Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στις 9.00 πμ

Δίκη 4 συλληφθέντων για την πορεία της 12ης Φλεβάρη 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 12ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

Η διαδήλωση της 12 Φλεβάρη 2012, ημέρα ψήφισης του δεύτερου κατά σειρά μνημονίου υποδούλωσης και λεηλασίας, αποτέλεσε μια από τις μαζικότερες και δυναμικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Οι ανοιχτές και λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών και πλατειών της Αθήνας και του Πειραιά κατέβηκαν στο δρόμο συντονισμένα και δυναμικά. Στην διάρκεια της διαδήλωσης οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και 79 συνολικά συλλήψεις διαδηλωτών από τους οποίους οι 4 προφυλακίστηκαν για 6 μήνες έως τον Αύγουστο του 2012. Μάλιστα, πριν ακόμη γίνει γνωστή η απόφαση προφυλάκισης, οι φωτογραφίες τους αναρτήθηκαν από την αστυνομία στο διαδίκτυο και δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και sites, κάτι που καταδικάστηκε από αρκετά φωτογραφικά πρακτορεία και δημοσιογραφικά συνδικαλιστικά όργανα. Ανάμεσά τους και ο συμπολίτης και συναγωνιστής μας Παναγιώτης Κ. Ήμασταν όλοι εκεί, θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

Η σύλληψη του Παναγιώτη ήταν μία από τις 79 συλλήψεις και 170 προσαγωγές που έγιναν εκείνο το βράδυ. Όμως σε αυτόν και σε άλλους τρεις συλληφθέντες έπεσε ο κλήρος να φορτωθούν με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο Παναγιώτης Κ. μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες της Κυριακής 12/2/2012 κρατούνταν σε άθλιες συνθήκες στη Γ.Α.Δ.Α. μέχρι την Πέμπτη 16/2 όταν και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή. Εκεί, νέες κακουργηματικές κατηγορίες προστίθενται ξαφνικά στο κατηγορητήριο, με αποτέλεσμα οι τέσσερις διαδηλωτές να κριθούν προφυλακιστέοι. Όχι βέβαια βάσει στοιχείων, αλλά για παραδειγματισμό και κατόπιν άνωθεν εντολών. Χρησιμοποιήθηκαν, δηλαδή, ως εξιλαστήρια θύματα της βίαιης τροπής, που έλαβε η διαδήλωση της Κυριακής 12/2. Στη διάρκεια της περιόδου προφυλάκισης ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης εκδηλώθηκε για τους 4.

Πέντε χρόνια μετά γίνεται η δίκη των 4 συλληφθέντων την Τετάρτη 29/3/2017 στις 9.00 στο Εφετείο Αθηνών. Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής θα είμαστε εκεί και θα συμπαρασταθούμε στον Παναγιώτη και στους άλλους 3 διαδηλωτές. Ζητάμε από όλους να κάνουν το ίδιο. Στο πρόσωπο των 4 διαδηλωτών διώκεται η συμμετοχή σε ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες και η επιλογή κάθε ανθρώπου να μην παραιτείται αλλά να αγωνίζεται μαζί με άλλους για τη ζωή του, το παρόν και το μέλλον του.

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr/2017/03/12-2012.html