Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

«Απολογία» του Τάσου Θεοφίλου

ακριβής τοποθεσία : 1ος όροφος, αίθουσα 70Α

Την Παρασκευή 28 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί η «απολογία» του αναρχικού κουμμουνιστή Τάσου Θεοφίλου. Ύστερα από πέντε μήνες εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από πενταμελές εφετείο προέκυψε, όπως και στο πρωτόδικο, ότι μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο για τον σύντροφο αποτελεί η συνήθης μέθοδος της αντιτρομοκρατικής να στοχοποιεί αναρχικούς, στηρίζοντας τις διώξεις της σε «ανώνυμα» τηλεφωνήματα και «αξιόπιστα» δείγματα γενετικού υλικού.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

Παρασκευή 28 Απρίλη, ώρα 9.00, όροφος 1ος, αίθουσα 70Α, Λουκάρεως.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69128/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα για την "απολογία" του Τάσου Θεοφίλου

"Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του".

Τάσος Θεοφίλου

Η περίπτωση της δίωξης του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου συμπυκνώνει την πολιτική του κράτους έκτακτης ανάγκης ενάντια στους πολιτικούς του εχθρούς. Η σύλληψή του την 19η Αυγούστου του 2012 έγινε μέσα σε συνθήκες μιντιακής τρομοϋστερίας, ηθικού πανικού και σύγχρονου κυνηγιού μαγισσών. Ο Τάσος κατηγορήθηκε από την αντιτρομοκρατική για την ένοπλη ληστεία στην Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, όπου σκοτώθηκε οδηγός ταξί που επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους ληστές. Παράλληλα, κατηγορήθηκε ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, παρ' ότι η πολιτική του και ιδεολογική κατεύθυνση είναι διαφορετική. Παρ' ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο το κατηγορητήριο κατέρρευσε με πάταγο, η έδρα καταλήγοντας σε μια φαινομενικά μεσοβέζικη λύση καταδίκασε τον Τάσο σε 25 χρόνια, παρά την πλήρη ανυπαρξία στοιχείων, κρίνοντάς τον ένοχο για τη ληστεία και αθωώνοντας τον για τη ΣΠΦ και την ανθρωποκτονία του οδηγού ταξί. Ακόμα,όμως, κι αυτή η εξοντωτική ποινή δεν ικανοποίησε την Αντιτρομοκρατική, που θέλει την πλήρη εξόντωση του Τάσου. Ο εισαγγελέας Δράκος, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, άσκησε "έφεση υπέρ του νόμου" με αποτέλεσμα ο Τάσος να ξαναδικάζεται στο εφετείο (που ξεκίνησε από τις 21/11) ακόμα και για τις υποθέσεις για τις οποίες αθωώθηκε!

Όπως στο πρωτόδικο, έτσι και στο εφετείο το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει πλήρως, οι ψευδομάρτυρες της Αντιτρομοκρατικής, με μπροστάρη τον Χαρδαλιά, έχουν ξεμπροστιαστεί, ενώ κανένας από τους υπαλλήλους της τράπεζας ή τους οδηγούς ταξί δεν αναγνώρισε τον Τάσο ως δράστη της ληστείας ή της ανθρωποκτονίας. Ακόμα και το "ενοχοποιητικό τεκμήριο" που παρουσιάστηκε ως "δυνατό χαρτί" από την αρχή της υπόθεσης, ένα καπέλο στο οποίο βρέθηκε DNA του Τάσου, αποδείχθηκε ότι είναι διαφορετικό από το καπέλο που φορούσε ο δράστης της ληστείας. Κάτι που έκανε φανερό πως η υπόθεση ενοχοποίησης ενός αγωνιστή μαγειρεύτηκε εξ' ολοκλήρου στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και σερβιρίστηκε από τα αστικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο του κατασταλτικού πογκρόμ ενάντια σε όσους αγωνίζονται στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Η περίπτωση του Τάσου δεν είναι η μοναδική. Είναι η ακραία εφαρμογή της ειδικής μεταχείρισης που επιφυλάσσει το κράτος στους πολιτικούς του αντιπάλους, την ίδια ώρα που δεν τους αναγνωρίζει την ταυτότητα του πολιτικού κρατούμενου! Η άρνηση χορήγησης άδειας στον κομμουνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και τον αναρχικό Κώστα Γουρνά με αιτιολογήσεις φρονηματικού χαρακτήρα και η απαγωγή του 6χρονου παιδιού των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα αποτελούν το τελευταίο διάστημα πρακτικές εφαρμογές της ίδιας πολιτικής.

Στη σημερινή συγκυρία της επέλασης του κεφαλαίου και του κράτους του το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο πλευρό των πολιτικών κρατούμενων και να σπάσει στην πράξη το καθεστώς εξαίρεσης και ειδικής μεταχείρισης που βιώνουν. Οφείλουμε να συμπεριλάβουμε την αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενθυμούμενοι πάντα το παλιό σύνθημα: όποιος ξεχνάει τους αιχμάλωτους του κοινωνικού/ταξικού πολέμου σύντομα θα ξεχάσει και τον ίδιο τον ταξικό πόλεμο. Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής και ταξικής μας συγκρότησης, του αγώνα μας για τον Κομμουνισμό και την Αναρχία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Συγκέντρωση Παρασκευή 28 Απρίλη

ώρα 9.00, όροφος 1ος, αίθουσα 70Α, Εφετείο (Λουκάρεως)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/archives/208


1 2 3 4 5

ως

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 9 π.μ.

στο Εφετείο (οδός Λουκάρεως) στον 1ο όροφο (αίθουσα 70 Α)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

"Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους"

Τ. Θεοφίλου

Τον Αύγουστο του 2012 πραγματοποιείται ληστεία στην Alpha Bank στην Πάρο κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ο θανάσιμος τραυματισμός ενός οδηγού ταξί όταν επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Λίγες μέρες αργότερα, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική, συλλαμβάνεται ο αναρχικός-κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου.

Εκείνη την περίοδο είχε εκδηλωθεί με παραληρηματικό τρόπο η αγαστή συνεργασία της αστυνομίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ένα παιχνίδι κατασκευής εντυπώσεων περί ύπαρξης επαναστατικού ταμείου και σύνδεσης αναρχικών - ποινικών προεξοφλώντας την ενοχή του.

Ο σύντροφος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ένοπλης ληστείας, της ανθρωποκτονίας καθώς και της ένταξης στην Ε.Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με μοναδικό "ενοχοποιητικό" στοιχείο την ύπαρξη δείγματος dna σε καπέλο που φέρεται να βρέθηκε στον τόπο της ληστείας.

Παρά την κατάρρευση του διογκωμένου κατηγορητηρίου, το οποίο ο σύντροφος αρνήθηκε στο σύνολο του, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών για την ένοπλη ληστεία ενώ αθωώθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ένταξης στη Σ.Π.Φ.

Φαίνεται πως το κράτος δεν έμεινε ικανοποιημένο με την εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε. Ο εισαγγελέας Δράκος άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, ακυρώνοντας στην πράξη την πρωτόδικη απόφαση με αποτέλεσμα την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης από μηδενική βάση. Η αντι-έφεση εξυπηρετεί τον πάγιο πολιτικό στόχο της εξουσίας να απονοηματοδοτήσει τον αναρχικό αγώνα. Σε μια προσπάθεια να εγείρει τα συντηρητικά της κοινωνίας, παρουσιάζει τους αναρχικούς ως αδίστακτους δολοφόνους αθώων πολιτών, επιχειρώντας συγχρόνως να αποπολιτικοποιήσει την δράση των ένοπλων οργανώσεων, γι' αυτό εδώ και αρκετά χρόνια εμμένει στις θεωρίες σύμπλευσης αναρχικών - ποινικών, ύπαρξης επαναστατικού ταμείου κ.λπ.

Σε περιόδους κρίσης το κράτος θωρακίζεται μέσω των μηχανισμών του (δικαιοσύνη-κατασταλτικές δυνάμεις), καταστέλλοντας τον εσωτερικό εχθρό, με την επιβολή εξοντωτικών ποινών και αυτό φαίνεται από τις καταδικαστικές αποφάσεις μιας σειράς δικών που αφορούν υποθέσεις αναρχικών συντρόφων.

Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι οι πολιτικές δίκες δεν είναι μόνο ένα πεδίο που αφορά τους έγκλειστους και το κράτος, όπου το μόνο διακύβευμα σε αυτές είναι το ύψος των ποινών, αλλά ως ένα πεδίο όξυνσης και προώθησης του αγώνα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,

τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69147/


1 2 3 4 5

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να τονίσω ότι όπως και στο πρωτόδικο έτσι και στο

εφετείο δεν θα δηλώσω αθώος και δεν θα παρακαλέσω κανένα δικαστή να με πιστέψει.

Δεν είμαι αθώος. Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους

καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και

τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο

πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του

κεφαλαίου και του κράτους του. Όμως αρνήθηκα, αρνούμαι και θα αρνηθώ ξανά τις

πράξεις που μου καταλογίζουν. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΣΠΦ, δεν συμμετείχα στη

συγκεκριμένη ληστεία και προπαντός δεν σκότωσα και δεν θα μπορούσα να σκοτώσω

για οποιονδήποτε λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έναν άοπλο πολίτη.

-Απόσπασμα απο την απολογία του Τ.Θεοφίλου

Το καλοκαίρι του 2012 στην Νάουσα της Πάρου πραγματοποιείται ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας της alphabank. Κατά τη διάρκεια της φυγής των ληστών, ένας οδηγός ταξί αποπειράθηκε να τους σταματήσει με αποτέλεσμα να δεχτεί πυρά και να σκοτωθεί. Λίγες μέρες έπειτα, οι μπάτσοι αναζητώντας τα ''ίχνη των δραστών'', συλλαμβάνουν τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου στο κέντρο της Αθήνας. Αιτία της σύλληψης του ήταν ένα ''ανώνυμο τηλεφώνημα'' στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής που στοχοποιούσε άμεσα τον Τάσο Θεοφίλου για την παραπάνω υπόθεση. Οι κυριότερες κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι ανθρωποκτονία, συμμετοχή σε λήστεια και στην ΕΟ Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (που για τη δεύτερη έχει αθωωθεί πρωτόδικα ). Από τότε ξεκίνησε μια σειρά δικαστηρίων που μέχρι και σήμερα προσπαθούν εκδικητικά να καταδικάσουν τον Τ. Θεοφίλου.

Όσον αφορά αυτή την υπόθεση, η εκδικητικότητα του κράτους γίνεται εμφανής αρχικά από τον τρόπο σύλληψης του Τ. Θεοφίλου, δηλαδή την απαγωγή του την ώρα που περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας καθώς και τη βίαιη λήψη αποτυπωμάτων και DNA. Το αστυνομοδικαστικό σύμπλεγμα, στήνοντας ανυπόστατες κατηγορίες με ασαφείς ενδείξεις, οδήγησε τον Τ. Θεοφίλου στην φυλακή επεδή δεν κατάφερε να αποδείξει την ''αθωώτητα'' του. Συγκεκριμένα, μια από τις ενδείξεις των μπάτσων και των δικαστών είναι το γεγονός πως ένα απ' τα άτομα που πραγματοποιούν την ληστεία μοιάζει με τον Τ.Θεοφίλου, ισχυρισμός που δεν έχει υπόσταση, αφού οι μάρτυρες δεν τον αναγνώρισαν. Παράλληλα, η κατηγορία για συμμετοχή στην ΕΟ Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατέρρευσε αμέσως. Εκείνη την περίοδο αρκούσε να είσαι αναρχικός διώκόμενος για να σου προσάψουν αυτή την κατηγορία. Το μόνο στοιχείο που μέχρι και σήμερα κρατά τον Τ. Θεοφίλου στη φυλακή, είναι η εύρεση DNA σε καπέλο που οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως έπεσε απ' τον δράστη την ώρα της ληστείας, κι αυτό δίχως απτές αποδείξεις.

Σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία, υποστηρικτικό ρόλο έπαιξαν -όπως πάντα- τα φερέφωνα της άρχουσας τάξης, δηλαδή τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, που με ευτελή ρεπορτάζ και με σενάρια βγαλμένα κατευθείαν απ' τα γραφεία της αντιτρομοκρατικής, έπλασαν για τον Τ.Θεοφίλου μια εικόνα ενός αιμοσταγή αναρχικού τρομοκράτη που ληστεύει τράπεζες και δολοφονεί εν ψυχρώ ''αθώους πολίτες''.

Πρωτόδικα ο Τ.Θεοφίλου κσταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη. Το εφετείο ξεκίνησε στις 21/11/2016 και συνεχίζεται εως και σήμερα. Η επόμενη δίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28/4 που είναι και η «απολογία» του συντρόφου.

Αδιαπραγμάτευτη για εμάς είναι η αλληλεγγύη και η έμπρακτη συμπαράσταση στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, όπως επίσης σε κάθενα και κάθεμία αναρχικό/η που στοχοποιείται και διώκεται απ' την εξουσία.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ 28/4, 9.00 πμ Οδός Λουκάρεως, Αίθουσα Δ70Α , 1ος όροφος

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ Αθήνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69151/


1 2 3 4 5

«απολογία» του αναρχικού κουμμουνιστή Τάσου Θεοφίλου

Την Παρασκευή 28 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί η «απολογία» του αναρχικού κουμμουνιστή Τάσου Θεοφίλου. Ύστερα από πέντε μήνες εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από πενταμελές εφετείο προέκυψε, όπως και στο πρωτόδικο, ότι μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο για τον σύντροφο αποτελεί η συνήθης μέθοδος της αντιτρομοκρατικής να στοχοποιεί αναρχικούς, στηρίζοντας τις διώξεις της σε «ανώνυμα» τηλεφωνήματα και «αξιόπιστα» δείγματα γενετικού υλικού.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

Παρασκευή 28 Απρίλη, ώρα 9.00, όροφος 1ος, αίθουσα 70Α, Λουκάρεως.

Αναρχικοί και Κομμουνιστές από την Κυψέλη και το Γκύζη

πηγή : http://sak-kg.espivblogs.net/2017/04/25/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83/