Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 18.30

Η μαγισσα και ο ντον κριστομπαλ: Libertad titiriteros!

Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA) και το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ διοργανώνουν

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους συναδέλφους κουκλοπαίκτες Raul και Αlfonso.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, 6.30μμ
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Προβολή σε ζωντανή αναμετάδοση της παράστασης
Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΝ ΚΡΙΣΤΟΜΠΑΛ
της ομάδας κουκλοθεάτρου Titeres Desde Abajo
+ Συζήτηση ενάντια στην καταστολή και λογοκρισία
με τους δικηγόρους των συληφθέντων και ομάδες ακτιβιστών (Cesar Strawberry, La Insurjencia, Madres Contra la Represion, Plataforma Libertad Nahuel)

Πριν ένα χρόνο, παίζοντας αυτή την παράσταση σε δημόσια καρναβαλική εκδήλωση στη Μαδρίτη, τα μέλη του θιάσου Raul Garcia και Alfonso Lazaro συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες με κύρια την «διαφήμιση της τρομοκρατίας». Οι κούκλες τους κατασχέθηκαν και η παράσταση απαγορεύτηκε ως εγκληματική ενέργεια. Σήμερα, το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει, αλλά το πρόβλημα της λογοκρισίας/ υποκρισίας και καταστολής παραμένει διεθνώς, όπως δείχνουν και τα πρόσφατα εγχώρια παραδείγματα (συλλήψεις στο ΕΜΠΡΟΣ, κατέβασμα παράστασης στο ΕΘΝΙΚΟ κ.α.).
Οι Ισπανοί συνάδελφοι επαναλαμβάνουν την παράσταση όχι επετειακά, αλλά σαν μια δυναμική αμφισβήτηση των αποφάσεων των αρχών και ταυτόχρονα μια αφορμή για διεύρυνση του διεθνούς σχετικού διαλόγου. Δεν είναι οι πρώτοι (κουκλο-)θεατρίνοι που υφίστανται τέτοιες διώξεις. Ας είναι οι τελευταίοι.

http://libertadtitiriteros.org/

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Ιανουάριος 08h