Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 στις 21.30

Retroll live

30 Retroll live στο Φεστιβάλ τέσσερα τέταρτα

Στα πλαίσια της εκδήλωσης Aboutness II - τέσσερα τέταρτα, την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στην κεντρική αίθουσα του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός, θα θυμηθούμε τα παλιά κινήματα από τον φασιμό ως το woodstock, θύμησες και κατάληψες από το Πολυτεχνείο στο Εμπρός. Από το μέλλον που διαρκεί πολύ στο παρελθόν που διαρκεί ακόμα. Καλούμαστε να καταθέσουμε όλοι.


18:00 - 00:00 : Δημήτρης Ντοκατζής - Overlaps, ηχητική εγκατάσταση (ο ήχος θα διακόπτεται μόνον όταν παρουσιάζεται άλλη καλλιτεχνική performance)

21:30 - 22:00 : Πέτρος Πέτρου, Στέλλα Χατζηπαναγιώτου - bodarch, performance art: Helene, η διάρκεια του μέλλοντος


22:30 - 00:00 : "Woodstock" προβολή της ταινίας του Michael Wadleigh, θα ακολουθήσει συζήτηση

NYC16133"Όλοι αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι αν πρόκεται να υπάρξουν ριζικές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στην κοινωνία μας αυτοί που πρέπει να τις προκαλέσουν είναι ο λαός, οι μάζες. Στον αγώνα πρέπει να αναζητούμε κάτι περισσότερο από πολτικά δικαιώματα, πρέπει να εργαστούμε για την κοινότητα της αγάπης της ειρήνης και της αληθινής αδελφοσύνης". Αυτά είναι τα λόγια του John Lewis όταν μίλησε στην Ουόσινγκτον το 1963 ...

Μάσσιμο Τεοντόρι - Νέα Αριστερά της Αμερικής 1977

Η μόνιμη άνοιξη της Καλιφόρνιας. Μια κοπέλα χορεύει στο ροκ φέστιβαλ της "Βενετσιάνικης Παραλίας". Φωτογραφία: Denis Stock (1968)

Retrolllive @ EMΠΡΟΣ

Το φεστιβάλ «τέσσερα τέταρτα» αυτή την Τετάρτη φιλοξενεί την εκρηκτική performerκαι τραγουδοποιό Στέλλα Παππά παρέα με την δεξιοτέχνη ακορντεονίστρια Μερόπη Βλαχογιάννη. Μαζί συμπράττουν σε ένα μοναδικό μουσικό liveshowαφιερωμένο στο πιο σατιρικό κομμάτι του ελληνικού ρετρό τραγουδιού. Τραγούδια από επιθεωρήσεις, θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια που τα έκοψε η λογοκρισία για το σοκαριστικά πονηρό περιεχόμενό τους και πολλές άγνωστες ιστορίες για το παρασκήνιο της μουσικής σκηνής του μεσοπολέμου, ντύνουν το πρόγραμμα του μουσικού ντουέτου των "Retroll". Με γέφυρα τα τραγούδια της Στέλλας Παππά το παρελθόν γίνεται ένα με το τώρα κι η ιστορία συνεχίζεται… την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, 21:30

Retrollliveστο Φεστιβάλ τέσσερα τέταρτα

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Eίσοδος ελεύθερη

Ηχογραφήσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=Y9ObWsayjRI

https://www.youtube.com/watch?v=Qh-jp1EbRC8

Σελίδα στο facebook:

https://www.facebook.com/Retroll-201299956709832/?fref=ts

Event στο facebook:

https://www.facebook.com/events/1003528976426093/

H Στέλλα…

Η Στέλλα Παππά σπούδασε μουσική, κλασσική κιθάρα και κλασσικό τραγούδι στο Ηράκλειο Κρήτης απ' όπου κατάγεται. Στα 18 της, έφυγε από την Κρήτη και πήγε να σπουδάσει φυσική στη Θεσσαλονίκη. Μετά από μία στάση στο Βερολίνο, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αθήνα. Παράλληλα με τη φυσική ασχολήθηκε εντατικά με το θέατρο και τη μουσική. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει πάνω στην τραγουδιστική performanceεπιλέγοντας στο ρεπερτόριό της κομμάτια που απαιτούν ιδιαίτερη θεατρική ερμηνεία. Συνεχίζει τις μουσικές σπουδές της στο ωδείο Αθηνών, στο τμήμα της τζαζ μουσικής. Πρόσφατα ξεκίνησε να ηχογραφεί τα δικά της τραγούδια ετοιμάζοντας τον πρώτο της προσωπικό δίσκο.

H Μερόπη…

Η Μερόπη Βλαχογιάννη γεννήθηκε στον Βόλο. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ακορντεόν. Είναι πτυχιούχος ακορντεόν, πιάνου και ανώτερων θεωρητικών. Δίδαξε στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και παράλληλα συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις ως μουσικός. Συνεργάστηκε για χρόνια με τον τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη, με τη Λιζέτα Καλημέρη, Τάνια Τσανακλίδου και άλλους. Τα δυο τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις συνεργασίες της με σπουδαίους καλλιτέχνες.

πηγή : https://www.embros.gr/tetarth-16-noembrioy-21