν με το αίμα των εξεγερμένων.

Ο πλανητάρχης έρχεται σαν ατζέντης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, που παρά την αλλαγή στο Λευκό Οίκο, είναι αυτά που υπηρετούν οι πρώην και μελλοντικοί κυβερνώντες των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας», αλλά σαν μεσίτης για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, για μεγαλύτερο μερίδιο στη λεία από τις μνημονιακές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθούν τα μνημόνια και το ΔΝΤ, για εξασφάλιση της συμφερόντων των αμερικάνικων πολυεθνικών στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς στην περιοχή. Αποτελεί τον πρόεδρο που συνέχισε τις πολιτικές των επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη, το κυνήγι των μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ, την «προστασία» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. από τους πρόσφυγες των πολέμων τους με τα πλοία του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκλητικά ασεβής απέναντι στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, επιδιώκει να γράψει την ιστορία με το μελάνι της δικής της υποταγής. Να ξεχάσουμε το "φονιάδες των λαών" και να αποδεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι φίλοι και σύμμαχοι για την ειρήνη. Να κλείσουμε τα μάτια στην ευθύνη τους για πολέμους, επεμβάσεις, στήριξη πραξικοπημάτων, αιματοβαμμένων δικτατοριών, καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση ακολουθεί την πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό και εναρμονίζεται όλο και περισσότερο με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές που φέρνουν πιο κοντά στο λαό μας στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους. Εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προσφέροντας δυνάμεις, βάσεις, νέο έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πολλαπλασιάζουν τα θύματα των πολέμων και τους ξεριζωμένους, στηρίζοντας τη συμμαχία με Ισραήλ - Αίγυπτο. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών, αναγνωρίζει την Τουρκία σαν «ασφαλή τρίτη χώρα» και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Δεν αρθρώνει λέξη για το μαζικό πογκρόμ με την κάλυψη των ΗΠΑ ενάντια στους Κούρδους από το τουρκικό κράτος.

Εμείς επιμένουμε στο «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό για τη φιλία των λαών, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Για την υπεράσπιση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών και την κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας κόντρα στις επιτροπείες και τις επεμβάσεις. Για τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες ανάγκες κόντρα στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

· Καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.

· Αντίσταση - ανατροπή της κυβερνητικής σύμπλευσης με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

· Κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες. Δικαιώματα, ελευθερίες, προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...


Καμία πρόκληση αναπάντητη.

Καμία πρόκληση αναπάντητη. Στις 16 Νοέμβρη 2016 η Ελλάδα επιλέγεται ως χώρα υποδοχής του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα. Η συγκυρία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Το κράτος κορωνίδα της παντοδυναμίας του Δυτικού καπιταλιστικού μπλοκ, μια κρατική υπερδύναμη που εξυπηρετεί κάποιες από τις ισχυρότερες οικονομικές ελίτ του πλανήτη και που ευθύνεται για μια ατέλειωτη σειρά αιματοκυλισμάτων της σύγχρονης ιστορίας, σε αυτή τη χρονική περίοδο θέλει να καταστήσει σαφές την επικυριαρχία της στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο που στην ουσία χωρίζει την Ευρώπη από το μέτωπο της Ασίας και της Ανατολής, το οποίο όπου δεν φλέγεται από τις πολεμικές συρράξεις που τροφοδοτούν ανταγωνιστικές μεταξύ τους ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, βρίσκεται σε αστάθεια.

Η στρατηγική θέση και η βαρύνουσα γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας στο χάρτη είναι στο επίκεντρο του Αμερικάνικου ενδιαφέροντος ήδη από τις αρχές του Ψυχρού πολέμου και φάνηκε και από την αμερικάνικη εμπλοκή στον Εμφύλιο το 46-49 αλλά και σε όλη την μεταεμφυλιακή περίοδο με αποκορύφωμα το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα και τη χούντα των συνταγματαρχών το 1967. Ο Ελληνικός λαός έχει δεινοπαθήσει και βασανιστεί από τις φιλόδοξες ιμπεριαλιστικές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι πρόκληση λοιπόν για κάθε ευσεινήδητο αγωνιστή-αγωνίστρια, η επίσκεψη ενός προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (έστω και απερχόμενου) ακριβώς πάνω στην έναρξη του τριημέρου για τον εορτασμό των 43 χρόνων από την μεγαλειώδη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα και τα μεγάλα αμερικάνικα αφεντικά της που την βοήθησαν να σταθεί στα πόδια της και να σκορπίσει το σκοτάδι του φασισμού. Μια πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Καλούμε και μεις με την σειρά μας σε λαϊκή συσπείρωση στις 15/11. Αυτή την μέρα πρέπει να δοθεί μια δυναμική απάντηση από τα κάτω, αντίστοιχη του μεγαλειώδους λαϊκού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015, ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τη δουλική κυβέρνηση των Σύριζα-Ανέλ που τους υποδέχονται. Εφιστούμε επίσης σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση να επαγρυπνούν για την εμφάνιση τυχόν αντικοινωνικών, μηδενιστικών και καννιβαλιστικών στοιχείων που θα θελήσουν να κάνουν για μια ακόμη φορά το γνωστό προβοκατόρικο έργο τους, προκαλώντας επεισόδια, διαλύοντας τις πορείες με αποτέλεσμα να ξυλοκοπούνται και να δέχονται χημικά ή και να συλλαμβάνονται αθώοι διαδηλωτές. Είναι πλέον κινηματικά κατοχυρωμένο να απομονώνεται τέτοια στοιχεία και πρέπει και σε αυτή την πορεία να εξασφαλίσουμε με την κατάλληλη περιφρούρηση, στην οποία δεσμευόμαστε ότι θα συμμετέχουμε, στην εκδήλωση επεισοδίων και αντικοινωνικών πρακτικών σαν αυτές που δικαιολογούν εμπρησμούς κτηρίων και παράπλευρες απώλειες (Marfin 5/5/2010).

Είναι συλλογικό και κινηματικό καθήκον να μην δεχτούμε για μια ακόμη φορά την επιβολή του ατομικού ΕΓΩ στο συλλογικό ΕΜΕΙΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 15/11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 17:30

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

Oργάνωση για την Aνασύνταξη του Aναρχικού Kινήματος.

πηγή: https://oanakblog.wordpress.com/2016/11/14/%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b7/


Η κοινοτοπία της ανάθεσης αναδεικνύει "τέρατα" κι "ελπίδες"

Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί είναι ευπρόσδεκτοι

Ο αντιαμερικανισμός υπήρξε κι εξακολουθεί να είναι το κρησφύγετο του εθνοκρατισμού, του εθνικισμού και του αριστερού πατριωτισμού. Όπως ξέρουμε καλά, ο σύγχρονος αντικαπιταλιστικός διαφωτισμός ων κινημάτων της ειρήνης, της αντικουλτούρας, της μαύρης περηφάνιας, της ροκ μουσικής, της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης που προανήγγειλαν το Μάη του 68 και συγκλόνισαν τον κόσμο για χρόνια, ήταν απαγορευμένα στην Ελλάδα εξαιτίας του δεσποτισμού της παράδοσης που επιβαλλόταν από δεξιές κι αριστερές ορθοδοξίες.

Στο Σικάγο οι σύντροφοι Σάκκο και Βαντσέτι και ο σύντροφος Αύγουστος Σπάις εκτελέστηκαν για την εργατική τάξη όλου του κόσμου.
Ακόμη, όταν στην Αμερική πραγματωνόταν η πρώτη νεωτερική επανάσταση, εκτοπίζοντας το αίμα και το έδαφος, στην Ευρώπη τρώγανε γαλλικά και γερμανικά ρομαντικά βελανίδια

Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα. Ο αμερικανικός καπιταλισμός είναι ο επικυρίαρχος του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και της αιματοβαμμένης κερδοσκοπίας.

Το αμερικανικό κράτος έχει επιβάλει ένα σύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς ελέγχου κι επιτήρησης κι αυτό επιβλήθηκε σαν πρότυπο διακυβέρνησης και κυριαρχίας σ' ολόκληρο τον υπόλοιπο δυτικό καπιταλιστικό κόσμο.

Για το αμερικανικό κράτος ο ρατσισμός αποτελεί μια ακόμη στρατηγική διακυβέρνησης. Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά επί προεδρίας Ομπάμα είναι που σημειώθηκαν και σημειώνονται οι περισσότερες δολοφονίες μαύρων πολιτών από μπάτσους.

Για το αμερικανικό κράτος οι ανισότητες, η ταξική μεροληψία των ελίτ, η κυνική βαρβαρότητα εις βάρος των φτωχότερων στρωμάτων, καθιστούν την κατάσταση εξαίρεσης κυρίαρχη ιδεολογία, δημιουργώντας ένα νέο ρατσισμό πάνω στη δυνατότητα της επιβίωσης.

Για το αμερικανικό κράτος το κέρδος είναι ο θεός.Μπροστά σ' αυτό το θεό, θυσιάζει τα πάντα. Τη φύση, το κλίμα, τους ανθρώπους. Αν το 19ο αιώνα επίδικο ήταν ο διωγμός των ινδιάνων κι ο εποικισμός των περιοχών τους, σήμερα είναι ο ισοπεδωτικός αμερικανικός καπιταλισμός που σαρώνει τους ινδιάνους της Ντακότα κι άλλων ελεύθερων ζωνών που η γαλαντομία των λευκών άφησε στους ινδιάνους μετά τη γενοκτονία. Ο Ομπάμα είναι υπεύθυνος γι' αυτό.

Είναι εκ του περισσού ίσως, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση συγκρότησης του ελληνικού κράτους είναι οι αμερικανικές βόμβες ναπάλμ που έπεσαν στο Γράμμο και στο Βίτσι και κατασκεύασαν το μαυραγορίτικο ελληνικό καπιταλισμό.
Υποδεχτήκαμε το 1999 τον κύριο Κλίντον και με χαρά τον ακούσαμε να απολογείται για το αμερικανοκινούμενο πραξικόπημα των συνταγματαρχών.

Στη γειτονιά μας, των πολέμων και των διαιρέσεων, η αμερικανική εξωτερική πολιτική οδηγεί στην κατάρρευση της κοσμικότητας και στη διάλυση των κοινωνιών. Αποτέλεσμα τα λεγόμενα failed states της μέσης ανατολής και της βόρειας Αφρικής, έρμαια σ' έναν πόλεμο δι αντιπροσώπων (proxy war).

Εμείς επιλέγουμε να κατεβούμε σήμερα στο Πολυτεχνείο στις 17:30 ακολουθώντας τις συνέπειες του αμερικανικού στρατιωτικού ιμπεριαλιστικού συμπλέγματος: με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες του πολέμου και του αίματος της ιμπεριαλιστικής βίας για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά και δούλους.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Νοέμβριος 11h


Ούτε βήμα πίσω από τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες- Να σπάσει η αυταρχική απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καταγγέλλει κατηγορηματικά το αυταρχικό κρεσέντο της κυβέρνησης, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Η απαγόρευση διαδηλώσεων, η ερήμωση του κέντρου της πόλης και η θυροκόλληση της απόφασης απαγόρευσης στα γραφεία οργανώσεων που καλούσαν στη διαδήλωση (!) αποτελούν προκλητικές πρακτικές περιστολής των κοινωνικών δικαιωμάτων, που ξεπερνούν αντίστοιχες αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων σε ανάλογες περιπτώσεις.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι αντικοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές που ασκούνται από τις κυβερνήσεις του Κεφαλαίου, πηγαίνουν εκ των πραγμάτων χέρι - χέρι με τις πολιτικές αυταρχισμού και καταστολής, ανεξάρτητα από το αν έχουμε να κάνουμε με κυβερνήσεις της «δεξιάς» ή της «αριστεράς».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό ακολουθεί τα αυταρχικά χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και σιγά - σιγά επιχειρεί να τις προσπεράσει.

Καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους/τις άνεργους/ες και όλη την κοινωνία σε επαγρύπνηση, για τη διαφύλαξη των κοινωνικών της δικαιωμάτων και σε αντεπίθεση για να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας και του αυταρχισμού που βιώνουμε ντόπιοι/ες και μετανάστες/ριες στην Ελλάδα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στέκεται αλληλέγγυα στη σημερινή διαδήλωση και υποστηρίζει το σπάσιμο της απαγόρευσης.

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

-ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

πηγή : http://rocinante.gr/oute-vima-piso-apo-ta-kin...