Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 στις 18.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Mohamed A.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ MOHAMED A.

Ο Mohamed A. διανύει την 37η μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας την ακύρωση της απέλασής του καθώς και την χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Από τον περασμένο Απρίλιο βρισκόταν στο κέντρο κράτησης στην Μόρια, όπου και έκανε αίτηση ασύλου διότι στην Αίγυπτο δεχόταν απειλές για την ζωή του απο το στρατιωτικό καθεστώς Σίσι.
Το αίτημά του χορήγησης ασύλου απορρίπτεται και από τον Οκτώβριο του 2016 βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στην Γ.Α.Δ.Λέσβου, ως υποψήφιος απέλασης.
Μετά από πιέσεις αλληλέγγυων και δικηγόρων μεταφέρεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. Όμως, παρά την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του οι αστυνομικές αρχές πιέζουν τους θεράποντες ιατρούς να του δώσουν εξιτήριο ώστε να προχωρήσουν στην απέλασή του.
Η περίπτωση αυτή του απεργού πείνας Mohamed A. έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά πως ζούμε την βαρβαρότητα, την ίδια αυτή βαρβαρότητα όπου ένας μετανάστης απεργός πείνας απειλείται με απέλαση παρά τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του, όπου παιδιά αναρχικών εκδικητικά απομακρύνονται από το οικογενειακό περιβάλλον τους και κρατούνται με αστυνομική συνοδεία σε ψυχιατρικά τμήματα νοσοκομείων, όπου φασίστες μπουκάρουν σε σχολεία που δέχτηκαν προσφυγόπουλα να φοιτήσουν και ξυλοκοπούν τους δασκάλους.
Μια συνθήκη όπου οι άνθρωποι περισσεύουν, όπου πλέον δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο σώματα, έρμαια στις όρεξεις και πολιτικές διαχείρισης των από τα πάνω, άνθρωποι που δεν χωράν πουθενά, που αποκλείονται, κυνηγούνται, εξοντώνονται και φυλακίζονται. Μια συνθήκη που όμως όσο και να προσπαθούν οι κυρίαρχοι υπάρχουν και αυτοί που αντιστέκονται, αυτοί που βάζουν μπροστά τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Ντόπιοι και μετανάστες ενάντια στην βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τις ζωές μας, ενάντια στον πόλεμο που μας κήρυξαν. Μαζί για να υπερασπιστούμε την ζωή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ MOHAMED A. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
النضالات المشتركه للمتضامنين و اللاجئين و المهاجرين من اجل الحياه والكرامة

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-