Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π.Τ.

Η αλληλεγγύη σε κάθε κατατρεγμένο, καταπιεσμένο

και εκμεταλλευόμενο αυτού του κόσμου

δεν ποινικοποιείται

Την Παρασκευή 9/9/16 εμφανίστηκε ομάδα ρατσιστών-οπαδών του Α.Σώρρα που μοίραζε έντυπο υλικό στη πλατεία Βικτωρίας. Ενάντια σ'αυτούς που αποκαλούν "υβρίδια" και "ζώα" τα άτομα με ειδικές ανάγκες παρενέβει λεκτικά, ο σύντροφος και κάτοικος της γειτονιάς Π.Τ. Ακολούθησε η προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα του αγίου παντελεήμονα και η απαγγελία σε βάρος του αβάσιμων κατηγοριών.

Ο αυτόκλητος σωτήρας Α.Σώρρας -που προωθείται το τελευταίο διάστημα απο τα μ.μ.ε- δηλώνει ότι θα σώσει τη χώρα από το "χρέος". Θέλει να μας πείσει δηλαδή ότι το "χρέος" είναι ένας απλήρωτος λογαριασμός.

Το "χρέος" όμως είναι η γενικευμένη κοινωνική λεηλασία και η καθολική επίθεση στη ζωή μας. Το "χρέος" είναι οι κλεμμένες ζωές, οι άστεγοι, ο αποκλεισμός από τη δημόσια υγεία, η μαύρη και απλήρωτη εργασια, η καταστολή. Γι'αυτό δε χρειαζόμαστε νταβατζήδες να μας βάλουν κάτω από τις φτερούγες τους.

Εδώ, στις γειτονίες του κέντρου της αθήνας που διεκδίκησε ο πιο μαύρος φασισμός και έχουν γίνει πεδία σκληρής καταστολής, υπάρχουν οι έμπρακτες δομές αλληλεγγύης. Στη πλατεία Βικτωρίας παίρνουν μέρος εδώ και ένα χρόνο μοιράσματα φαγητού, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης απο άτομα , ομάδες, συλλογικότητες που δεν συνδέονται με θεσμικές δομές του κράτους. Αξίζει να αναφερθεί ότι σ'αυτές τις δομές αλληλεγγύης έχουν συμβάλει και μαθητές/τριες από ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ όπου ετοίμασαν και μοίρασαν φαγητό για τις μετανάστριες και τους μετανάστες στη πλ.Βικτωρίας.

Αυτή η προσφορά αλληλεγγύης για εμάς είναι πολύτιμη.'Οπως και η αντίσταση στο σκοτάδι των ρατσιστών είναι προυπόθεση για τη διατήρηση ανοιχτών ελεύθερων χώρων αλληλεγγύης.

Γιατί παλεύουμε για μια κοινωνία που δεν θα κρίνει με βάση εθνικότητες, χρώματα, θρησκείες, φύλο, την κινητική ή νοητική ικανότητα. Γιατί θέλουμε με τη δική μας δύναμη να δημιουργήσουμε τους όρους για ισότητα και ελευθερία. Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια πλατεία ζωντανή, για μια πλατεία αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π.Τ.,

Τετάρτη 01/02/17, 10:00 π.μ,

δικαστήρια ευελπίδων, κτήριο 2

συνέλευση πλ.Βικτωρίας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1568747/