Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στις 9.00 πμ

Δίκη Παναγιώτη Ασπιώτη

O Ασπιώτης στο εδώλιο αντί των βασανιστών αστυνομικών

Στις 6 Φεβρουαρίου 2016 αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και του Μεταγωγών, εκτελώντας εντολή του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, επιχείρησαν να πάρουν δείγμα DNA από τον κρατούμενο Παναγιώτη Ασπιώτη. Ο Ασπιώτης αρνήθηκε να συμμετάσχει οικειοθελώς στη διαδικασία λήψης και όσα ακολούθησαν αποτελούν ύμνο στη δημοκρατία και στην πρόβλεψη του σχετικού νόμου ότι κατά την υποχρεωτική λήψη DNA δεν πρέπει να προσβάλλεται η αξιοπρέπεια του χορηγούντος.

Συγκεκριμένα, 8-10 αστυνομικοί, μετά την άρνηση του Ασπιώτη, τον έδεσαν με χειροπέδες πισθάγκωνα και ξυλοκοπώντας τον τον έβγαλαν από το κελί του και τον οδήγησαν σε ειδικό απομονωμένο χώρο. Εκεί, πάντα δεμένο πισθάγκωνα, τον τοποθέτησαν σε μια καρέκλα και στην άρνησή του να ανοίξει το στόμα του για να συλλέξουν το δείγμα, του κατάφεραν αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, το στομάχι και τα πλευρά (όλα αυτά προκύπτουν από τη σχετική ιατροδικαστική έκθεση και τα πιστοποιητικά των νοσοκομείων στα οποία διακομίστηκε στη συνέχεια ο Ασπιώτης), προκαλώντας του σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και ραγίσματα στα πλευρά. Μάλιστα, οι φιλότιμοι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του «νόμιμου» έργου τους προέβησαν σε πνιγμό του κρατούμενου, όπως προκύπτει επίσης από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Οι αστυνομικοί, με αμιγώς τρομοκρατικά κίνητρα, κακοποίησαν βάναυσα τον Ασπιώτη και τον υπέβαλαν στο βασανιστήριο του πνιγμού. Ποια «αξιοπρέπεια», λοιπόν, και λοιπά νομιμοφανή κουραφέξαλα; Ποιά δημοκρατικές δικαιώματα και λοιπά φιλελεύθερα φληναφήματα: Η Αντιτρομοκρατική και οι ανακριτές της είναι το κράτος.

Έτσι, λοιπόν, ενώ η προανάκριση για τη μήνυση που υπέβαλλε ο Ασπιώτης κατά των βασανιστών υποβάθμισε τον βασανισμό σε απλό πταίσμα, ο ίδιος κάθεται στο εδώλιο την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, κατηγορούμενος για «αντίσταση κατά της αρχής». Οι τρεις μάρτυρες που καταθέτουν εναντίον του (ο τμηματάρχης του Μεταγωγών Χρήστος Λόης, ο αστυνομικός του Μεταγωγών Γιώργος Γκελεμπέσης και ο αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Παναγιώτης Ράπτης) ισχυρίζονται μάλιστα ότι ο Ασπιώτης τους επιτέθηκε και στη συνέχεια επιδόθηκε αλλεπάλληλες απόπειρες αυτοτραυματισμού!

Φυσικά, ο Παναγιώτης Ασπιώτης με τη στάση του υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά του. Υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις των κρατούμενων, υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις της απεργίας πείνας του 2015. Γι' όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους η αντίσταση στην κρατική θηριωδία είναι υποχρέωση όλων μας. Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 9 π.μ., στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων (Κτίριο 7) θα είμαστε στο πλευρό του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/67352/