Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00

Καφενείο, βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων & δανειστική βιβλιοθήκη

15.01.17 Ενημέρωση Βιβλιοθήκης

Καταχωρήθηκαν στην βιβλιοθήκη 9 νέοι τίτλοι βιβλίων.

/ Τα νεα βιβλία που καταχωρούνται βρίσκονται στα ράφια της δανειστικής βιβλιοθήκης στο αμέσως επόμενο καφενείο της Ανατόπια , 19.00 - 22.00 καθημερινά. Αυτη την στιγμή διαθέτουμε 1579 τίτλους /

Για να τα δείς πάτα ->

1. Arditi del Popolo
Συγγραφέας: Αντρέα Στάιντ ( Andrea Staid)
Χρονολογία έκδοσης: 2014
Στοιχεία: Ο πρώτος ένοπλος αγώνας ενάντια στο φασισμό 1921-1922
Κωδικός: Σ137

2. Αυτοβιογραφία Assata Shakur
Συγγραφέας: Assata Shakur (Ασατα Σακουρ)
Χρονολογία έκδοσης: οκτώβρης 2016
Στοιχεία: Στις 2 Μαϊου 1973, η Μαύρη Πάνθηρας Ασσάτα Σακούρ, βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ένα βήμα πριν από το θάνατο, δεμένη με χειροπέδες. Μπάτσοι κάθε δικαιοδοσίας προσπαθούν να την ανακρίνουν για την ανταλλαγή πυροβολισμών στον αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϋ, η οποία έχει αφήσει έναν δικό τους νεκρό. Η Ασσάτα ήταν στην παρανομία, ενόσω ο Χούβερ, μέσα του προγράμματος COINTELPRO του FBI, προσπαθούσε να συκοφαντήσει, εισχωρήσει και εντέλει να εξουδετερώσει του Πάνθηρες και το Κίνημα για τη Μαύρη Απελευθέρωση. Θα φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια, θα αλλάξει πολλές φυλακές και θα περάσει πολύ χρόνο στην απομόνωση, έως και την απόδρασή της στην Κούβα. Σαρράντα χρόνια αργότερα, στις 2 Μαϊου 2013, η Ασσάτα Σακούρ θα επανέλθει στην πολιτική επικαιρότητα της Αμερικής, με το FBI να την τοποθετεί στη λίστα με τους δέκα most wanted τρομοκράτες. Θα είναι η πρώτη γυναίκα της λίστας (… απο το οπισθόφυλλο…)
Κωδικός: Σ138

3. Η δυναμη των γυναικών και η κοινωνική ανατροπή
Συγγραφέας:James Selma, Dalla- Costa Mariarosa
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2008
Στοιχεία: Τα κείμενα που ακολουθούν έχουν γραφτεί με απόσταση 19 χρόνων και 7000 χιλιομέτρων ανάμεσα τους. Το πρώτο, «Οι γυναίκες και η κοινωνική ανατροπή», είναι προϊόν του νέου γυναικείου κινήματος στην Ιταλία. Είναι μια σημαντική συμβολή στο ζήτημα που θέτει η ανάπτυξη του γυναικείου κινήματος παγκοσμίως: Ποια είναι η σχέση των γυναικών με το κεφάλαιο και τι είδους αγώνα πρέπει οι γυναίκες να κάνουν για να το καταστρέψουν; Πρέπει ακόμη να προσθέσουμε πως το ερώτημα αυτό δεν είναι καθόλου ίδιο με το: Τι παραχωρήσεις μπορούμε να αποσπάσουμε από τον εχθρό; - παρόλο που τα δύο ερωτήματα φαίνεται ότι σχετίζονται. Θέτοντας το πρώτο ερώτημα θεωρούμε πως θα νικήσουμε· θέτοντας το δεύτερο υπολογίζουμε τι μπορούμε να περισώσουμε από το ναυάγιο της ήττας. Αγωνιζόμενες όμως για να νικήσουμε, μπορούμε να κερδίσουμε πολλά στη διαδρομή. […] Το δεύτερο κείμενο, «Η θέση μιας γυναίκας», κυκλοφόρησε αρχικά ως μπροσούρα και προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γράφτηκε το 1952, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, στο Λος Άντζελες, όπου η μετανάστευση νέων εργαζόμενων γυναικών και αντρών είχε λάβει βιβλικές διαστάσεις8. Παρά το ότι υπογράφεται από μένα, εγώ ήμουν απλώς ένα όχημα για να εκφραστούν όσα ένιωθαν και ήξεραν οι γυναίκες, νοικοκυρές και εργάτριες στα εργοστάσια, ως μετανάστριες από το Νότο και την Ανατολή στη Χρυσή Δύση. […] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Κωδικός: Τ058

4. Περιοδικό Σαραγεβο (sarajevo)
Συγγραφέας: Σαραγεβο (Sarajevo)
Χρονολογία έκδοσης: γεναρης 2017
Στοιχεία: Περιοδική Ανασκόπηση της Καπιταλιστικής Κρίσης σαν αυτό που είναι: Μηχανή Καταστροφής (Τεύχος 113 - Ιανουαρίου 2017 Α: Αποχαιρετισμός στη «Δύση». Αποχαιρετισμός; Σε τι; (6/1/2017))
Κωδικός: Σ089

5. Τώρα είμαστε όλοι καθάρματα (ΙΙ. σημειώσεις)
Συγγραφέας: Διαρρήκτ(ρι)ες της φοιτητικής κουλτούρας
Χρονολογία έκδοσης: μαης 2016
Στοιχεία: 38 σελίδες
Κωδικός: Δ039

6. Χαρτογραφώντας τη Φωτιά
Συγγραφέας: Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
Στοιχεία: αλληλογραφία με τη συνομωσία πυρήνων ης φωτιάς για τη διάχυση της μαύρης διεθνούς
Κωδικός: Σ136

7. Ημερολόγιο Δρόμων
Συγγραφέας: Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
Χρονολογία έκδοσης: 2012
Στοιχεία: - Αναλήψεις ευθύνης -Γραμματα κείμενα μελών -Γραμματα, κείμενα και επιθετικές δράσεις
Κωδικός: Σ135

8. Μουσική Βιομηχανία
Συγγραφέας: περιοδικό ΑΥΤΟ
Χρονολογία έκδοσης: ιούλιος 2007
Στοιχεία: τα 4 κείμενα της έκδοσης περιέχονται σε 4 τεύχη του εντύπου ΑΥΤΟ (εκδοση της Κριτικής Σκέψης)
Κωδικός: Α162

9. Μια Κόκκινη Εβδομάδα
Συγγραφέας: Λουίτζι Μπαλσαμίνι, Πάμελα Γκαλάσι, Μάρκο Ματιόλι, Βιτόριο Σέρτζι- μετάφραση: Γιώργης Παπαγιάννης- εικονογράφηση: Filippo Mattioli, Massililiano Paladini
Χρονολογία έκδοσης: 2014
Στοιχεία: πολιτικό κομικ
Κωδικός: ΛΟΓ378

πηγή : https://anatopia.wordpress.com/2017/01/15/15-...