Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

"Απολογία" Τάσου Θεοφίλου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ -συνέχιση της δίκης 31/3

post image

10 Αυγούστου 2012: Ληστεία στην ALPHABANK της Πάρου. Τραυματίζεται θανάσιμα οδηγός ταξί που προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών.

18 Αυγούστου 2012: Σύλληψη και προφυλάκιση του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου. Κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία της Πάρου, ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Νοέμβρης 2013: Έναρξη του δικαστηρίου. Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώνεται από την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ και της συναυτουργίας στην ανθρωποκτονία. Καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη ληστεία και απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Φλεβάρης 2014: Άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου από τον εισαγγελέα Δράκο. Ακύρωση όλων των αθωωτικών αποφάσεων του πρωτόδικου.

Νοέμβρης 2017: Έναρξη του Εφετείου.

31 Απρίλη και 6 Απρίλη 2017: Απολογία του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου.

Πέρα από τις ημερομηνίες, τα δικαστήρια, τα εφετεία, τον εγκλεισμό, το χρονικό θα μένει πάντα λειψό αν δεν μιλάει για τους πραγματικούς λόγους κάθε πολιτικής δίκης, αν δεν προσπαθεί να τους αποδίδει τις διαστάσεις και τα περιεχόμενα που κουβαλάνε. Μέσα στην εποχή της βαθιάς κρίσης του συστήματος και των ριζικών κοινωνικών μεταβολών η δυναμική του αναρχικού χώρου, όπως αυτή διαμορφώνεται και εκφράζεται με την αμφισβήτηση του κρατικού μονοπωλίου της βίας και την επιδίωξη ενός κόσμου απαλλαγμένου από καταπίεση και εκμετάλλευση, ερμηνεύει τα κατασταλτικά σχέδια, τις μεθοδεύσεις και τις αμέτρητες διώξεις που κράτος και κεφάλαιο εξαπολύουν σε αναρχικούς αγωνιστές.

Η περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τακτικής, καθώς ο σύντροφος καταδικάστηκε σε ποινή 25 χρόνων με μοναδικό στοιχείο κάποιον αδιευκρίνιστο ιστό dna που υποτίθεται ότι ταυτίζεται με το δικό του και που βρέθηκε σε κάποιο καπέλο που ως εύρημα παρουσιάστηκε και εξετάστηκε όχι μετά τη ληστεία αλλά μετά τη σύλληψη του συντρόφου. Κι όλα αυτά με ανοιχτό το ενδεχόμενο στο εφετείο όχι απλά να μην αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες, όπως αναμφίβολα καταδεικνύει και η όλη εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά να διακυβεύεται η τελική ποινή να είναι μεγαλύτερη της ισόβιας κάθειρξης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ, 31 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ 6 ΑΠΡΙΛΗ, ΕΦΕΤΕΙΟ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ), 9.00 π.μ.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

-----------------------------

(Παρασκευή 31/3, αίθουσα 100Α, 4ος όροφος)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571217/


1 2 3

Συγκέντρωση στο εφετείο του Τ.Θεοφίλου

Κάλουμε στις 31/3 στις 9 π.μ. στον 4ο όροφο, αίθουσα 100Α, στο Εφετείο (οδός Λουκάρεως) σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό-κομμουνιστή Τ.Θεοφίλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό. Η δίκη θα εκτυλιχθεί με την«απολογία» του Τ.Θεοφίλου.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΘΕΜΕΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός-Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

πηγή : http://abcsolidaritycell.espivblogs.net/archives/537


1 2 3

Την Παρασκευή 31/3 συνεχίζεται η δίκη του αναρχικού-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου

Η αλληλέγγυα μαχητική στάση δίπλα σε συντρόφους που βρίσκονται έγκλειστοι ή διωκόμενοι, αποτελεί ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Τη Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 9 π.μ. στο Εφετείο (οδός Λουκάρεως) στην αίθουσα 100Α, 4ος όροφος συνεχίζεται η δίκη του αναρχικού-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 9 π.μ. στο Εφετείο (οδός Λουκάρεως) στην αίθουσα 100Α, 4ος όροφος συνεχίζεται η δίκη του αναρχικού-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

"Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους"

Τ. Θεοφίλου

Τον Αύγουστο του 2012 πραγματοποιείται ληστεία στην Alpha Bank στην Πάρο κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ο θανάσιμος τραυματισμός ενός οδηγού ταξί όταν επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Λίγες μέρες αργότερα, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική, συλλαμβάνεται ο αναρχικός-κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου.

Εκείνη την περίοδο είχε εκδηλωθεί με παραληρηματικό τρόπο η αγαστή συνεργασία της αστυνομίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ένα παιχνίδι κατασκευής εντυπώσεων περί ύπαρξης επαναστατικού ταμείου και σύνδεσης αναρχικών - ποινικών προεξοφλώντας την ενοχή του.

Ο σύντροφος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ένοπλης ληστείας, της ανθρωποκτονίας καθώς και της ένταξης στην Ε.Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με μοναδικό "ενοχοποιητικό" στοιχείο την ύπαρξη δείγματος dna σε καπέλο που φέρεται να βρέθηκε στον τόπο της ληστείας.

Παρά την κατάρρευση του διογκωμένου κατηγορητηρίου, το οποίο ο σύντροφος αρνήθηκε στο σύνολο του, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών για την ένοπλη ληστεία ενώ αθωώθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ένταξης στη Σ.Π.Φ.

Φαίνεται πως το κράτος δεν έμεινε ικανοποιημένο με την εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε. Ο εισαγγελέας Δράκος άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, ακυρώνοντας στην πράξη την πρωτόδικη απόφαση με αποτέλεσμα την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης από μηδενική βάση. Η αντι-έφεση εξυπηρετεί τον πάγιο πολιτικό στόχο της εξουσίας να απονοηματοδοτήσει τον αναρχικό αγώνα. Σε μια προσπάθεια να εγείρει τα συντηρητικά της κοινωνίας, παρουσιάζει τους αναρχικούς ως αδίστακτους δολοφόνους αθώων πολιτών, επιχειρώντας συγχρόνως να αποπολιτικοποιήσει την δράση των ένοπλων οργανώσεων, γι' αυτό εδώ και αρκετά χρόνια εμμένει στις θεωρίες σύμπλευσης αναρχικών - ποινικών, ύπαρξης επαναστατικού ταμείου κ.λπ.

Σε περιόδους κρίσης το κράτος θωρακίζεται μέσω των μηχανισμών του (δικαιοσύνη-κατασταλτικές δυνάμεις), καταστέλλοντας τον εσωτερικό εχθρό, με την επιβολή εξοντωτικών ποινών και αυτό φαίνεται από τις καταδικαστικές αποφάσεις μιας σειράς δικών που αφορούν υποθέσεις αναρχικών συντρόφων.

Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι οι πολιτικές δίκες δεν είναι μόνο ένα πεδίο που αφορά τους έγκλειστους και το κράτος, όπου το μόνο διακύβευμα σε αυτές είναι το ύψος των ποινών, αλλά ως ένα πεδίο όξυνσης και προώθησης του αγώνα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571328/