Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στις 17.00

Συγκέντρωση χειμερινών ρούχων & παπουτσιών για τους πρόσφυγες

Συγκεντρώνουμε άμεσα χειμερινά ρούχα - παπουτσια για τους περίπου 2.300 πρόσφυγες στον καταυλισμό της Σάμου

1jpg

Η Οδύσσεια των χιλιάδων Προσφύγων πολέμου ανα την Ευρώπη συνεχίζεται, όπως πολύ καλά την έχουν σχεδιάσει οι ισχυροί της Ε.Ε. Στην Ελλάδα οι καταυλισμοί ή αλλιώς "hotspots" καλά κρατούν όπου κάτω από τις σκηνές μέσα στο καταχείμωνο σκεπάζουν τους ανθρώπους και την απελπισία ενώ οι συνθήκες διαβίωσης χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα.

Ο καταυλισλμός στο Βαθύ της Σάμου είναι υπερπλήρης καθώς εκεί διαβιούν περίπου 2.300 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η επίσημη χωρητικότητα είναι για 850 άτομα. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς μένουν εδώ και μήνες σε μικρές σκηνές στο ύπαιθρο, με περιορισμένη πρόσβαση σε τουαλέτες και τα ντους, εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Με τις βροχές, οι σκηνές πλημμύριζουν, με δεκάδες ανθρώπους να βλέπουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους να καταστρέφονται. Με αποκορύφωμα την Πέμπτη 1/12 ένας 40χρονος Ιρακινός πρόσφυγας άφησε την τελευταία του πνοή εκεί από ανακοπή καρδιάς με πιθανότερη αιτία το τσουχτερό κρύο.

Στην Εργατική Λεσχη Νεας Ιωνίας γνωρίζοντας ότι δεν προκειται για κάποια μόνιμη λύση παρα για πολυ προσωρινή ανακούφιση συλλέγουμε για να στείλουμε χειμερινά ρούχα & παπούτσια τα οποία θα σταλούν μέσω του Συντονισμού σωματείων, φοιτητικών συλλόγων & συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό στους πρόσφυγες στη Σάμο.

Ταυτόχρονα δεν σταματάμε να παλεύουμε να ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδας ώστε οι άνθρωποι να μετακινούνται ελεύθερα προς την Ευρώπη. Ενώ για όσους επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα διεκδικούμε να δημιουργηθούν άμεσα κατάλληλοι, αξιοπρεπείς χώροι διαβίωσης και να εξασφαλιστεί η κάλυψη της σίτισης και περίθαλψης των προσφύγων καθώς και η ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία.

Συγκέντρωνουμε μέχρι τις 17/12 χειμερινά ρούχα & παπούτσια στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-Υδραγωγείο (Ελ. Βενιζέλου 84) τις μέρες και ώρες:

  • Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00
  • Σάββατο 10:30-14:30

Εννοείται ότι τα είδη πρέπει να είναι καθαρά, καλά διπλωμένα και τα παπούτσια να είναι δεμένα από τα κορδόνια σε ζευγάρι ή αν δεν έχουν κορδόνια ανά ζεύγος μέσα σε κλειστή διαφανή νάυλον σακούλα. Εάν είναι δυνατόν τα πακέτα να αναφέρουν ευδιάκριτα απέξω το τι περιλαμβάνουν π.χ. παιδικά παπούτσια ή μπουφάν αντρικά ή μπλούζες γυναικείες κλπ.

Banner-blog-01-02-3

πηγή : http://ydragogeio.gr/prosfiges-samos-16-12/