Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 19.00

Συνέλευση ενημέρωσης και συντονισμού

Συνέλευση ενημέρωσης και συντονισμού των κινήσεων μας ενάντια στις νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις [Παρ 27/1, ΑΣΟΕΕ] - Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.παρασκευής

Μετά τη διαδήλωση την πρωτομαγιά του 15' στο Μιλάνο ενάντια στην διεθνή έκθεση EXPO οι ιταλικές αρχές, ανοίγουν έναν κύκλο διώξεων. Έτσι εκδίδεται ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης σε 5 συντρόφους μας, ενώ συλλαμβάνονται 4 Ιταλοί διαδηλωτές -οι οποίοι προφυλακίζονται-.
'Υστερα από δύο μήνες αγώνα διεθνιστικής αλληλεγγύης αποτρέπεται η έκδοση με τις αποφάσεις του εφετείου 7,8 και 11 Γενάρη του 16'.Αυτή ήταν μια πρώτη νίκη του κινήματος που όμως δεν προεξόφλισε την παύση κάθε δίωξής τους. Τον Απρίλη του 16' πραγματοποιείται η δίκη των τεσσάρων Ιταλών με αποτέλεσμα μία αθώοση και τρείς καταδίκες.

Ο κύκλος διώξεων δεν σταματά εκεί, το ιταλικό κράτος ένα χρόνο μετά επανέρχεται. Ο νέος εισαγγελέας πού έχει αναλάβει την υπόθεση προτείνει να γίνει δίκη ερήμην των 5 συντρόφων και ενός πέμπτου Ιταλού διαδηλωτή που καταζητείται. Από την άλλη ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν επαπειλούμενες διώξεις άλλων 22 διαδηλωτών του NO-EXPO. Ενώ την ίδια στιγμή ο ιταλικός τύπος αναγγέλει σκάνδαλα που αφορούν διαπλεκόμενα κέντρα εξουσίας σχετικά με την έκθεση. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την αρχική επιλογή κινητοποίησης ενάντια στην EXPO ως σύμβολο λεηλασίας των δημόσιων χώρων, των εκφραστών της μίζας, των μαφιόζων εργολάβων και της υποτιμημένης εργασίας. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος στον οποίο έρχεται το νέο κύμα ερευνών.

Από τις 6 Φλεβάρη και μετά αναμένεται η απόφαση του δικαστή για τη δίκη ή μη των 5 συντρόφων μας και του 5ου διαδηλωτή από την Ιταλία.

Απέναντι σ' αυτές τις εξελίξεις καλούμε σε:
Συνέλευση ενημέρωσης και συντονισμού των κινήσεων μας ενάντια στις νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις Παρασκευή 27/1 | 19:00 | ΑΣΟΕΕ

--
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής
http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com

image attachment

image attachment

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr/2017/01/272.html