Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 21.00

Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα μεταφορικα έξοδα συντρόφων/φισσών

Στήριξη της αντιφασιστικής συγγκέντρωσης που καλούνε σύντροφοι και συντρόφισσες απο τη Βουλγαρία και Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα μεταφορικα έξοδα

Στις 13 Φεβρουαρίου το 1943 στη Σόφια εκτελείται ο ναζί Βούλγαρος Hristo Lukov από ομάδα κομμουνιστών. Το εν λόγω δίποδο διατέλεσε αντιστράτηγος, πολιτικός, υπουργός πολέμου και ηγήθηκε της εθνικιστικής ένωσης UBNL (Union of Bulgarian National Legions), ενός κινήματος το οποίο αν και δεν έχριζε μεγάλης απήχησης είχε την υποστήριξη της ναζιστικής Γερμανίας και γνώρισε μια ανεμική άνθιση κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου. Με αφορμή το γεγονός αυτό νεοναζί και φασίστες της Βουλγαρίας οργανώνουνε πορεία στη μνήμη του κάθε Φεβρουάριο.

Ως ανταπάντηση σε αυτό το παραλήρημα μισαλοδοξίας και φασισμού, το αντιφασιστικό κίνημα της Βουλγαρίας καλεί σε αντισυγκέντρωση-αντιπορεία, παρ' όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τίθενται από το αυταρχικό καθεστώς της χώρας. Σε μια προσπάθεια διεθνής αντιφασιστικής συνεργασίας απέναντι στους φασιστικούς αλλαλαγμούς καλούνται αντιφασίστες και αντιφασίστριες από την ανατολική και την κεντρική Ευρώπη.


Ανταποκρινόμενοι και εμείς ως ΕΚΧ Σχολείο στο κάλεσμα των αντιφασιστών συντρόφων, στηρίζουμε έμπρακτα την αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, σαν απάντηση στους φασίστες και μπάτσους όλου του πλανήτη.

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε πως θεωρούμε ότι οι διεθνείς συνεργασίες των αντιφασιστικών κινημάτων είναι παραπάνω από απαραίτητες καθώς είναι έκδηλο πλέον πως ο φασισμός υπάρχει παντού. Σε αναπτυγμένες ή μη χώρες με φωτεινά παραδείγματα τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ και άλλες.

Η παρουσία μας δεν πρέπει να στοχεύει μόνο στην ανακοπή αυτών των καθαρμάτων και των πολιτικών τους, αλλά και στην ανάδειξη μιας ρεαλιστικής, μη δυστοπικής προοπτικής βασισμένη στην αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης θα πραγματοποιήσουμε σήμερα μετά τις 9 μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα έξοδα μεταφοράς συντρόφων/φισσών προς το διεθνές κάλεσμα.

Πορεία

Σόφια, Βουλγαρία

12/2 στις 14:00

Αναχώρηση

Αγ. Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

12/2 στις 5:00

ΕΚΧ «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας»

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Φεβρουάριος 15h