Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Την πέμπτη 23/2/2017 δικάζονται αντιφασίστες για την δράση στα γραφεία της Χ.Α στο Στ. Λαρίσης στις 7/1/2015. Κανένας σύντροφος μόνος του μπροστά σε κράτος και φασίστες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πέμπτη 23/2 ώρα 09.00

Δικαστήρια Ευελπίδων κτ.9

αλληλέγγυοι-ες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68195/


1 2 3

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ.

Κείμενο του Αντιφασιστικού-Αντιεξουσιαστικού Στεκιού Δίστομο για την αντιφασιστική παρέμβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης. ΔΙΚΗ Κτιριο 9- στις 09.00 π.μ στην Ευελπίδων την Πέμπτη 23/2/17.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΤΙΣ 07/01/2015

Η ιστορία του ελληνικού κράτους και του φασιστικού παρακράτους του δεν είναι μια διαδικασία που πυροδοτήθηκε μόνο από την ίδια την κρίση, αλλά είναι μια συνέχεια που εμφανίζεται τόσο πριν όσο και μετά τη μεταπολίτευση. Διαχρονικό χαρακτηριστικό του ελληνικού φασισμού αποτέλεσε η στενή σύνδεσή του με το ελληνικό κράτος,η τροφοδοσία του από αυτό, η ανάληψη του ρόλου της πιο σκληρής και ωμής καταστολής.
Το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Νοέμβρη του 2014. Το στέκι, όπως και οι ανάγκες που το γέννησαν, ήρθε για να συγκρουστεί με την αντίληψη της μάξιμουμ πολιτικής συμφωνίας για την επιτέλεση μιας δράσης. Η υλικότητα του αντιφασιστικού αγώνα, , ο στρατηγικός στόχος της απελευθέρωσης και οικοδόμησης μιας ζώνης ελευθερίας στον Άγιο Παντελεήμονα, αποτέλεσαν ένα μεγάλο διακύβευμα που δεν χωρούσε λογικές μάξιμουμ πολιτικής συμφωνίας.
Αποτελούσε και αποτελεί ένα μετωπικό αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό εγχείρημα, που σκοπό του έχει την μαχητική αντιμετώπιση του φασισμού στο εδώ και τώρα. Συσπειρώνει στο εσωτερικό του αναρχικούς-κομμουνιστές- ανένταχτους αντιφασίστες. Σε μια ιστορική περίοδο που η διάσπαση και η θεωρητικολογία απέναντι στο φασισμό δίνουν και παίρνουν, το κοινό μέτωπο αγωνιστών με διαφορετικές καταβολές απέναντι στο φασισμό αποτελεί κληρονομιά του στεκιού.
Ήρθε για να συνεχίσει τον ευρύτερο αντιφασιστικό αγώνα στην περιοχή μέσα από την εδαφικοποίηση του στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στη λογική ότι ο αντιφασισμός οφείλει να είναι καθημέρινος,έμπρακτος και συνεχής.
Για να δώσει εικόνες νίκης στο αντιφασιστικό κίνημα, να σπάσει το φόβο μέσα από την δράση, και να χαράξει ένα δρόμο για το τρόπο οργάνωσης στο κομμάτι της περιφρούρησης του αγώνα και των διεκδηκήσεών του, αλλά και της αντεπίθεσης απέναντι στο παρακρατικό-φασιστικό οχετό.
Ως κομμάτι της πολιτικής πρακτικής μας, θεωρούμε ότι ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να είναι πολύμορφος. Να μπορεί να είναι ταυτόχρονα κοινωνικός, περιφρουρητικός, απελευθερωτικός και ανταπαντητικός. Σε αυτή τη λογική κινήθηκαμε τα τελευταία 2 χρόνια. Στο κοινωνικό κομμάτι, μέσα από την παρουσια μας επιβάλλαμε την καθημερινή λειτουργία της παιδικής χαράς που παρέμενε κλειστή μέσα από την συνεργασία του Καμίνη με τους τοπικούς φασιστικούς-παρακρατικούς θύλακες της Χρυσής Αυγής. Αποτρέψαμε οποιαδήποτε δημόσια παρουσια φασιστών τα τελευταία 2 χρόνια μέσα από την οργανωμένη παρουσία μας μαζί με άλλους συντρόφους του αντιφασιστικού αγώνα. Διατηρήσαμε απελευθερωμένο τον Άγιο Παντελεήμονα ακόμη και όταν ο μαφιόζος-παρακρατικός Ρήγας επιχείρησε να στήσει μαγαζί στον Άγιο Παντελεήμονα. Ούτε μήνα δεν έκλεισε στη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα. Υπερασπιστήκαμε την αντιφασιστική νίκη στον Άγιο Παντελεήμονα.
Στις 7 Γενάρη του 2015 αποφασίσαμε να κάνουμε αντιφασιστική παρέμβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης. Εκείνη την ώρα είχαν εκδήλωση, οπότε υπήρχε και η ανάλογη περιφρούρηση εντός και εκτός του χώρου τους. Ήταν πολιτική μας απόφαση να κάνουμε αφισοκόλληση στα γραφεία τους μέσα από μια οργανωμένη παρέμβαση. Θέλαμε να καταδείξουμε σε αυτούς πως, όταν βρίσκονται μπροστά σε μια οργανωμένη και αποφασισμένη δύναμη, χωρίς την προστασία της αστυνομίας, η μοναδική λύση που έχουν είναι η οπισθοχώρηση και το κλειδαμπάρωμα. Όπως και έγινε. Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή με την αφισοκόλληση,στον απέναντι δρόμο πραγματοποιήθηκε εικαστική παρέμβαση στο εμετικό τους γκράφιττυ. Καθόλη τη διάρκεια της παρέμβασης, ο Πέτρος Περράκης σημάδευε με το όπλο του σε ευθεία βολή(μέσα από τα ρολλά) την περιφρούρηση της παρέμβασης- χωρίς αυτό να μας πτοήσει καθολου. Μετά το τέλος της, αποχωρήσαμε συγκροτημένα με χαλαρό βηματισμό προς τον Σταθμό Λαρίσης.
Γεωγραφικά, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ως το Σταθμό Λαρίσης, έχουν γίνει δεκάδες επιθέσεις με μαχαίρια σε μετανάστες και αγωνιστές. Αυτό ήταν μια πολιτική απάντηση πως εφόσον είμαστε εμείς εδώ, αυτά τελείωσαν. Σημαντικό είναι να αναφερθει ότι πολλοί από εμάς γυρίσαμε πίσω, ενώ θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την σύλληψη από την ομάδα Δ.Ε.Λ.Τ.Α στο μετρό Πανεπιστήμιο, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να χτυπηθούν σύντροφοι κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. Για εμάς, το τι είναι δίκαιο και νόμιμο δεν καθορίζεται από την αστική δικαιοσύνη και τους μηχανισμούς του κράτους. Θεωρούμε την πράξη μας δίκαιη κοινωνικά και ταξικά , ως κομμάτι της ευρύτερης στράτευσης μας στο επαναστατικό κίνημα που παλεύει για την κατάργηση της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, που οι φασίστες αποτελούν οργανικό κομμάτι του κράτους και στρατιωτικό μας αντίπαλο. Αντιλαμβανόμαστε την δίωξη μας ως ποινικοποίηση της πρακτικής του μαχητικού αντιφασισμού. Ακριβώς πάνω σε αυτή τη λογική, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της αντιφασιστικής παρέμβασης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και αρνούμαστε κάθε κατηγορία.
Αναγνωρίζοντας την ιστορική συγκυρία, τις αντικειμενικές συνθήκες και τον ρόλο του ελληνικού φασισμού στο σήμερα, προκύπτουν και τα ανάλογα καθήκοντα για το αντιφασιστικό κίνημα.
Είναι αναγκαιότητα η πολιτική-οργανωτική αναβάθμιση του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτό προκύπτει ως αναγκαιότητα, εφόσον οι φασίστες βρίσκονται σε άρρηκτη συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολέις και θα βρεθούμε πολλές φορές αντιμέτωποι ταυτόχρονα μαζί τους.
Σε πρακτικό επίπεδο, οι αντιφασιστικές περιπολίες, οι οποίες τοπογραφικά θα πραγματοποιούνται σε σημεία στην μητρόπολη, όπου οι φασίστες εχουν διακριτή παρουσία , με απελευθερωτική κατεύθυνση και σκοπό να μεταφέρουν το φόβο στο στρατόπεδό τους και να δημιουργούν μικρές υλικές νίκες απέναντί τους.
Η σταδιακή οικοδόμηση ενός μηχανισμού με μαχητικά οργανωτικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα έχει την ικανότητα όταν το επιλέγει, να μπορεί να απαγορεύει οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση των φασιστικών μορφωμάτων.
Είναι αναγκαία η εμφάνιση δομών που θα εξυπηρετούν τον μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα, τόσο εντός της μητρόπολης - αλλά και Πανελλαδικά- σε σημεία που το αντιφασιστικό κίνημα δεν έχει συσχετισμό.Έτσι, σταδιακά θα υπάρξει η ικανότητα οικοδόμησης νέων ζωνών ελευθερίας και αγώνα εντός της μητρόπολης, ανακαταλαμβάνοντας γειτονιές που βρίσκονται υπό φασιστική ''κατοχή'' και διευκολύνοντας την διάχυση του ευρύτερου επαναστατικού λόγου.
Τέλος, αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία μιας αντιφασιστικής δικτύωσης, ενός δικτύου επικοινωνίας των αντιφασιστικών δυνάμεων με μόνιμα χαρακτηριστικά, που θα σμιλευθεί πάνω στην αντιπαράθεση με τους φασίστες και θα προσφέρει παραστάσεις νίκης στο κίνημα, που θα σπάσει το φόβο στη πράξη και θα μετασχηματιστεί σε αιχμή του δόρατος του αντιφασιστικού κινήματος.

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΤΑ ΟΠΛΑ

ΔΙΚΗ Κτιριο 9- στις 09.00 π.μ στην Ευελπίδων την Πέμπτη 23/2/17.

ΔΙΣΤΟΜΟ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569696/


1 2 3

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 7/1/2015

-ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 7/1/2015 -ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 23/2/2017 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤ.9 & ΩΡΑ 09.00

Ο πόλεμος με το φασισμό ιστορικά ποτέ δεν τελείωσε, αφου αποτελεί την εφεδρεία και την εμπροσθοφυλακή του κράτους και του κεφαλαίου. Οι κρατικοί μηχανισμοί και οι οικονομικοί παράγοντες πάντοτε στόχευαν στην ισοπέδωση των κοινωνικών αντιστάσεων, αφήνοντας χώρο για την ανάπτυξη του εθνικισμού ως την ασπίδα αυτοπροστασίας τους. Κατα την περίοδο της μεταπολίτευσης στον ελλαδικό χώρο, και ειδικότερα την τελευταία δεκαετία, οι φασίστες με όποιο πολιτικό φορέα και αν συντάχθηκαν, είναι το πιο συντηρητικό και αντιδραστικό εμπόδιο εντός του κοινωνικού σώματος για την επαναστατική προοπτική(κοινωνική απελευθέρωση). Οι ψηφοφόροι της χρυσής αυγής και οι θερμοί υποστηρικτές της ανήκουν στην κυρίαρχη οικονομική τάξη, την μικροαστική λουμπεναρία και στο αντιδραστικό κοινωνικό περιθώριο. Οι φασίστες είναι οι τραμπούκοι των μικρών και μεγάλων αφεντικών, οι απεργοσπάστες-καννίβαλοι, οι δολοφόνοι αγωνιστών, οι βιαστές όσων αποκλείνουν απο τον πολιτισμό της κυριαρχίας και τις κυρίαρχες νόρμες. Εχθρεύονται οποιαδήποτε μαχητική συγκρότηση για την κοινωνική απελευθέρωση απο τα δεινά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Κατά την έκρηξη της δυναμικής του ανατρεπτικού κινήματος απο τη δολοφονία Γρηγορόπουλου(2008) και έπειτα, οι φασίστες συνέχισαν τη δράση τους με ολοένα και περισσότερη ένταση και δυναμική. Η απειλή μιας κοινωνικής αλλαγής πέρα απο τις καπιταλιστικές εναλλακτικές και την κρατική επιβολή, ταρακούνησε το σύστημα και το εξανάγκασε να θωρακιστεί. Απο το 2009 σώματα ασφαλείας και φασιστικοί σχηματισμοί συμμετέχουν στην καταστολή του κοινωνικού και αντιφασιστικού κινήματος. Η νεοσύστατη ομάδα ΔΕΛΤΑ και οι φασίστες ξεκινούν μια σειρά επιθέσεων ειδικότερα στο πιο δυναμικό κομμάτι του ανατρεπτικού κινήματος εκείνη την περίοδο, τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι επιθεσεις σε αναρχικά στέκια και καταλήψεις, οι δολοφονίες του αντιφασίστα Φύσσα και του εργάτη Λουκμάν αποτελούν την αιχμή της εθνικιστικής αντζέντας που αποζητά την μονιμοποίηση της κρατικής και οικονομικής τρομοκρατίας. Το ελληνικό κράτος αποφυλακίζει τα μέλη της χρυσής αυγής(που κατηγορούνταν για εγκληματική οργάνωση), αποφυλακίζει τον δολοφόνο -του Φύσσα- ρουπακιά. Είναι αποδεδειγμένο οτι αρκετά μεγάλο κομμάτι των σωμάτων ασφαλείας(ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ) έχουν δηλώσει δημόσια πως είναι υποστηρικτές, ψηφοφόροι, ακόμα και μέλη της Χρυσής αυγής.

Η Χρυσή Αυγή, το εθνικιστικό κόμμα του κοινοβουλίου ξεκίνησε και παραμένει μια συμμορία που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα. Η ναζιστική φιλολογία τους απο κοινού με την παρουσία των ένστολων τραμπούκων δηλητηριάζει τις γειτονιές και τον κόσμο των φτωχών, για να βγουν τα αφεντικά αλώβητα απο τον κοινωνικό πόλεμο. Ο Λαγός και ο Παναγιώταρος ήταν αυτοι που εξυμνούσαν το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο στο Πέραμα. Μέλη της Χρυσής αυγής είναι αυτοί που κυνηγούσαν μετανάστες μικροπωλητές και διέπρατταν ρατσιστικό πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας. Προκυρήξεις της Χρυσής Αυγής είχαν οι δολοφόνοι του Λουκμάν στα σπίτια τους. Πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής ήταν ο Ρουπακιάς, που μαχαίρωσε τον Φύσσα.

Ως κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε την φασιστική καταστολή του κράτους στις γειτονιές μας και εκεί ζούμε και αγωνίζόμαστε, την οικονομική εκμετάλλευση των αφεντικών στους χώρους δουλειάς μας, την φασιστική παρουσία σε αθλητικούς και δημόσιους χώρους. Γι' αυτό δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στη φασιστική θηριωδία, που ως πέπλο, αυτούς τους σκοτεινού καιρούς τείνει να επικαλύψει το σύνολο της κοινωνίας και να μας πνίξει. Εμείς που συμμετέχουμε σε αντιφασιστικούς- αντικατασταλτικούς αγώνες, που βιώνουμε το οικονομικό καθεστώς εκμετάλλευσης, που αντιμετωπίζουμε τους φασίστες στο δημόσιο χώρο, προτάσσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα ως απαραίτητο και επιτακτικής σημασίας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δημόσιο χώρο όπου οι φασίστες εμφανίζονται ως η σωτήρια εναλλακτική ή πραγματοποιούν επιθέσεις. Είναι καθήκον κάθε αγωνιστή, κάθε καταληψία, κάθε αντιφασίστα, κάθε ανθρώπου να μην τους αφήσει να πάρουν χώρο πουθενά. Οι αντιεξουσιαστικές και αντιφασιστικές δυνάμεις, όπου και αν βρίσκονται να εννώσουν τις δυνάμεις τους.

Στη βάση των παραπάνω, αντιφασίστες οπαδοί, αναρχικοί και καταληψίες ώντας είδη στο ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια θεωρήσαμε και ακόμη θεωρούμε καίριας σημασίας το αντιεξουσιαστικό/αντιφασιστικό κίνημα να ριζώσει σε κάθε γειτονία, κάθε δημίσιο χώρο. Να δημιουργήσει σχέσεις αλληλεγγύης και αγώνα με συλλογικότητες, ομάδες και συντρόφους παντού. Να αναχαιτήσει τους φασίστες και τη δράση τους όπου παρευρίσκονται. Να υπερασπιστεί τις δομές του κινήματος απο την κρατική και φασιστική καταστολή. Να επικοινωνήσει μέσω ττου αντιφασισμού τα αναρχικά προτάγματα και τον οριζόντιο/αντιιεραρχικό τρόπο οργάνωσης. Κόντρα στο συγκεντρωτικό οπορτουνισμό και τον κομματικό ρεβιζιονισμό που καταστρέφουν το απελευθερωτικό κίνημα και παραπλανούν το ευρύ κοινωνικό σύνολο, μόνο η αλληλεγγύη για την ισότητα και την ελευθερία μεταξύ των αγωνιζόμενων και της πλατιάς βάσης μπορεί να προσφέρει τον απεγκλωβισμό απο τον υπάρχον κόσμο, μέσω της επαναστατικής αλλαγής. Ως αντιφασίστες οφείλουμε τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για την επιτυχία του αγώνα να μην αναπαράγουμε τον τρόπο οργάνωσης της εξουσίας.

Ώντας πεπεισμένοι για την άμεση αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική δράση, την δυναμική και την αξία της συνεχής παρουσίας της στο κοινωνικό έδαφος, σταθήκαμε αλληλεγγυοι στον αντιφασιστικό αγώνα απο το τέλος του 2014 μέσα απο το αντιφασιστικό στέκι ΔΊΣΤΟΜΟ. Μαζί με άλλους αντιφασίστες παίξαμε καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή της επαναλειτουργίας της φασιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής και της νεοσύστατης ΛΕΠΕΝ στον Αγ. Παντελεήμονα. Η χρυσή Αυγή-μετά την αποφυλάκιση των μέλών της, καθώς και η προσπάθεια της ΛΕΠΕΝ να ανοίξουν γραφεία βρήκαν αντιφασιστικό τοίχο. Όλο αυτό το διάστημα δραστηριοποίησης μας στην περιοχή μέχρι και σήμερα σταθήκαμε αλληλέγγυοι σε άλλες ομάδες και καταλήψεις, που επιχείρησαν να αποτρέψουν και να απαντήσουν σε φασιστικές επιθέσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τους οποίους μέχρι σήμερα υπερασπιζόμαστε, θεωρήσαμε εντός αγωνιστικού μας καθήκοντος να ''απαλλοτριώσουμε'' απο τους φασίστες τη δυνατότητα απεύθυνσης στη γειτονια του Αγ.Παντελεήμονα και στην περιοχή πέριξ των γραφείων τους στο Στ.Λαρίσσης. Θεωρούμε οτι η γειτονία του Αγ.Παντελεήμονα, όπως και κάθε γειτονιά, ανήκει στο αντιφασιστικό κίνημα και τις δομές του. Συνεισφέραμε απο τη μεριά μας μια σαφή θέση οτι η λεηλασία των φτωχογειτονιών απο το κράτος και το φασιστικό παρακράτος έχει αντίπαλο. Οτι η κρατική και φασιστική τρομοκρατία, η συνεργασία των οποίων δολοφόνησε τον Φύσσα και κάθε μέρα δολοφονεί την κοινωνική πλειοψηφία, θα αντιμετωπιστεί απο τους αντιφασίστες. Οτι οι φασίστες δεν μπορούν να εμφανίζονται δημόσια και με την ταυτότητά τους εκεί που εμεις αυτοοργανωνόμαστε.

Κατα την διάρκεια της πορείας-αφισσοκόλλησης μας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Στ.Λαρίσης, οι φασίστες οπισθοχώρησαν στο λαγούμι τους. Αφού κολλήσαμε αφίσσες στην ποντικότρυπά τους αποχωρήσαμε χαλαρά, έχοντας αποδείξει οτι η αποφασιστικότητα των αγωνιστών είναι ικανή να τους αντιμετωπίσει και να τους ξαποστείλει απο κάθε δημόσιο χώρο, κάθε γειτονιά, κάθε αθλητική συνάθροιση, κάθε ζωτικό χώρο των καταλήψεων και σύσσωμα απο το κοινωνικό έδαφος. Κατά τη σύλληψή απο διερχόμενη ομάδα ΔΕΛΤΑ στο μετρό της ''Πανεπιστημίου'' μείναμε ενωμένοι για λόγους συλλογικής αυτοπροστασίας και συντροφικότητας, όπως άλλωστε αρμόζει στον κώδικα κάθε αγωνιστή να μην εγκαταλοίπει τους συντρόφους του μπροστά στον εχθρό. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αφισοκόλληση του εξωτερικού χώρου των γραφείων τους, την εικαστική παρέμβαση στον απέναντι τοίχο και την ετοιμότητά μας να υπερασπίσουμε τη δράση μας απέναντι στους απόγονους των Ναζί. Οι αυτοσχέδιοι θώρακες και τα κράνη που είχαμε στη διάθεσή μας, αποτελούν στοιχειώδες μέρος της αυτοπροστασίας για να υπερασπίσουμε την δράση μας απ'εναντι στους μαχαιροβγάλτες δολοφόνους του Φύσσα. Ήταν πολιτική μας απόφαση σε περίπτωση σύλληψής μας να αρνηθούμε την υποβολή σε σήμανση(φωτογραφίες, αποτυπώματα ή λήψη DNA).

Δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τίποτα παραπάνω. Ο σπασμένος υαλοπίνακας της εξωτερικής πόρτας των γραφείων και του σκουπόξυλου που μας το χρέωσαν ως ''οπλο'' αποτελεί σχέδιο της αστυνομίας και των φασιστών. Αυτοί έτρεξαν και κλειδαμπαρώθηκαν εντος των γραφείων πρίν την αφιξή μας στο σημείο. Μαζί με αυτούς και ο ένοπλος φρουρός που μας σημάδευε εξ' αρχής της δράσης με το όπλο του. Δυστυχώς, για τους ίδιους και την αξιολυπητη ετοιμότητά τους, δεν μπόρεσαν να μας σταματήσουν. Τους αγνοήσαμε και δώσαμε το σαφές μήνυμα οτι μπροστά σε οργανωμένους και αποφασισμένους αντιφασίστες, οι λιγόψυχοι φασίστες και οι μισθοφόροι του συστήματος απο σκληρούς-τραμπούκους ξαφνικά μεταμορφώνονται σε ελεήμονες ρουφιάνους.

Όμως, γνωρίζουμε πως ο αγώνας για την ισότητα και την ελευθερία δεν δίνεται εκ' του ασφάλούς, ούτε επιλεκτικά. Όσοι ζούν και αντιλαμβάνονται τη τυραννία του κράτους και των φασιστών έχουν χρέος να συμβάλλουν στο ρίζωμα και την ενδυνάμωση του αντιεξουσιαστικού/αντιφασιστικού αγώνα. Η αλληλεγγύη και μαχητική αντιπαράθεση με τους φορείς της εξουσίας είναι μονόδρομος.

Να θυμίσουμε:

Όπως είπε παλαιότερα και ο ισπανός αναρχικός Ντουρρούτι ''δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης''. Αυτή η φράση, οχι μονο ξεκαθαρίζει το διαχωρισμό μας απο τις μαρξιστικές/εξουσιαστικές φιλολογίες και σχολές, αφού είμαστε αναρχικοί, αλλά τονίζει και την αναγκαιότητα της άμεσης αντιφασιστικής δράσης. Αλίμονο, αν εμείς και οι αγωνιστές διαχρονικά στον αντιφασιστικό χώρο, έπρεπε να ετεροκαθορίζουμε τη δράση μας με βάση την κρατική καταστολή. Αλίμονο αν πρέπει να αντικαταστήσουμε το εθελούσιο της συμμετοχής και την οριζοντιότητα με την κομματική πειθαρχεία και τον κρατισμό. Αυτά ας απασχολήσουν τη συντηρητική και σοσιαλιστική φιλολογία...

22/2/2017

Αναρχικοί που συμμετείχαν στην αντιφασιτική δράση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Στ. Λαρίσης στις 7/1/2015

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569682/